Ministry of Railways
Indian Railways introduces Drone based surveillance system for Railway Security
The purpose of the drone deployment is to provide a force multiplier and aid to the effectiveness of the security personnel deployed
Mumbai Division of Central Railway has recently procured two Ninja UAVs for better security and surveillance in Railway areas
Nine (09) drones have been procured by RPF so far
18 AUG 2020 8:08PM by PIB Delhi
Drone surveillance technology has emerged as an important and cost effective tool for security surveillance over large areas with limited manpower. Mumbai Division of Central Railway in Indian Railways has recently procured two Ninja UAVs for better security and surveillance in Railway areas like station premises, Railway track sections, yards, workshops, etc.
A team of four staff of Railway Protection Force (RPF), Mumbai has been trained for drone flying, surveillance and maintenance. These drones are capable of Real Time Tracking, Video Streaming and may be operated on Automatic Fail Safe Mode.
Railway Protection Force (RPF) has planned extensive use of drones for the purpose of Railway security. Nine (09) drones have been procured by RPF so far at a cost of Rs. 31.87 Lakhs at South Eastern Railway, Central Railway, Modern Coaching Factory, Raebareli and South Western Railway.
It is further proposed to procure seventeen (17) more drones in future at a cost of Rs. 97.52 Lakhs. Nineteen (19) RPF personnel have so far been trained in operation and maintenance of drones out of which 4 have received licenses for flying drones. Six (06) more RPF personnel are being trained.
The purpose of the drone deployment is to provide a force multiplier and aid to the effectiveness of the security personnel deployed. It can help in inspection of Railway assets and safety of Yards, Workshops, car sheds etc. it can be used to launch surveillance on criminal and anti-social activities like gambling, throwing of garbage, hawking etc in Railway premises. It may be deployed for data collection Analysis of such data collected may prove to be extremely useful in vulnerable sections for safe operations of trains.
The drone may be pressed in service at disaster sites for helping in rescue, recovery and restoration and coordinating of efforts of various agencies. It is very useful while undertaking mapping of railway asset to assess the encroachments on railway property. During large scale crowd management efforts, it may give vital inputs like crowd magnitude, probable time of arrival and dispersal based on which crowd regulation efforts may be planned and executed. Drones were used to enforce lockdown and monitor the movement of migrants during the COVID-19 lockdown.
