Prime Minister's Office
PM to launch High Throughput COVID-19 testing facilities on 27 July
26 JUL 2020 1:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will launch high throughput COVID-19 testing facilities on 27th July via video conferencing. These facilities will ramp up testing capacity in the country and help in strengthening early detection and treatment, thus assisting in controlling the spread of the pandemic.
These three high-throughput testing facilities have been set up strategically at ICMR-National Institute of Cancer Prevention and Research, Noida; ICMR-National Institute for Research in Reproductive Health, Mumbai; and ICMR-National Institute of Cholera and Enteric Diseases, Kolkata, and will be able to test over 10,000 samples in a day. These labs will also reduce turn-around-time and exposure of lab personnel to infectious clinical materials. The labs are enabled to test diseases other than COVID as well, and post the pandemic, will be able to test for Hepatitis B and C, HIV, Mycobacterium tuberculosis, Cytomegalovirus, Chlamydia, Neisseria, Dengue, etc.
Union Minister for Health & Family Welfare and Science & Technology, along with Chief Ministers of Maharashtra, West Bengal and Uttar Pradesh will be participating in the event.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
২৭ জুলাইত উন্নতমানৰ ক’ভিড-১৯ পৰীক্ষা ব্যৱস্থাপনাৰ শুভাৰম্ভ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
26 JUL 2020 1:42PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২৭ জুলাইত উন্নতমানৰ ক’ভিড-১৯ পৰীক্ষা ব্যৱস্থাপনাৰ শুভাৰম্ভ কৰিব৷ এই পৰীক্ষা ব্যৱস্থাই সোনকালে চিনাক্তকৰণ আৰু চিকিসা শক্তিশালী কৰা সহায় কৰাৰ লগতে মহামাৰীৰ সংক্ৰমণ নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব৷
এই তিনিটা উন্নতমানৰ’ ক’ভিড-১৯ৰ নমুনা পৰীক্ষা ব্যৱস্থাপনা নয়দাৰ আইচিএমআৰ-নেচনেল ইনষ্টিটিউট অফ কেন্সাৰ প্রিভেনশ্যন এণ্ড ৰিছার্চ; মুম্বাইৰ আইচিএমআৰ-নেচনেল ইনষ্টিটিউট ফৰ ৰিছাৰ্চ ইন ৰিপ্রডাকটিভ হেল্থ আৰু কলকাতাৰ আইচিএমআৰ-নেচনেল ইনষ্টিটিউট অফ ক’লেৰা এণ্ড এণ্টাৰিক ডিজিজত স্থাপন কৰা হ’ব৷ কৌশলগত দিশৰ পৰা এই প্ৰতিষ্ঠানসমূহ গুৰুত্বপূর্ণ। ইয়াত দৈনিক ১০,০০০কৈ নমুনাৰ পৰীক্ষা কৰা হ’ব৷ এই ব্যৱস্থাৰ ফলত সংক্ৰমিত নমুনাসমূহ যিসকলে পৰীক্ষা কৰিব, তেওঁলোকে স্পর্শ কৰিব লগা নহয়৷ পৰীক্ষাৰ ফলো দ্রুতগতিত পাব পৰা যাব৷ এই পৰীক্ষাগাৰসমূহৰ পৰা ক’ভিডৰ উপৰি অন্য ৰোগৰ নমুনাও পৰীক্ষা কৰিব পৰা যাব৷ ইয়াৰ ফলত মহামাৰীৰ পৰৱর্তী সময়ত এই পৰীক্ষাগাৰসমূহত হেপাটাইটিছ বি আৰু চি, এইচআইভি, মাইক’বেক্টেৰিয়াম টিউবাৰকিউলিছিচ, চাইটোমেগালোভাইৰাছ, ক্লেমাইডিয়া, নাইচেৰিয়া, ডেংগুৰ দৰে ৰোগৰ পৰীক্ষা কৰিব পৰা যাব৷
অনুষ্ঠানত কেন্দ্রীয় স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ তথা বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তি মন্ত্রীৰ লগতে মহাৰাষ্ট্ৰ, পশ্চিমবংগ আৰু উত্তৰ প্ৰদেশৰ মুখ্যমন্ত্রীসকল উপস্থিত থাকিব৷