Ministry of Finance
Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman lauds IT Department for being responsive to people as CBDT observes 160th Income Tax day towards Nation Building
24 JUL 2020 6:08PM by PIB Delhi
The Central Board of Direct Taxes (CBDT) and all its field offices across India today observed the 160th anniversary of Income Tax Day.
In her message on the 160th Income Tax Day, Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman appreciated the continuous efforts of the Income-Tax Department towards making the tax administration taxpayer-friendly, transparent and geared towards facilitating voluntary compliance. She recognised the paradigm shift in its role in recent years, from being just a revenue collecting organization to becoming a more citizen-centric organization. She cited various reform measures undertaken, including, inter alia, the introduction of a new, simpler tax regime, reduced corporate tax rates as also payment of tax at concessional rates for domestic manufacturing companies, which will pave the way for an ‘Aatma Nirbhar Bharat’, in line with the clarion call given by Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi.
The Finance Minister also lauded the Income-Tax Department for being responsive to the needs of the taxpayers during this pandemic time by relaxing various compliance requirements and addressing the liquidity concerns of the taxpayers. Smt. Sitharaman expressed confidence that not only would the Department continue to play a critical role in the growth of the nation, but will also strive to keep improving and set new standards of professionalism.
Union Minister of State for Finance & Corporate Affairs Shri Anurag Thakur in his message appreciated the Income-Tax Department for its efforts in providing efficient taxpayer services, observing that processes, across the spectrum of departmental functioning, have been made easier to comply with. Shri Thakur noted with satisfaction the efforts made by the Income-Tax Department towards promoting e-governance and providing dispute resolution to reduce litigation by bringing in the Vivad Se Vishwas Act.
Shri Thakur also appreciated the speed with which the Department responded to the challenges thrown up by the COVID-19 pandemic by relaxing procedural requirements and addressing liquidity concerns and lauded the departmental officers and officials for the help, at the individual as well as team levels, extended by them to those in distress during the pandemic. Shri Thakur hoped that the Income-Tax Department would continue to make taxation simpler while making the tax administration more responsive.
Dr. Ajay Bhushan Pandey, Finance Secretary, extended his best wishes to the Income-Tax Department. While recognising that a tax department has to navigate a delicate balance between enforcement and service, he appreciated the Department for having increasingly oriented itself towards becoming taxpayer-service centric without compromising its enforcement role by deploying non-intrusive tools of data-mining and data analytics. He also recognised the measures adopted by the Income-Tax Department for imparting transparency to its processes and eliminating scope for unwarranted use of discretionary powers as demonstrated by new initiatives like faceless assessment, improved form 26AS, pre-filled returns etc. He also hoped that the Department would keep up the momentum and continue to improve its taxpayer services in the coming months.