A drone camera can cover large area which requires 8-10 RPF personnel. Thus, it may lead to substantial improvement in utilization of scarce manpower. Drone beats have been designed based on railway asset, sensitivity of area, activity of criminals etc. Drone acts as an “EYE IN THE SKY” and monitors the whole area. Any suspicious activity if noticed is intimated to the nearest RPF post of division to apprehend the criminal LIVE. One such criminal was apprehended on a real time basis in Wadibunder Yard area while he was trying to commit theft inside railway coach stationed in the yard.

রেলৱে মন্ত্রালয়
রেলৱেজগী চেকশিন-থৌরাংগীদমক দ্রোন্না য়েংশিনবগী থবক ভারত রেলৱেজনা হৌদোক্লে
দ্রোন শীজিন্নবগী পান্দমদি ফোর্স মশিং হেনগৎহনবা অমসুং সেকুরিতিগী মীওইশিং থবক ফজনা পাংথোক্নবা মতেং পাংবনি
রেলৱেজগী মফমশিং হেন্না ফজনা ঙাক্নবা অমসুং য়েংশিন্নবা সেন্ত্রেল রেলৱেজগী মুম্বাই দিবিজন্না হন্দক নিঞ্জা য়ু.এ.ভি অনি লৈরে
হৌজিক ফাওবদা আর.পি.এফনা দ্রোন ৯ লৈরে
18 AUG 2020 8:08PM by PIB Imphal
থবক তৌনবা মীওই য়াম্না লৈতবা অদুবু লম য়াম্না পাক-চাউনা য়েংশিন্নবা দ্রোন তেক্নোলোজি অসি মরুওইবা অমসুং মমল হোংবা খুৎলায় অমা ওইরে। রেলৱেজ স্তেসনশিং, রেলৱেজ ত্রেকশিং, য়ার্দশিং, ৱাকশোপশিং য়েংশিন্নবা অমসুং ঙাক্নবা ভারত রেলৱেজগী সেন্ত্রেল রেলৱেজগী মুম্বাই দিবিজননা হন্দক নিঞ্জা য়ু.এ.ভি অনি লৈরে।
দ্রোন পাইনবা, য়েংশিন্নবা অমসুং শেম্নবা আর.পি.এফ মুম্বাইগী স্তাফ মরি ত্রেনিং পীখ্রে। হায়রিবা দ্রোনশিং অসি খোঙ্গুল লিবা, ভিদিও স্ত্রিমিং তৌবা ঙমগনি অমসুং ওতোমেতিক ফেল সেফ মোদতা থবক তৌগনি।
রেলৱেজগী চেকশিন-থৌরাংগীদমক দ্রোনশিং শীজিন্ননবা রেলৱেজ প্রোতেক্সন ফোর্স(আর পি এফ)না থৌরাং তৌরে। সাউথ ইস্তর্ন রেলৱেজে, সেন্ত্রেল রেলৱেজ, মোর্দন কোচ ফেক্তরি, রাইবারেলি অমসুং সাউথ ৱেস্তর্ন রেলৱেজনা লুপা লাখ ৩১.৮৭গী দ্রোন ৯ লৈরে।
তুংদা লুপা লাখ ৯৭.৫২গী দ্রোন ১৭ লৈনবা থৌরাং তৌরি। দ্রোন পাইনবা, য়েংশিন্নবা অমসুং শেম্নবা আর.পি.এফকী মীওই ১৯ ত্রেনিং পীখ্রে অমসুং মীওই মরি দ্রোনশিং পাইনবা লাইসেন্স পীরে। অহেনবা আর.পি.এফকী মীওই ৬সু ত্রেনিং পীখ্রে।
দ্রোন শীজিন্নবগী পান্দমদি ফোর্স মশিং হেনগৎহনবা অমসুং সেকুরিতিগী মীওইশিং থবক ফজনা পাংথোক্নবা মতেং পাংবনি। মসিনা রেলৱেজগী লন-থুমশিং, য়ার্দশিং, ৱাকশোপশিং, কার সেদশিং য়েংশিনবদা শীজিন্নগনি। মসিনা রেলৱেজগী মফমশিংদা হুরনবা চঙবা, জুৱার শানবা, অমোৎপা লংশিনবা অমসুং পোৎ-চৈ য়োনবা য়েংশিনবদা শীজিন্নগনি। অশোই-অঙাম থোকহন্দনা ত্রেন চেন্নবা খুদোংথিনিংঙাই ওইবা মফমশিংদগী দেতা খোমগৎপা অমসুং দেতা নৈনবদা দ্রোনশিং শীজিন্নগনি।
খুদোংথিবা থোকপা মফমশিংদা মী কনবা অমসুং শেমজিন-শাজিনবগী থবকশিংদা দ্রোন শীজিন্নবা য়াগনি। রেলৱেজগী লম লৌশিল্লকপা য়েংশিন্নবা রেলৱেজগী লম মেপ লৌবদা দ্রোন অসি শীজিন্নবা য়াগনি। মশিং য়াম্লবা মীওইশিং লাকশিন্নবা থবকশিংদা, মসিনা মী মশিং, থুংলবা য়াবা চাউরাকপা মতম অমসুং মীয়াম তকখাইনবা থবকশিং থৌরাং তৌনবা অমসুং থবক ওইনা পাংথোক্নবা দ্রোনশিং য়াম্না কান্নগনি। কোবিদ-১৯ লোকদাউন মনুংদা লোকদাউন চৎনহন্নবা অমসুং শিন্মীশিং চৎথোক-চৎশিন য়েংশিনবদা দ্রোনশিং শীজিন্নখি।
আর.পি.এফকী মীওই ৮-১০না য়েংশিনবা দরকার ওইবা পাক্লবা মফমশিং দ্রোন কেমেরা অমনা য়েংশিনবা ঙমগনি। রেলৱেজগী লন-থুমশিং, মরুওইবা মফমশিং অমসুং হুরাল-চিন্থিগী থবকশিং য়েংশিন্নবা দ্রোনশিং অসি দিজাইন তৌবনি। দ্রোনশিং অসিনা ‘অতিয়াদ মীৎ-নাকোং’ ওইনা থবক তৌগনি অমসুং মফম শীনবা থুংনা য়েংশিনগনি। করিগুম্বা চিংনবা থবক অমা চৎথবা উরবদি খুদক্তা মীওই অদু ফানবা খ্বাইদগী নকপা আর.পি.এফ পোস্ত অমা দ্রোন্না পাউ পীগনি। হুরানবা অমনা ৱাদিবুন্দর য়ার্দতা খামদুনা লৈবা রেলৱেজ কোচ অমদা হুরান্নবা হোৎনরিঙৈদা দ্রোন্না ফাবগী থৌদোক থোকখ্রে।