Ministry of Petroleum & Natural Gas
Monthly Production Report for June,2020
23 JUL 2020 1:31PM by PIB Delhi
1. Production of Crude Oil
Crude oil production[1] during June,2020 was2526.97 TMT which is4.19% lower than target and5.99% lower when compared with June2019.Cumulative crude oil production during April-June, 2020 was 7675.19 TMT which is 3.04% and 6.48% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Unit-wise and State-wise crude oil production is given at Annexure-I. Unit-wise crude oil production for the month of June, 2020 and cumulatively for the period April-June, 2020 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-1 and month-wise in Figure-1.
Table-1: Crude Oil Production (in TMT)
Oil Company
Target
June (Month)
April-June (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
ONGC
20931.54
1726.01
1667.52
1686.23
98.89
5179.30
5068.40
5136.51
98.67
OIL
3268.00
252.97
241.70
267.46
90.37
764.75
746.40
806.63
92.53
PSC Fields
8265.00
658.54
617.76
734.40
84.12
1972.06
1860.39
2263.56
82.19
Total
32464.53
2637.51
2526.97
2688.09
94.01
7916.10
7675.19
8206.69
93.52
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure-1: Monthly Crude Oil Production
Unit-wise production details with reasons for shortfall are as under:
1. Crude oil production by ONGC in nomination block during June, 2020 was 1667.52 TMT which is 3.39%lower than target and 1.11% lower when compared with June 2019. Cumulative crude oil production by ONGC during April-June, 2020 was 5068.40 TMT which is 2.14%and 1.33% lower than target for the period andproduction during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Closure of wells in Western Offshore due to less offtake due to Covid-19 Lockdown.
• Production planned from WO16 cluster from June’20 could not be realized due to delay in MOPU (Sagar Samrat) as activities at GPC yard Abu Dhabi got affected due to Covid restrictions/lockdown
• Production planned from new wells in Ratna field affected due to non- availability of ESPs due to implications of COVID-19.
• Restriction of movements for field operations in Onshore fields due to Covid-19 lockdown.
1. Crude oil production by OIL in the nomination during June, 2020 was241.70 TMT which is 4.46% lower than the monthly target and 9.63% lower than the June, 2019. Cumulative crude oil production by OIL during April-June, 2019-20 was 746.40 TMT which is 2.40% and 7.47% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Less than planned contribution from workover and drilling wells.
• Less than planned contribution from Old well due to rise in water cut in wells & decline in total liquid production of wells as a consequential effect of the wells shut-in during bandhs against CAA.
• Loss due to environmental issues sequel to Baghjan Blow out like protests/agitation etc.
• Incessant rains leading to some installations and plinths submerged in flood waters resulting in production loss.
1. Crude oil production by Pvt/JVs in the PSC regime during June,2020 was 617.76 TMT which islower by 6.19% than the monthly target and 15.88%lowerthanJune, 2019.Cumulative crude oil production by Pvt/JVs during April-June, 2020 was 1860.39 TMT which is 5.66% and 17.81% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
• RJ-ON-90/1: (1) Mangala - Optimization jobs and zone conversions could not be carried out. (2) Bhagyam – Artificial lift (PCP) malfunction & delayed startup of full field polymer injection. (3) Aishwarya – Delayed startup of polymer injection full field. (4) ABH - Delay in hookup of ABH Stage-2 wells. (5) Satellite Fields - Failure or flow cease in few wells. (6) Tukaram & Kaam-1 - Well and Surface Facility construction ongoing. Project schedule impacted by COVID-19. (CEIL)
• CY-ONN-2002/2: Well MDDD was planned to put on production in June 2020, however, it could not be taken up due to local agitation. (ONGC)
• CB-ONN-2000/1: (1) Well PK#2 is not producing due to casing collapse and soil breakthrough in the well. (2) Well SE_DEV#1, SE#1A and SE1#A1 is shut-in due to unavailability of effective demulsifier to break tight water and oil emulsion. (3) Minor shortfall in production in SRP operated well (PK2#A1, PK2#A2 & PL#1) due to power failure by UGVCL (power distributer). (GSPC)
• KG-ONN-2003/1: Delay in completion of new infill wells on account of pending FDP submission and decline in production from 02 wells. (ONGC)
• CB-ONN-2004/3: Production lower due to operational issues. (ONGC)
1. Production of Natural Gas
Natural gas production during June,2020 was 2323.82 MMSCM which is 11.15% lower than the monthly target and 11.85% lower when compared with June, 2019. Cumulative natural gas production during April-June, 2020 was 6785.14MMSCM which is 11.12% and 15.51% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise and state-wise natural gas production is given at Annexure-II. Unit-wise natural gas production for the month of June, 2020 and cumulatively for the period April-June, 2020 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-2 and month-wise in Figure-2.
Table-2: Natural Gas Production (inMMSCM)
Oil Company
Target
June (Month)
April-June (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
ONGC
24437.08
2032.99
1818.97
2007.64
90.60
6056.61
5350.60
6127.68
87.32
OIL
3181.54
259.40
219.24
224.51
97.65
734.60
649.52
679.89
95.53
PSC Fields
6826.82
323.00
285.61
403.95
70.70
843.18
785.03
1223.29
64.17
Total
34445.44
2615.38
2323.82
2636.10
88.15
7634.39
6785.14
8030.85
84.49
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure-2: Monthly Natural Gas Production
1. Natural gas production by ONGC in the nomination during June, 2020 was 1818.97MMSCM which is 10.53% lower than target and 9.40% lower when compared with June 2019. Cumulative natural gas production by ONGC duringApril-June, 2020 was 5350.60 MMSCM which is 11.66% and 12.68% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
• Closure of gas wells in offshore due to less offtake in Western Offshore due to Covid-19 Lockdown.
• Production planned from WO16 cluster from June’20 could not be realized due to delay in MOPU (Sagar Samrat) as activities at GPC yard Abu Dhabi got affected due to Covid restrictions/lockdown
• Restricted/ no gas off take by consumers in onshore due to Covid-19 lockdown.
1. Natural gas production by OILin the nomination during June, 2020 was 219.24 MMSCM which is 15.48% lower than monthly target and 2.35% lower than June, 2019. Cumulative natural gas production by OIL during April-June, 2020 was 649.52 MMSCM which is 11.58% and 4.47% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Low upliftment by NTPS and NRPP due to technical issues.
• Low upliftment by NEEPCO and also by Tea garden grids sequel to lockdown.
• Environmental issues like Bandhs /blockade by local people and associations etc. after the Baghjan Blowout, protests/agitation etc.
