Ministry of Communications
Each village to be connected with optical fibre cable (OFC) connectivity in next 1000 days: PM Shri Narendra Modi
Lakshadweep also to be connected with undersea optical fibre cable in 1,000 days
15 AUG 2020 4:55PM by PIB Delhi
“In the coming 1000 days, every village in the country will be connected with optical fibre cable,” Prime Minister Narendra Modi said in his address on the occasion of 74th Independence Day earlier today. Shri Modi mentioned that before 2014, only 5 dozen panchayats in the country were connected with optical fiber cable. In the last five years, nearly 1.5 lakh gram panchayats in the country have been connected with optical fiber cable. He further added that Participation of rural India and villages in Digital India is very important for balanced development of India. To enable this we will rapidly expand our optical fibre network. This will reach all the 6 lakh villages within 1,000 days.
Expressing his gratitude to the Prime Minister Shri Narendra Modi for this important announcement, Shri Ravi Shankar Prasad, the Minister for Electronics & IT and Communications tweeted, “Today you have entrusted Department of Telecommunications with the responsibility to connect all the villages of India by optical fibre Internet in 1000 days. It's a game changer for Digital India. With your inspiration we will do it.”
During the 74th Independence Day speech PM also announced that in the next 1000 days, Lakshadweep will be connected with submarine optical fiber cable. "We have around 1,300 islands. Keeping in mind their geographical location and their significance in the development of the nation, work to begin new projects in some of these islands is underway. We have chosen some islands for rapid development. Recently, we connected Andaman and Nicobar Islands with an undersea cable for a better internet. Next, we will connect Lakshadweep," he said while delivering his Independence Day speech from the iconic Red Fort. Earlier this week PM Modi inaugurated the first-ever undersea optic fiber link between Chennai and Andaman and Nicobar to ensure high-speed broadband connectivity for the Union Territory (UT) at par with services in the cities like Delhi and Chennai.
While commenting on announcement for high speed Internet services in Lakshadweep Islands, Shri Prasad said in a tweet that today Prime Minister set a target of 1000 days to provide submarine optical fibre connectivity to these islands. Like linking Andaman & Nicobar islands Department of Telecommunications, Ministry of Communications will fast track this as well.
OFC connectivity to the villages and submarine OFC to the Lakshadeep islands will help the people in rural areas/villages and those in Lakshadweep islands in getting cheaper & better connectivity and all the benefits of Digital India, especially in improving online education, tele-medicine, banking system, online trading, boosting tourism and skill development etc.

কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
