Ministry of Health and Family Welfare
India conducts record high of nearly 8.5 lakh tests in a single day
On a continues rise, Recovery Rate stands at 71.17%
Case Fatality Rate further reduced to 1.95%
14 AUG 2020 3:09PM by PIB Delhi
As a result of ramping up its testing facilities on a sustained basis, with the aim of touching 10 lakh tests/day, India has touched a new high of the highest number of tests in a single day, so far. A record high of 8,48,728 tests were conducted in the last 24 hours. This has taken the cumulative tests to 2,76,94,416.
WHO in its Guidance Note on “Public Health Criteria to Adjust Public Health and Social Measures in the Context of COVID-19” has advised comprehensive surveillance for suspected cases. WHO has advised that a country needs 140 tests per day per million population.
While the national average is 603 tests/day/million population, with focussed efforts of the Centre and effective implementation by the States/UTs, 34 of them have exceeded this figure. States/UTs are being advised to scale up the testing on a commensurate level with the prevailing positivity.
A key component for the successful implementation of the “Test, Track and Treat” strategy has been the continuously expanding network of diagnostic labs across the country. The network as on today consists of1451 labs with 958 in the government sector and 493 private labs.
The different types of labs include:
Real-Time RT PCR based testing labs: 749 (Govt: 447 + Private 302)
TrueNat based testing labs: 586 (Govt: 478 + Private: 108)
CBNAAT based testing labs: 116 (Govt: 33 + Private: 83)
Successful implementation of TESTING aggressively, TRACKING comprehensively & TREATING efficiently has ensured a rising Recovery Rate, which stands at 71.17% today. The total recovered COVID-19 patients have increased to more than 17.5 lakh (17,51,555).
The recoveries exceed the active cases (6,61,595) by nearly 11 lakh (1,089,960).
Effective clinical management through a Standard of Care treatment protocol has further ensured progressive and sustained decline in the mortality among COVID patients. The Case Fatality Rate is pegged at 1.95% today, maintaining its path of steady decline.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা নোংমা খক্তদা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা তেস্ত ৮.৫ তৌখি
লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলকপা ওইনা, রিকোবরী তেৎসু ৭১.১৭% য়ৌরে
কেস ফেতালিতী রেৎনা ১.৯৫%দা হন্থরক্লে
14 AUG 2020 3:09PM by PIB Imphal
তুংকোইনা হন্থবা লৈতনা তেস্ত তৌবগী ফেসিলিতী হেনগৎনবগীদমক হোৎনরক্লিবশিং অসিগী মহৈ ওইনা নোংমদা তেস্ত লাখ ১০ তৌনবগী পান্দমদা চঙশিল্লক্তুনা ভারতনা নোংমখক্তদা তৌবা তেস্তকী মশীং হান্না তৌখিদ্রবা মশীং য়ৌবা ঙম্লে। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অমুক্তা তৌখিদ্রবা মওংদা সেম্পল ৮,৪৮,৭২৮ তেস্ত তৌখ্রে। হৌজিক ফাওবদা অপুনবা ওইনা তেস্ত তৌখ্রবা সেম্পল মশীং অসি ২,৭৬,৯৪,৪১৬ শুখ্রে।
দব্ল্যু.ঐচ.ও.গী "কোবিদ-১৯গা মরী লৈননা মীয়ামগী হকশেল অমসুং সোসিএল মিজরশিং শেমদোক শাদোক্নবা মীয়ামগী হেলথ ক্রাইতেরিয়া" হায়বা গাইদেন্স নোৎ অদুনা পল্লি মদুদি চিংনবা কেসশিং কুপ্না শেন্নবা হায়বসি তঙাইফদে। দব্ল্যু.ঐচ.ও.না হায়রি মদুদি লৈবাক নোংমদা মীওই মিল্লিয়ন অমগী মনুংদা তেস্ত ১৪০ তৌগদবনি হায়রি।
অদুবু লৈবাক অসিগী নোংমদা মীওই মিল্লিয়ন অমদা তৌবা তেস্তকী চাংদি ৬৩০নি, কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ুতি সরকারশিংনা কুপ্না য়েংশিন্দুনা হোৎনবনা হায়রিবা ফিগর অসিদগী ৩৪ হেনবা ঙম্লে। রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা পোজিতিব ওইরক্লিবা চাং অসি য়েংলগা তেস্ত তৌবগী চাং ৱাংখৎহন্নবা হোৎননবগীদমক পাউতাক পীখ্রে।
"তেস্ত, ত্রেক, অমসুং ত্রিৎ"কী খোংথাং মায় পাক্না পায়খৎপনা লৈবাক অসিদা দাইগ্নোস্তিক লেব মশীং হেনগৎনবগী মচাক ওইরি। হায়রিবসি হৌজিক ফাওবদা সরকারগী লেব ৯৫৮ অমসুং প্রাইবেৎ লেব ৪৯৩ শুবগা লোইননা লৈবাক অসিদা অপুনবা ওইনা ১৪৫১ লৈরে। মসিগী মনুংদাঃ
• রিএল তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্ত তৌনবা লেবঃ ৭৪৯ (সরকারগী ৪৪৭+ প্রাইবেৎঃ ৩০২)
• ত্রুনাৎতা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ৫৮৬ (সরকারগী ৪৭৮+ প্রাইবেৎঃ ১০৮)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ১১৬ (সরকারগী ৩৩+ প্রাইবেৎঃ ৮৩)
তেস্তিং খোংজেল য়াংনা তৌবা, মতীক চানা ত্রেক তৌবা অমসুং মপুং ফানা লাইয়েং চত্থবনা লৈবাক অসিদা নাবা ফবগী চাং হেনগৎলক্তুনা ঙসিদি নাবা ফবগী চাং অসি ৭১.১৭% য়ৌরে। অপুনবা কোবিদ-১৯দগী নাবা ফরবগী মশীংসু লাখ ১৭.৫ (১৭,৫১,৫৫৫) য়ৌরে।
নাবা ফরবা মশীংনা এক্তিব কেস মশীং (৬,৬১,৫৯৫)দগী লাখ ১১ রোম (১,০৮৯,৯৬০) হেল্লে।
স্তেন্দার্দ ওব কেয়র প্রোতোকোলগী মখাদা মতীক চানা অনা লাইয়েং চত্থবনা কোবিদ নাবা মীওই লৈতবগী চাং হন্থহল্লক্লি। কেস ফেতালিতী রেৎসু লেপতনা হন্থরকপনা ঙসি ১.৯৫%দা লৈরে।
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।