Ministry of Health and Family Welfare
Dr. Harsh Vardhan launches Punjab National Bank’s Nation-wide CSR campaign for Distribution of Mask and Sanitizer to prevent Spread of COVID-19
“Banking Sector has a great role in healing the post-COVID economy as the implementation arm of Prime Minister’s Atmanirbhar Bharat Abhiyaan”
Fight against COVID can only be won with the cooperation of Each and Everyone in the country: Dr. Harsh Vardhan
20 JUL 2020 5:57PM by PIB Delhi
Dr. Harsh Vardhan, Union Minister of Health and Family Welfare launched Punjab National Bank’s (PNB) campaign to distribute face masks and sanitizers to prevent the spread of COVID-19, here today. Shri S.S. Mallikarjuna Rao, MD and CEO, and other senior officials of PNB were also present. PNB’s 22 zonal offices across the nation also participated through video conferencing.
Lauding PNB’s contribution to the national cause, Dr. Harsh Vardhan said, “Punjab National Bank, India’s first Swadeshi Bank, was established in the spirit of nationalism and inspired by freedom fighters like Lala Lajpat Rai. It was the first bank purely managed by Indians with Indian capital. During the pre-independence period, the bank had the honour of having account of Jallianwala Bagh Committee which was subsequently operated by Mahatma Gandhi and Pandit Jawaharlal Nehru.”
Expressing his gratitude to PNB for taking this responsibility when the whole world is suffering from COVID19, he commented, “I am happy that PNB is supporting the efforts of the Government in fight against this Pandemic. Steps like donation in PM Cares fund and organising CSR activities for distribution of masks and sanitizers have been taken by the Bank. Use of masks and good hand hygiene promote COVID appropriate behaviour and this is the best ‘social vaccine’ we currently have against the disease. The Bank is distributing such material in 662 districts throughout the country and I congratulate PNB for their efforts.”
Recollecting the collective fight against COVID under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, he commented, “Right after China informed about the virus to the world community, the first meeting of the Committee of Experts was held within 24 hours in the Health Ministry. The country has substantially progressed from just one lab equipped to test for the novel virus in National Institute of Virology, Pune in January 2020 to about 1268 labs, as of now. Earlier years, all samples of respiratory viruses had to be sent to USA for testing.” He also added that the country will have the capacity to test one million people within the next 10 to 12 weeks.
Elaborating on the increased domestic capacity to manufacture masks, PPEs etc., Dr Harsh Vardhan stated: “We imported PPEs, N95 masks and ventilators earlier. However, with the initiatives taken by the Government, our entrepreneurs have been successful in turning the situation around and matching the internal demand of these items.”
Dr. Harsh Vardhan also expressed his confidence that the country will tide over the crisis, “We have effectively handled many diseases in the country. We have eradicated Poliomyelitis and Smallpox, addressed the challenge of AIDS, Nipah virus, Swine Flu and Zika. We have been able to prevent Ebola from entering the country. I am confident that with the collective efforts of all, we shall be able to meet this challenge too”. He added that India has one of the lowest Case Fatality Rate in the world. It is 2.46% today due to the effective clinical management protocols of the government, he added.
Shri S.S. Mallikarjuna Rao, CEO, PNB stated that after the nation wide appeal of the Prime Minister, they have collaborated with different stakeholders such as Public Sector Enterprises (PSEs), Micro, Small & Medium Enterprises (MSME) etc., to contribute to strengthening of the economy. They have also contributed to implementation of Prime Minister’s Atmanirbhar Bharat Abhiyaan by bringing a large section of the population under the Jan Dhan Yojana and through Direct Benefit Transfer.
