Ministry of Railways
Indian Railways to RFID Tag all wagons by December 2022
So far 23000 wagons have been covered under RFID project
24 JUL 2020 2:55PM by PIB Delhi
Indian Railways is on a mission to RFID Tag all wagons by December 2022.
The Indian Railways will complete this process of fitting radio-frequency identification tags (RFID) in all the wagons by December 2022. These tags will be used for tracking all wagons.
So far 23000 wagons have been covered under RFID project. The Project is still in progress and continuing, although this work has been slowed for some time due to pandemic Covid 19. Government has fixed the deadline for fitting of RFID in all the wagons of Indian Railway till December 2022.
Currently, Indian Railway is maintained such data manually, which leaves scope for errors. Using RFID devices will be easier for the railways to know the exact position of all the wagons, locomotives and coaches.
While the RFID tag will be fitted in the rolling stock, trackside readers will be installed at stations and key points along the tracks to read the tag from a distance of about two meters and transmit the wagon identity over a network to a central computer. In this way, each moving wagon can be identified and its movement tracked.
With the introduction of RFID, the issue of shortage of wagons, locomotives and coaches is expected to be addressed in a more transparent and expeditious manner.

রেলৱে মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা দিসেম্বর ২০২২ ফাওবগী মনুংদা ৱেগোন পুম্নমক আর.এফ.আই.দি. তেগ তৌরগনি
হৌজিক ফাওবদা আর.এফ.আই.দি. প্রোজেক্তকী মখাদা ৱেগোন ২৩০০০ কোনশিনখ্রে
24 JUL 2020 2:55PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা দিসেম্বর ২০২২ ফাওবগী মনুংদা ৱেগোন পুম্নমক আর.এফ.আই.দি. তেগ তৌননবা মিসন অমা চঙশিল্লি‍।
ইন্দিয়ন রেআলৱেজনা ৱেগোন খুদিংমক্তা রেদিও-ফ্রিক্বেন্সী আইদেন্তিফিকেসনন তেগ্স (আর.এফ.আই.দি.) পানশনবগী থৌওং অসি দিসেম্বর ২০২২ ফাওবগী মনুংদা লোইশিনগদৌরি‍। হায়রিবা তেগশিং অসি ৱেগোন খুদিংমক ত্রেক তৌবদা শীজিন্নগনি‍।
হৌজিক ফাওবদা আর.এফ.আই.দি. প্রোজেক্তকী মখাদা ৱেগোন ২৩০০০ কোনশিল্লে‍। থবক অসি কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইরগা মতম খরা তপথরুরবসু প্রোজেক্ত অসি হৌজিকসু মখা চত্থরি অমদি খুমাঙ চাওশিল্লি‍। ইন্দিয়ন রেলৱেজগী ৱেগোন পুম্নমক্তা আর.এফ.আই.দি. পানশিনবগী অরোয়বা মতম লৈঙাক্না দিসেম্বর ২০২২ ফাওবদা থাখ্রে‍।
হৌজিক্কী ওইনা সন্দিয়ন রেলৱেজনা অসিগুম্বা দেতাশিং অসি মেনুএল ওইনা মেন্তেন তৌবা মরম্না শোয়বা য়াবগী মফম অদুম্মক লৈরি‍। আর.এফ.আই.দি. খুৎলায় শীজিন্নবনা রেলৱেজবু ৱেগোন, লোকোমোতিব অমদুং দব্বা খুদিংমক্কী চপ চাবা মফম ইরায় লায়না খঙবা ঙমহনগনি‍।
আর.এফ.আই.দি. তেগশিং অসিনা অচেনবা গারীশিংদা পানশিনগনি অদু গা ত্রেকসাইদ রীদরশিংনা স্তেসনশিংদা অমদি তালীগী মরুওইবা মফমশিংদা পান্দুনা তেগশিং অদু মিতর অনীগী অরাপ্পদগী পাদুনা সেন্ত্রেল কম্প্যুতর অমদা নেতৱর্ক অমগী খুত্থাঙদা ৱেগোনগী আইদেন্তিতী থারক্কনি‍। মতৌ অসুম্না অচেনবা ৱেগোন পুম্নমক মশক খঙদোকপা ঙমগনি অমদি মখোয়না চৎলিবা লম্বী ত্রেক তৌবা ঙমগনি‍।
আর.এফ.আই.দি. শীজিন্নবা হৌদোকপগা লোয়ননা ৱেগোন, লেকোমোতিব অমসুং দব্বাশিং ৱাৎপগী ৱাফম অরোন অথুপ লৈতনা অমদি থুনা লোইশিনবা ঙম্লগনি হায়না থাজরি‍।