Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
Implementation of PMEGP Projects Records 44% Jump in 2020
20 AUG 2020 6:43PM by PIB Delhi
At a time when the country's economy took a severe jolt due to Covid-19 lockdown, the flagship Prime Minister Employment Generation Program (PMEGP) implemented by Khadi and Village Industries Commission (KVIC) progressed at a much rapid pace. Thanks to a major decision of the Ministry of MSME introducing a new&faster mechanism in approving the PMEGP projects, the approval of projects during the first five months of this financial year, i.e. from April 1, 2020 to August 18, 2020, increased by a whopping 44%.
Khadi and Village Industries Commission (KVIC), has approved and forwarded 1.03 lakh project applications to the financing banks as compared to 71,556 projects during the corresponding period last year and thus registering a jump of 44%.
PMEGP is the flagship employment generation program of the Central government and KVIC is the nodal agency for implementing the scheme. The Ministry on April 28, this year amended the guidelines to do away with the role of the District Level Task Force Committee (DLTFC) in approving the PMEGP projects. The role of DLTFC, headed by the District Collectors, was time consuming. As such, the swift execution of projects under PMEGP and KVIC was demanding doing away with the same as this important scheme required greater priority. As per the amended guidelines, KVIC, the nodal agency for implementing PMEGP scheme, was entrusted the task of clearing the applications from prospective entrepreneurs and forward it to the Banks for taking credit decisions.
During the period from April to August in 2020, financing banks sanctioned 11,191 projects and Rs 345.43 crore margin money was disbursed to applicants as compared to Rs 276.09 crore margin money disbursed for 9161 projects in the first five months of previous year, i.e. 2019. The number of sanctioned projects by banks thus increased by 22% while the disbursement of margin money by KVIC increased by 24% as compared to previous year.
The faster implementation of PMEGP projects this year assumes greater significance as the entire country was under lockdown for most part of these five months. The higher number of projects also signifies the government’s resolve to create self-employment and sustainable livelihood for the people by promoting local manufacturing.
KVIC Chairman Shri Vinai Kumar Saxena said the massive jump in approval of PMEGP projects is a result of the Prime Minister’s call for “Minimum Government, Maximum Governance”. “Discontinuing the role of District Collectors has ensured swift implementation of the projects. However, the banks must also expedite the process of sanctioning funds so as to benefit the maximum number of applicants. Timely disbursal of funds is crucial for execution of projects and creating employment in the country,” Saxena said.
Khadi and Village Industries Commission
Comparison of PMEGP Performance from 1st April to 18th August in 2019 and 2020
Particulars
1st April to 18th August 2019
1st April to 18th August 2020
Growth %
No. of applications received
168848
178003
5%
No of Applications forwarded by KVIC to financing banks
71556
103003
44%
No. of Projects sanctioned by banks
Margin Money disbursed by KVIC
