Ministry of Finance
Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman attends the 3rd G20 Finance Ministers and Central Bank Governors Meeting
18 JUL 2020 9:21PM by PIB Delhi
Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman participated in the 3rd G20 Finance Ministers and Central Bank Governors (FMCBG) meeting under the Saudi Arabian Presidency through Video Conferencing here today to discuss the global economic outlook amid evolving COVID-19 pandemic crisis along with other G20 Finance Track priorities for the year 2020.
The Finance Minister, in the first session of the meeting, talked about the G20 Action Plan in response to COVID-19 which was endorsed by the G20 Finance Ministers and Central Bank Governors in their previous meeting on 15th April 2020. This G20 Action Plan lays out a list of collective commitments under the pillars of Health Response, Economic Response, Strong and Sustainable Recovery and International Financial Coordination, aimed at co-ordinating G20 efforts to fight the pandemic. Smt. Sitharaman emphasized that it is crucial to ensure that this action plan remains relevant and effective.
Smt. Sitharaman shared her perspective on the way forward on the action plan and highlighted the need for international coordination required in addressing the spill-over effects of exit strategies. Emphasising that the Action Plan needs to reflect how the economies are balancing their supply side and demand side measures in response to COVID-19, Smt. Sitharaman shared with her counterparts how India is working on ensuring this balance through credit schemes for greater liquidity, direct benefit transfers, and employment guarantee schemes. The Finance Minister specifically referred to India’s comprehensive economic package to address recovery and growth amounting to over $295 Billion, about 10 per cent of India’s GDP. Adding to this, Amt. Sitharaman also spoke about the procyclicality of credit rating downgrades by the rating agencies and its deterrent impact on policy options, particularly for EMEs.
In the second session of the meeting, the G20 Finance Ministers and Central Bank Governors discussed the developments on G20 Finance Track deliverables under the Saudi Arabian Presidency.
In her intervention, Smt. Sitharaman discussed two such deliverables. First, enhancing access to opportunities for Women, Youth and SMEs is a priority agenda under Saudi Presidency and a Menu of Policy Options on Access to Opportunities has been developed by G20 under this agenda. The Menu presents country experiences of G20 members related to policies aimed at: Youth, Women, Informal Economy, Technology & Adult Skills, and Financial Inclusion. The Finance Minister noted that this agenda has assumed even greater importance now as the pandemic has most impacted the vulnerable sections.
Second, referring to the International Taxation agenda and the intended deliverable of formulating a solution for addressing challenges related to digital taxation, Smt. Sitharaman noted the progress on the agenda and said that it is imperative that this consensus based solution should be simple, inclusive and based on a robust economic impact assessment.
During this session, the Finance Minister also shared some of the policy measures taken by the Government of India to fight the pandemic, including direct benefit transfers, special support to agriculture and MSME sectors, rural employment guarantee measures etc. Smt. Sitharaman particularly highlighted how India has successfully employed technology-based financial inclusion by harnessing the nationwide digital payment infrastructure that India has built in last five years, to make contactless cash transfers of over $10 billion into the bank accounts of 420 million people. She also referred to the swift measures to provide free food grain to over 800 million people for eight months till November 2020.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
