Ministry of Home Affairs
MHA issues Unlock 3 Guidelines, opens up more activities outside Containment Zones
Strict enforcement of lockdown in Containment Zones till 31st August 2020
29 JUL 2020 7:23PM by PIB Delhi
New MHA guidelines
Ministry of Home Affairs (MHA) issued new guidelines today, for opening up of more activities in areas outside the Containment Zones. In Unlock 3, which will come into effect from August 1, 2020, the process of phased re-opening of activities has been extended further. The new guidelines, issued today, are based on feedback received from States and UTs, and extensive consultations held with related Central Ministries and Departments.
Salient features of the new guidelines
• Restrictions on movement of individuals during night (Night curfew) have been removed.
• Yoga institutes and gymnasiums will be allowed to open from August 5, 2020. In this regard, Standard Operating Procedure (SOP) will be issued by the Ministry of Health & Family Welfare (MoHFW) for ensuring social distancing and to contain the spread of COVID-19.
• Independence Day functions will be allowed with social distancing and by following other health protocols, e.g., wearing of masks etc. In this regard instructions issued by MHA on 21.07.2020 shall be followed.
• After extensive consultation with States and UTs, it has been decided that schools, colleges and coaching institutions will remain closed till August 31, 2020.
• International air travel of passengers has been permitted in a limited manner under the Vande Bharat mission. Further opening up will take place in a calibrated manner.
• All activities, except the following, shall be permitted outside containment zones:
1. Metro Rail.
2. Cinema halls, swimming pools, entertainment parks, theatres, bars, auditoriums, assembly halls and similar places.
3. Social/ political/ sports/ entertainment/ academic/ cultural/ religious functions and other large congregations.
Dates for opening of these will be decided separately, based on the assessment of the situation.
• Lockdown shall continue to be implemented strictly in the Containment Zones till 31 August, 2020. Containment Zones are required to be carefully demarcated by the State/ UT Governments with a view to contain the spread of COVID-19, after taking into consideration the guidelines issued by MOHFW. Within the containment zones, strict perimeter control shall be maintained and only essential activities allowed.
• These Containment Zones will be notified on the websites of the respective District Collectors and by the States/ UTs and information will also be shared with MOHFW.
• Activities in the Containment Zones shall be monitored strictly by State and UT authorities, and the guidelines relating to containment measure in these zones shall be strictly implemented.
• MOHFW will monitor the proper delineation of Containment Zones and implementation of the containment measures.
States to decide on activities outside Containment Zones
States and UTs, based on their assessment of the situation, may prohibit certain activities outside the Containment zones, or impose such restrictions as deemed necessary. However, there shall be no restriction on inter-State and intra-State movement of persons and goods. No separate permission/ approval/ e-permit will be required for such movements.
National Directives for COVID-19 management
National Directives for COVID-19 management shall continue to be followed throughout the country, with a view to ensure social distancing. Shops will need to maintain adequate physical distancing among customers. MHA will monitor the effective implementation of National Directives.
Protection for vulnerable persons
Vulnerable persons, i.e., persons above 65 years of age, persons with co-morbidities, pregnant women, and children below the age of 10 years, are advised to stay at home, except for meeting essential requirements and for health purposes.
Use of Aarogya Setu
The use of Aarogya Setu mobile application will continue to be encouraged.