The senior officials of PNB presented the Health Minister a COVID kit of masks and sanitizers, a book on the glorious history of the bank and other memorabilia.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
দা. হর্শ বর্ধন্না কোবিদ-১৯ শন্দোকপদগী ঙাকথোক্নবা মাস্ক অমসুং সেনিতাইজর য়েন্থোক্নবা পঞ্জাব নেস্নল বেঙ্ককী লৈবাক পুম্বগী সি.এস.আর. কেম্পেন হৌদোকখ্রে
“প্রধান মন্ত্রীগী অত্মানির্ভর ভারত অভিয়ান ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা মশা ওইরিবা বেঙ্কিং সেক্তরনা কোবিদ মতুংদা শেন্মীৎলোন ফগৎহনবদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌরি”
কোবিদকী মায়োক্তা লান্থেংনবদা লৈবাক অসিগী মীপুম খুদিংমক্না হোৎনমিন্নরবতদা মায় পাকপা ঙমগনি: দা. হর্শ বর্ধন
20 JUL 2020 5:57PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয় দা. হর্শ বর্ধননা কোবিদ-১৯ শন্দোকপদগী ঙাকথোক্নবা মাস্ক অমসুং সেনিতাইজর য়েন্থোক্নবা পঞ্জাব নেস্নল বেঙ্ককী (পি.এন.বি.) লৈবাক পুম্বগী সি.এস.আর. কেম্পেন ঙসি হৌদোকখ্রে। শ্রী এস.এস. মল্লিকারজুনা রাও, এম.দি. অমসুং সি.ই.ও. অমসুং পি.এন.বি.গী অতোপ্পা মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংসু শরুক য়াখি। লৈবাক পুম্বদগী পি.এন.বি.গী জোনেল ওফিস ২২না ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা শরুক য়াখি।
পি.এন.বি.না লৈবাক অসিগীদমক কত্থোক্লিবা অসিবু থাগৎলদুনা দা. হর্শ বর্ধননা হায় “ভারতকী পঞ্জাব নেস্নেল বেঙ্ককী অহানবা স্বাদেশি বেঙ্ক অসি লৈবাক নিংবগী থৌনা লিংজেল অমসুং লালা লাজপৎ রাইগুম্বা নিংতম লান্মীশিংগী ইথিলনা লিংখৎহনখিবনি। মসি ভারত মচাগা লোয়ননা ভারতকী শেলনা চল্লাইবা অহানবা বেঙ্কনি। নিংতম্বা ফংদ্রিঙৈ মমাংগী মতমদা, বেঙ্ক অসিদা জালিয়নৱালা বাঘ কম্মিতিগী একাউন্ত লৈখি লোয়ননা মসি মহাত্মা গান্ধী অমসুং পন্দিৎ জৱাহর্লাল নেহরুনা চল্লাইবনি।”
মালেম পুম্বনা কোবিদ ১৯গী অৱাবা মায়োক্নরিঙৈ মতম অসিদা পি.এন.বি.না লৌরিবা থৌদাং অসিবু তৌবিমল খঙবা উত্তুনা মহাক্না হায়, “লায়চৎ অসিগী মায়োক্তা লান্থেংন্ননবা সরকারনা হোৎনরিবশিং অসি পি.এন.বি.না মতেং পাংলিবা অসিদা ঐহাক্না নুংঙাইবা পোকই। বেঙ্গ অসিনা পি.এম. ক্যের্স ফন্দদা দোনেসন তৌবা অমসুং মাস্কশিং অমসুং সেনিতাইজরশিং য়েন্থোক্নবা সি.এস.আর.গী থবক থৌরমশিং পাঙথোকপা অসিগুম্বা খোঙথাংশিং লৌখৎলি। মাস্কশিং শীজিন্নবা অমসুং অফবা হেন্দ হাইজিন তৌবনা কোবিদকা চান্নবা লমচৎ শাজৎ থৌগৎলি অমসুং হৌজিক্কী ওইনা লায়না অসিগী খ্বাইদগী ফবা ‘সোসিএল বেক্সিন’ ওইরি। বেঙ্ক অসিনা অসিগুম্বা পোৎলম অসি লৈবাক অসিগী জিলা ৬৬২দা য়েন্থোকখ্রে অমসুং ঐহাক্না পি.এন.বি.না হোৎনরিবশিং অসিবু থাগৎপা ফোঙদোক্লি।”