1. Natural gas production by Pvt/JVs in the PSC regime during June,2020 was 285.61 MMSCM which is 11.58% lowerthan monthly target and29.30% lower than June, 2019. Cumulative natural gas production by Pvt/JVs during April-June, 2020 was 785.03MMSCM which is 6.90% and 35.83% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• KG-DWN-98/3: Production not yet commenced from the field.(RIL)
• RJ-ON/6: Less offtake by buyer. (FEL)
• Sohagpur West: Dewatering Wells Gas breakout awaited and low due to scaling in producing wells and impact of COVID-19 lockdown. (RIL)
• Ranigunj South: Due to Covid-19, company has choked the production due to lower offtake of Gas by many of our customers as they have stopped operating their plant which has adversely impacted our CBM gas sales. (GEECL)
1. Crude Oil Processed (Crude Throughput)
Crude Oil Processed during June, 2020 was 17537.09TMT which is 15.90% lower than the target for the month and13.62% lowerwhen compared with June, 2019. Cumulative crude throughput during April-June, 2020 was48629.40 TMT which is 20.22% and 22.30% lower than target for the period and crude throughput during corresponding period of last year respectively.Refinery-wise details of the crude throughput and capacity utilization during the month of June, 2020 vis-à-vis June, 2019 are given at Annexures-III and Annexures -IV. Company-wise crude throughput for the month of June, 2020 and cumulatively for the period April-June, 2019-20vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-3 and month-wise in Figure-3.
Table 3: Crude Oil Processed(Crude Throughput) (in TMT)
Oil Company
Target
June (Month)
April-June (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
CPSE
148031.12
12449.07
10318.49
11363.80
90.80
34507.79
25802.93
34523.36
74.74
IOCL
72499.86
5980.78
5572.88
5821.67
95.73
16962.41
12929.91
17282.80
74.81
BPCL
30499.95
2656.92
1903.23
2106.47
90.35
7759.02
5070.45
7440.32
68.15
HPCL
17867.47
1506.38
1379.15
1474.32
93.54
4569.34
3970.29
3915.45
101.40
CPCL
9000.00
730.00
579.16
877.79
65.98
1480.00
1327.96
2621.93
50.65
NRL
2700.00
222.00
249.71
217.21
114.96
673.00
625.21
681.22
91.78
MRPL
15400.00
1350.00
626.95
858.83
73.00
3050.00
1863.49
2560.12
72.79
ONGC
63.83
3.00
7.41
7.51
98.64
14.03
15.62
21.51
72.62
JVs
14772.00
1197.00
1171.90
1731.74
67.67
3630.00
3190.25
5240.77
60.87
BORL
7800.00
640.00
387.20
677.35
57.16
1940.00
1159.55
2052.97
56.48
HMEL
6972.00
557.00
784.71
1054.39
74.42
1690.00
2030.70
3187.80
63.70
Private
89515.16
7207.12
6046.70
7207.12
83.90
22819.44
19636.21
22819.44
86.05
RIL
68894.99
5482.49
4652.50
5482.49
84.86
17625.96
15279.28
17625.95
86.69
EOL
20620.18
1724.63
1394.20
1724.63
80.84
5193.48
4356.93
5193.48
83.89
TOTAL
252318.28
20853.20
17537.09
20302.66
86.38
60957.23
48629.40
62583.57
77.70
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure 3: Crude Oil Processed (Crude Throughput)
1. CPSE Refineries’ crude oil processed during June, 2020 was 10318.49TMT which is 17.11% lower than the target for the month and9.20%lowerwhen compared with June, 2019.Cumulative crude throughputby CPSE refineries during April-June, 2020 was 25802.93TMT which is 25.23% and 25.26% lower than target for the period and crude throughputduring corresponding period of last year respectively.The major reason for lower crude oil processed is due to lower demand due to impact of COVID-19 lockdown.
3.2 JV refineries’ crude oil processed during June, 2020 was 1171.90TMT which is 2.10% lower than the target for the month and 32.33% lower when compared with June, 2019. Cumulative crude throughput during April-June, 2020 was 3190.25 TMT which is 12.11% and 39.13% lower than target for the period and crude throughput during corresponding period of last year respectively.
3.3 Private refineries’ crude oil processed during June, 2020 was 6046.70TMT which is 16.10% lower than the corresponding month of last year. Cumulative crude throughputduring April-June, 2020 was 19636.21 TMT which is 13.95% lower than thecorresponding period of last year.
1. Production of Petroleum Products
Production of Petroleum Products during June, 2020 was 18724.75 TMT which is 11.02% lower than the target for the month and 8.89% lower when compared with June, 2019. Cumulative production during April-June, 2020 was 51963.85 TMT which is 16.29% and 18.23% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise production of petroleum products is given at Annexure-V. Company-wise production for the month of June, 2020 and cumulatively for the period April-June, 2020 vis-à-Vis same period of last year has been shown in Table-4 and month-wise in Figure-4.
