Ministry of Health and Family Welfare
India’s Total COVID-19 Recoveries cross the milestone of 10 lakh
More than 30,000 recoveries for the 7th Successive Day
16 States/UTs exceed the National Recovery Average of 64.44%
24 States/UTs register lower Case Fatality Rate than National Average of 2.21%
30 JUL 2020 6:15PM by PIB Delhi
India has achieved the landmark of more than 10 lakh recoveries from COVID-19.
This is a testament to the sheer dedication to duty and selfless sacrifice of doctors, nurses and all frontline healthcare workers which has made such a tremendous recovery of COVID-19 patients a reality. Coordinated implementation of COVID-19 management strategy by the Union and State/UT governments has ensured that the recoveries are continuously on the rise with 1 lakh recoveries at the start of June to more than 10 lakh today.
The successful implementation of effective containment strategy, aggressive testing and standardized clinical management protocols based on a holistic Standard of Care approach have in a seamless manner resulted in a consistent trend of more than 30,000 recoveries/day for the seventh day in a row. There has been a continued increase in the average daily recoveries from around 15,000 in first week of July to around 35,000 in the last week.
With 32,553 patients discharged in the last 24 hours, the total recoveries have jumped to 10,20,582. The recovery rate today stands at 64.44% amongst COVID-19 patients. The gap between recovered patients and active COVID-19 cases currently stands at 4,92,340. With this figure, the recovered cases are 1.9 times the active cases (5,28,242, all under medical supervision).
The State/UT governments have taken many measures at the ground level to increase affordable hospital infrastructure for seamless clinical management. The success can also be seen with 16 States/UTs recording higher Recovery Rate than the national average rate.
The aggressive testing along with ramped up hospital infrastructure by combining public and private sector efforts has enabled early identification and prompt triaging of COVID-19 patients leading to lower fatalities. The focus of containment strategy has been on early detection and isolation along with prioritizing care for the severe cases and high-risk population. This has ensured that India has one of the lowest Case Fatality Rate (CFR) at 2.21% as compared to the Global average of 4%. 24 States/UTs have lower CFR than the national average and 8 States/UTs are showing CFR below 1%.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী কোবিদ-১৯দগী ফরবা অপুনবা মশীং লাখ ১০ হেনখ্রে
থংন-থংননা নুমিৎ ৭নি অনাবা মশীং ৩০,০০০ দগী হেন্না ফরে
রাজ্য/য়ু.তি. ১৬না লৈবাক অসি নাবা ফবগী চাংচত্তগী চাদা ৬৪.৪৪ হেল্লে
রাজ্য/য়ু.তি. ২৪না লৈবাক অসিগী ওইনা কেস শিবগী চাং ২.২১ লৈরিবসিদগী হন্থরি
30 JUL 2020 6:15PM by PIB Imphal
অচৌবা মায় পাকপা অমা ওইনা ভারতকী কোবিদ-১৯দগী ফরবা অপুনবা মশীং লাখ ১০ হেনখ্রে।
হায়রিবসি দোক্তর, নর্স অমসুং ফ্রন্তলাইন্দা লৈরিবা হেলথ ৱার্করশিংগী মথৌদা পুক্নিং চঙবা অমসুং মশাগী থিদনা কত্থোকপশিংনা কোবিদ-১৯ অনাবশিংবু মশীং অশুক্কী মতীক য়াম্না নাবা ফহনবা ঙম্লিবনি। কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা অপুনবা ওইনা হোৎনমিন্নদুনা লৌখৎলিবা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবগী থৌরাং কয়াসিনা নাবা ফবগী চাং অসি জুন হৌরকপদা লাখ ১ ওইরম্বদগী ঙসিদি লাখ ১০ য়ৌবা ঙম্লে।
লাকশিন্নবগী থৌরাংশিং মায় পাক্না থবক্তা ওন্থোকপা, তেস্ত তৌবগী মশীং হেনগৎপা অমসুং ক্লিনিকেল মেনেজমেন্তকী প্রোতোকোলশিংগী থাক ৱাংখৎহন্দুনা অপুনবা ওইনা চেকশিন থৌরাং লৌখৎপশিংনা নুমিৎ তরেৎনি থংন-থংননা নোংমদা অনাবা ৩০,০০০ হেন্না নাবা ফরে। নোংমদা নাবা ফবগী চাংচৎ অসিসু জুলাইগী অহৌবা চয়োলদা ১৫,০০০ ওইরম্বদগী অরোইবা চয়োলদা ৩৫,০০০ ওইরে।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনাবা ৩২,৫৫৩ নাবা ফখিবগা লোইননা অপুনবা ওইনা নাবা ফখ্রবগী মশীং অসি ১০,২০,৫৮২ য়ৌরে। ঙসি লৈখিবা কোবিদ-১৯ নাবা ফবগী চাংনা ৬৪.৪৪% ওইখি। নাবা ফরবা মশীংগা কোবিদ-১৯ এক্তিব ওইরিবা মশীংগগী মরক্তা লৈবা খেন্নবসি হৌজিক্কী ওইনা ৪,৯২,৩৪০ ওইরে। মসিগী ফিগর অসিগা লোইননা নাবা ফরবগী চাং অসি এক্তিব কেসকী মশীংদগী শরুক ১.৯ ওইরি (মেদিকেল সুপর্বিজন পুম্নমক্কী মখাদা লৈরিবা ৫,২৮,২৪২)
রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনসু মখোঙদগী হৌদুনা হোস্পিতালগী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্দুনা লাইয়েংবগী পথাপ ফগৎনবা হোৎনরি। মায় পাকপশিং অসি রাজ্য/য়ু.তি. ১৫ তা উবা ফংদুনা লৈবাক অসিগী নাবা ফবগী চাংচত্তগী হেন্না নাবা ফরি।
পব্লিক অমসুং প্রাইবেৎ সেক্তর পুনশিন্নদুনা হোস্পিতালগী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্দুনা লৌখৎলকপা তেস্ত খোংলৈ থুনা তৌহৌবনা কোবিদ-১৯ অনাবশিংবু ঙন্না খঙদোক্তুনা লাইয়েং পথাপশিং পায়খত্তুনা শিবগী চাং অসি কা হেন্না নেমহনবা ঙম্লিবনি। লাকশিন্নবগী খোংথাংশিংসু হৌজিক্তি ঙন্না খঙদোকপা অমসুং হেন্না খুদোংথীনিংঙাই ওইবা কেস অমসুং হাই রিস্ক লৈবা মীওইশিং তোখাইনা থমদুনা মখোয়বুনা হান্না লাইয়েংনবা হোৎনরি। মসিনা মরম ওইদুনা মালেমগী চাংচৎ ৪% লৈরিবসিগা চাংদম্নবা মতমদা ভারত অসি ২.২১% লৈদুনা মালেমগী ওইনা কেস ফেতালিতী রেৎ নেম্বা লৈবাকশিংগী মনুং চললি। রাজ্য/য়ু.তি. ২৪না লৈবাক অসিগী চাংচত্তগী সি.এফ.আর. হেন্না নেম্লি অমসুং রাজ্য.য়ু.তি. ৮না সি.এফ.আর. অসি ১%দা লৈরি।
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।