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা কোবিদকী মায়োক্তা পুন্না লান্থেংনরিবা অসি নিংশিংলদুনা মহাক্না হায়খি, “চিনানা মালেম মীয়ামদা ভাইরস অসিগী মতাংদা খঙহল্লকপগা এক্সপর্তকী কম্মিতিগী অহানবা মীফম পুং ২৪গী মনুংদা হকশেল মন্ত্রালয়দা পাঙথোকখি। লৈবাক অসিনা জনুৱারী ২০২০দা পুনেগী নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ ভাইরোলোজীদা নোবেল ভাইরস তেস্ত তৌনবা লেব অমখক লৈরম্বদগী য়াম্না ফগৎলদুনা ঙসি লেব ১২৬৮ লৈবা ঙমখ্রে। মমাংগী চহিশিংদা রেস্পিরেতরী ভাইরসশিংগী সেম্পল পুম্নমক তেস্ত তৌনবা য়ু.এস.এস.দা থারম্মি।” মথংগী চয়োল ১০দগী ১২গী মনুংদা লৈবাক অসিনা তেস্ত তৌবা অসি মীওই কোতি অমা তৌবা ঙম্লগনি।
লৈবাক অসিদা মাস্কশিং. পি.পি.ই.শিং অসিনচিংবা শাবা হেনগৎহনবগী মতাংদা, দা. হর্শ বর্ধননা ফোঙদোকখি: “ঐখোয়না পি.পি.ই.শিং. এন৯৫ মাস্কশিং অমসুং ভেন্তিলেতর মমাংদা পুশিল্লক্লম্মি। অদুম ওইনমক, সরকারনা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিংগা লোয়ননা ঐখোয়গী ওন্তর্প্রিনোরশিংনা পোৎলমশিং অসিগী লৈবাক মনুংদা তৌরিবা দিমান্দ অসি ফংহন্নবা ফীভম অসি খুদোংচাবদা মায় পাক্না ওন্থোকখ্রে।”
দা.হর্শ বর্ধননা লৈবাক অসিনা খুদোংথিবা অসি কোকহনবা ঙমগনি হায়না মহাক্কী থাজবা ফোঙদোকখি, “ঐখোয়না লৈবাক অসিদা লায়না কয়া মপুং ফানা লাকশিনখ্রে। ঐখোয়না পোলিওময়ালাইতিস অমসুং স্মোলপোক্স মুত্থৎখ্রে, এদস, নিপাহ ভাইরস, স্বান ফ্লু অমসুং জিকাগী মতাংদা খুদোংথিবা কোকহনখি। লৈবাক অসিদা ইবোলা চংলকপদগী ঙাকথোকখ্রে। ঐখোয় পুন্না হোৎনবনা খুদোংথিবা অসি মায়োক্নবা ঙমগনি হায়না ঐহাক্না থাজৈ” মহাক্না হায়খি ভারত অসি মালেমগী ওইনা কেস ফেতেলিতী রেৎ খ্বাইদগী নেম্মী। মসি ঙসি ২.৪৬% ওইরিবা অসি সরকারনা মপুং ফানা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত প্রোতোকলশিংনা মরম ওইরগা ঙমহন্নবনি।
পি.এন.বি.গী সি.ই.ও. শ্রী এস.এস. মাল্লিকরজুন রাওনা হায় প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক পুম্বা এপিল তৌখ্রবা মতুংদা পব্লিক সেক্তর ইন্তর্প্রাইজশিং (পি.এস.ই.শিং), মাইক্রো, স্মাল এন্দ মিদিয়ম ইন্তর্প্রিজশিং (এম.এস.এম.ই.) অসিগুম্বা তোঙান তোঙানবা স্তেকহোল্দরশিংগা লোয়ননা মখোয়না চুংশিন্নদুনা শেন্মীৎলোন ফগৎনবা হোৎনরি। মখোয়না প্রধান মন্ত্রীগী অত্মানির্ভর ভারত অভিয়ান ইমপ্লিমেন্ত তৌবদা মতেং পাংদুনা জন ধন য়োজনাগী মখাদা অমদি দাইরেক্ত বেনিফিৎ ত্রান্সফরগী খুত্থাংদা য়াম্লবা মীয়াম পুশিল্লকপা ঙমখ্রে।
পি.এন.বি.গী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংনা হকশেল মন্ত্রীদা মাস্কশিং অমসুং সেনিতাইজরশিংগী কোবিদ কিৎ অমা, বেঙ্কনা মায় পাকখিবগী লাইরিক অমা অমসুং অতোপ্পা মেমোরবিলিয়া খুদোল তমখি।