Figure 4: Monthly Refinery Production of Petorleum Products
Table 4: Refinery Production (TMT)
Oil Company
Target
June (Month)
April-June (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
CPSE
139203.86
11723.89
9720.74
10717.86
90.70
32576.40
24255.64
32384.50
74.90
IOCL
68912.87
5718.25
5285.02
5500.06
96.09
16199.76
12193.20
16399.39
74.35
BPCL
28965.13
2518.04
1878.07
2129.81
88.18
7380.20
4898.42
7013.53
69.84
HPCL
16438.97
1386.54
1246.29
1348.61
92.41
4209.59
3743.61
3601.32
103.95
CPCL
8278.87
666.78
518.92
810.93
63.99
659.13
657.68
1578.95
41.65
NRL
2660.91
218.71
249.58
217.61
114.70
444.70
379.69
437.42
86.80
MRPL
13887.11
1212.76
535.85
703.95
76.12
1571.58
1063.93
1601.52
66.43
ONGC
60.00
2.82
7.00
6.90
101.32
10.37
7.77
12.98
59.83
JVs
13590.40
1099.92
1182.15
1626.44
72.68
3337.32
3027.24
4889.61
61.91
BORL
6958.40
569.92
377.43
622.69
60.61
1729.32
973.26
1866.50
52.14
HMEL
6632.00
530.00
804.72
1003.75
80.17
1608.00
2053.98
3023.11
67.94
Private
102154.50
7826.23
7452.83
7826.23
95.23
25065.54
23697.97
25065.54
94.54
RIL
82374.12
6184.23
6078.29
6184.23
98.29
13924.39
13306.36
13924.39
95.56
NEL
19780.38
1642.00
1374.53
1642.00
83.71
3314.92
2938.78
3314.92
88.65
Total Refinery
254948.76
20650.04
18355.72
20170.53
91.00
60979.26
50980.85
62339.65
81.78
Fractionators
4572.73
394.84
369.03
381.90
96.63
1096.55
983.00
1205.33
81.55
TOTAL
259521.49
21044.88
18724.75
20552.42
91.11
62075.80
51963.85
63544.98
81.77
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
1. Production of petroleum Products by Oil’s Refineries during June, 2020 was 18355.72 TMT which is 11.11% lower than the target for the month and 9% lower when compared with June, 2019. Cumulative production of petroleum products by refineries during April-June, 2020 was 50980.85 TMT which is 16.40% and 18.22% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
4.2 Production of petroleum Products by Fractionators duringJune, 2020 was 369.03 TMT which is 6.54% lower than the target for the month and 3.37% lower when compared with June, 2019. Cumulative production by Fractionators during April-June, 2020 was 983 TMT which is 10.35% and 18.45% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
Click here to Annexure 1
Click here to Annexure 2
Click here to Annexure 3
Click here to Annexure 4
Click here to Annexure 5

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
২০২০গী জুন থাগী প্রদক্সন রিপোর্ত
23 JUL 2020 1:31PM by PIB Imphal
১. শুংদোক্ত্রিবা থাও পুথোকপা
জুন, ২০২০দা পুথোকপা শুংদোক্ত্রিবা থাও [১] অসি তি.এম.তি. ২৫২৬.৯৭ ওইখি মসি থমখিবা পান্দমদগী ৪.১৯% তাখি অমসুং জুন ২০১৯গা য়েংনবদা ৫.৯৯% তাখি। এপ্রিল-জুনগী মনুংদা পুথোকখিবা শুংদোক্ত্রিবা থাওগী অপুনবা অসি তি.এম.তি. ৭৬৭৫ ওইখি মসি মমাং চহিগী থমখিবা পান্দম অমসুং পুথোকখিবগা য়েংনবদা মথংশিৎনা ৩.০৪% অমসুং ৬.৪৮% তাখি। য়ুনিৎকী ওইনা অমসুং রাজ্যগী ওইনা পুথোকপা শুংদোক্ত্রিবা থাও অদু এনেকচর-Iদা পীরি। য়ুনিৎকী ওইনা ২০২০গী জুন থাগী পুথোকখিবা শুংদোক্ত্রিবা থাওগী অমসুং মমাং চহিগী মতম অসিদা ওইখিবা অদুগী এপ্রিল-জুন, ২০২০গী অপুনবা অদু তেবল-Iদা অমসুং থাগী ওইনা ফিগর –Iদা উৎলি।
তেবল-I: পুথোকপা শুংদোক্ত্রিবা থাও (তি.এম.তি.দা)
থাওগী কম্পনী
পান্দম
জুন (থা)
এপ্রিল-জুন (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
% মথক মমাং চহি
২০২০-২১
২০১৯-২০
% মথক মমাং চহি
পান্দম
প্রোদ.*
প্রোদ.
পান্দম
প্রোদ.*
প্রোদ.
ও.এন.জি.সি.
২০৯৩১.৫৪
১৭২৬.০১
১৬৬৭.৫২
১৬৮৬.২৩
৯৮.৮৯
৫১৭৯.৩০
৫০৬৮.৪০
৫১৩৬.৫১
৯৮.৬৭
ও.আই.এল.
৩২৬৮.০০
২৫২.৯৭
২৪১.৭০
২৬৭.৪৬
৯০.৩৭
৭৬৪.৭৫
৭৪৬.৪০
৮০৬.৬৩
৯২.৫৩
পি.এস.সি. ফিল্দশিং
৮২৬৫.০০
৬৫৮.৫৪
৬১৭.৭৬
৭৩৪.৪০
৮৪.১২
১৯৭২.০৬
১৮৬০.৩৯
২২৬৩.৫৬
৮১.১৯
অপুনবা
৩২৪৬৪.৫
২৬৩৭.৫১
২৫২৬.৯৭
২৬৯৯.০৯
৯৪.০১
৭৯১৬.১০
৭৬৭৫.১৯
৮২০৬.৬৯
৯৩.৫২
খঙজিল্লু: ১. ২০২০-২১ চহিগী পান্দম অসি প্রোবিজনেলনি, অরোইবগী ফম মতুং ইন্না শেমদোক্কনি *: প্রোবিজনেল
২. অপুনবশিং অসি রাউন্দিং ওফ তৌবনা তেলী ওইদবা য়াই।
ফিগর –I: থাগী ওইনা পুথোকপা শুংদোক্তবা থাওhttps://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image0016QVQ.png
য়ৌবা ঙমদবগী মরমশিংগা লোয়ননা য়ুনিৎকী ওইনা পুথোকপগী অকুপ্পা ৱারোলশিং:
১.
