Prime Minister's Office
PM’s address at India Ideas Summit 2020
22 JUL 2020 9:27PM by PIB Delhi
Namaste!
Business leaders,
Distinguished guests,
I thank the US-India Business Council for inviting me to address the 'India Ideas Summit'. I also congratulate the USIBC on its forty fifth anniversary this year. Over the past decades, the USIBC has brought Indian and American business closer. USIBC's choice of this year's Ideas Summit -‘Building a Better Future' is also very very relevant.
Friends,
We all agree that the world is in need for a better future. And, it is all of us who have to collectively give shape to the future. I firmly believe that our approach to the future must primarily be a more human- centric one. Our growth agenda must place the poor and vulnerable at the core. ‘Ease of Living’ is as important as ‘Ease of Business’.
Friends,
Recent experience has taught us that the global economy has been too focused on efficiency and optimization. Efficiency is a good thing. But, on the way, we forgot to focus on something equally important. That is resilience against external shocks. It has taken a global pandemic to remind us how important resilience is.
Friends,
Global economic resilience can be achieved by stronger domestic economic capacities. This means improved domestic capacity for manufacturing, restoring the health of the financial system and diversification of international trade.
Friends,
India is contributing towards a prosperous and resilient world through the clarion call of an ‘Atmanirbhar Bharat’. And, for that, we await your partnership!
Friends,
Today, there is global optimism towards India. This is because India offers a perfect combination of openness, opportunities and options. Let me elaborate. India celebrates openness in people and in governance. Open minds make open markets. Open markets lead to greater prosperity. These are principles on which both India and the USA agree.
Friends,
During the last six years, we have made many efforts to make our economy more open and reform oriented. Reforms have ensured increased ‘Competitiveness’, enhanced ‘Transparency’, expanded ‘Digitization’, greater ‘Innovation’ and more ‘Policy stability’.
Friends,
India is emerging as a land of opportunities. Let me give you one example of the tech sector. Recently, an interesting report came out in India. It said for the first time ever, there are more rural internet users than even urban internet users. Imagine the scale! There are about half a billion active internet users in India now. Half a billion connected people. Does this sound huge to you? Hold your breath. Because, there are over half a billion more people who are being connected. Opportunities in technology also include opportunities in the frontier technologies of 5G, Big data analytics, Quantum computing, Block-chain and Internet of things.
Friends,
The options to invest in India are extensive. India invites you to invest in the hard-work of our farmers. India has done historic reforms in the agriculture sector recently. There are investment opportunities in: Agricultural inputs and machinery, Agriculture supply chain management, Ready-to-eat items, Fisheries and Organic produce. India's food processing sector is expected to be worth over half a trillion dollars by 2025. To grow more streams of revenue, the best time to tap investment opportunities in Indian agriculture sector is now!
India invites you to invest in healthcare. The Healthcare sector in India is growing faster than 22 percent every year. Our companies are also progressing in production of medical-technology, tele-medicine and diagnostics. India and the US have already built a robust partnership in the Pharma sector. To achieve scale and speed, now is the best time to expand your investment in Indian health-care sector!
India invites you to invest in energy. As India evolves into a gas-based economy, there will be big investment opportunities for US companies. There are also big opportunities in the clean energy sector. To generate more power for your investment, this is the best time to enter the Indian power sector!
India invites you to invest in infrastructure. Our nation is witnessing the largest infrastructure creation drive in our history. Come, be a partner in building housing for millions, or building roads, highways and ports in our nation.
Civil Aviation is another area of great potential growth. The number of Air passengers are expected to more than double within next 8 years. The top private Indian airlines plan to include over a thousand new aircraft over the coming decade. This is a huge opportunity for any investor who chooses to set up manufacturing facilities in India, which can become a base for supplying regional markets. A similar case is obvious for setting up Maintenance Repair and Operations facilities. To give flight to your aviation targets, this is an ideal time to invest in the Indian aviation sector.
India invites you to invest in defense and space. We are raising the FDI cap for investment in defense sector to 74 percent. India has established two defense corridors to encourage production of defense equipment and platforms. We offer special incentives for private and foreign investors. A few weeks ago, we cleared path-breaking reforms in the space sector. Come, be a part of these upcoming sectors.
