Ministry of Petroleum & Natural Gas
Webinar on the occasion of the World Biofuel day organized;
Secretary, PNG calls for support of states for the sector in a big way, and also sensitizing other the farmers and the common public in waste management
10 AUG 2020 3:09PM by PIB Delhi
A webinar on the occasion of the World Biofuel day was organized today by the Ministry of Petroleum and Natural Gas, with the theme “Biofuels towards Atmanirbhar Bharat”. World Biofuel Day is observed every year on 10th August to create awareness about the importance of non-fossil fuels as an alternative to conventional fossil fuels and to highlight the various efforts made by the Government in the Biofuel sector. World Biofuel Day is being celebrated by Ministry of Petroleum and Natural Gas since 2015.
Biofuels programme is also in synergy with Government of India’s initiative of Atmanirbhar Bharat and accordingly, the theme for World Biofuel Day 2020 has been chosen. In view of the Corona/ Covid-19 pandemic, the function was held through a webinar this year.
This day also honors the research experiments by Sir Rudolf Diesel who ran an engine with peanut oil in the year 1893. His research experiment had predicted that vegetable oil is going to replace fossil fuels in the next century to fuel different mechanical engines.
Speaking on the occasion, Secretary, Ministry of Petroleum and Natural Gas Shri Tarun Kapoor said that India being a large agricultural economy, there is large amount of agricultural residues available, therefore the scope of producing Biofuels is immense in the country. He said that if we look at the Biofuels, there are three major areas- Ethanol, Bio-diesel and Biogas. “If we are able to exploit these three, then we can reduce our dependence on import of crude to a very large extent and import of gas also”, he added. For this purpose, he called for including appropriate technologies, involving skilled and professional manpower, and financial institutions to provide funding. The secretary sought the support of the State Governments to the sector in a very big way because the agricultural residues and all the other wastes, which may come from the municipal solid wastes or other form of wastes all has to be collected segregated, managed and then supplied to various plants which may come up. Shri Kapoor also called for sensitizing other stakeholders, primarily, the farmers and also the common public who may be producing wastes and not managing the wastes the way it should be managed so that it can further be used and converted into useful forms.
Biofuels have multiple benefits such as reduction on import dependence, ensuring a cleaner environment, generating additional income for farmers and employment generation. Since, 2014, the Government of India has taken a number of initiatives to increase blending of biofuels. The major initiatives include administrative price mechanism for ethanol, simplifying the procurement procedures by OMCs, amending the provisions of Industries (Development & Regulation) Act, 1951, Long term ethanol procurement policy, ethanol distillation capacity addition and enabling lignocellulosic route for ethanol procurement. Under the Ethanol Blending Program, OMCs have procured 113.09 Crore litres of Biodiesel from 01.12.19 to 03.08.20. Under the Biodiesel blending Program, OMCs have increased biodiesel procurement from 1.1 crore litres during 2015-16 to 10.6 crore litres during 2019-20.

