Ministry of Electronics & IT
Aarogya Setu introduces ‘Open API Service’, a novel feature to help the people, businesses and the economy to return to normalcy
The service can be availed by organizations and business entities, who are registered in India with more than 50 employees
Open API Service enables organizations to get the health status of their employees or any other Aarogya Setu Users without violating their data privacy
22 AUG 2020 3:08PM by PIB Delhi
As we move on to the new normal of learning to live with COVID19, Aarogya Setu team has worked on a new innovative feature which is called ‘Open API Service’. In order to help businesses and economy to start functioning while being safe, the Open API Service enables organizations to check the status of Aarogya Setu and integrate it into its various Work from Home features. The Open API Service of Aarogya Setu, addresses the fear/risk of Covid-19 infections and help the people, businesses and the economy to return to normalcy.
Aarogya Setu has been powering India’s fight against COVID-19 since its launch on 2nd April 2020. Aarogya Setu has now emerged as the most downloaded contact tracing App in the world, with more than 15 crore Users. The overwhelming support of the people has enabled Aarogya Setu to aid the efforts of frontline health workers and the Government in COVID-19 mitigation and management efforts. More than 6.6 million Bluetooth contacts have been traced and percentage positive of those who have tested is almost 27%. Thus Aarogya Setu based Bluetooth contact tracing and testing is very efficient and effective. Similarly, many others have been advised for caution and quarantine and it has led to breaking the chain of spread and has been effective in early detection and ensuring that fatality rates in India are amongst the lowest. The Aarogya Setu ITIHAS interface which uses location data and Aarogya Setu analytics to predict emerging hotspots at Sub Pincode levels has been very effective in helping the health officials and administration to take necessary precautionary steps. More than 30,000 hotspots have been identified at a very granular level of 300 m X 300 m and shared with State Governments and Districts.
Since its launch, Aarogya Setu has continuously innovated and introduced more novel features like e-pass integration, QR Code scanning, sharing of Health status with family/known persons - all of which have been very effective in keeping India and Indians safe in line with the motto of Aarogya Setu – Main Surakshit, Hum Surakshit, Bharat Surakshit.
Open API Service
The Open API Service of Aarogya Setu, can be availed by organizations and business entities, who are registered in India with more than 50 employees, and they can use the Open API Service to query the Aarogya Setu Application in real-time and get the health status of their employees or any other Aarogya Setu User, who have provided their consent for sharing their health status with the organization. The Open API shall only provide the Aarogya Setu status and name of the Aarogya Setu User (with User's consent). No other personal data shall be provided through the API.
Registration for Open API Service can be done at : https://openapi.aarogyasetu.gov.in

ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
আরোগ্য সেতুনা মীয়াম, লল্লোন ইতিক অমদি শেন্মিৎলোন হান্নগী ফীভমদা হঞ্জিলক্নবা অনৌবা ফীচর মতেং ওইগদবা, ‘ওপন এ.পি.আই. সর্ভিস’ হৌদোক্লে
সর্ভিস অসি শিন্মী ৫০গী মথক্তা লৈবা ভারত্তা রেজিস্তর তৌরবা লূপশিং অমসুং লল্লোন ইতিক্কী এন্তিতীশিংনা শীজিন্নবা ফংগনি
ওপন এ.পি.আই. সর্ভিসনা লূপশিংবু মখোয়গী শিন্মীশিংগী অমদি অতৈ আরোগ্য সেতু শীজিন্নবশিংগী হকশেলগী ফীভম মখোয়গী দেতা প্রাইভেসী শোকহন্দনা খঙবা ঙমহনগনি
22 AUG 2020 3:08PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯গা লোয়ননা হিংবা তম্নবগী অনৌবা পুন্সি মহিংগী মায়কৈদা ঐখোয়না চঙশিল্লকপগা লোয়ননা আরোগ্য সেতুগী কাঙবুনা ‘ওপন এ.পি.আই. সর্ভিস’ কৌবা অনৌবা ফীচর অসি পুথোরকপনি‍। লল্লোন ইতিকশিং অমসুং শেন্মিৎলোন শাফনা মথৌ তৌবা হৌহনবা য়াননবগীদমক ওপন এ.পি.আই. সর্ভিস অসিনা লূপশিংবু আরোগ্য সেতুগী ওইরিবা ফীভম য়েংশিনবা য়াহল্লি অমদি মসিদা য়াওরিবা তোঙান তোঙানবা ৱর্ক ফ্রোম হোমগী মচাকশিংগা পুনশিনহনবা য়াহল্লি‍। আরোগ্য সেতুগী ওপন এ.পিই.আই. সর্ভিস অসিনা কোবিদ-১৯ নারমবা য়াবগী অকিবা/খুদোংথিবা লৈববু কোকহল্লি অমসুং মীয়ামবু, লল্লোন ইতিকশিংবু অমদি শেন্মিৎলোনবু হান্নগী ফীভমদা হঞ্জিনহল্লকপদা মতেং ওইহল্লি‍।
আরোগ্য সেতুনা এপ্রিল ২, ২০২০দা হৌদোকখিবদগী হৌজিকফাওবদা ভারতকী কোবিদ-১৯গী লান্থেংদা থৌনা হাপ্লি‍। শীজিন্নবা মীশিং করোর ১৫ হেন্না লৈদুনা আরোগ্য সেতুনা মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী মশীং য়াম্না দাউনলোদ তৌবা কন্তেক্ত ত্রেসিং এপ ওইরি‍। আরোগ্য সেতুদা মীয়াম্না মশীং য়াম্না ঙাক্লৌ পীরকপা অসিনা মাঙজিল থারিবা হকশেলগী থৌমীশিংদা অমদি লৈঙাক্তা কোবিইদ-১৯ হন্থহনবদা অমদি মেনেজ তৌবগী থৌওংদা চাউনা মতেং পাংলি‍। ব্লুতুথ কন্তেক্ত মিলিয়ন ৬.৬ হেন্না ত্রেস তৌখ্রে অমদি মখোয়গী মরক্তা চাদা ২৭ পোজিতিব ওইবা থেংনখি‍। মরম অসিনা আরোগ্য সেতুদা য়ুম্ফম ওইবা ব্লুতুথ কন্তেক্ত ত্রেসিং অমসুং তেস্ত তৌবা অসি নীংথিনা শীজিন্নবা য়াবা অমদি কান্নবা ওইরি‍। মতৌ অসুম্না মীওই কয়া অমদা চেকশিন্না লৈনবা অমদি ক্বারেন্তিন তৌননবা পাউতাক পীখ্রে অমদি মসিনা শন্দোরকপগী মরী থদৎপা ঙমহল্লে অমসুং ঙন্না খঙদোকহৌবা ঙমহন্দুনা ভারত্পু মী শিবগী চাং খ্বাইদগী নেমবশিংগী মরক্তা লৈহল্লে‍। লোকেসন দেতা অমসুং আরোগ্য সেতু এনালাইতিক্স শীজিন্নবা আরোগ্য সেতু ইতিহাস ইন্তর্ফেস অসিনা সব-পিন কোদকী থাক্তা হোতস্পোৎ ওইরক্কদবা মফমশিং মাঙজৌননা খঙদোকহন্দুনা হকশেলগী থৌমীশিং অমসুং এদমিনিস্ত্রেসসনদা মথৌ তাবা চেকশিন থৌরাংশিং লৌখৎপদা চাউনা কান্নহল্লি‍। য়াম্না কুপ্পা থাক্তা মিতর ৩০০ x ৩০০কী থাক্তা হোতস্পোত ৩০,০০০ হেন্না শক খঙদোক্তুনা স্তেত লৈঙাক অমসুং দিস্ত্রিক এদমিনিস্ত্রেসনদা পীরি‍।
হেক পুথোকখিবদগী আরোগ্য সেতু লেপ্পা নাইদনা শেমদোক শাদোক্তুনা ই-পাস ইন্তিগ্রেসন, ক্যু.আর. কোদ স্কেন্নিং, ইমুং মনুংগী/শক খঙনবা মীওইশিংগা হকশেলগী ফীভম শ্যের তৌবনচিংবা অনৌবা ফীচরশিং হাপচিন্দুনা ঐ শাফবা, ঐখোয় শাফবা, ভারত শাফবা হায়বা আরোগ্য সেতুগী খোল্লাউগা চুননা ভারত অমদি ভারত মচাশিং শাফনা থমবদা চাউনা কান্নরি‍।
ওপন এ.পিই.আই. সর্ভিস
আরোগ্য সেতুগী ওপন এ.পি.আই. সর্ভিস অসি শিন্মী ৫০ হেন্না লৈবা ভারত্তা রেজিস্তর তৌবা লূপশিং অমসুং লল্লোন ইতিক্কী এন্তিতীশিংনা শীজিন্নবা য়াগনি অমদি মখোয়গী শিন্মীশিংগী নৎত্রগা লূপ অদুদা মখোয়গী হকশেলগী ফীভম শ্যের তৌবদা অয়াবা পীরবা অতৈ আরোগ্য সেতু শীজিন্নবশিংগী আরোগ্য সেতু এপ্প্লিকেসনগী রিএল-তাইম ক্বেরী তৌবদা ওপন এ.পি.আই. সর্ভিস শীজিন্নবা য়াগনি‍। ওপন এ.পি.আই. অসিনা আরোগ্য সেতু শীজিন্নরিবশিংগী (মখোয়গী অয়াবা য়াওরগা) মিং অমসুং আরোগ্য সেতুগী ফীভম পীগনি‍। এ.পি.আই. অসিগী খুত্থাঙদা অতৈ পর্সোনেল দেতা অমত্তা পীরোই‍।
ওপন এ.পি.আই.গী রেজিস্ত্রেসন মসিদা তৌবা য়াগনি : https://openapi.aarogyasetu.gov.in