India invites you to invest in finance and insurance. India has raised FDI cap for investment in insurance to 49 percent. Now 100 percent FDI is permitted for investment in insurance intermediaries. The insurance market in India is growing at a rate of more than 12 percent and is expected to grow to 250 billion dollars by 2025. With the success of Ayushman Bharat, our health assurance scheme, PM Fasal Bima Yojna, our crop insurance scheme and Jan Suraksha or social security schemes, the government has laid the ground for quick adoption and acceptance of insurance products. There are large untapped opportunities for increasing insurance cover in health, agriculture, business and life insurance. To generate long term and assured revenues, the Indian insurance sector is one of the best investment options right now!
I have given you a few options and that too without any consultancy fees.
Friends,
When the markets are open, when the opportunity is high and the options are many, can optimism be far behind! You can see the optimism when India rises in key business ratings. Particularly the Ease of Doing Business ratings of the World Bank.
Investment is the best show of confidence. Every year, we are reaching record highs in FDI. Each year is significantly higher than the earlier one. FDI inflows in India in 2019-20 were 74 billion dollars. This is an increase of 20 percent from the year before that. Friends in USIBC inform that ‘pledged investment’ from the US has already crossed 40 billion dollars this year! Also see what has happened even during the ongoing pandemic. In the middle of COVID, India has attracted foreign investment of more than 20 billion dollars between April and July 2020!
But, India offers many more opportunities. We have what is needed to power the global economic recovery.
Friends,
The rise of India means: a rise in trade opportunities with a nation that you can trust, a rise in global integration with increasing openness, a rise in your competitiveness with access to a market which offers scale. And a rise your returns on investment with the availability of skilled human resources.
Friends,
For this vision, there are few better partners than the United States of America. India and the USA are two vibrant democracies with shared values. We are natural partners. The US-India friendship has scaled many heights in the past. Now it is time our partnership plays an important role in helping the world bounce back faster after the pandemic. American investors often look out for the perfect timing to enter a sector or a country. To them, I would like to say: there has never been a better time to invest in India!
