Prime Minister's Office
Prime Minister Narendra Modi and Prime Minister of Mauritius Mr Pravind Jugnauth jointly inaugurate the new Supreme Court Building
30 JUL 2020 1:14PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi and Prime Minister of Mauritius Mr Pravind Jugnauth, today jointly inaugurated the new Supreme Court building in Mauritius through video conference. The building is the first India assisted infrastructure project within the capital city of Port Louis to be inaugurated after the Covid pandemic. The landmark project has been completed with grant assistance of USD 28.12 million from the Government of India.
Speaking at the occasion, Prime Minister Modi noted the importance of human-centric approach as the underlying philosophy of India’s development cooperation and commended the role of people-oriented infrastructure projects in further cementing the close ties between India and Mauritius. The Prime Minister said that the new Supreme Court building with modern design and state-of-the-art facilities will be a fitting seat for the Mauritius judiciary, and a symbol of cooperation as well as shared values of India and Mauritius. He also pointed out that the project had been completed on schedule and at a cost below initial estimates.
Prime Minister Modi said that development cooperation with Mauritius is at the heart of India’s approach to development partnerships. He stressed that India’s development cooperation does not come with any conditions, nor is it influenced by any political or commercial considerations. India’s core principle for development cooperation is respect for our partners and the central motivation is sharing of our development lessons. This, he emphasized, distinguishes the Indian development cooperation as marked by the core values of ‘Respect’, ‘Diversity’, ‘Care for the Future’, and ‘Sustainable Development’.
Noting that India takes pride in the achievements of the people of Mauritius, Prime Minister Modi expressed his confidence that the India-Mauritius partnership is destined to soar even higher in the coming years.
Prime Minister Jugnauth expressed his deep appreciation for India’s support for the project as reflective of the close ties of friendship and cooperation between the two countries. He noted that the construction of the Supreme Court Building with Indian assistance is a new milestone in the modernization of infrastructure in Mauritius and will help make the Mauritius justice system more efficient, accessible and inclusive.
In line with India’s vision of ‘SAGAR – Security and Growth for All in the Region’, the new Supreme Court building demonstrates India’s role as a reliable partner of Mauritius in the Indian Ocean region as also India’s steadfast commitment to strengthen the future-oriented partnership between the two countries.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং মোরিসসকী প্রধান মন্ত্রী প্রবিন্দ জগনাথনা পুন্না অনৌবা সুপ্রিম কোর্ত বিল্দিং শঙ্গাখ্রে
30 JUL 2020 1:14PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা মোরিসসতা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং মোরিসসকী প্রধান মন্ত্রী প্রবিন্দ জগনাথনা পুন্না অনৌবা সুপ্রিম কোর্ত বিল্দিং শঙ্গাখ্রে। অহানবা ওইনা ভারতকী মতেংগা লোয়ন্না কোনুং ওইরিবা সহর পোর্ত লুইজদা শাবা বিল্দিং অসি কোবিদ লাইচৎ মতুংদা হাংদোক্কদবনি। শিংথানিংঙাই ওইরবা প্রোজেক অসি ভারত সরকারগী য়ু.এস.দোল্লর মিল্লিয়ন ২৮.১২গী মতেংগা লোয়ন্না শাবা লোইশিনখিবনি।
থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি মীওইবা খুন্নাইগী মরুওইবা অদু খনবনা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিংদা ভারতনা মতেং পাংবগী নুঙগী ওইবা ফিলোসোফিনি অমসুং মীয়ামগী য়াইফনবা পায়খৎলিবা শেমগৎ-শাগৎপগী প্রোজেকশিং অসিনা ভারত অমসুং মোরিসসকী মরক্তা লৈনরিবা মরীশিং হেন্না চেৎশীনহল্লগনি। অনৌবা নমুনা অমসুং খ্বাইদগী ফবা খুদোংচাবশিং লৈরবা অনৌবা সুপ্রিম কোর্ত বিল্দিং অসি মোরিসস জুদিসিয়ারিগী চপ চাবা মফম অমা ওইরগনি অমসুং ভারত অমসুং মোরিসস মতেং পাংনবগী খুদম অমনি। প্রোজেক অসি অপীবা মতমগী মনুংদা লোইশিনখি অমসুং হান্না চঙগনি হায়না পানরম্বা শেনফমদগী হন্থখি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি মোরিসসকী চাউখৎ-থৌরাংদা মতেং পাংনবা অসি ভারতকী চাউখৎ-থৌরাংগী মতেং পীনবগী মরুওইবা শরুক্নি। চাউখৎ-থৌরাংগী লমদা ভারতনা মতেং পাংলিবা অসি করিগুম্বা ফিবমশিং অমতা মরী লৈনদে, রাজনিতি নৎত্রগা ললোন-ইতিক্কী খুদোংচাবা য়েংলগা পায়খৎপা নত্তে। চাউখৎ-থৌরাংগী মতেং পীনবগী ভারতকী মরুওইবা ৱাখল্লোনদি ঐখোয়গী মরুপশিং ইকায়খুম্নবনি অমসুং মরুওইবা পান্দমদি ঐখোয়গী চাউখৎপগী পারাশিং খঙমিন্নবনি। চাউখৎ-থৌরাংগী মতেং পীনবগী ভারতকী মরুওইবা গুনশিংদি ‘ইকায়খুম্বা’, ‘খেন্নবশিং অমতা ওইবা’ অমসুং ‘তুংকোইনা চৎনগদবা চাউখৎ-থৌরাং’নি।
মোরিসসকী মীয়াম্না মাইপাকপদা ভারতনা চাউথোকচবা পোক্লি হায়না ফোঙদোকলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লাক্লিবা চহিশিংদা ভারত-মোরিসসকী মরুপ-মপাং ওইবগী মরী হেন্না ফগৎলক্কনি হায়না মহাক্না থাজবা থম্লি।
লৈবাক অনিগী মরক্তা মতেং পাংনরিবা অমসুং মরুপ-মপাং ওইবগী অচেৎপা মরীশিংগী মমি অমা ওইনা প্রোজেক অসি ভারতনা মতেং পাংবদা প্রধান মন্ত্রী জুগনৌথনা থম্মোয় শেংনা থাগৎখি। মহাক্না হায়খি ভারতকী মতেংগা লোয়ননা সুপ্রিম কোর্তকী বিল্দিং শাবা অসি মোরিসসতা মতমগী অনৌবা মচাক-মথুমশিং শেমগৎপগী অনৌবা মাইপাকপা অমনি অমসুং মসিনা মোরিসসকী ৱায়েনবগী থবকশিং হেন্না মতিক চাহনগনি, খুদোংচাবা ফংহনগনি অমসুং খুদিংমক কোনশিনবা ঙমগনি।
ভারতকী ‘সাগার’(সেকুরিতি এন্দ গ্রোথ ফোর ওল ইন দি রিজন)পান্দমগা ইরোইন্না শেমগৎখিবা অনৌবা সুপ্রিম কোর্ত বিল্দিং অসিনা ভারত মহাসাগর লমদমদা মোরিসস অসি অচেৎপা মরুপ অমা ওইনা ভারতনা লৌরিবা থৌদাং উৎলে অমসুং লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ভারতনা পীখিবা থাজবশিং থবক ওইনা উৎলে।