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
মালেমগী বাইও ফ্যুল নুমিৎকী থৌরমগী মরমদা ৱেবিনার পাঙথোকখ্রে;
পি.এন.জি.গী সেক্রেতরীনা হীরম অসিদা রাজ্যশিংদগী মতেং চাউনা পাংবীনবা অমসুং অতোপ্পা লৌমীশিং অমসুং মীয়ামদা ৱেস্ত মেনেজমেন্তকী মতাংদা ভাপ তাহন্নবা খঙহনখ্রে
10 AUG 2020 3:09PM by PIB Imphal
মালেমগী বাইওফ্যুল নুমিৎ থৌরমদা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়না " আত্মনির্ভরগীদমক বাইওফ্যুলশিং" হায়বা ৱাখল্লোন অসিদা ৱেবিনার অমা পাঙথোকখ্রে। মালেমগী বাইওফ্যুল নুমিৎ অসি চহী খুদিংগী ওগস্ত ১০দা নোন ফোসিল ফ্যুলশিংবু মহৌশাগী ফোসিল ফ্যুলশিংগী মহুৎ ওইনা শীজিন্নবগী মতাংদা শন্দোক্নবা অমসুং বাইওফ্যুল সেক্তর অসিদা সরকার অসিনা কদাইফাওবা থবক পায়খৎলিবগে হায়বসি উৎননবগীদমক পাঙথোকই। মালেমগী বাইওফ্যুল নুমিৎ অসি পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়না ২০১৫দগী পাঙথোকপা হৌখিবনি।
বাইওফ্যুলগী থৌরমশিং অসি ভারত সরকারগী আত্মনির্ভর ভারতকা মরী য়াম্না লৈনৈ অমসুং মসিগী মখা পোন্না ২০২০গী মালেমগী বাইওফ্যুল নুমিৎ অসিগী থিম অসি খনখিবনি। কোরোনা/কোবিদ-১৯ লাইচৎকী য়েংদুনা থৌরম অসি হন্দক চহীগী ওইনা ৱেবিনারগী খুথাংদা ওইনা পাঙথোক্লে।
ঙসিগী নুমিৎ অসিনা ১৮৯৩দা লৈবাক হৱাইদগী শুংবা থাউনা ইঞ্জিন অমা চেলহনখিবা সার রুদোল্ফ দিজলনা তৌরম্বা থিজিনবগী এক্সপরিমেন্ত অদুবু ইকাই খুম্নবা উৎলি। মহাক্কী রিসর্চ এক্সপরিমেন্ত অদুনা মথংগী চহী চাম্মরোম অসিদদি মনা মশীংদগী শুংবা থাউনা ফোসিল ফ্যুলশিংবু অতোপ্পা মখলগী ইঞ্জিন শীজিন্নদুনা মহুৎ শিল্লগনি হায়বসি তাক্লি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী শ্রী তরুন কাপুরনা হায়খি মদুদি ভারত অসি লৌউ শিংউগী শেন্মিৎলোন ওইবা পাক চাউবা লৈবাক অমা ওইবনা লৌউ শিংউগীঙ্গরেম অপা মরাং কাইনা ফংই, মরম অসিনা লৈবাক অসিদা বাইওফ্যুল পুথোকপগী ওইথোকপসি চাউনা লৈ। মহাক্না হায়খি, করিগুম্বা ঐখোয়না বাইওফ্যুলশিংদা য়েংবা তারবদি, মরুওইবা মফম অহুম লৈরি – ইথানোল, বাইও দিজল, অমসুং বাইওগ্যাস। "করিগুম্বা ঐখোয়না হায়রিবা অহুম অসি পুথোক্নবা হোৎনবা তারবদি, ঐখোয়না ক্রুদ অমসুং গ্যাস পাক শন্না মপান্দগী লৌরিবসি হন্থহনবা ঙম্লগনি", হায়না মহাক্না হায়খি। মসিগীদমক মহাক্না মতীক চাবা তেক্নোলোজীশিং, স্কিল অমসুং প্রোফেসনেল মেনপাৱর অমসুং শেল থাদনবা ফাইনান্সিএল ইন্সতিত্যুসনশিং লিংখৎপা মথৌ তাই হায়খি। সেক্রেতরী অসিনা রাজ্য সরকারশিংদা লৌউ শিংউগী পোত্থোকশিংগী অরেম্বশিংদু ম্যুনিসিপাল সোলিদ ৱেস্তশিংনা খোমদুনা লিংখৎলক্কদবা প্লান্তশিং অসিদা থাবগী থবক তৌবদা মতেং পাংনবা পুক্নিং চিংশিনখি। শ্রী কাপুরনা স্তেকহোল্দরশিং অমসুং লৌমী অমসুং মীয়ামদা অরেম অপা কয়াবু নীংথীনা মফম চানা কান্নবা মওংদা শীজিন্নবা য়ানবা হোৎনবীনবা পুক্নিং চিংশিনখি।
বাইওফ্যুলশিং অসিগী ওইবা মখল কয়াগী কান্নবা লৈ, মখোয়শিং অদুগী মনুংদা, মপান্দগী পুশিল্লকপা হন্থবা, অকোইবদা মোৎশিনহন্দবা, লৌমী অমসুং থবক পীনবা হোৎনবদুনা অহেনবা শেন্থোক লম্বী পীবা অসিনি। ২০১৪দগী হৌদুনা ভারত সরকারনা বাইওফ্যুলশিংবু হেনগৎনবগীদমক খোংথাং কয়া অমা লৌখৎখ্রে। মরুওইবা খোংথাংশিংগী মনুংদা ইথানোলগী য়েংশিন্নবগী মেকানিজম পুথোকপা, ও.এম.সি.না লৈবগী থবক লাইথোকহনবা, ইন্দস্ত্রীজ (দিবেলপমেন্ত অমসুং রিগুলেসন) এক্ত ১৯৫১ শেমদোকপা, মতম শাংনা লৈগদবা ইথানোল লৈবগী পোলিসী, ইথানোল শুংবগী কেপাসিতী হেনগৎহনবা অমসুং ইথানোল ব্লেন্দিং প্রোগ্রামশিং লৌখৎপা, ও.এম.সি.না ০১.১২.১৯দগীনা ০৩.০৮.২০২০ ফাওবদা বাইওদিজল লিতর কোতি ১১৩.০৯ লৈশিনখ্রে। বাইওদিজল ব্লেন্দিং প্রোগ্রাম অসিগী মখাদা ও.এম.সি.না ২০১৫-১৬দা লিতর কোতি ১.১ লৈরম্বদগী ২০১৯-২০দা লিতর কোতি ১০.৬ লৈখি।