I once again thank the USIBC leadership for their commitment to advancing India-US economic partnership. May the USIBC keep scaling new heights!
May the India-America friendship grow further!
Namaste!
Thank you!

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
‘ইণ্ডিয়া আইডিয়াজ ছামিট ২০২০’-ত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাষণ
22 JUL 2020 9:27PM by PIB Guwahati
নমস্তে!
বাণিজ্যক্ষেত্ৰৰ নেতৃবৃন্দ,
সন্মানীয় অতিথিসকল,
‘ইণ্ডিয়া আইডিয়াজ ছামিট’ত ভাষণ দিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনোৱাৰ বাবে মই মাৰ্কিন-ভাৰত বাণিজ্য পৰিষদ(ইউএছআইবিচি)ক ধন্যবাদ জনাইছো। চালিত বৰ্ষত ৫৪ সংখ্যক বৰ্ষপূৰ্তি উদযাপন কৰাৰ বাবেও মই ‘ইউএছআইবিচি’-ক অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰিছো। বিগত দশকচেৰেকত ‘ইউএছআইবিচি’-য়ে ভাৰত আৰু আমেৰিকাৰ বাণিজ্যিক সম্পৰ্কক ঘনিষ্ঠ কৰি তুলিছে। ‘ইউএছআইবিচি’-য়ে ‘এক উন্নত ভৱিষ্যত্ নিৰ্মাণ’-ক এইবেলিৰ শীৰ্ষ সন্মিলনৰ মুখ্য প্ৰতিপাদ্য মন্ত্ৰ হিচাপে গ্ৰহণ কৰাতো নিতান্তই সময়োপযোগী হৈছে বুলিয়ে মই অনুভৱ কৰিছো।
বন্ধুসকল,
পৃথিৱীক আজি এক উন্নত ভৱিষ্যতৰ প্ৰয়োজন হৈছে বুলি আমি সকলো এক মত। আৰু, সেই ভৱিষ্যতক সমূহীয়াভাবে আমিয়েই গঢ় দিব লাগিব। সেই ভৱিষ্যত গঢ়াৰ ক্ষেত্ৰত আমাৰ প্ৰয়াস আৰু অধিক মানৱীয় দৃষ্টিভংগীৰ হ’বই লাগিব বুলি মই অন্তঃকৰণৰে বিশ্বাস কৰো। দুখীয়া, বঞ্চিত আৰু পীড়িতসকলক লক্ষ্যত লৈয়ে আমি আমাৰ প্ৰগতিৰ গতি নিৰূপণ কৰিব লাগিব। ‘স্বস্তিৰে ব্যৱসায় কৰা’ৰ দৰেই ‘আমি স্বস্তিৰে জীৱন যাপন’ৰ প্ৰসংগকো গুৰুত্ব প্ৰদান কৰিব লাগিব।
বন্ধুসকল,
শেহতীয়া অভিজ্ঞতাৰ পৰা লাভ কৰা শিক্ষাই আমাক এটা কথা অনুভৱ কৰাইছে যে সাম্প্ৰতিক বিশ্ব-অৰ্থনীতিয়ে ‘পাৰদৰ্শিতা’ আৰু ‘সৰ্বোচ্চ আহৰণ’ক বিশেষ গুৰুত্ব প্ৰদান কৰি আহিছে। পিচে, এইখিনি সময়ত আমি আন কেতবোৰ সমানেই গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰসংগক আওকাণ কৰিবলৈ ধৰিছিলো। সেয়া হৈছে ‘বহিঃ-আঘাতৰ পৰা নিজকে ৰক্ষা কৰাৰ প্ৰবণতা’। বিশ্ব-মহামাৰীয়ে যেন আমাক সেই মানসিক প্ৰবণতাৰ গুৰুত্বকেহে সোঁৱৰাই দিলেহি!
বন্ধুসকল,
ঘৰুৱা অৰ্থনৈতিক সামৰ্থ্যক শক্তিশালী কৰিয়েই গোলকীয় অৰ্থনীতিক সুৰক্ষিত কৰাৰ সাফল্য অৰ্জন কৰিব পাৰি। অৰ্থাত্ উত্পাদনৰ ক্ষেত্ৰত ঘৰুৱা সামৰ্থ্য বৃদ্ধি, বিত্তীয় ব্যৱস্থাৰ সবলীকৰণ আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বাণিজ্যৰ বহুমুখীকৰণৰ বাবে উন্নত পদক্ষেপ গ্ৰহণত গুৰুত্ব দিব লাগিব।
বন্ধুসকল,