শেল-থুম মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারমন্না শেল-থুম মন্ত্রী অমসুং সেন্ত্রল বেঙ্কশিংগী গবর্নরশিংগী জি. ২০ মীফমদা শরুক য়াখ্রে
18 JUL 2020 9:21PM by PIB Imphal
শেল-থুম, কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারমন্না কোবিদ-১৯ লাইচৎকী তাল্লক্তা লৈরিবা মালেমগী শেন্মিৎলোন অমসুং ২০২০গী ওইবা জি. ২০ ফাইনান্স ত্রেক্কী মতাংদা খন্ননবা সৌদী অরাবিয়াগী রাস্ত্রপতিনা লুচিংদুনা শেল-থুম মন্ত্রী অমসুং সেন্ত্রেল বেঙ্ককী গবর্নরশিংগী জি. ২০ (এফ.এম.সি.বি.জি.) মীফমদা শরুক য়াখ্রে।
শেল-থুম মন্ত্রীনা মীফম অদুগী অহানবা তাংকক্তা এপ্রিল ১৫, ২০২০দা শেল-থুম মন্ত্রী অমসুং সেন্ত্রেল বেঙ্ককী গবর্নরশিংগী জি. ২০ (এফ.এম.সি.বি.জি.)না মমাংগী মীফমদা জি. ২০ এক্সন প্লানগী মরমদা ঙাংখি। মসিগী জি. ২০ এক্সন প্লান অসিনা হেলথ রেস্পোন্স, ইকোনোমিক রেস্পোন্স, মপাঙ্গল লৈরবা অমসুং সস্তেনেবল রিকোবরী অমসুং ইন্তর্নেসনেল ফাইনান্স কোওর্দিনেসন্না য়ুম্বী ওইদুনা লাইচৎ অসিগু জি. ২০ মীফম্না লাকশিনবদা শরুক য়ানবা খন্নখি। শ্রীমতি সিতারমন্না হায়রিবা এক্সন প্লান অসি মতমগা চুননবা অমসুং কান্নবা ফংনবা হোৎননবা পুক্নিং চিংশিনখি।
শ্রীমতি সিতারমন্না এক্সন প্লান অসি খুমাং চাউশিন্নবা মহাক্কী ওইবা ৱাখল্লোন অমসুং একজিৎ স্ত্রেতেজীদা কা হেন্না শোকচিল্লক্লিবা ফিবম অসি থেংননবা মালেমগী থাক্তা খুৎশম্নবগী তঙাইফদবা লৈরিবসি থমখি। এক্সন প্লান অসিনা কোবিদ-১৯গী মনুংদা শেন্মিৎলোন অসি করম্না সপ্লাই সাইদ অমসুং দিমান্দ সাইদপু খল চানা থম্লিবগে হায়বদু য়েংবা তঙাইফদে হায়বা ৱাফম থম্লদুনা, ভারতনা মসিগী খল অসিবু হেন্না ফরবা লিক্বিদিতী অমা ফংনবগীদমক ক্রেদিৎ স্কিম, দাইরেক্ত বেনিফিৎ ত্রান্সফর অমসুং ইমপ্লোয়মেন্ত গরেন্তী স্কিমগী মখাদা মান্ননা থম্লি হায়বদু শ্রীমতি সিতারমন্না ফোংদোকখি। শেল-থুম মন্ত্রী অসিনা মরুওইনা শোকচিল্লবা ফিবম ফগৎনবগীদমক ভারতকী মতীক চারবা শেল-থুমগী পেকেজ অমসুং ভারতকী জি.দি.পি.গী চাদা ১০ ওইবা বিল্লিয়ন দোল্লর ২৯৫গী চাথোকপু পনখি। মসিগী মথক্তা, শ্রীমতি সিতারমন্না এম.এস.এম.ই.শিংগী ওইবা রেতিং এজেন্সীশিং অমসুং পোলিসী ওপসন্দা মখোয়গী দিতেরেন্তকী শাফুনা পীবা ক্রেদিৎ রেতিং দাউনগ্রেৎকী প্রোসালিকেলিতীসু পনখি।
মীফম অদুগী অনীশুবা তাংকক্তা, শ্রীমতি সিতারমন্না অসিগুম্বা দেলিবর তৌবা য়াবা অনীসিগী মতাংদা খন্নখি। অহানবদা, নুপী, নহা, অমসুং এস.এম.ই.শিংদা কান্নবা পীবা হায়বসি সৌদিগী রাস্ত্রপতিগী মখাদা মরুওইবা থৌদাংনি, অমসুং খুদোংচাবশিং অসি ফংহন্নবগীদমক পোলিসী ওপসনগী মিন্যু অমসু মসিগী এজেন্দা অসিগী মখাদা জি. ২০না শেমগৎখ্রে। মিন্যু অসিনা নহা, নুপী, ইনফোর্মেল ওইবা শেন্মিৎলোন, তেক্নোলোজী অমসুং অহলশিংগী স্কিল, অমসুং ফাইনান্সিএল ইনক্লুজন্দা পান্দম থম্বা জি. ২০গী মীহুৎশিংগা মরী লৈনবা পোলিসীশিং পীরি। লাইচৎ অসিনা খ্বাইদগী হেন্না খুদোংচাদবা থোকহল্লিবসি লাইরবশিংদনি হায়রদুনা মসিগী এজেন্দা অসিদা হৌজিক্তি শেল-থুম মন্ত্রীনা হেন্না মরুওইরক্লি হায়না শেল থুম মন্ত্রীনা ফোংদোকখি।
অনীশুবদা, ইন্তর্নেসনেল তেক্সেসন এজেন্দাগী মতাংদা পল্লদুনা অমসুং দিজিতেল তেক্সেসনগা মরী লৈননা থোক্লক্লিবা শিংনবশিংবু কোহন্নবগীদমক শ্রীমতি সিতারমন্না এজেন্দা অসিদা চাউখৎপা লাক্লিবশিংগী মতাংদা ফোংদোকখি অমসুং মসিবু এক্সন খরা মথৌ তাই হায়রদুনা কন্সেন্সস্তা য়ুম্ফম ওইবা সোলুসনশিংনা অরাইবা, ইনক্লুসিব ওইবা অমসুং মপাঙ্গল লৈরবা শেন্মিৎলোদা ইথিল পীগদবা এসেস্মেন্ত অমা তঙাইফদে হায়না ফোংদোকখি।
মীফম অসিগী মনুংদা শেল-থুম মন্ত্রীনা ভারত সরকারনা লাইচৎ অসিবু লান্থেংননবা হোৎনবদা দাইরেক্ত বেনিফিৎ ত্রান্সফর, লৌউ-শিংউ অমসুং এম.এস.এম.ই. সেক্তরদা অখন্নবা তেংবাং পীবা, খুঙ্গংদা থবক ফংহন্নবগী খোংথাংশিং অসিনচিংবশিং লৌখৎলিবা পোলিসী মেজরশিং পনখি। ভারতনা হৌখিবাই চহী মঙা অসিদা দোল্লর বিল্লিয়ন ১০ হেন্না মীওই মিল্লিয়ন ৪২০গী বেঙ্ক একাউন্ততা কেস্লেস ত্রাঞ্জেক্সন ওইনবগীদমক তেক্নোলোজীদা য়ুম্ফম ওইহন্দুনা লৈবাক শীনবা থুংনা দিজিতেল পেমেন্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর অমা ভারতনা করম্না শেমগৎখিবগে হায়বদুসু শ্রীমতি সিতারমন্না থমখি। মহাক্না মীওই মিল্লিয়ন ৮০০ লোমদা থা নিপানগী ওইনা নবেম্বর ২০২০ ফাওবদা লেপ্পা লৈতনা চানাবা হৱাই চেঙৱাই লেম্না পীখিববুসু পনখি।