Ministry of Power
Union Power Minister dedicates 3 wind projects with 800 MW capacity to the nation
Power from these projects to light up more than 600,000 homes and reduce carbon dioxide emissions by over 2 million tonnes/annum
29 JUL 2020 5:55PM by PIB Delhi
Shri Raj Kumar Singh, Honourable Minister of State (Independent Charge) for Power and New & Renewable Energy (MNRE), Government of India, today in a virtual ceremony, dedicated Sembcorp’s state of the art SECI 1, 2 and 3 projects to the nation. Shri Bhanu Pratap Yadav, Joint Secretary, MNRE, along with several other dignitaries joined Wong Kim Yin, Group President and CEO, Sembcorp Industries from Singapore and Vipul Tuli, Managing Director, Sembcorp Energy India Limited virtually, to commemorate this milestone.
Sembcorp Energy India Limited (SEIL), a wholly-owned subsidiary of Sembcorp Industries, today announced completion of its latest 800MW wind power projects, bringing its India renewable energy capacity to 1730MW. With the full commissioning of its 300MW SECI 3 wind project, Sembcorp becomes the first independent power producer to fully commission its projects awarded in the first three wind auctions held by the Solar Energy Corporation of India (SECI). Together, these assets provide enough clean energy to power more than 600,000 homes and avoid over 2 million tonnes/annum of carbon dioxide emissions. This capacity is also the largest operational wind capacity with any developer to-date from SECI auctions.
Shri Singh congratulated SEIL and Singapore Government for their work and commitment in their work in field of renewable energy sector. He said that we are determined to achieve energy transition for which we will ensure transparency, fairness and level playing field to our partners in the sector. He further added that we are committed for achieving target of 175 GW Renewable Energy capacity by 2020 and Prime Minister’s vision of 450 GW Renewable Energy capacity by 2030.
Wong Kim Yin, Group President & CEO, Sembcorp Industries, said from Singapore: "India is a key market for Sembcorp’s Energy business. We thank the Indian government for their trust in and partnership with us to continue to provide sustainable energy solutions to support urbanisation, electrification and decarbonisation in India.”
Since entering the India market in 2011, SEIL has established itself as a reliable independent power producer in the country. With a presence across nine states, SEIL owns and operates 35 assets, adding up to a total power capacity of 4,370MW including 1,730MW of renewable energy.
Vipul Tuli, Managing Director, Sembcorp Energy India Limited said: "This is a collective achievement of India’s power sector.The successful completion of the SECI 1, 2 and 3 projects were made possible with the support and guidance of MNRE and Ministry of Power, as well as close partnerships with many central, state and local authorities. Delivery of this 800MW capacity is a testament to collaboration between industry and government.”

পাৱর মন্ত্রালয়
মেগা ৱাত ৮০০ পুথোকপা ঙমগদবা ৱিন্দ প্রোজেক্ত ৩ য়ুনিয়ন পাৱর মিনিস্তরনা লৈবাক মীয়ামদা কৎথোকখ্রে
পাৱর প্রোজেক্তশিং অসিনা য়ুম ৬০০০,০০০ হেন্না ঙানহল্লগনি অমসুং চহি অমদা কার্বোন দাইওক্সাইদ তন মিল্লিয়ন ২ থাদোকপা হন্থহনগনি
29 JUL 2020 5:55PM by PIB Imphal
ঙসি ভর্চুএল ওইনা পাংথোকপা থৌরম অমদা, পাৱর, নিউ অমসুং রিনিউএবলগী রাজ্য মন্ত্রী(মনিংতম্বা) রাজ কুমার সিংহনা সেম্বকোরপগী এস.ই.সি.আই ১, ২ অমসুং ৩ প্রোজেক্তশিং লৈবাক মীয়ামদা কৎথোকখ্রে। থৌরম অদুদা পাৱর, নিউ অমসুং রিনিউএবল মিনিস্ত্রিগী জোইন্ত সেক্রেতরি বানু প্রতাপ য়াদব, শিঙ্গাপুরদগী সেম্বকোরপ ইন্দস্ত্রিগী গ্রুপ প্রসিদেন্ত অমসুং সি.ই.ও ৱোং কিম য়িন অমসুং সেম্বকোরপ ইনর্জি ইন্দিয়া লিমিতেৎকী মেনেজিং দিরেক্তর, বিপুল তুলি ভর্চুএল ওইনা শরুক য়াখি।
সেম্বকোরপ ইন্দস্ত্রিগী শরুক অমা ওইরিবা সেম্বকোরপ ইনর্জি ইন্দিয়া লিমিতেৎনা ঙসি মসিগী খ্বাইদগী নৌবা মেগা ৱাত ৮০০গী ৱিন্দ পাৱর প্রোজেক্তশিং শাবা লোইশিল্লে হায়না লাউথোকখি অমসুং মসিনা ভারতনা রিনিউএবল ইনর্জি পুথোকপা ঙম্বগী চাং মেগা ৱাত ১৭৩০ য়ৌহল্লে। মেগা ৱাত ৩০০গী সেসি ৩ ৱিন্দ প্রোজেক্ত মপুংফানা থবক হৌদুনা, সোলার ইনর্জি কোরপোরেসন ওফ ইন্দিয়া(সেসি)না পাংথোকখিবা অহানবা ৱিন্দ ওক্সনদা ফংখিবা প্রোজেক্ত অহুম থবক হৌবা অহানবা পাৱর পুথোকপা কম্পেনি সেম্বকোরপনা ওইরে। হায়রিবা প্রোজেক্তশিং অসিদগী পুথোকপা মৈনা য়ুম ৬০০০,০০০ হেন্না ঙানহল্লগনি অমসুং চহি অমদা কার্বোন দাইওক্সাইদ তন মিল্লিয়ন ২ থাদোকপা হন্থহনগনি। পুথোক্লিবা ইনর্জি অসি সেসিগী নিলাম লাউবদগী প্রোজেক্তশিং ফংখিবা কম্পেনি অমনা খ্বাইদগী য়াম্না পুথোকপা ঙম্বা ওইরি।
রিনিউএবল ইনর্জিগী লমদা মখোয়না পায়খৎলিবা থবকশিং অসিগীদমক মিনিস্তরনা সেম্বকোরপ ইনর্জি ইন্দিয়া লিমিতেৎ অমসুং শিঙ্গাপুর সরকার থাগৎখি। মহাক্না হায়খি সেক্তর অসিদা অরোন-অথুপ লৈতনা থবক তৌদুনা অমসুং ঐখোয়গী থবক তৌমিন্নরিবশিংদা চপ মান্নবা মিৎয়েং য়েংদুনা ইনর্জিগী অওনবা পুরক্নবা পান্দম অদু ফংনবা ঐখোয়না হোৎনরি। ২০২০ ফাওবগী মনুংদা গিগা ৱাত ১৭৫গী রিনিউএবল ইনর্জিগী পান্দম অদু ফংনবা অমসুং ২০৩০ ফাওবগী মনুংদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী গিগা ৱাত ৪৫০গী রিনিউএবল ইনর্জি পুথোক্নবা পান্দম অদু ফংনবা ঐখোয়না থবক পায়খৎলে।
সেম্বকোরপ ইন্দস্ত্রিগী গ্রুপ প্রসিদেন্ত অমসুং সি.ই.ও ৱোং কিম য়িননা হায়খি, ভারত কম্পেনি অসিগী ইনর্জিগী অচৌবা কৈথেল অমনি। ভারত্তা সহর শেমগৎপা, মৈ ফংহনবা অমসুং কার্বোন থাদোকপা হন্থহন্নবা তুংকোইনা চৎনবা য়াবা ইনর্জিগী থবকশিং পায়খৎনবা ঐখোয়গা পুন্না মখা তানা থবক তৌমিন্নবগীদমক ঐখোয়না ভারত সরকার থাগৎলি।
২০১১দা ভারতকী কৈথেলদা চঙলকপদগী, সেম্বকোরপ ইনর্জি ইন্দিয়া লিমিতেৎ লৈবাক অসিদা মনিংতম্বা পাৱর পুথোকপা কম্পেনি অমা ওইদুনা লাক্লি। রাজ্য ৯দা থবক পায়খৎতুনা, সেম্বকোরপ ইনর্জি ইন্দিয়া লিমিতেৎকী এসেত ৩৫ লৈদুনা রিনিউএবল ইনর্জি মেগা ৱাত ১৭৩০ য়াওনা পুন্না পাৱর মেগা ৱাত ৪,৩৭০ পুথোক্লি।
সেম্বকোরপ ইনর্জি ইন্দিয়া লিমিতেৎকী মেনেজিং দিরেক্তর বিপুলি তুলিনা হায়খি, মসিগী ভারতকী ইনর্জিগী লমদা অপুনবা মাইপাকপা অমনি। পাৱর, নিউ অমসুং রিনিউএবল মিনিস্ত্রিগী মতেংগা লোয়ননা সেসি ১,২ অমসুং ৩ প্রোজেক্তশিং মাইপাক্না শাবা লোইশিনবনি । মসিগী মেগা ৱাত ৮০০গী প্রোজেক্ত অমা থবক হৌবা অসি ইন্দস্ত্রি অমসুং সরকারগী মরক্তা মতেং পাংনবগী খুদম অমনি।