‘আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰত’-ৰ আমোঘ আহ্বানৰে ভাৰতে এক ‘সমৃদ্ধিশালী আৰু সতৰ্ক’ পৃথিৱী গঢ়াৰ ক্ষেত্ৰত অৰিহণা আগবঢ়াইছে আৰু, সেই স্বপ্ন সাম্ফল কৰিবলৈকে আমি আপোনালোকৰ সহযোগিতা কামনা কৰিছো!
বন্ধুসকল,
আজিৰ তাৰিখত ভাৰতৰ অভিমুখে গোলকীয় প্ৰত্যাশা ধাৱমান হৈছে। মুকলি মনোভাৱাপন্নতা, সুযোগৰ সম্ভাৱনীয়তা আৰু বিকল্পৰ পয়োভৰতাৰে ভাৰতে সৃষ্টি কৰা নতুন পৰিৱেশটোৰ বাবেই এয়া সম্ভৱ হৈছে। অকণমান বহলাই কও ৰ’ব। জনসাধৰণৰ লগতে শাসনৰ ক্ষেত্ৰততো ‘মুকলি মনোভাৱ’ প্ৰদৰ্শনক ভাৰতে আজি উদযাপন কৰিছে। ‘মুক্ত মনে’ মুক্ত বাণিজ্যক সম্ভৱ কৰি তোলে। আৰু মুক্ত বাণিজ্যই উত্তম সমৃদ্ধিৰ দিশে আগুৱাই যোৱাৰ অৱকাশ সৃষ্টি কৰে। এনেবোৰ আদৰ্শৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰত আৰু মাৰ্কিন যুক্তৰাষ্ট্ৰই সহমত ব্যক্ত কৰি আহিছে।
বন্ধুসকল,
বিগত ছটা বছত আমি আমাৰ অৰ্থনীতিক অধিক মুক্ত তথা সংস্কাৰমূলক কৰি তোলাৰ বাবে বহুবোৰ পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছো। এনে সংস্কাৰেই ‘প্ৰতিযোগিতাসুলভতা’ক বৃদ্ধি কৰিছে, ‘স্বচ্ছতা’ বঢ়াই তুলিছে, ‘ডিজিটাইজেশ্যন’ৰ পৰিসৰ সম্প্ৰসাৰিত কৰিছে, ‘উদ্ভাৱনশীলতা’ আৰু ‘নীতিৰ স্থায়িত্ব’ অধিক কৰি তুলিছে।
বন্ধুসকল,
ভাৰত আজি ‘সুযোগ আৰু সম্ভাৱনীয়তা’ৰ দেশ হিচাপে পৰিগণিত হৈছে। প্ৰযুক্তি-খণ্ডৰ এটা উদাহৰণ আপোনালোকৰ সন্মুখত উল্লেখ কৰিব খুজিছো। ভাৰতত অলপতে এক প্ৰতিবেদন প্ৰকাশিত হৈছিল। প্ৰতিবেদনখনৰ তথ্যই নিশ্চিত কৰিছে যে এই প্ৰথমবাৰৰ বাবে ভাৰতৰ গ্ৰাম্যাঞ্চলত ইণ্টাৰনেট-ব্যৱহাৰ কৰোতাৰ সংখ্যাই চহৰাঞ্চলৰ ইণ্টাৰনেট ব্যৱহাৰকাৰীৰ সংখ্যাক চেৰ পেলাইছে। আৰু এই সংখ্যা কিমান বিশাল চাওকচোন! আজিৰ তাৰিখত ভাৰতত আধা বিলিয়ন ইণ্টাৰনেট ব্যৱহাৰ কৰোতা আছে। আধা বিলিয়ন আন্তঃ সংযুক্ত মানুহ! এই সংখ্যা আপোনালোকৰ বাবেও বিয়াগোম নহয়নে বাৰু? স্বস্তিৰে নিঃশ্বাস লওক! কাৰণ এতিয়াও আৰু আধা বিলিয়ন মানুহক সংযুক্ত কৰিবলৈ বাকী আছে। প্ৰযুক্তিৰ বাবে বিশাল সম্ভাৱনীয়তাই এতিয়াও অপেক্ষা কৰি আছে। এই সম্ভাৱনীয়তাত অন্তৰ্ভুক্ত হৈছে ‘৫-জি’, ‘বিগ ডাটা এনালাইটিক্স’, ‘কোৱাণ্টাম কম্পিউটিং’, ‘ব্লক চেইন’ আৰু ‘সামগ্ৰীৰ আন্ত-সংযোগ’ৰ দৰে প্ৰযুক্তি।
বন্ধুসকল,
ভাৰতত বিনিয়োগৰ বিশাল পৰিমাণৰ বিকল্পই অপেক্ষা কৰিছে। আমাৰ কৃষকসমাজৰ কঠোৰ-শ্ৰমৰ ক্ষেত্ৰখনত বিনিয়োগ কৰিবলৈ আপোনালোকক আমন্ত্ৰণ জনাইছো। শেহতীয়াভাবে ভাৰতে কৃষিখণ্ডত ঐতিহাসিক সংস্কাৰ সাধন কৰিছে। ইয়াৰ ফলত ‘কৃষি-ব্যৱহাৰ্য আৰু যন্ত্ৰ-পাতি’, ‘কৃষি সামগ্ৰীৰ যোগান-শৃংখল ব্যৱস্থাপনা’, ‘প্ৰস্তুত খাদ্যৰ সম্ভাৰ’, মীন আৰু জৈৱিক উত্পাদন আদি ক্ষেত্ৰত বিনিয়োগ সম্ভাৱনা সৃষ্টি হৈছে। ২০২৫ চনৰ ভিতৰত ভাৰতৰ খাদ্য সংসাধন খণ্ডই অৰ্দ্ধ ত্ৰিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰৰো অধিক পৰিমাণৰ আয়ৰ সম্ভৱনা প্ৰকট কৰিছে। যদিহে অধিক আয়ৰ কামনা কৰিছে তেন্তে এতিয়াই ভাৰতীয় কষিখণ্ডত বিনিয়োগৰ সুযোগ গ্ৰহণ কৰক!
