Ministry of Housing & Urban Affairs
Proposals for the construction of nearly 10.28 Lakh houses approved under PMAY(Urban)
51st Meeting of Central Sanctioning and Monitoring Committee held
07 AUG 2020 7:05PM by PIB Delhi
The 51st Meeting of the Central Sanctioning and Monitoring Committee (CSMC) Under Pradhan Mantri Awas Yojana (Urban) was held on 7th August, 2020 in New Delhi. The Meeting was attended by 19 States/UTs.
In the meeting, 1589 proposals from participating States were approved for the construction of nearly 10.28 Lakh houses. These houses are proposed to be constructed across Beneficiary Led Construction and Affordable Housing in Partnership verticals.
Presiding the meeting, Shri Durga Shanker Mishra, Secretary, MoHUA said, “The progress made in PMAY(U) is significant. I urge States to work towards achieving the target of constructing 60 Lakh houses and grounding of 80 Lakh by the end of 2020.” Further, he also called for effective implementation of ARHCs by States/UTs. “ARHC is a transformative scheme. It will improve the quality of life of beneficiaries,” he said.
This was the first CSMC meeting during the COVID-19 pandemic. This reflects the importance the Government has attached to the objective of providing pucca houses to all eligible beneficiaries of Urban India by 2022 with the vision of ‘Housing for All’. Ministry of Housing and Urban Affairs (MoHUA) has laid renewed emphasis to accelerate housing construction and completion across the country within stipulated time under PMAY(U).
The states also put in their proposals for revision of projects due to various issues such as, of land, topographical hazards, inter-city migration, change of preferences of verticals, loss of lives etc.
With this, as on date, the total number of sanctioned houses under PMAY(U) is now 1.07 Crores as against the validated demand of 1.12 Crore.
About 67 Lakh houses are grounded for construction and more than 35 Lakh have been completed and occupied. Total investment under the Mission is
Rs 6.32 Lakh Crore which has Central assistance of Rs 1.68 Lakh Crore of which Rs 72646 Crore of funds have been released.
The Meeting evinced tremendous response from the States/UTs on Affordable Rental Housing Complexes (ARHCs), a sub-scheme under PMAY (U) for Urban Migrants/Poor. The States/UTs were further familiarized with the Scheme and requested to take appropriate measures for its effective implementation. ARHCs are a major step towards fulfilling the goal of ‘AatmaNirbhar Bharat’.

হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
সেন্ত্রেল সেঙ্কসন্নিং এন্দ মোনিতরিং কমিতিগী ৫১সুবা মীফম পাংথোকখ্রে
07 AUG 2020 7:05PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা(সহর)গী মখাদা ঙসি সেন্ত্রেল সেঙ্কসন্নিং এন্দ মোনিতরিং কমিতিগী ৫১সুবা মীফম পাংথোকখ্রে। মীফম অদুদা রাজ্য/য়ু.তি ১৯ শরুক য়াখি।
মীফম অদু লুচিংখিবা , হাওসিং অমসুং অর্বান এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরি, দুর্গা সনকার মিশ্রানা হায়খি প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা(সহর)গী মখাদা পায়খৎলিবা থবকশিং শিংথানিংঙাইনি। য়ুম লাখ ৬০ শাবা লোইশিন্নবা অমসুং ২০২০গী অরোইবা ফাওবদা লাখ ৮০ শানবা পান্দম অদু ফংনবা থবক পায়ৎনবা ঐনা রাজ্যশিংদা তকশিল্লি।রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংনা এ.আর.ঐচ.সি ফজনা পায়খৎকদবনি। এ.আর.ঐচ.সি অসি অওনবা পুরক্নবা স্কিম অমনি। স্কিম অসিনা কান্নবা ফংলিবা মীওইশিংগী পুন্সি মহিং ফগৎহনগনি।
মীফম অসি কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা পাংথোকপা সেন্ত্রেল সেঙ্কসন্নিং এন্দ মোনিতরিং কমিতিগী অহানবা মীফমনি। ‘মী খুদিংমক য়ুম ফংহনবা’ হায়বা পান্দমগা লোয়ননা ২০২২ ফাওবগী মনুংদা ভারতকী সহরদা লৈবা ফংফম থোকপা ফংবা য়ারিবা মীওইশিংদা চেক্কী য়ুম ফংহন্নবা পান্দম অদু সরকারনা মরুওইনা লৌরি হায়বা মীফম অসিনা উৎলে। প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা(সহর)গী মখাদা লৈবাক শীনবা থুংনা অপীবা মতমগী মনুংদা য়ুম শাবা লোইশিন্নবা অমসুং শাবগী থবক য়াংশিন্নবা মিনিস্ত্রিনা অমুক হন্না তকশিনখি।
মীফম অদুদা, য়ুম লাখ ১০.২৮ রোম শানবা শরুক য়ারিবা রাজশিংনা পুখৎলকপা প্রোপোজেল ১৫৮৯ অয়াবা পীখি। হায়রিবা য়ুমশিং অদু কান্নবা ফংগদৌরিবা মীওইশিং অদুনা মাংজিল থাদুনা শাগদবনি।
লম ফংদবা, য়ুম শাবা য়াদবা লম, সহরশিংদা য়ুম হোংখিবা, মীশি-মীনা য়াওবা অসিনচিংবা তোঙান-তোঙানবা থৌদোক কয়ানা মরম ওইদুনা প্রোজেকশিং অমুক হন্না য়েংশিন্নবা ৱাফম কয়া রাজ্যশিংনা পুখৎলকখি।
য়ুম করোর ১.১২ দরকার ওইবগী মনুংদা হৌজিক ফাওদবা প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা(সহর)গী মখাদা অপুনবা য়ুম করোর ১.০৬ শাখ্রে। চাউরাক্না য়ুম লাখ ৬৭ শাবা হৌখ্রে অমসুং য়ুম লাখ ৩৫ হেন্না শাবা লোইদুনা লৈবা হৌখ্রে। মিসন অসিগী মখাদা লুপা করোর লাখ ৬.৩১ থাদখি অমসুং মসিদা য়াওরিবা কেন্দ্রগী মতেং লুপা করোর লাখ ১.৬৭গী মনুংদা লুপা কারোর ৭২৬৪৬ থাদোকখ্রে।
সহরগী লায়রবশিং/শিন্মীশিংগী য়ুম শানবা প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা(সহর)গী সব-স্কিম অমা ওইরিবা এফোরদেবল রেন্তেল হাওসিং কমপ্লেক্সকী মতাংদা মীফম অদুদা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংনা ৱাফম কয়া পুখৎলকখি। স্কিম অসি নিংথিনা পায়খৎনবা স্কিম অসিগী মরমদা খঙনবা অমসুং চুনবা থবকশিং লৌখৎনবা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা খঙহনখি। এফোরদেবল রেন্তেল হাওসিং কমপ্লেক্সশিং অসি ‘অত্মানির্ভর ভারত’গী পান্দম ফংনবা অচৌবা খোঙথাং অমনি।