Ministry of Health and Family Welfare
India’s total recovered cases are now double the active cases
Total recoveries cross 12.3 lakh
Recovery Rate jumps to 66.31%
Case Fatality Rate further reduces to 2.1%
04 AUG 2020 7:55PM by PIB Delhi
With 12,30,509 total recoveries, India’s recovered cases are twice the active cases, as of today. 44,306 patients discharged in the last 24 hours. This has taken the recovery rate among COVID-19 patients to 66.31%. Coordinated implementation of COVID-19 management strategy by the Union and State/UT governments and selfless sacrifice of all frontline health workers has ensured that the recoveries are continuously on the rise.
The active cases (5,86,298) account for 31.59% of total positive cases and all are under medical supervision.
Effective containment, aggressive testing and standardized clinical management protocols based on a holistic Standard of Care approach continues to result in a progressively reducing Case Fatality Rate (CFR). India has registered the lowest CFR since the first lockdown at 2.10% as compared to the global average.
The mortality analysis of the present data shows that 50% of deaths have happened in the age group of 60 years and above; 37% deaths belong to 45 to 60 years age group; while 11% deaths belong to 26-44 years age group. This clearly highlights the people above the age of 45 belong to the high-risk group and country’s containment strategy is focusing on this group. In the gender wise distribution, 68% of people who died were men and 32% were women.
India has taken timely and graded measures to ensure availability of ventilators since the start of COVID-19 pandemic which had resulted in a spike in demand all across the world. India decided to encourage domestic supply of ventilators under ‘Make In India’ as 75% of the market depended on import and import restrictions were increasing along with the severity of the pandemic.
To meet the projected requirement of 60,000 ventilators in the country, the Committee of Technical Experts under Director General of Health Services (DGHS) under the Ministry of Health & Family Welfare prescribed the Minimum Essential Specifications for the basic ventilators to be procured for COVID-19 purposes after due and extensive deliberation. The Empowered Group (EG) -3 was constituted for addressing the issue of essential medical supplies. After careful physical demonstration and clinical validation of the domestic ventilator model, orders were placed.
Major orders were placed upon two Public Sector Enterprises (PSEs) - Bharat Electronics Limited (BEL) and Andhra Med-Tech Zone (AMTZ). In addition, the automobile industry also stepped up along with Defence research and Development Organisation (DRDO). As of now, the ‘Make in India’ ventilators have a market share more than 96% by volume and more than 90% by value. As on date, they have been installed at more than 700 hospitals. In less than two months, more than 18000 ventilators have been supplied to States/ UTs/ Central Govt. Hospitals/ DRDO facility.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা ফগৎখ্রবা কেসনা হৌজিক এক্তিব কেসশিংগী শরুক অনি ওইরে
অপুনবা ফগৎখিবশিং লাখ ১২.৩ লানখ্রে