স্বাস্থ্যসেৱাখণ্ডত বিনিয়োগ কৰাৰ বাবে আপোনালোকক ভাৰতলৈ আমন্ত্ৰণ জনাইছো। প্ৰতিবছৰে ভাৰতৰ স্বাস্থ্যসেৱাখণ্ডই ২২শতাংশতকৈয়ো অধিক হাৰত সমৃদ্ধি লাভ কৰি আছে। চিকিত্সা-প্ৰযুক্তি, টেলি-মেডিচিন আৰু ৰোগ বিশ্লেষণ উপকৰণ নিৰ্মাণৰ দৰে ক্ষেত্ৰত আমাৰ প্ৰতিষ্ঠানসমূহে সাফল্য অৰ্জন কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে। ঔষধ-উত্পাদন ক্ষেত্ৰত ভাৰত আৰু আমেৰিকাই ইতিমধ্যেই জোঁট-বন্ধনক এক প্ৰগাঢ় ৰূপ প্ৰদান কৰিছে। ইয়াক আৰু অধিক সম্প্ৰসাৰিত কৰাৰ লগতে এই গতিক আৰু অধিক হাৰত ত্বৰান্বিত কৰিবলৈ বিনিয়োগ কৰাৰ এয়াই হয়তো উত্কৃষ্ট সময়!
শক্তিখণ্ডত বিনিয়োগ কৰিবলৈ ভাৰতে আজি আপোনালোকক আমন্ত্ৰণ জনাইছে। গেছ-ভিত্তিক অৰ্থনীতিৰ দিশে ভাৰতে বিবৰ্তন আৰম্ভ কৰাৰ মুহূৰ্তত মাৰ্কিন প্ৰতিষ্ঠানৰ বাবে বিনিয়োগৰ বিশাল সম্ভাৱনাৰ দুৱাৰ মুকলি হৈছে। পৰিচ্ছন্ন শক্তিখণ্ডয়ো এনে বিশাল সম্ভাৱনাৰ সৃষ্টি কৰিছে। আপোনালকৰ বিনিয়োগক অধিক শক্তি প্ৰদান কৰাৰ বাবে ভাৰতীয় শক্তি খণ্ডত বিনিয়োগৰ এয়াই উত্তম সময়!
আন্তঃগাঁথনি নিৰ্মাণ খণ্ডত বিনিয়োগ কৰিবলৈ আপোনালোকক আমন্ত্ৰণ জনাইছে ভাৰতে। আমাৰ ৰাষ্ট্ৰই আজি ইতিহাসৰ বৃহত্তম আন্তঃগাঁথনি নিৰ্মাণ-প্ৰয়াসক প্ৰত্যক্ষ কৰিছে। কোটি কোটিজনৰ বাবে গৃহ-নিৰ্মাণ যজ্ঞত অংশীদাৰ হ’বলৈ আগবাঢ়ি আহক, অথবা আমাৰ দেশৰ পথ-ঘাঁইপথ আৰু বিমানবন্দৰ নিৰ্মাণ কৰিবলৈ আগবাঢ়ি আহক।
সম্ভাৱনাপূৰ্ণ আন এটা খণ্ড হ’ল অসামৰিক বিমান পৰিবহণ। অহা ৮টা বছৰৰ ভিতৰত দেশৰ বিমান-যাত্ৰীৰ সংখ্যা বৰ্তমানৰ দুগুণলৈ বৃদ্ধি পাব বুলি আশা কৰা হৈছে। এনে প্ৰেক্ষাপটতে ভাৰতৰ ব্যক্তিগতখণ্ডৰ বিমান-পৰিবহণ সংস্থাসমূহে আগন্তুক দশকটোৰ ভিতৰত এহেজাৰ নতুন বিমান অন্তৰ্ভুক্ত কৰিবলৈ মনস্থ কৰিছে। বিনিয়োগকাৰীৰ বাবে এয়া এক বিশাল সুযোগ। তদাৰকী আৰু মেৰামতিৰ ক্ষেত্ৰখনেও বিপুল সম্ভাৱনীয়তাৰ সৃষ্টি কৰিছে। বিমান পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰত আপোনালোকে দেখা সপোনটোক আকাশত বিচৰণ কৰাৰ সুযোগ দিবলৈকে ভাৰতৰ বিমান পৰিবহণ খণ্ডত বিনিয়োগৰ এয়াই উপযুক্ত সময়।
প্ৰতিৰক্ষা আৰু মহাকাশ, বিত্ত আৰু বীমা ক্ষেত্ৰয়ো বিভিন্ন সংস্কাৰমূলক পদক্ষেপৰে বিনিয়োগৰ বিপুল সম্ভাৱনীয়তা সৃষ্টি কৰিছে।
মই মাত্ৰ কেইটামান বিকল্পৰ বিষয়েহে আপোনালোকক উনুকিয়াইছো আৰু সেয়াও কোনো পৰামৰ্শদান মাচুল নোলোৱাকৈয়ে!