১. ও.এন.জি.সি.গী নোমিনেসন ব্লোকদা জুন ২০২০গী মনুংদা পুথোকপা শুংদোক্তবা থাও অসি তি.এম.তি. ১৬৬৭.৫২ ওইখিবগা লোয়ননা থমখিবা পান্দমদগী ৩.৩৯% তাখি অমসুং জুন ২০১৯গা য়েংনবদা ১.১১% তাখি। ও.এন.জি.সি.না এপ্রিল-জুন ২০২০গী মতুংদা পুথোকখিবা শুংদোক্লবা থাওগী অপুনবা অসি তি.এম.তি. ৫০৬৮.৪০ ওইদুনা থমখিবা পান্দম অসুং মমাং চহিগী মতম অসিদা পুথোকখিবগা চাংদম্নবদা ২.১৪% অমসুং ১.৩৩% তাখি। পথোকপদা য়ৌবা ঙমদবগী মরমশিং মখাদা পীরি:
• কোবিদ-১৯গী লোকদাউন্না মরম ওইরগা নোংচুপ থংবদা লৈবা গুহাশিং পোৎ পুবা হন্থবনা মরম ওইরগা থোং লোখিবা
• জুন ২০২০দগী দবল্যু.ও.১৬ ক্লস্তরদগী পুথোক্নবা থৌরাংখিবা অদু কোবিদকী অথিংবশিং/লোকদাউন্না মরম ওইরগা অবু দবিগী জি.পি.সি. ৱার্দকী থবক থৌরমশিংদা অকায়বা থোকহনবনা এম.ও.পি.য়ু. (সগ সমরৎ)দা থেংথরকপনা য়ৌবা ঙমহনখিদে।
• কোইদ১৯গী অথিংবশিংনা মরম ওইরগা ই.এস.পি.শিং ফংদবনা মরম ওইদুনা রত্না ফিল্দগী অনৌবা গুহাশিংদগী পুথোকপগী থৌরাংদা অকায়বা থোকখিবা
• কোবিদ-১৯গী লোকদাউন্না মরম ওইরগা সমুদ্র মনাক্তা লৈবা ফিল্দশিংদা ফিল্দ ওপরেসনশিং তৌবগী চত্থোক চৎশিনদা অথিংবশিং লৈখিবা।
২. ও.আই.এল.গী নোমিনেসন ব্লোকদা জুন ২০২০গী মনুংদা পুথোকপা শুংদোক্তবা থাও অসি তি.এম.তি. ২৪১.৭০ ওইখিবগা লোয়ননা থমখিবা থাগী ওইবা পান্দমদগী ৪.৪৬% তাখি অমসুং জুন ২০১৯গা য়েংনবদা ৯.৬৩% তাখি। ও.আই.এল.না এপ্রিল-জুন ২০২০গী মতুংদা পুথোকখিবা শুংদোক্লবা থাওগী অপুনবা অসি তি.এম.তি. ৭৪৬.৪০ ওইদুনা থমখিবা পান্দম অসুং মমাং চহিগী মতম অসিদা পুথোকখিবগা চাংদম্নবদা ২.৪০% অমসুং ৭.৪৭% তাখি। পথোকপদা য়ৌবা ঙমদবগী মরমশিং মখাদা পীরি:
• ৱার্কোভর অমসুং দ্রিলিং গুহাশিংদগী পুথোক্কদবা অদু হন্থরকপা।
• গুহাশিংদা ঈশিং চংবা হেনগৎপা অমসুং সি.এ.এ.গী মায়োক্তা কৌখিবা বান্দশিংগী মনুংদা গুহাশিং মথৌ তৌবনা অকায়বা পীবা অপুনবা থাও পুথোকপদা হন্থরকপনা মরম ওইদুনা অরিবা গুহাদগী পুথোক্কদবা অদু হন্থরকপা।
• প্রোতেস্তশিং/এজিতেসন গুম্বা বাঘজনগী মৈচাকবগী মহৌশাগী ওইবা সমস্যাশিংনা মরম ওইরগা অমাংবা থোকপা
• নোং লেপ্তনা চুবনা মরম ওইরগা ইন্সতোলেসনশিং অমসিং প্লিন্থশিং ইচাওগী ঈশিংদা লুখিবনা মরম ওইদুনা পুথোকপদা অমাংবা থোকপা।
৩.পি.এস.সি.গী মফমশিংদা প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংগী জুন ২০২০গী মনুংদা পুথোকপা শুংদোক্তবা থাও অসি তি.এম.তি. ৬১৭.৭৬ ওইখিবগা লোয়ননা থমখিবা থাগী ওইবা পান্দমদগী ৬.১৯% তাখি অমসুং জুন ২০১৯গা য়েংনবদা ১৫.৮৮% তাখি। প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা এপ্রিল-জুন ২০২০গী মতুংদা পুথোকখিবা শুংদোক্লবা থাওগী অপুনবা অসি তি.এম.তি. ১৮৬০.৩৯ ওইদুনা থমখিবা পান্দম অসুং মমাং চহিগী মতম অসিদা পুথোকখিবগা চাংদম্নবদা ৫.৬৬% অমসুং ১৭.৮১% তাখি। পথোকপদা য়ৌবা ঙমদবগী মরমশিং মখাদা পীরি:
• আর.জে.-ও.এন.-৯০/১: (১) মঙ্গলা - থবকশিং হেনগৎনবা অমসুং জোনশিং ওন্থোকপগী থবকশিং পায়খৎপা ঙমখিদবা। (২) ভাগিয়ম –আর্তিফিসিএল লিফ্ত (পি.সি.পি.) য়ারক্তবা অমসুং ফুল ফিল্দ পোলিমর ইঞ্জেক্সন হৌবদা থেংথবা (৩) আইস্বরিয়া – ফুল ফিল্দ পোলিমর ইঞ্জেক্সন হৌবদা থেংথবা (৪) এ.বি.ঐচ. - এ.বি.ঐচ. স্তেজ-২গী গুহাশিংগী শেমগৎপদা থেংথবা (৫) সেতলাইদ ফিল্দশিং - গুহা খরগী ইচেলদা অপনবা থোকপা অমসুং য়ারক্তবা (৬) তুকরম অমসুং কাম-১ - গুহা অমসুং মমায় শেমজিনবগী থবক চত্থবা। প্রোজেক্ত লোইগদবা অদু কোবিদ-১৯না অকায়বা থোকহনবা। (সি.ই.আই.এল.)
• সি.ৱাই-ও.এন.এন-২০০২/২: গুহা এম.দি.দি.দি. অসি জুন ২০২০দা পুথোক্নবা থৌরাং তৌখি অদুবু লোকেল এজিতেসননা মরম ওইদুনা ঙমখিদে। (ও.এন.জি.সি)
• সি.বি.-ও.এন.এন-২০০২/১: (১) গুহা পি.কে#২ অসি গুহাদা কায়বা অমসুং লৈবাক চংশিনবনা মরম ওইদুনা পুথোকখিদে (২) গুহা এস.ই._দি.ই.ভি#১, এস.ই.#১এ অমসুং এস.এ.১#এ১ অসি ৱাতর তাইত অমসুং ওইল ইমলসন থুগাইনবা দিমলসিফাইয়র লৈতবনা মরম ওইদুনা থিংজিনখিবা। (৩) য়ু.জি.ভি.সি.এল (পাৱর দিস্ত্রিব্যুতর)না মৈ পীদবদগী এস.আর.পি.না চল্লাইবা গুহা (পি.কে.২#এ১, পি.কে.২#এ২ অমসুং পি.এল#১)দা পুথোকপা ৱাৎলকপা (জি.জেস.পি.সি)
• কে.জি.-ও.এন.এন-২০০৩/১: এফ.দি.পি.পীশিল্লক্তবা অমসুং গুহা ০২দগী পুথোকপা হন্থরকপনা মরম ওইরগা অনৌবা ইনফিল গুহাশিং শাবা লোইশিনবদা থেংথরকপা। (ও.এন.জি.সি)
• সি.বি.-ও.এন.এন-২০০৪/৩: চল্লাইবদা থেংনবা সমস্যশিংনা মরম ওইরগা পুথোকপদা হন্থরকপা। (ও.এন.জি.সি)
২. নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
জুন, ২০২০দা পুথোকপা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এসসি.এম. ২৩২৩.৮২ ওইখি মসি থাগী ওইনা থমখিবা পান্দমদগী ১১.১৫% তাখি অমসুং জুন ২০১৯গা য়েংনবদা ১১.৮৫% তাখি। এপ্রিল-জুনগী মনুংদা পুথোকখিবা নেচরেল গ্যাসকী অপুনবা অসি এম.এম.এসসি.এম. ৬৭৮৫ ওই মসি মমাং চহিগী থমখিবা পান্দম অমসুং পুথোকখিবগা য়েংনবদা মথংশিৎনা ১১.১২% অমসুং ১৫.৫১% তাখি। য়ুনিৎকী ওইনা অমসুং রাজ্যগী ওইনা পুথোকপা শুংদোক্ত্রিবা থাও অদু এনেকচর-IIদা পীরি। য়ুনিৎকী ওইনা ২০২০গী জুন থাগী পুথোকখিবা শুংদোক্ত্রিবা থাওগী অমসুং মমাং চহিগী মতম অসিদা ওইখিবা অদুগী এপ্রিল-জুন, ২০২০গী অপুনবা অদু তেবল-২দা অমসুং থাগী ওইনা ফিগর –২দা উৎলি।
তেবল-২: নেচরেল গ্যাস পুথোকপা (এম.এম.এসসি.এম.দা)
থাওগী কম্পনী
পান্দম
জুন (থা)
এপ্রিল-জুন (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০২০-২১
% মথক মমাং চহি
২০২০-২১
২০১৯-২০
% মথক মমাং চহি
পান্দম
প্রোদ.*
প্রোদ.