Shri P.C. Mody, Chairman, CBDT, while extending his wishes to the members of the Aaykar Parivar and their families, complimented them for not only rising to the challenges posed by the prevailing pandemic in the discharge of their official duties but also reaching out to those in need by constituting COVID response teams for providing medical care as well as psychological support. As the head of the Aaykar Parivar, he reiterated the commitment of the Income-Tax Department towards further improving the compliance experience for taxpayers and also making inclusiveness, fairness and transparency its guiding principles.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
সি.বি.দি.তি.না ১৬০শুবা ইনকম তেক্স নুমিৎ পাংথোক্তুনা লৈবাক শেমগৎনবা মীয়ামগী থবক তৌবগীদমক ফাইনান্স মিনিস্তর শ্রীমতি নিরমালা সিতারমন্না আই.তি. দিপার্তমেন্তবু থাগৎখ্রে
24 JUL 2020 6:08PM by PIB Imphal
সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ দাইরেক্ত তেক্সসেস(সি.বি.দি.তি.)অমসুং ভারত শীনবা থুংনা লৈরিবা মসিগী ফিল্দ ওফিসশিংদা ঙসি ১৬০শুবা ইনকম তেক্স নুমিৎ থৌরম পাংথোকখ্রে।
১৬০শুবা ইনকম তেক্স নুমিৎকী মহাক্কী পাউজেলদা ফাইনান্স অমসুং কোরপোরেত এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রীমতি নিরমালা সিতারমন্না তেক্স থিরিবশিং নুংঙাইনবা, অরোন-অথুপ লৈতনবা অমসুং মশা-মরোমদোম তেক্স থিনবা মাইকৈদা তেক্স লৌবগী থবকশিং ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা লেপ্তনা পায়খৎপগীদমক মহাক্না থাগৎখি। চহি খর অসিদা অহোংবা পুরক্তুনা শুপ্নগী খজনা খোমগৎনবা লুপ অমা ওইরম্বদগী মীয়ামগী য়াইফনবা লৈবা লুপ অমা ওইরক্লিবা অসি মহাক্না শিংথাখি। মহাক্না হায়খি তেক্স লৌবগী থবকশিং লাইহন্নবা য়াওনা অনৌবা থবক কয়া পায়খৎলে, কোরপোরেত তেক্স রেত হন্থরে অমসুং প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী ‘অত্মানির্ভর ভারত’গী লম্বী শেম্নবা লৈবাক অসিগী মেনুফেকচরিং কম্পেনিশিংদা তেক্স হন্থনা লৌরে।
লাইচৎ মনুংদা তঙাইফদবা কয়া কোমথোক্তুনা তেক্স থিরিবশিংগী দরকার ওইবা ফংহনখিবগীদমক ফাইনান্স মিনিস্তরনা ইনকম-তেক্স দিপার্তমেন্ত থাগৎখি। লৈবাক অসি চাউখৎহনবদা দিপার্তমেন্ত অসিনা মরুওইবা থৌদাং লৌবা খক নত্তনা মসিনা শীনফম অসিদা লৈরিবশিংগী অনৌবা থাক কয়া শেম্লে অমসুং ফিবম ফগৎহল্লে হায়না য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা ফোংদোকখি।
মহাক্কী পাউজেলদা ফাইনান্স অমসুং কোরপোরেত এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী অনুরাগ থাকুরনা ইনকম-তেক্স দিপার্তমেন্ত থাগৎলদুনা হায়খি, দিপার্তমেন্ত অসিনা তেক্স থিরবশিংগী মতিক চাবা থবকশিং পাংথোক্লি অমসুং মীয়াম্না তেক্স থিবদা লাইহল্লে। বিবাদ সে বিশ্বাস এক্ত চৎনহন্দুনা কোর্ততা চৎলগা ৱাকৎপা হন্থহন্নবা ইনকম-তেক্স দিপার্তমেন্তনা ই-গভর্নান্সগী থবকশিং পায়খৎলে অমসুং য়ানদবশিং ৱারি শানদুনা লোইশিন্নবা মাইকৈদা চঙশিল্লি।
তঙাইফদবশিং কোমথোক্তুনা অমসুং লিকুইদিতিগা মরী লৈনবশিং থবক ওইনা পাংথোক্তুনা কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা থেংনবা অৱাবশিং কোকহনবগীদমক শ্রী থাকুরনা দিপার্তমেন্ত অসি থাগৎখি অমসুং লাইচৎ মনুংদা অৱাবা তারবশিং মতেং পাংবগীদমক দিপার্তমেন্তগী ওফিসারশিং থাগৎখি। মীয়াম্না তেক্স হেন্না থিরক্নবা তেক্স লৌবগী থবকশিং ইনকম-তেক্স দিপার্তমেন্তনা হেন্না লাইথোকহনগনি হায়বগী থাজবা শ্রী থাকুরনা থমখি।
ফাইনান্স সেক্রতরি, দোক্তর অজয় ভুসন পান্দেনা ইনকম-তেক্স দিপার্তমেন্তদা মহাক্কী য়াইফ-পাউজেল পীখি। মহাক্না হায়খি তেক্স দিপার্তমেন্ত অমনা নিয়মশিং চৎহন্নবা অমসুং মীয়ামগী থবক পাংথোকপা অনিগী মরক্তা লৈরিবা অরুবা খল অসি কাইহন্দনা থবক তৌগদবনি অমসুং দিপার্তমেন্ত অসিনা তেক্স থিরবশিংগী য়াইফনবা থবক হেন্না পায়খৎলক্লিবা অসি থাগৎনিঙাইনি। ইনকম-তেক্স দিপার্তমেন্তনা মসিগী থবকশিংদা অরোন-অথুপ লৈতনবা অমসুং শক্তি লান্না শীজিন্নদনবা পায়খৎলিবা থবকশিং মহাক্না থাগৎখি অমসুং অনৌবা থবকশিং হায়বদি শক উনদনা এসেসমেন্ত পাংথোকপা, ফোর্ম ২৬এ.এস ফগৎহনবা, প্রি-ফিল্দ রিতর্নশিং অসিগীদমক থাগৎখি। লাক্কদৌরিবা থাশিংদা দিপার্তমেন্ত অসিনা মসিগী থবকশিং মখা তানা ফগৎহনগনি হায়বগী থাজবা মহাক্না থমখি।
আইকর পরিবার অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংশিংদা য়াইফ-পাউজেল পীরদুনা সি.বি.দি.তিগী চেয়রমেন, পি.সি মোদীনা হায়খি লাইচৎ মনুংদা মখোয়গী মথৌ পাংথোক্নবা হোৎনবদা অৱাবা কয়া ময়োক্নবা খক নত্তনা কোবিদ রেন্সপোন্স তিমশিং শেমদুনা লায়রবশিংদা মেদিকেলগী তেংবাং পীখি অমসুং পুক্নিং-ৱাখল ফনা লৈনবা মতেং পাংখি। ইনকম-তেক্স দিপার্তমেন্তনা মখা তানা তেক্স থিরিবশিংগী থবকশিং ফগৎহন্নবা অমসুং ফজনা অমসুং অরোন-অথুপ লৈতনা থবক পাংথোক্নবা মাইকৈদা চঙশিল্লি।