Ministry of Health and Family Welfare
India’s Case Fatality Rate (CFR) lowest at 2.15% since 1st Lockdown
Total recoveries nearly 11 lakh
More than 36,500 recovered in last 24 hours
01 AUG 2020 2:43PM by PIB Delhi
India continues to maintain the record of registering and maintaining the lowest COVID-19 mortality rate at the global platform. The Case Fatality Rate stands at 2.15% today and it is lowest since the 1st Lockdown started. It has been continuously reducing from around 3.33% in mid-June.
This is a testimony to the focused, coordinated, pre-emptive, graded and evolving “Test Track Treat” strategy and efforts of the Centre along with the State/UT governments. Emphasis on early detection through aggressive testing and effective clinical management of the hospitalized cases have resulted in the continuously falling Case Fatality Rate indicating that India has been able to successfully contain the fatality rate of COVID-19.
Along with the CFR been kept a low rate, the successful implementation of effective containment strategy, aggressive testing and standardized clinical management protocols based on a comprehensive Standard of Care approach have resulted in a consistent addition of more than 30,000 recoveries/day.
The total number of recovered cases is nearly 11 lakh. With 36,569 patients discharged in the last 24 hours, the total recoveries have jumped to 10,94,374. The recovery rate stands at 64.53% amongst COVID-19 patients.
With such consistent increase in recoveries, the gap between recovered patients and active COVID-19 cases currently stands at 5,29,271. Active cases (5,65,103) are under medical supervision.
The 3-tier hospital infrastrucutre with seamless patient management has ensured prompt triaging and treatment. As on today, there are 1488 dedicated COVID Hospitals with 2,49,358 isolation beds, 31,639 ICU beds and 1,09,119 oxygen supported beds, 16,678 ventilators. 3231 dedicated COVID Health Centres with 2,07,239 Isolation beds, 18,613 ICU beds and 74,130 oxygen supported beds and 6,668 ventilators have also been operationalised. Moreover, 10,755 COVID Care Centres with 10,02,681 beds are now available to combat COVID-19 in the country. The Centre has also provided 273.85 lakh N95 masks and 121.5 lakh Personal Protective Equipments (PPEs) and 1083.77 lakh HCQ tablets to the States/ UTs / Central Institutions.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী কেস ফেতেলিতী রেৎ (সি.এফ.আর.) অসি অহানবা লোকদাউনগী মতুংদা ২.১৫% ওইদুনা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি
অপুনবা নাবা ফরবা মীওিগী মশিং চাউরাক্না লাখ ১১ য়ৌরে
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৩৬,৫০০ হেন্না নাবা ফখি
01 AUG 2020 2:43PM by PIB Imphal
ভারতনা মালেমগী প্লেৎফোর্মদা কোবিদ-১৯গী মোর্তেলিতী রেৎ খ্বাইদগী নেম্বা ওইদুনা লাক্লি। ঙসি নুমিত্তা ওইবা কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি ২.১৫%নি অমসুং মসিনা অহানবা লোকদাউন হৌখিবদগী খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি। জুন ময়ায়দা ওইরম্বা ৩.৩৩%দগী লেপ্তনা হন্থরক্লি।
মসি মিৎয়েং চংবা, খুৎশম্নদুনা পাংথোকমিন্নবা, হকথেংনবা, থাক খায়বা অমসুং মতমগী মতুং ইন্না ফগৎলক্লিবা “তেস্ত ত্রেক ত্রীৎ”কী থৌরাংশিং অমসুং কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারনা খুৎশম্নদুনা পাংথোকমিন্নবা থবক থৌরম কয়াগী মহৈনি। পাক শন্না তেস্ত তৌদুনা অনাবা ঙন্না খংদোকপদা মিৎয়েং চংবা অমসুং হোস্পিতালদা লৈরবা অনাবশিংবু নীংথিনা লায়েংবগী থৌওংশিংগী মহৈ ওইনা কেস ফেতেলিতী রেৎ হন্থহন্দুনা ভারতনা কোবিদ-১৯গী ফেতেলিতী রেৎ হন্থহনবদা মায় পাক্লে তাক্লিবনি।
সি.এফ.আর.গী চাং নেম্না থম্বতা নত্তনা নীংথিনা কন্তেনমেন্ত তৌবগী থৌওং, পাক শন্না তেস্তিং তৌবা অমসুং পাক শনবা স্তেন্দর্দ কেয়রগী থৌওংদা য়ুম্ফম ওইবা মতমগা চান্নবা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত তৌবগী কাংলোনশিং অসিনা নুংতিগী মীওই ৩০,০০০দগী হেন্না নাবা ফহল্লে।
নাবা ফরবা অপুনবা মীওইগী মশিং অসি চাউরাক্না লাখ ১১ য়ৌরে। হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা ৩৬,৫৬৯ দিসচার্জ তৌখ্রবা তুংদা নাবা ফরবা অপুনবা মীওইগী মশিং অসি ১০,৯৪,৩৭৪নি। কোবিদ-১৯না নাবা ফরবা মীওইশিংগী রিকোবরী রেৎ অসি ৬৪.৫৩% ওইরি।
অসিগুম্বা নাবা ফবা মশিং হেনগৎপদা লেপ্তবা অসিনা নাবা ফরবা অমসুং কোবিদ-১৯গী এক্তিব কেসকী মশিংগী অহাংবা অসি হৌজিক ৫,২৯,২৭১ ওইরে। এক্তিব কেস (৫,৬৫,১০৩)শিং অসি হৌজিক নীংথিনা লায়েংদুনা লৈরি।
অনাবা শেন্নবগী মরিক চুম্বা পথাপ লৈবা তাইয়র-৩গী হোস্পিতালশিং অসিনা অনাবশিংবু লুবগী মতুং ইন্না অহান-অকোন খায়দোক্তুনা নীংথিনা লায়েংহনবা ঙম্লে। ঙসি ফাওবদা আইসোলেসন বেদ ২,৪৯,৩৫৮, আই.সি.য়ু. বেদ ৩১,৬৩৯, ওক্সিজেন বেদ ১,০৯,১১৯ অমসুং বেন্তিলেতর ১৬,৬৭৮ লৈদুনা অপুনবা ওইনা দেদিকেতেদ কোবিদ হোস্পিতাল ১৪৮৮ লৈরে। আইসোলেসন বেদ ২,০৭,২৩৯, আই.সি.য়ু. বেদ ১৮,৬১৩, ওক্সিজেন বেদ ৭৪,১৩০ অমসুং বেন্তিলেতর ৬,৬৬৮ লৈবা অপুনবা কোবিদ হেলথ সেন্তর ৩২৩১সু মথৌ তৌদুনা লৈরি। মসিগী মথক্তা কোবিদ কেয়র সেন্তর ১০,৭৫৫না ফমুং মশিং ১০,০২,৬৮১ লৈদুনা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গা লান্থেংনরি। কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য/য়ু.তি./কেন্দ্রগী ইন্সতিত্যুসনশিংদা এন.৯৫. মাস্ক লাখ ২৭৩.৮৫, পর্সনেল প্রোতেক্তিব ইক্বিপমেন্ত (পি.পি.পি.ই.) লাখ ১২১.৫ অমসুং ঐচ.সি.ক্যু. গুলি লাখ ১০৮৩.৭৭ পীখ্রে।
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।