পান্দম
প্রোদ.*
প্রোদ.
ও.এন.জি.সি.
২৪৪৩৭.০৮
২০৩২.৯৯
১৮১৮.৯৭
২০০৭.৬৪
৯০.৬০
৬০৫৬.৬১
৫৩৫০.৬০
৬১২৭.৬৮
৮৭.৩২
ও.আই.এল.
৩১৮১.৫৪
২৫৯.৪০
২১৯.২৪
২২৪.৫১
৯৭.৬৫
৭৩৪.৬০
৬৪৯.৫২
৬৭৯.৮৯
৯৫.৫৩
পি.এস.সি. ফিল্দশিং
৬৮২৬.৮২
৩২৩.০০
২৮৫.৬১
৪০৩.৯৫
৭০.৭০
৮৪৩.১৮
৭৮৫.০৩
১২২৩.২৯
৬৪.১৭
অপুনবা
৩৪৪৪৫.৪৪
২৬১৫.৩৮
২৩২৩.৮২
২৬৩৬.১০
৮৮.১৫
৭৬.৩৪.৩৯
৬৭৮৫.১৪
৮০৩০.৮৫
৮৪.৪৯
খঙজিল্লু: ১. ২০২০-২১ চহিগী পান্দম অসি প্রোবিজনেলনি, অরোইবগী ফম মতুং ইন্না শেমদোক্কনি *: প্রোবিজনেল
২. অপুনবশিং অসি রাউন্দিং ওফ তৌবনা তেলী ওইদবা য়াই।
ফিগর –২: থাগী ওইনা পুথোকপা নেচরেল গ্যাস https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image002GER8.png
১.
৪. ও.এন.জি.সি.গী নোমিনেসন ব্লোকদা জুন ২০২০গী মনুংদা পুথোকপা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এসসি.এম. ১৮১৮.৯৭ ওইখিবগা লোয়ননা থমখিবা পান্দমদগী ১০.৫৩% তাখি অমসুং জুন ২০১৯গা য়েংনবদা ৯.৪০% তাখি। ও.এন.জি.সি.না এপ্রিল-জুন ২০২০গী মতুংদা পুথোকখিবা শুংদোক্লবা থাওগী অপুনবা অসি এম.এম.এসসি.এম. ৫৩৫০.৬০ ওইদুনা থমখিবা পান্দম অসুং মমাং চহিগী মতম অসিদা পুথোকখিবগা চাংদম্নবদা ১১.৬৬% অমসুং ১২.৬৮% তাখি। পথোকপদা য়ৌবা ঙমদবগী মরমশিং মখাদা পীরি:
• কোবিদ-১৯গী লোকদাউন্না মরম ওইরগা নোংচুপ থংবদা কংফামগী মফমদা লৈবা গ্যাসকী গুহাশিং পোৎ পুবা হন্থবনা মরম ওইরগা থোং লোখিবা
• জুন ২০২০দগী দবল্যু.ও.১৬ ক্লস্তরদগী পুথোক্নবা থৌরাংখিবা অদু কোবিদকী অথিংবশিং/লোকদাউন্না মরম ওইরগা অবু দবিগী জি.পি.সি. ৱার্দকী থবক থৌরমশিংদা অকায়বা থোকহনবনা এম.ও.পি.য়ু. (সগ সমরৎ)দা থেংথরকপনা য়ৌবা ঙমহনখিদে।
• কোবিদ-১৯গী লোকদাউন্না মরম ওইরগা সমুদ্র মপানগী মফমশিংদা কঞ্জুমরশিংনা অথিংবা থম্বা/গ্যাস লৌদবা
৫. ও.আই.এল.গী নোমিনেসন ব্লোকদা জুন ২০২০গী মনুংদা পুথোকপা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ২১৯.২৪ ওইখিবগা লোয়ননা থমখিবা থাগী ওইবা পান্দমদগী ১৫.৪৮% তাখি অমসুং জুন ২০১৯গা য়েংনবদা ২.৩৫% তাখি। ও.আই.এল.না এপ্রিল-জুন ২০২০গী মতুংদা পুথোকখিবা শুংদোক্লবা থাওগী অপুনবা অসি এম.এম.এস.সি.এম. ৬৪৯.৫২ ওইদুনা থমখিবা পান্দম অসুং মমাং চহিগী মতম অসিদা পুথোকখিবগা চাংদম্নবদা ১১.৫৮% অমসুং ৪.৪৭% তাখি। পথোকপদা য়ৌবা ঙমদবগী মরমশিং মখাদা পীরি:
• তেক্নিকেলগী ওইবা সমস্যাশিংনা মরম ওইরগা এন.তি.পি.এস. অমসুং এন.আর.পি.পি.না পোৎ চিংবা হন্থবা।
• লোকদাইন্না মরম ওইরগা এন.ই.ই.পি.সি.ও. অমসুং তী গার্দেন গ্রিদস সিক্বেলনসু পোৎ চিংবা হন্থবা।
• বাঘজনগী মৈচাকপী প্রোতেস্ত/এজিতেসন অসিনচিংবগী মতুংদামফম অদুগী মীয়াম্না অমদি এসোসিএসনশিংনা তৌবা বন্দশিং/ব্লোকেদশিং অসিগুম্বা সমস্যাশিং
৬. পি.এস.সি.গী মফমশিংদা প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংগী জুন ২০২০গী মনুংদা পুথোকপা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ২৮৫.৬১ ওইখিবগা লোয়ননা থমখিবা থাগী ওইবা পান্দমদগী ১১.৫৮% তাখি অমসুং জুন ২০১৯গা য়েংনবদা ২৯.৩০% তাখি। প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা এপ্রিল-জুন ২০২০গী মতুংদা পুথোকখিবা শুংদোক্লবা থাওগী অপুনবা অসি এম.এম.এস.সি.এম. ৭৮৫.০৩ ওইদুনা থমখিবা পান্দম অসুং মমাং চহিগী মতম অসিদা পুথোকখিবগা চাংদম্নবদা ৬.৯০% অমসুং ৩৫.৮৩% তাখি। পথোকপদা য়ৌবা ঙমদবগী মরমশিং মখাদা পীরি:
• কে.জি.-দি.দবল্যু.এন-৯৮/৩: ফিলদ অসিদগী পোৎ পুথোকপা হৌদ্রি। (আর.আই.এল)
• আর.জে-ও.এন./৬: বায়রনা লৌবা হন্থবা। (এফ.ই.এল.)