ফগৎপগী চাং ৬৬.৩১%দা হেনগৎখ্রে
কেস ফেতেলিতী রেৎ মখা তানা হন্থরক্তুনা ২.১%দা লৈরে
04 AUG 2020 7:55PM by PIB Imphal
ঙসি ফাওবদা অপুনবা ফগৎখিবশিং ১২,৩০,৫০৯ শুখিবগা লোয়ননা, ভারতী ফগৎলকখিবা কেসশিংনা এক্তিব কেসকী শরুক অনি ওইরে। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৪৪,৩০৬ লায়েংদুনা ফগৎখ্রে। মসিনা কোবিদ-১৯ নাবা মীওইশিংগী মরক্তা ফগৎপগী চাং অসি ৬৬.৩১% য়ৌহনখ্রে। কেন্দ্র অমদু রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা লালোং পুন্না লৌখৎপা অমদি ফ্রন্তলাইন হেল্থ ৱর্ক পুম্নমক্না কত্থোকপগা লোয়ননা হোৎনবনা লেপ্তনা ফগৎলকপশিং ৱাংখৎলকপা ঙম্বনি।
এক্তিব কেসশিংনা (৫,৮৬,২৯৮) অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ৩১.৫৯% ওইতি অমদি মখোয় পুম্নমক লায়েং চত্থরি।
মপুং ফানা লাকশিন্নবা, তেস্ত তৌবা কনশিনবা অমসুং অফবা স্তেন্দর্দ ক্যের এপ্রোচতা য়ুম্ফম ওইবা স্তেন্দর্দাইজ ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত প্রোতোকলশিংনা মরম ওইরগা কেস ফেতেলিতী রেৎ (সি.এফ.আর.) লেপ্তনা হন্থহল্লি। অহানবা লোকদাউনদগী হৌরগা মালেমগী লৈরিবা চাংচৎকা চাংদম্নবদা ভারতনা সি.এফ.আর.খ্বাইদগী নেম্না রেজিস্তর তৌখি।
মোর্তেলিতী এনালাইসিসকী হৌজিক পীরিবা দেতা অসিনা উৎলি মদুদি শীখিবা ৫০%দি চহি ৬০ শুরবা অমদি মথক্কী কাংলুপ্তা ওইরি; শীখিবা ৩৭%না চহি ৪৫দগী ৬০ ফাওবগী কাংলুপ্তা ওইরি; অদুগা শীখিবা ১১%না ২৬-৪৪গী চহিগী কাংলুপ্তা ওইরি। মসিনা চহি ৪৫গী মথক্তা লৈবা মীইশিং খুদোংথিবা য়াবা কাংলুপ ওইরি অমসুং লৈবাক অসিগী লায়না লাকশিন্নবা লালোংদা মসিগী কাংলুপ অসিদা মীৎয়েং চংলি। জেন্দরদা য়েংলগা য়েন্থোকপদা, শীরিবা মীওইগী ৬৮%না নুপা ওই অমদি ৩২%না নুপী ওইখি।
কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসি হৌরকপদগী হৌনা ভারতনা মতম চানা অমসুং গ্রেদেদ ওইবা খোঙথাংশিং লৌখৎতুনা ভেন্তিলেতরশিং ফংহন্নবা হোৎনখিবা অসিনা মালেম পুম্বদগী দিমান্দ তৌনবা হেনগৎলক্লি। মপালদগী পুশিল্লকপা ভেন্তিলেতরদা ৭৫% মখা পোনবা অমসুং লায়চৎ অসি কনশিল্লকপগা লোয়ননা মপালদগী পুশিল্লকপদা অথিংবশিং থম্বশিং হেনগৎলকপনা মরম ওইরগা ভারতনা ‘মেক ইন ইন্দিয়া’গী মখাদা লৈবাক অসি শাজবা ভেন্তিলেতর সপ্লাই তৌবা হেনগৎনবা ৱারেপ লৌখি।
লৈবাক অসিগী মথৌ তারিবা ভেন্তিলেতর ৬০,০০০ অসি পীবা ঙম্নবা, হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈরিবা দিরেক্তোরেৎ জেনরেল ওফ হেল্থ সর্ভিসেস (দি.ই.ঐচ.এস.)গী মখাদা শেম্বা কম্মিতি ওফ তেক্নিকেল এক্সপর্তসনা কুপ্না খন্নরবা মতুংদা কোবিদ-১৯গীদমক শীজিন্নগদবা ইচম চম্বা ভেন্তিলেতরকী খ্বাইদগী তঙাই ফদবা স্পেসিফিকেসনশিং অদু পীখি। তঙাই ফদবা মেদিকেল সপ্লাইশিংগী ফংহনবদা থেংনরিবা সমস্যাশিং কোকহন্নবা এম্পাৱর্দ গ্রুপ (ই.জি.)-৩ শেমখি। চেকশিন্না ফিজিকেল দিমনস্ত্রেসন অমদি দোমেস্তিক বেন্তিলেতর মোদেল অসিগী ক্লিনিকেল ভেলিদেসন তৌরবা মতুংদা ওর্দরশিং তৌবা য়াহনখি।
অচৌবা ওর্রশিং অসি পব্লিক সেক্তর এন্তর্প্রাইজ (পি.এস.ই.শিং) অনি – ভারত ইলেক্ত্রোনিক্স লিমিতেদ (বেল) অমসুং অন্ধ্র মেদ-তেক জোন (এ.এম.তি.জেৎ.)তা তৌখি। মসিগী মথক্তা দিফেন্স রিসর্চ এন্দ দিবেলপমেন্ত ওর্গনাইজেসন (দি.আর.দি.ও.)গা লোয়ননা ওতোমোবাইল ইন্দস্ত্রীসু থোক্লকখি। হৌজিক ফাওবদা, ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ ভেন্তিলেতরশিং অসি ভোল্যুমদা য়েংবদা মার্কেৎ সিয়র ৯৬% হেন্না লৈ অমসুং ভেল্যুদা য়েংবদনা ৯০% হেন্না লৈ। ঙসি ফাওবদা, হোস্পিতাল ৭০০ হেনবদা মসি ইন্সতোল তৌখ্রে। থা অনিগী মনুংদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং/কেন্দ্র সরকারগী হোস্পিতালশিং/দি.আর.দি.ও. ফেসিলিতীদা ভেন্তিলেতর ১৮০০০ হেন্না সপ্লাই তৌখ্রে।
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবাকোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .