Ministry of Health and Family Welfare
India’s COVID-19 Recovery Rate climbs to 67.62%, as total recoveries cross 13.2 lakh
Case Fatality Rate (CFR) continues to slide, improves to 2.07%
06 AUG 2020 2:37PM by PIB Delhi
The total recoveries of COVID-19 patients have jumped to 13,28,336 with 46,121 COVID-19 patients being discharged in the last 24 hours. With such consistent increase in recoveries, the gap between recovered patients and active COVID-19 cases has reached 7,32,835.
The recovery rate has continued its upward journey to reach another record high of 67.62% amongst COVID-19 patients.
The actual case load of the country is the active cases (5,95,501) which is 30.31% of the total positive cases. They are under medical supervision either in hospitals or in home isolation.
The active cases as a percentage of total cases have seen a significant drop from 34.17% on 24th July 2020 to 30.31% as on today.
Under the ‘Whole of Government’ approach, the public and private sector resources are combined towards the COVID-19 response and management under the Centre-led strategy. Focused implementation of “Test Track Treat” strategy by the Union and State/UT governments, ramped up hospital infrastructure and testing facilities, and emphasis on treatment of the hospitalized patients through the Standard of Care protocol advised by the Centre have effectively ensured that mortality of COVID-19 patients is contained. As a result, the Case Fatality Rate (CFR) has been low when compared to the global scenario and it has been progressively falling. The Case Fatality Rate stands at 2.07% today.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী কোবিদ-১৯দগী ফগৎখ্রা অপুনবা মশিং ১৩.২ লাখ হেনখিবগা লোয়ননা ফগৎলকপগী চাং ৬৭.৬২% য়ৌখ্রে
কেস ফেতেলিতী রেৎ (সি.এফ.আর) মখাতানা হন্থরক্তুনা ২.০৭%দা ফগৎখ্রে
06 AUG 2020 2:37PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ অনাবশিংগী ফগৎলকপগী অপুনবা মশিং অসি হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯ অনাবা ৪৬,১২১ দিসচার্জ তৌখিবগা লোয়ননা ১৩,২৮,৩৩৬তা হেনগৎখ্রে। মসিগী লেপ্পা লৈতনা ফগৎলকপা অসিনা ফগৎখ্রবা অনাবশিং অমসুং কোবিদ-১৯ এক্তিব ওইরিবা কেসশিংগী মরক্তা লৈরবিবা খেন্নবা অসি ৭,৩২,৮৩৫ শুখ্রে।
কোবিদ-১৯ অনাবশিংগী মরক্তা ফগৎলকপগী চাং অসি মখাতানা মশিং হেনগৎলক্তুনা রেকোর্ত ওইনা ৬৭.৬২% য়ৌখ্রে।
লৈবাক অসিগী অশেংবা কেস লোদ মদুদি এক্তিব কেসশিং (৫,৯৫,৫১) অসি অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ৩০.৩১% ওইরি। মখোয় অসি হোস্পিতালশিংদা নত্রগা হোম আইসোলেসন তৌদুনা লায়েং চত্থরি।
অপুনবা কেসশিংগী এক্তিব কেসকী চাদা অসি শীংথানিংঙাই ওইনা হন্থরকপা উবা ফংলে মসি জুলাই ২৪, ২০২০দা ৩৪.১৭% ওইরম্বদগী ঙসি ৩০.৩১%দা হন্থখ্রে।
কেন্দ্রগী অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী “তেস্ত ত্রেক ত্রীৎ”কী লালোং ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা মীৎয়েং থমদুনা হোস্পিতাল ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং তেস্তিং ফেসিলিতীশিং হেনগৎহনখ্রে, অমসুং কেন্দ্রনা পীবা স্তেন্দর্দ ওফ ক্যের প্রোতোকলগী খুত্থাংদা হোস্পিতালদা পুখৎলকখ্রবা অনাবশিংদা লায়েং পীবদা মীৎয়েং থম্লিবা অসিনা কোবিদ-১৯ নাবা মীওই শীবগী চাং অসি মপুং ফানা নমথবা ঙম্লি। মরম অসিনা কেস ফেতেলিতী রেৎ (সি.এফ.আর.) অসি মালেমগী ওইরিবা ফীভম অসিগা চাংদম্নবদা নেম্লি অমসুং মসি লেপ্তনা হন্থরক্লি। ঙসি কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি ২.০৭% ওইরি।
‘সরকার পুম্নমক্কী খোঙথাং’গী মখাদা পব্লিক অমসুং লনাই সেক্তর রিসোর্সশিংনা কোবিদ-১৯ মায়োক্ননবা অমদি লাকশিন্নবা কেন্দ্রনা লুচিংলিবা লালোংগী মখাদা পুন্না চংশিল্লি।
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবাকোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA