Ministry of Health and Family Welfare
Central Government’s Chittaranjan National Cancer Institute (CNCI) starts its OPD services from its new campus at Rajarhat, Kolkata
20 AUG 2020 5:52PM by PIB Delhi
The Chittaranjan National Cancer Institute has started its OPD services from its new campus at Rajarhat, Kolkata from 19th August, 2020. The OPD services will initially cater to patients of surgical and medical Oncology and shortly basic diagnostics facilities will be made available followed by Day carechemotherapy services.
Currently, the Institute is functioning from its existing campus at S.P. Mukherjee Road,Kolkata. Named after Deshbandhu Chittaranjan Das, the Chittaranjan National Cancer Institute hasbeen in the service of the nation since 1950, and is a premiere centre for cancer treatment andresearch in the Eastern region of the country. Keeping in view the burden of cancers and need formore facilities for affordable and quality cancer care services, it was decided to set up a much biggerfacility in the form of second campus of CNCI at Rajarhat in Kolkata. When fully functional, secondcampus of CNCI will be a State of the Art 460 bedded cancer treatment centre, offering high qualityand affordable treatment options to the people in various specialties of oncology.
Construction of the new campus of CNCI at Rajarhat has been jointly funded by the Government of India and Government of West Bengal in the ratio of 75:25.With the OPD services starting from the new campus, the Institute will be able to cater to alarger number of cancer patients, thus ensuring improved access to affordable and quality treatmentfacilities for the people of the State and the region.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোলকাতাগী রাজারহাত্তা লৈবা অনৌবা কেম্পসতা কেন্দ্র সরকারগী চিত্তরঞ্জন নেসনেল কেন্সর ইন্সিতিতুৎ(সি এন সি আই)গী ও.পি.দিগী থবক হৌরে
20 AUG 2020 5:52PM by PIB Imphal
২০২০গী অগস্ত ১৯দগী কোলকাতাগী রাজারহাত্তা লৈবা মসিগী অনৌবা কেম্পসতা চিত্তরঞ্জন নেসনেল কেন্সর ইন্সিতিতুৎগী ও.পি.দিগী থবক হৌরে। ও.পি.দি অসি অহানবগী ওইনা সর্জিকেল অমসুং মেদিকেল ওনকোলোজিগী অনাবশিং লায়য়েংগনি অমসুং তুংদা অতৈ লায়য়েংগী থবকশিং অমসুং দেকিয়ার কেমোথেরাপিগী থবকশিং পাংথোক্কনি।
হৌজিক ইন্সতিতুৎ অসি কোলকাতাগী এস.পি মুখর্জি রোদতা লৈবা মসিগী কেম্পসতা থবক তৌরি। দেসবন্ধু চিত্তরঞ্জন দাসকী মমিং লৌদুনা থোনখিবা চিত্তরঞ্জন নেসনেল কেন্সর ইন্সিতিতুৎ ১৯৫০দগী থবক হৌখিবনি অমসুং মসি লৈবাক অসিগী নোংপোক থংবা শরুক্তা কেন্সর লায়েং অমসুং থিজিনবগী লমদা মাংজিল থাবা ইন্সিতিতুৎ অমনি। কেন্সর নারিবা মীওইশিংগী অৱাবশিং অমসুং মমল হোংবা অমসুং মগুন লৈবা কেন্সর লায়েংবগী খুদোংচাবশিং হেন্না ফংহন্নবা পান্দমদা অনিসুবা কেম্পস অমা কোলকাতাগী রাজারহাত্তা লিংখৎপনি। মপুংফানা থবক হৌরকপা মতমদা চিত্তরঞ্জন নেসনেল কেন্সর ইন্সিতিতুৎকী অনিসুবা কেম্পস অসি ফমুং ৪৬০ লৈবা অফবা মখলগী কেন্সর লায়েংফম অমা ওইরগনি অমসুং মীয়ামদা মমল হোংবা অমসুং অফবা মখলগী কেন্সরগী লায়য়েং মখলশিং ফংহনগনি।
চিত্তরঞ্জন নেসনেল কেন্সর ইন্সিতিতুৎকী অনৌবা কেম্পস শাগৎপগী থবক অসি ভারত সরকারনা ফন্দ চাদা ৭৫ অমসুং নোংচুপ বঙ্গাল সরকারনা চাদা ২৫ পুথোক্তুনা পায়খৎপনি। অনৌবা কেম্পস অসিদা ও.পি.দি হৌবদগী, ইন্সতিতুৎ অসিনা রাজ্য অসিগী অমসুং লমদম অসিগী কেন্সর অনাবশিংদা অফবা অমসুং মমল হোংবা লায়য়েংবগী খুদোংচাবশিং ফংহল্লগনি।