• নোংচুপ থংবা সোগপুর: দিৱাতরিং তৌবা গুহাশিংদগী গ্যাস থোক্লকপা ঙাইবা অমসুং গ্যাস পুথোকপা গুহাশিংগী মশিং য়াদবা অমসুং কোবিদ১৯গী লোকদাউন্না মরম ওইরগা হন্থবা (আর.আই.এল)
• খা থংবা রানিখুঞ্চ: কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা ঐখোয়গী কস্তমরশিংনা মখোয়গী পলান্ত চল্লাইবা লেপ্পনা অমসুং মখোয়না গ্যাস লৌবা হন্থরকপনা মরম ওইদুনা কম্পনীশিংনা পুথোকপা লেপ্পা অসিনা ঐখোয়গী সি.বি.এম. গ্যাস য়োনবদা চাওনা অকায়বা থোকহনখি। (জি.ই.ই.সি.এল.)
৩. শুংদোক্ত্রিবা থাও শুংদোকপা (ক্রুদ থ্রুপুৎ)
জুন, ২০২০দা শুংদোক্ত্রিবা থাও শুংদোকপা অসি তি.এম.তি. ১৭৫৩৭.০৯ ওইখি মসি থাগী ওইনা থমখিবা পান্দমদগী ১৫.৯০% তাখি অমসুং জুন ২০১৯গা য়েংনবদা ১৩.৬২% তাখি। এপ্রিল-জুনগী মনুংগী অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ৪৮৬২৯.৪০ ওই মসি মমাং চহিগী থমখিবা পান্দম অমসুং পুথোকখিবগা য়েংনবদা মথংশিৎনা ২০.২২% অমসুং ২২.৩০% তাখি। রিফাইন্নরীগী ওইনা ক্রুদ থ্রুপুৎকী অকুপ্পা ৱারোল অমসুং ২০২০গী জুন থাগা জুন ২০১৯ মনুংদা শীজিন্নখিবা চাং অদু এনেকচর-III অমসুং এনেকচর- IVদা পীরি। কম্পনীগী ওইনা জুন ২০২০গী অমসুং মমাং চহিগী মতম অসিদা ওইখিবা অদুগী এপ্রিল-জুন, ২০২০গী অপুনবা অদু তেবল-৩দা অমসুং থাগী ওইনা ফিগর –৩দা উৎলি।
তেবল-৩: শুংদোক্ত্রিবা থাও শুংদোকপা (ক্রুদ থ্রুপুৎ) (তি.এম.তি.দা)
থাওগী কম্পনী
পান্দম
জুন (থা)
এপ্রিল-জুন (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহি %মথক
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহি %মথক
পান্দম
প্রোদ.*
প্রোদ.
পান্দম
প্রোদ.*
প্রোদ.
সি.পি.এস.ই
১৪৮০৩১.১২
১২৪৪৯.০৭
১০৩১৮.৪৯
১১৩৬৩.৮০
৯০.৮০
৩৪৫০৭.৭৯
২৫৮০২.৯৩
৩৪৫২৩.৩৬
৭৪.৭৪
আই.ও.সি.এল.
৭২৪৯৯.৮৬
৫৯৮০.৭৮
৫৫৭২.৮৮
৫৮২১.৬৭
৯৫.৭৩
১৬৯৬২.৪১
১২৯২৯.৯১
১৭২৮২.৮০
৭৪.৮১
বি.পি.সি.এল.
৩০৪৯৯.৯৫
২৬৫৬.৯২
১৯০৩.২৩
২১০৬.৪৭
৯০.৩৫
৭৭৫৯.০২
৫০৭০.৪৫
৭৪৪০.৩২
৬৮.১৫
ঐচ.পি.সি.এল.
১৭৮৬৭.৪৭
১৫০৬.৩৮
১৩৭৯.১৫
১৪৭৪.৩২
৯৩.৫৪
৪৫৬৯.৩৪
৩৯৭০.২৯
৩৯১৫.৪৫
১০১.৪০
সি.পি.সি.এল.
৯০০০.০০
৭৩০.০০
৫৭৯.১৬
৮৭৭.৭৯
৬৫.৯৮
১৪৮০.০০
১৩২৭.৯৬
২৬২১.৯৩
৫০.৬৫
এন.আর.এল.
২৭০০.০০
২২২.০০
২৪৯.৭১
২১৭.২১
১১৪.৯৬
৬৭৩.০০
৬২৫.২১
৬৮১.২২
৯১.৭৮
এম.আর.পি.এল.
১৫৪০০.০০
১৩৫০.০০
৬২৬.৯৫
৮৫৮.৮৩
৭৩.০০
৩০৫০.০০
১৮৬৩.৪৯
২৫৬০.১২
৭২.৭৯
ও.এন.জি.সি.
৬৩.৮৩
৩.০০
৭.৪১
৭.৫১
৯৮.৬৪
১৪.৩
১৫.৬২
২১.৫১
৭২.৬২
জে.ভি.শিং
১৪৭৭২.০০
১১৯৭.০০
১১৭১.৯০
১৭৩১.৭৪
৬৭.৬৭
৩৬৩০.০০
৩১.৯০.২৫
৫২৪০.৭৭
৬০.৮৭
বি.ও.আর.এল.
৭৮০০.০০
৬৪০.০০
৩৮৭.২০
৬৭৭.৩৫
৫৭.১৬
১৯৪০.০০
১১৫৯.৫৫
২০৫৭.৯২
৫৬.৪৮
ঐচ.এম.ই.এল.
