Ministry of Health and Family Welfare
For the 4th successive day, India tests more than 6 lakh samples in 24 hours
More than 2.27 crore total samples tested
Tests Per Million (TPM) continue to rise, stands at 16513 today
07 AUG 2020 7:05PM by PIB Delhi
In a testament to the consistent and coordinated efforts of the Centre and the State/UT governments, India continues its track record of testing more than 6 lakh COVID-19 samples each day for the fourth successive day. Expanded diagnostic lab network and facilitation for easy testing across the country have given a boost, and with 6,39,042 tests conducted in last 24 hours, India has done 2,27,88,393 tests presently. The Tests Per Million (TPM) has seen a sharp increase to 16513.
The 7 day moving average in daily tests conducted has significantly improved from around 2.69 lakh on 14th July 2020 to around 5.66 lakh on 6th August 2020.
While the cumulative testing rose from 1.2 crore on 14th July 2020 to 2.2 crore on 6th August 2020, the positivity rate has seen a rise from 7.5% to 8.87% in the same period. Although higher number of tests will push the positivity rate initially, but as the Delhi experience has amply shown, it will eventually lower when combined with other measures such as prompt isolation, tracking and timely clinical management.
The graded and evolving response has resulted in a testing strategy that steadily widened the testing net in the country. To keep up with this strategy, the testing lab network in the country is continuously strengthened which as on today consists of 1383 labs in the country; 931 labs in the government sector and 452 private labs. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 701 (Govt: 423 + Private: 278)
• TrueNat based testing labs: 573 (Govt: 476 + Private: 97)
• CBNAAT based testing labs: 109 (Govt: 32 + Private: 77)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
থংনবা ৪সুবা নুমিৎকী ওইনা, পুং ২৪গী মনুংদা ভারতনা সেম্পল লাখ ৬ হেন্না তেস্ত তৌখি
অপুনবা সেম্পল করোর ২.২৭ হেন্না তেস্ত তৌখ্রে
তেস্ত পর মিল্লিয়ন(তি পি এম) মখা তানা হেনগৎলক্লি, ঙসি ১৬৫১৩ লৈখি
07 AUG 2020 7:05PM by PIB Imphal
কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি সরকারশিংনা মতেং পাংনদুনা পায়খৎলকপা থবকশিংগী মখাদা, ভারতনা নুমিৎ ৪ থংন-থংননা নোংমদা কোবিদ-১৯ সেম্পল লাখ ৬ হেন্না তেস্ত তৌবা ঙম্লে। লৈবাক শীনবা থুংনা লেবোরেতোরি মশিং হেনগৎলকপা অমসুং লাইনা তেস্ত তৌবগী খুদোংচাবা হেনগৎলকপদগী মশিং হেনগৎলকপনি অমসুং হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ৬,৩৯,০৪২ পাংথোক্তুনা, হৌজিক ফাওবদা ভারতনা তেস্ত ২,২৭,৮৮,৩৯৩ পাংথোকখ্র। তেস্ত পর মিল্লিয়ন(তি পি এম) মখা তানা হেনগৎলক্তুনা হৌজিক ১৬৫১৩ য়ৌরে।
নুমিৎ খুদিংগী তেস্ত পাংথোক্লিবা অসি নুমিৎ ৭ চাংচত্তা পাবদা ২০২০গী জুলাই ১৪দা চাউরাক্না লাখ ২.৬৯ ওইরম্বা অদু ২০২০গী অগস্ত ৬দা চাউরাক্না লাখ ৫.৬৬দা হেনগৎলে।
অপুনবা তেস্ত মশিং ২০২০গী জুলাই ১৪দা করোর ১.২ ওইরম্বদগী ২০২০গী অগস্ত ৬দা করোর ২.২দা হেনগৎলে,হায়রিবা মতম অসিদা পোজিতিপ ওইবগী রেত চাদা ৭.৫দগী চাদা ৮.৮৭দা হেনগৎখি। অহানবদা, তেস্ত মশিং য়াম্না পাংথোকপদগী পোজিতিপ ওইবগী চাং হেনগৎলবসু, নাইতোম লৈবা, খোঙ্গুল লিবা অমসুং মতম চানা লায়েংবদগী পোজিতিপ ওইবগী চাং হন্থরকপা অদু দিল্লিনা খুদম ওইনা ফজনা উৎলে।
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী থবকশিং পাকথোক-চাউথোকহনবদগী মদুগী ফল ফজনা ফংলে। হৌজিক লৈবাক অসিদা লেবোরেতোরি ১৩৮৩ লৈরি অমসুং মখা তানা তেস্তি তৌনবা লেবশিং শেমগৎলি; অপুনবা লেবশিং অসিগী মনুংদা সরকারগী লেব ৯৩১ অমসুং লনাইগী লেব ৪৫২ য়াওরি।
হায়রিবা লেবশিং অদুদি:
রিএল-তাইম আর.তি পি.সি.আর তেস্তিং লেবস : ৭০১(সরকার :৪২৩+লনাই: ২৭৮)
ত্রুনেত তেস্তিং লেবস : ৫৭৩(সরকার : ৪৭৬ + লনাই : ৮৭)
সি.বি.এন.এ.এ.তি তেস্তিং লেব : ১০৯ (সরকার :৩২+লনাই:৭৭)
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ওইবা ৱাফমশিং, চৎন-কাংলোনশিং অমসুং চেকশিনৱাশিংগী অচুম্বা অমসুং অনৌবা পাউগীদমক চাংনাইনা https://www.mohfw.gov.in দা চংবীয়ু ।
কোবিদ-১৯গী মতাংদা ৱাহং অমা হেক্ত হংনিংবা লৈরবদি হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী হেল্পলাইন নম্বর : +৯১-১১-২৩৯৭৮০৪৬ নৎত্রগা ১০৭৫(তোল ফ্রি)দা কোল তৌবীয়ু । কোবিদ-১৯গী মতাংদা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংগী হেল্পলাইন নম্বরশিং https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdf দা ফংগনি ।