Click here to see MHA Order & Guidelines

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
এম.ঐচ.এ.না অনলোক ৩গী গাইদলাইনশিং ফোঙখ্রে, কন্তেনমেন্ত জোনশিংগী ৱাংমদা অহেনবা থবক থৌরমশিংদগী অথিংবা লৌথোকখ্রে
কন্তেনমেন্ত জোনশিংদা ওগস্ত ৩১, ২০২০ ফাওবা লোকদাউন থমখিগনি
29 JUL 2020 7:23PM by PIB Imphal
এম.ঐচ.এ.গী অনৌবা গাইদলাইনশিং
হোম পুবা মন্ত্রালয় (এম.ঐচ.এ.)না কন্তেনমেন্ত জোনশিংগী ৱাংমদা লৈবা মফমশিংদা অহেনবা থবক থৌরমশিংদা অথিংবা লৌথোক্নবা ঙসি অনৌবা গাইদলাইনশিং ফোঙখ্রে।ওগস্ত ১, ২০২০দগী চৎনবা হৌগদবা অনলোক ৩ অসিনা তাঙ্কক নাইবা মওংদা থবক থৌরমশিং অমুক হন্না হাংবা য়ানবা থবক মখা চত্থরি। ঙসি ফোঙখিবা অনৌবা গাইদলাইনশিং অসি রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদগী লাকপা পাউতাকশিংদা অমসুং মরী লৈনবা কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়শিং অমসুং বিভাগশিংগা কুপ্না খন্ননবা পাঙথোকখিবা খ্ন্ন-নৈনবদা য়ুম্ফম ওইখি।
অনৌবা গাইদলাইনশিংগী মওং-মতৌ
• কনাগুম্বা মীওই অমনা নুমিদাংগী মতমদা চত্থোক চৎশিন তৌবা য়ারমদবা (নুমিদাংগী কর্ফিয়ু) অদু লৌথোকখ্রে।
• য়োগ ইন্সতিত্যুৎশিং অমসুং জিম্নাসিয়মশিং ওগস্ত ৫, ২০২০দগী হাংবা য়াহল্লগনি। হীরম অসিদা সোসিএল দিস্তেন্সিং ঙাকনা চৎনবা অমসুং কোবিদ-১৯ শন্দোকপা লাকশিন্নবা হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.)না স্তেন্দর্দ ওপরেতিং প্রোসিদ্যুর (এস.ও.পি.) ফোঙলগনি।
• নিংখা-তম্বগী নুমিৎকী থৌরম অসি সোসিএল দিস্তেন্সিং ঙাক্তুনা অমসুং হকশেলগী কাঙলোনশিং ঙাক্লগা পাঙথোকপা য়াগনি খুদম ওইনা মাস্ক অসিনচিংবা উপ্পা। হীরম অসিদা এম.ঐচ.এ.না ২১.০৭.২০২০দা পীখিবা য়াথংশিং ঙাক্না চৎকদবনি।
• রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা কুপ্না খন্নরবা মতুংদা স্কুলশিং, কোলেজশিং অমসুং কোচিং তৌবা লোয়শঙশিং ওগস্ত ৩১, ২০২০ ফাওবা মখা তানা হাংদনবা ৱারেপ লৌখ্রে।
• ভন্দে ভারত মিসনগী মখাদা অককনবা মওং অমদা ইন্তর্নেস্নেল এয়র ত্রেবেল পেসেঞ্জরশিংদা অয়াবা পীখ্রে। মখা তানা হাংদোকনবা অখন্নবা মওং অমদা চত্থরগনি।
• মখাদা পীরিবা থবক থৌরমশিং অসি নত্তনা অতোপ্পা থবক থৌরম পুম্নমক কন্তেনমেন্ত জোনশিংগী ৱাংমদা অয়াবা পীখ্রে:
1. মেত্রো রেল
2. সিনেমা হোলশিং, স্বিমিং পুলশিং, এন্তর্তেনমেন্ত পার্কশিং, থিএতরশিং, বারশিং, ওদিতোরিয়মশিং, এসেমব্লী হোলশিং অমসুং মসিগা মান্নবা মফমশিং।
3. সোসিএল/পোলিতিকেল/স্পোর্তস/এন্তর্তেনমেন্ত/একাদেমিক/নাৎকী/ ধর্মগী থৌরমশিং অমসুং অচৌবা কোনগ্রিগেসনশিং।
ফীভমগী মতুং ইন্না হায়রিবশিং অসি হাংদোক্নবা তাং তোঙান্না লেপকনি।