মথংগী নুমিৎ ১০০০দা খুঙ্গং খুদিংমক ওপ্তিকেল ফাইবর কেবল (ও.এফ.সি.) কন্নেক্তিবিতীনা শম্নহল্লগনিঃ প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী
লক্ষদ্বীপসু নুমিৎ ১০০০গী মনুংদা সমুদ্রদা পুবা ওপ্তিকেল ফাইবর কেবলনা শম্নহল্লগনি
15 AUG 2020 4:55PM by PIB Imphal
“মথংগী নুমিৎ ১০০০দা খুঙ্গং খুদিংমক ওপ্তিকেল ফাইবর কেবল (ও.এফ.সি.) কন্নেক্তিবিতীনা শম্নহল্লগনি” হায়না প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি অঙনবদা নিংতম্বা ফংবগী ৭৪শুবা কুমওন্দা ৱা ঙাংবদা লাউথোকখ্রে। ইং ২০১৪গী মমাংদা পঞ্চায়ৎ দজন ৫ খক্তা ওপ্তিকেল ফাইবর কেবলনা শম্নহল্লম্মি হায়না শ্রী মোদীনা হায়খি। মমাংগী চহি ৫ খক্তদা গ্রাম-পঞ্চায়ৎ চাউরাক্না লাখ ১.৫ অসি ওপ্তিকেল ফাইবর কেবলনা শম্নহনখ্রে। ভারতকী খুঙ্গংশিংনা দিজিতেল ইন্দিয়াদা শরুক য়ারকপা অসিনা ভারতকী খল ঙাকপদা য়াম্না মরু ওই হায়না মহাক্না হায়খি। থৌওং অসি ওইথোকহন্নবা ঐখোয়না ওপ্তিকেল ফাইবর কেবলগী নেৎৱর্ক অসি চাউথোকহল্লি। মসিনা নুমিৎ ১০০০গী মনুংদা খুঙ্গং লাখ ৬তা য়ৌবা ঙম্লগনি।
মসিগী মরু ওইবা লাউথোকপা অসিগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. অমসুং কম্ম্যুনিকেসন মন্ত্রী শ্রী রবি শঙ্কর প্রসাদনা অসুম্না ত্বীৎ তৌখি, “ঙসিদি নহাক্না তেলিকম্ম্যুনিকেসন বিভাগতা নুমিৎ ১০০০গী মনুংদা ভারতকী খুঙ্গংশিংবু ওপ্তিকেল ফাইবর কেবলনা শম্নহনবগী থৌদাং অমা শিন্নরে। মসি দিজিতেল ইন্দিয়াগী অচৌবা অহোংবা পুরকপা অমনি। অদোমগী ইথিল অসিনা ঐখোয়বু থবক অসি তৌহল্লগনি”।
নিংতম্বা ফংবগী চহি ৭৪শুবগী থৌরমদা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রীনা মথংগী নুমিৎ ১০০০গী মনুংদা লক্ষাদ্বীপসু নুমিৎ ১০০০গী মনুংদা সমুদ্রদা পুবা ওপ্তিকেল ফাইবর কেবলনা শম্নহল্লগনি হায়না লাউথোকখি। “ঐখোয়গী চাউরাক্না ইথৎ ১৩০০ লৈ। মখোয়গী লৈফম অমসুং লৈবাক অসি চাউখৎহনবদা লৈরিবা মরু ওইবশিং অসি য়েংলবা মতুংদা ইথৎশিং অসিদা অনৌবা প্রোজেক্ত পায়খৎপগী থবক তৌবা হৌরে। ঐখোয়না অথুবা মতমদা চাউখৎহন্নবা ইথৎ খরা খনগৎলে। ঐখোয়না নুংঙাইবা ইন্তর্নেৎ পীনবা হায়দুনা হন্দক্তা অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎপু ঈশিংদা পুবা কেবলগী খুত্থাংদা শম্নহনখ্রে। মথংদা ঐখোয়না লক্ষাদ্বীপ্পু শম্নহনগনি” হায়না মমিং লৈরবা লাল কিলাদা মহাক্কী নিংতম্বগী ৱা ঙাংবদা ফোঙদোকখি। হন্দক্কী চয়োলগী অহৌবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিল্লী অমসুং চেন্নইদা ফংলিবা অয়াঙবা ইন্তর্নেৎকা মান্নবা খোঙজেল য়াঙবা ব্রোদবেন্দ কন্নেক্তিবিতী অসি য়ুনিয়ন তেরিতরী (য়ু.তি.) অসিদা পীনবা চেন্নই অমসুং অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎকী মরক্তা অহানবা ওইনা ঈশিংদা পুবা ওপ্তিকেল ফাইবর লিঙ্ক অমা শঙ্গাখ্রবনি।
লক্ষাদ্বীপ ইথত্তা খোঙজেল য়াঙবা ইন্তর্নেৎ সর্বিস পীবগী লাউথোকখিবা অদুগা মরী লৈননা শ্রী প্রসাদনা মসিগী ইথৎশিং অসি নুমিৎ ১০০০গী মনুংদা সবমেরিন ওপ্তিকেল ফাইবরনা শম্নহন্নবা পান্দম থমখ্রে হায়না ত্বীৎ তৌখি। অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎপু শম্নহনখিবগুম্না কম্ম্যুনিকেসন মন্ত্রালয়গী তেলিকম্ম্যুনিকেসন বিভাগনা হন্দক্কী অসিসু য়াম্না থুনা শম্নহল্লগনি হায়খ্রে।
খুঙ্গংশিংবু ও.এফ.সি.না অমসুং লক্ষাদ্বীপ ইথৎপু সবমেরিন ও.এফ.সি.না শম্নহনগদৌরিবা অসিনা খুঙ্গংগী মফমশিংদা লৈরিবা মীওইশিং অমসুং লক্ষাদ্বীপকী মীওইশিংবুসু অফবা অমসুং অহোঙবা কন্নেক্তিবিতী ফংহনবা তেংবাংলগনি অমসুং মসিনা ওনলাইন্দা মহৈ তম্বা, তেলিমেদিসিন, বেঙ্কিংগী পথাপ, ওনলাইন ত্রেদিং, তুরিজম ফগৎহনবা অমসুং হৈ-শিংবদা ফগৎহন্দুনা দিজিতেল ইন্দিয়াগী খুদোংচাবা কয়া অমসু পীরগনি।