বন্ধুসকল,
আত্মবিশ্বাস প্ৰদৰ্শনৰ উত্তম পন্থা হ’ল বিনিয়োগ। বিদেশী বিনিয়োগৰ ক্ষেত্ৰত আমি প্ৰত্যেক বছৰে অভিলেখ ৰচনা কৰি আহিছো। এই সময়চোৱাত যেন পিচৰটো বছৰ আগৰটোতকৈয়ো অধিক সাফল্যৰ হৈহে আহিছে। ২০১৯-২০ত ভাৰতৰ বিদেশী বিনিয়োগৰ পৰিমাণ আছিল ৭৪ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ। বিগত বৰ্ষৰ তুলনাত এয়া আছিল ২০শতাংশ অধিক। ‘ইউএছআইবিচি’-য়ে জনোৱা তথ্য মতে মাৰ্কিন যুক্তৰাষ্ট্ৰই কৰা ‘প্লেডজ ইনভেষ্টমেণ্ট’-য়ে এই বছৰ ৪০বিলিয়ন ডলাৰৰ সীমা ইতিমধ্যেই অতিক্ৰম কৰিছে। চাওকচোন, এয়াও আকৌ সম্ভৱ হৈছে সম্প্ৰতি অব্যাহত থকা মহামাৰীৰ মাজতে। ক’ভিড-১৯ৰ সংক্ৰমণৰ মাজতে এপ্ৰিল আৰু জুলাই ২০২০ৰ সময়চোৱাতে ভাৰতে ২০ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ পৰিমাণৰ বিদেশী বিনিয়োগ আহৰণ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে।
পিচে, ভাৰতে আৰু অনেক সুযোগ আগবঢ়াব খুজিছে। গোলকীয় অৰ্থনীতিক আৰোগ্য কৰিবলৈকে আমি শক্তি আহৰণ কৰিব বিচাৰিছো।
বন্ধুসকল ভাৰতৰ উথ্থানৰ অৰ্থ হ’ল : আপোনালোকে বিশ্বাসত ল’ব পৰা এখন ৰাষ্ট্ৰৰ সৈতে বাণিজ্যৰ উথ্থান, বৰ্দ্ধিত মুক্ত মনোভাৱৰে গোলকীয় সংহতিৰ উথ্থান, বিশালতাৰ সুযোগ প্ৰদান কৰা বিপণন ক্ষেত্ৰত আপোনালোকৰ প্ৰযোগিতাসুলভতাৰ উথ্থান।
বন্ধুসকল,
মাৰ্কিন-ভাৰত অৰ্থনৈতিক জোঁট-বন্ধনক আগুৱাই নিয়াৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধতা দোহৰা ‘ইউএছআইবিচি’-ৰ নেতৃবৃন্দক পুনৰবাৰ ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰিলো। ‘ইউএছআইবিচি’-য়ে আৰু অধিক সাফল্য অৰ্জন কৰক!
ভাৰত-মাৰ্কিন বন্ধুত্ব আৰু অধিক প্ৰগাঢ় হওক!
নমস্তে!
ধন্যবাদ!