• কেন্তেনমেন্ত জোনশিংদা লোকদাউন অসি ওগস্ত ৩১ ফাওবা চেকশিন্না ইমপ্লিমেন্ত তৌখিগনি। এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.না থোকখিবা গাইদলাইনশিং অদুগী মতুং ইন্না কোবিদ-১৯ শন্দোকপা লাকশিন্নবা রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা চেকশিন্না দিমার্কেৎ তৌদুনা কন্তেনমেন্ত জোন অসি খায়দোকপা তঙাই ফদে। কন্তেনমেন্ত জোনশিংদা, অকনবা চেকশিন থৌরাংশিং লৌখৎকদবনি অমসুং তঙাই ফদবা থবক থৌরমশিং খক্তদা অয়াবা পীগনি।
• হায়রিবা কন্তেনমেন্ত জোনশিং অসি মরী লৈনবা দিস্ত্রিক্ত কল্লেক্তরশিংনা অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা ৱেবসাইৎশিংদা হাপকনি অমসুং এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.দা পাও অসি খঙহনগনি।
• রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ওথোরিতীশিংনা কন্তেনমেন্ত জোনশিংগী থবক থৌরমশিং চেকশিন্না য়েংশিনগনি অমসুং জোনশিংগা মরী লৈনবা কন্তেনমেন্তগী খোঙথাংশিং চেকশিন্না ইমপ্লিমেন্ত তৌগনি।
• এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.না কন্তেনমেন্তগী জোনশিং মপুং ফানা খঙদোকপরা অমসুং কন্তেনমেন্তগী খোঙথাংশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌবরা য়েংশিনগনি।
কন্তেনমেন্ত জোনশিংগী ৱাংমদা লৈবা মফমশিংগী থবক থৌরমশিংগী মতাংদা রাজ্যশিংনা ৱারেপ লৌজগনি
ফীভমগী মতুং ইন্না রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংনা কন্তেনমেন্ত জোনশিংগী মৱাংমদা অখন্নবা থবক থৌরমশিংদা অথিংবা থম্বা য়াই নত্রগা মথৌ তাবগী মতুং ইন্না অথিংবশিং থম্বা য়াই। অদুম ওইনমক মী অমসুং পোৎ পুবগী চত্থোক চৎশিন্দা ইন্তর-স্তেৎ অমসুং ইন্ত্রা-স্তেৎতা অথিংবা থম্বদি য়ারোই। অসিগুম্বা চত্থোক চৎশিনগী ওইনা তোঙানবা অয়াবা/এপ্রুবেল/ই-পর্মিৎ মথৌ তারোই।
কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্তগী নেস্নেল দিরেক্তিবশিং
কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্তগী নেস্নেল দিরেক্তিবশিং অসি সোসিএল দিস্তেন্সিং ঙাকনা চৎনবা মখা তানা লৈবাক শিনবা থুংনা মখা তানা ঙাকনা চৎকদবনি।দুকানশিংনা মখোয়গী কস্তমরশিংগী মরক্তা ফিজিকেল দিস্তেন্সিং থমহনবা মথৌ তাই। নেস্নেল দিরেক্তিবশিং অসি ঙাকনা চৎপরা হায়না এম.ঐচ.এ.না মপুং ফানা য়েংশিনগনি।
খুদোংথিরকপা য়াবা মীওইশিংগী ঙাকশেল পীবা
খুদোংথিরকপা য়াবা মীওইশিং মদুদি চহি ৬৫কী মথকশিং, কো-মোর্বিলিতীশিংগা লোয়নরিবা মীওইশীং, মীরোনবী নুপীশিং অমসুং চহি ১০গী মখাদা লৈবা অঙাংশিং অসি হকশেলগী ওইবা তঙাই ফদবা নত্তনা য়ুমদগী মপান থোক্লোইদবনি।
আরোগ্যাসেতু শীজিন্নবা
আরোগ্যা সেতু মোবাইল এপ্লিকেসন অসি মখা তানা শীজিন্ননবা থৌগৎকদবনি।
এম.ঐচ.এ,গী ওর্দর অমসুং গাইদলাইনশিং য়েংনবা মসিদা নম্বীয়ু