৬৯৭২.০০
৫৫৭.০০
৭৮৪.৭১
১০৫৪.৩৯
৭৪.৪২
১৬৯০.০০
২০৩০.৭০
৩১৮৭.৮০
৬৩.৭০
লনাই
৮৯৫১৫.১৬
৭২০৭.১২
৬০৪৬.৭০
৭২০৭.১২
৮৩.৯০
২২৮১৯.৪৪
১৯৬৩৬.২১
২২৮১৯.৪৪
৮৬.০৫
আর.আই.এল
৬৮৮৯৪.৯৯
৫৪৮২.৪৯
৪৬৫২.৫০
৫৪৮২.৪৯
৮৪.৮৬
১৭৬২৫.৯৬
১৫২৭৯.২৮
১৭৬২৫.৯৫
৮৬.৬৯
ই.ও.এল.
২০৬২০.১৮
১৭২৪.৬৩
১৩৯৪.২০
১৭২৪.৬৩
৮০.৮৪
৫১৯৩.৪৮
৪৩৫৬.৯৩
৫১৯৩.৪৮
৮৩.৮৯
অপুনবা
২৫২৩১৮.২৮
২০৮৫৩.২০
১৭৫৩৭.০৯
২০৩০২.৬৬
৮৬.৩৮
৬০৯৫৭.২৩
৪৮৬২৯.৪০
৬২৫৮৩.৫৭
৭৭.৭০
খঙজিল্লু: ১. ২০২০-২১ চহিগী পান্দম অসি প্রোবিজনেলনি, অরোইবগী ফম মতুং ইন্না শেমদোক্কনি *: প্রোবিজনেল
২. অপুনবশিং অসি রাউন্দিং ওফ তৌবনা তেলী ওইদবা য়াই।
ফিগর –৩: শুংদোক্ত্রিবা থাও শুংদোকপা (ক্রুদ থ্রুপুৎ)https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image003BOH0.png
৩.১. জুন, ২০২০দা সি.পি.এস.ই. রিফাইন্নরীগী শুংদোক্ত্রিবা থাও শুংদোকপা অসি তি.এম.তি. ১০৩১৮.৪৯ ওইখি মসি থাগী ওইনা থমখিবা পান্দমদগী ১৭.১১% তাখি অমসুং জুন ২০১৯গা য়েংনবদা ৯.২০% তাখি। এপ্রিল-জুনগী মনুংগী সি.পি.এস.ই.গী রিফাইন্নরীগী অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ২৫৮০২.৯৩ ওই মসি মমাং চহিগী থমখিবা পান্দম অমসুং পুথোকখিবগা য়েংনবদা মথংশিৎনা ২৫.২৩% অমসুং ২৫.২৬% তাখি। শুংদোক্ত্রিবা থাও শুংদোকপগী চাংদা তারক্লিবা অসিগী অচৌবা মরম অদুদি কোবিদ-১৯গী লোকদাউন্না মরম ওইরগা দিমান্দদা হন্থরকপনা ওইরি।
৩.২ জুন, ২০২০দা জে.ভি রিফাইন্নরীগী শুংদোক্ত্রিবা থাও শুংদোকপা অসি তি.এম.তি. ১১৭১.৯০ ওইখি মসি থাগী ওইনা থমখিবা পান্দমদগী ২.১০% তাখি অমসুং জুন ২০১৯গা য়েংনবদা ৩২.৩৩% তাখি। এপ্রিল-জুনগী মনুংগী অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ৩১৯০.২৫ ওই মসি মমাং চহিগী থমখিবা পান্দম অমসুং পুথোকখিবগা য়েংনবদা মথংশিৎনা ১২.১১% অমসুং ৩৯.১৩% তাখি।
৩.৩ জুন, ২০২০দা লনাই রিফাইন্নরীগী শুংদোক্ত্রিবা থাও শুংদোকপা অসি তি.এম.তি. ৬০৪৬.৭০ ওইখি মসি মমাং চহিগী থা অসিদা ওইখিবা অদুদগী ১৬.১০% তাখি। ২০২০গী এপ্রিল-জুনগী মনুংগী অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ১৯৬৩৬.২১ ওই মসি মমাং চহিগী থমখিবা পান্দম অমসুং পুথোকখিবগা য়েংনবদা ১৩.৯৫% তাখি।
৪. পেত্রোলিয়ম প্রদক্তশিং পুথোকপা
জুন, ২০২০দা পেত্রোলিয়ম প্রদক্তশিং পুথোকপা অসি তি.এম.তি. ১৮৭২৪.৭৫ ওইখি মসি থাগী ওইনা থমখিবা পান্দমদগী ১১.০২% তাখি অমসুং জুন ২০১৯গা য়েংনবদা ৮.৮৯% তাখি। এপ্রিল-জুনগী মনুংগী অপুনবা পুথোকখিবা অসি তি.এম.তি. ৫১৯৬৩.৮৫ ওই মসি মমাং চহিগী থমখিবা পান্দম অমসুং পুথোকখিবগা য়েংনবদা মথংশিৎনা ১৬.২৯% অমসুং ১৮.২৩% তাখি। য়ুনিৎকী ওইনা পেত্রোলিয়ম প্রদক্তশিং পুথোকপা অসি এনেকচর-Vতা পীরি। কম্পনীগী ওইনা জুন ২০২০গী অমসুং মমাং চহিগী মতম অসিদা ওইখিবা অদুগী এপ্রিল-জুন, ২০২০গী অপুনবা অদু তেবল-৪দা অমসুং থাগী ওইনা ফিগর –৪দা উৎলি।
ফিগর –৪: থাগী ওইনা রিফাইন্নরীনা পুথোকপা পেত্রোলিয়ম প্রদক্তশিং
তেবল-৪: রিফাইন্নরীনা পুথোকপা (তি.এম.তি.)
থাওগী কম্পনী
পান্দম
জুন (থা)
এপ্রিল-জুন (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহি %মথক
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহি %মথক
পান্দম
প্রোদ.*
প্রোদ.
Target
Prod.*
Prod.
সি.পি.এস.ই
১৩৯২০৩.৮৬
১১৭২৩.৮৯
৯৭২০.৭৪
১০৭১৭.৮৬
৯০.৭০
৩২৫৭৬.৪০
২৪২৫৫.৬৪
৩২৩৮৪.৫০
৭৪.৯০
আই.ও.সি.এল.