No. of Projects sanctioned by banks
Margin Money disbursed by KVIC
No. of Projects sanctioned by banks
Margin Money disbursed by KVIC
9161
Rs 276.09 crore
11,191
Rs 345.43 crore
22%
24%

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
২০২০দা পি.এম.ই.জি.পি.গী প্রোজেক্ত ৪৪% ফংহন্দুনা রেকোর্দ থমখ্রে
20 AUG 2020 6:43PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা কোভিদ-১৯গী লোকদাউন্না মরম ওইদুনা শেন্মিৎলোনগী ফিভম শোক্লিঙৈ মরক অসিদা প্রাইম মিনিস্তরগী খনগৎলবা ইম্প্লোইমেন্ত জেনেরেসন প্রোগ্রাম (পি.এম.ই.জি.পি.) খাদি এন্দ ভিলেজ ইন্দস্ত্রীজ কম্মিসন (কে.ভি.আই.সি.)না ফংহল্লিবা অসি য়াম্না য়াংনা চংশিল্লি। পি.এম.ই.জি.পি.গী প্রোজেক্তশিং অয়াবা পীবগী অনৌবা অমসুং অথুবা থৌওং অমা পুথোরকপা হায়বদি ফাইনেন্সিএলগী চহি অসিগী থা মঙা মদুদি ২০২০গী এপ্রিলগী ১দগীনা ২০২০গী ওগস্তকী ১৮ ফাওবদা প্রোজেক্তশিং অয়াবা পীরি অমদি মসি ৪৪% চোংখৎখি, মসিগীদমক মপুং ওইবা ৱারেপ অসিবু লৌরিবা মিনিস্ত্রী এম.এস.এম.ই.বু থাগৎপা ফোংদোক্লি।
খাদি এন্দ ভিলেজ ইন্দস্ত্রীজ কম্মিসন (কে.ভি.আই.সি.)না প্রোজেক্ত লাখ ১.০৩ অয়াবা পীখ্রে অমসুং শেন্থং পীথগদবা বেঙ্কশিংদা এপ্লিকেসন থাদুনা মমাং চহিদগী ৭১,৫৫৬ প্রোজেক্তশিংগী হেন্দুনা ৪৪%দা চোংখ্র।
পি.এম.ই.জি.পি. অখন্নবা খনগৎলবা ইম্প্লোইমেন্ত জেনেরেসন প্রোগ্রাম (পি.এম.ই.জি.পি.) অমসুং খাদি এন্দ ভিলেজ ইন্দস্ত্রীজ কম্মিসন (কে.ভি.আই.সি.) অসি স্কীম অসিগী ফংহন্নবা নোদাল এজেন্সিনি। মিনিস্ত্রী অসিনা এপ্রিল ২৮দা দিস্ত্রিক্ত লেবেল তাস্ক ফোর্স কম্মিতি (দি.এল.তি.এফ.সি.)না পি.এম.ই.জি.পি.গী প্রোজেক্তশিং অয়াবা পীবদা লৌগদবা থৌদাংগী পোরম পীখ্রে। দি.এল.তি.এফ.সি. লৌগদৌরিবা থৌদাং অসি দিস্ত্রীক্ত কলেক্তরশিংনা লুচিংগনি হায়রিবা অসি মতম চংবা থবক্নি। অদুনা পি.এম.ই.জি.পি. অমসুং কে.ভি.আই.সি.গী প্রোজেক্তশিং অসি থুনা ফংহনবা য়ানবা মরুওইনা স্কীম অসি অহানবদা থম্লি। কে.ভি.আই.সি.না পীরিবা গাইদলাইনগী মতুং ইন্না নোদেল এজেন্সিশিংনা পি.এম.ই.জি.পি. স্কীম অসি ফংহন্নবা হোৎনরি।
২০২০গী এপ্রিলদগী ওগস্ত ফাওবদা, শেন্থং পীগদবা বেঙ্কশিংনা প্রোজেক্ত ১১,১৯১কী এপ্লিকান্তশিংদা লুপা করোর ৩৪৫.৪৩গী শেন্ফম কাইথোকখি অদুবু মমাং চহি হায়বদি ২০১৯গী অহানবা থা মঙাদা প্রোজেক্ত ৯,১৬১কী এপ্লিকান্তশিংদা লুপা করোর ২৭৬.০৯গী শেন্ফম কাইথোক্তুনা হন্দক্কী চহিনা হেন্দুনা বেঙ্কশিংনা শেন্থং পীখ্রবা প্রোজেক্তশিং অসি ২২% অদুগা পৈশা ওইনা কে.ভি.আই.সি.না হেনগৎখিবসি ২৪%নি।
হন্দক্কী চহি অসিদা লোকদাউন লৈরিবা থা মঙা অসিদা পি.এম.ই.জি.পি. প্রোজেক্ত থুনা ফংহনবা অসি লৈবাক অসিগী শিংথানিঙাই ওইবা অমনি। সরকার অসিনা পীরিবা মশিং য়াম্লবা প্রোজেক্ত অসিনা লম্দমগী ওইবা পোত্থোক শুংজদুনা মশানা মশাবু থবক পীজবা অমসুং অৱাৎপা লৈতবা পুন্সি মহিং অমা পীরগনি।
কে.ভি.আই.সি.গী চেয়রমেন শ্রী ভিনাই কুমার সক্সেনানা হায়খি মদুদি পি.এম.ই.জি.পি. প্রোজেক্তকী অয়াবা পীবদা মশিং য়াম্না হেনগৎলকপা হায়বসি প্রধান মন্ত্রীগী “মিনিমম গবর্নমেন্ত, মেক্সিমম গবর্নান্স”গী মহৈনি। “দিস্ত্রীক্ত কলেক্তরগী থৌদাংনা প্রোজেক্তশিং অথুবা মতমদা ফংহনবা ঙম্বনি। অদুমওইনমক, বেঙ্কশিংনা থৌওং অসিবু য়াম্না থুনা ফংহন্নবা হোৎনগদবনি মদুনা এপ্লিকান্তশিংদা মতম চানা থবক পায়খৎতুনা লৈবাক অসিদা থবক হৌরগনি,” হায়না সক্সেনানা হায়খি।
খাদি এন্দ ভিলেজ ইন্দস্ত্রীজ কম্মিসন
২০১৯-২০২০গী এপ্রিলগী ১দগীনা ওগস্ত ১৮ ফাওবদা পি.এম.ই.জি.পি.
পার্তিকুলার
২০১৯গী এপ্রিলগী ১দগীনা ওগস্ত ১৮ ফাওবদা
২০২০গী এপ্রিলগী ১দগীনা ওগস্ত ১৮ ফাওবদা
গ্রোথ %
ফংখিবা এপ্লিকেসন মশিং
১৬৮৮৪৮
১৭৮০০৩
৫%
কে.ভি.আই.সি.না বেঙ্কতা থাখিবা এপ্লিকেসন মশিং
৭১৫৫৬
১০৩০০৩
৪৪%
বেঙ্কনা খনগৎখ্রবা প্রোজেক্ত মশিং
কে.ভি.আই.সি.না পীগদবা শেনফম
বেঙ্কনা খনগৎখ্রবা প্রোজেক্ত মশিং
কে.ভি.আই.সি.না পীগদবা শেনফম
বেঙ্কনা খনগৎখ্রবা প্রোজেক্ত মশিং
কে.ভি.আই.সি.না পীগদবা শেনফম
৯১৬১
লুপা করোর ২৭৬.০৯
১১,১৯১
লুপা করোর ৩৪৫.৪৩
২২%
২৪%