৬৮৯১২.৮৭
৫৭১৮.২৫
৫২৮৫.০২
৫৫০০.০৬
৯৬.০৯
১৬১৯৯.৭৬
১২১৯৩.২০
১৬৩৯৯.৩৯
৭৪.৩৫
বি.পি.সি.এল.
২৮৯৮৫.১৩
২৫১৮.০৪
১৮৭৮.০৭
২১২৯.৮১
৮৮.১৮
৭৩৩৮০.২০
৪৮৯৮.৪২
৭০১৩.৫৩
৬৯.৮৪
ঐচ.পি.সি.এল.
১৬৪৩৮.৯৭
১৩৮৬.৫৪
১২৪৬.২৯
১৩৪৮.৬১
৯২.৪১
৪২০৯.৫৯
৩৭৪৩.৬১
৩৬০১.৩২
১০৩.৯৫
সি.পি.সি.এল.
৮২৭৮.৮৭
৬৬৬.৭৮
৫১৮.৯২
৮১০.৯৩
৬৩.৯৯
৬৫৯.১৩
৬৫৭.৬৮
১৫৭৮.৯৫
৪১.৬৫
এন.আর.এল.
২৬৬০.৯১
২১৮.৭১
২৪৯.৫
২১৭.৬১
১১৪.৭০
৪৪৪.৭০
৩৭৯.৬৯
৪৩৭.৪২
৮৬.৮০
এম.আর.পি.এল.
১৩৮৮৭.১১
১২১২.৭৬
৫৩৫.৮৫
৭০৩.৯৫
৭৬.১২
১৫৭১.৫৮
১০৬৮.৯৩
১৬০১.৫২
৬৬.৪৩
ও.এন.জি.সি.
৬০.০০
২.৮২
৭.০০
৬.৯০
১০১.৩২
১০.৩৭
৭.৭৭
১২.৯৮
৫৯.৮৩
জে.ভি.শিং
১৩৫৯০.৪০
১০৯৯.৯২
১১৮২.১৫
১৬২৬.৪৪
৭২.৬৮
৩৩৩৭.৩২
৩০২৭.২৪
৪৮৮৯.৬১
৬১.৯১
বি.ও.আর.এল.
৬০৫৮.৪০
৫৬৯.৯২
৩৭৭.৪৩
৬২২.৬৯
৬০.৬১
১৭২৯.৩২
৯৭৩.২৬
১৮৬৬.৫০
৫২.১৪
ঐচ.এম.ই.এল.
৬৬৩২.০০
৫৩০.০০
৮০৪.৭২
১০০৩.৭৫
৮০.১৭
১৬০৮.০০
২০৫৩.৯৮
৩০২৩.১১
৬৭.৯৪
লনাই
১০২১৫৪.৫০
৭৮২৬.২৩
৭৪৫২.৮৩
৭৮২৬.২৩
৯৫.২৩
১৫০৬৫.৫৪
২৩৬৯৭.৯৭
২৫০৬৫.৫৪
৯৪.৫৪
আর.আই.এল
৮২৩৭৪.১২
৬১৮৪.২৩
৬০৭৮.২৯
৬১৮৪.২৩
৯৮.২৯
১৩৯২৪.৩৯
১৩৩০৬.৩৬
১৩৯২৪.৩৯
৯৫.৫৬
ই.ও.এল.
১৯৭৮০.৩৮
১৬৪২.০০
১৩৭৪.৫৩
১৬৪২.০০
৮৩.৭১
৩৩১৪.৯২
২৯৩৮.৭৮
৩৩১৪.৯২
৮৮.৬৫
অপুনবা রিফাইন্নরী
২৫৪৯৪৮.৭৬
২০৬৫০.০৪
১৮৩৫৫.৭২
২০১৭০.৫৩
৯১.০০
৬০৯৭৯.২৬
৫০৯৮০.৮৫
৬২৩৩৯.৬৫
৮১.৭৮
ফ্রেকস্নেতর
৪৫৭২.৭৩
৩৯৪.৮৪
৩৬৯.০৩
৩৮১.৯০
৯৬.৬৩
১০৯৬.৫৫
৯৮৩.০০
১২০৫.৩৩
৮১.৫৫
অপুনবা
২৫৯৫২১.৪৯
২১০৪৪.৮৮
১৮৭২৪.৭৫
২০৫৫২.৪২
৯১.১১
৬২০৭৫.৮০
৫১৯৬৩.৮৫
৬৩৫৪৪.৯৮
৮১.৭৭
খঙজিল্লু: ১. ২০২০-২১ চহিগী পান্দম অসি প্রোবিজনেলনি, অরোইবগী ফম মতুং ইন্না শেমদোক্কনি *: প্রোবিজনেল
২. অপুনবশিং অসি রাউন্দিং ওফ তৌবনা তেলী ওইদবা য়াই।
৪.১ জুন, ২০২০দা ওইল রিফাইন্নরীশিংনা পুথোকপা পেত্রোলিয়ম প্রদক্তশিং অসি তি.এম.তি. ১৮৩৫৫.৭২ ওইখি মসি থাগী ওইনা থমখিবা পান্দমদগী ১১.১১% তাখি অমসুং জুন ২০১৯গা য়েংনবদা ৯% তাখি। এপ্রিল-জুনগী মনুংগী পুথোকপা অপুনবা পেত্রোলিয়ম প্রদক্তশিং অসি তি.এম.তি. ৫০৯৮০.৮৫ ওই মসি মমাং চহিগী থমখিবা পান্দম অমসুং পুথোকখিবগা য়েংনবদা মথংশিৎনা ১৬.৪০% অমসুং ১৮.২২% তাখি।
৪.২ জুন, ২০২০দা ফ্রেকস্নেতরশিংনা পুথোকপা পেত্রোলিয়ম প্রদক্তশিং অসি তি.এম.তি. ৩৬৯.০৩ ওইখি মসি থাগী ওইনা থমখিবা পান্দমদগী ৬.৫৪% তাখি অমসুং জুন ২০১৯গা য়েংনবদা ৩.৩৭% তাখি। এপ্রিল-জুনগী মনুংগী অপুনবা ফ্রেকস্নেতরশিংনা পুথোকপা অসি তি.এম.তি. ৯৮৩ ওই মসি মমাং চহিগী থমখিবা পান্দম অমসুং পুথোকখিবগা য়েংনবদা মথংশিৎনা ১০.৩৫% অমসুং ১৮.৪৫% তাখি।
এনেকচর ১গী মসিদা নম্বীয়ু
এনেকচর ২গী মসিদা নম্বীয়ু
এনেকচর ৩গী মসিদা নম্বীয়ু
এনেকচর ৪গী মসিদা নম্বীয়ু
এনেকচর ৫গী মসিদা নম্বীয়ু