Ministry of Health and Family Welfare
Maintaining daily testing spree of more than 8 lakhs, India tests more than 3.5 crore
Tests Per Million (TPM) rise; pegged at 25,574 today
23 AUG 2020 1:30PM by PIB Delhi
Starting from one test in January 2020 through a single lab in Pune, India has exceeded cumulative tests of more than 3.5 crore today. Consistently testing more than 8 lakhs tests since the last six days, with 8,01,147 COVID-19 tests in the past 24 hours, the total has touched 3,52,92,220.
The steep rise in the testing is a result of effective implementation of the aggressive testing strategy of the Centre through a focussed and graded approach.
The rising average daily tests during the past three weeks present a strong depiction of the progress made in enhancement of COVID-19 tests across the country.
The rise in the daily testing has been followed by decrease in the average daily positivity rate.
Keeping a sharp focus on the “Test, Track and Treat” policy, the Tests Per Million have seen a boost touching 25,574 today. It is only by aggressive testing that the positive cases can be identified, their contacts tracked in a timely manner and promptly isolated, as well as the severe and critical patients provided the needed clinical treatment.
The TESTING strategy also ensured a steady expansion of the national lab network. Today, with 983 labs in the government sector and 532 private labs, 1515 labs are providing comprehensive testing facilities to the people. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 780 (Govt: 458 + Private: 322)
• TrueNat based testing labs: 617 (Govt: 491 + Private: 126)
• CBNAAT based testing labs: 118 (Govt: 34 + Private: 84)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
লাক্ষ ৮দগী হেন্না নুতিগী তেস্ত তৌবগী খোংজেল অসি লেপ্তনা লৈহল্লি, ভারত্তা কোতী ৩.৫দগী হেন্না তেস্ত তৌখ্রে
তেস্ত পর মিলিয়ন(তি.পি.এম.) অসি হেনগৎলক্তুনা ঙসি ২৫,৫৭৪ দা য়ৌরে
23 AUG 2020 1:30PM by PIB Imphal
পুনেদা লেবোরেতরী অমদা জনুৱারী ২০২০দা তেস্ত অমখক্তমক তৌবা হৌখিবা ভারত অসিগী অপুনবা তেস্ত তৌবগী মশিং অসি ঙসি কোতী ৩.৫ হেনখ্রে। নুমিৎ তরুক্নিদা লেপ্তনা তেস্ত তৌদুনা হৌখিবা পুং ২৪সিদা ৮,০১,১৪৭ তেস্ত তৌখিবা অসিগা কোন্ননা পুন্না তেস্ত তৌখিবা অসি ৩,৫২,৯২,২২০ য়ৌখ্রে।
তেস্তিং তৌবদা য়াংখৎলক্লিবা অসি মাইপুননা অমদি থাক নাইবা মওংদা য়াংশিন্না তেস্ত তৌবগী লাল্লোং অসি থবক পাংথোকহনবগী মহৈননি।
হৌখিবা চয়োল অহুমসিদা নুতিগী তেস্ত তৌবগী চাংচৎ অসি হেনগৎলক্লিবা অসিনা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌবা হেনগৎহনবদা মপাঙ্গল হেনগৎহনবগী শক্তম অদু উৎলি।
নুতিগী তেস্ত তৌবা হেনগৎলকপা অসি নুতিগী পোজিতিব ওইবগী চাং অসিগী চাংচৎ অসি হন্থরকপা অসিনা মতুংদা লৈখ্রে।
“তেস্ত, ত্রেক অমসুং ত্রিত” পোলিসীদা পান্দম থমদুনা তেস্ত পর মিলিয়ন অসি ঙসি ২৫,৫৭৪দা হেনগৎপা উবা ফংলে। মসি পোজিতিব কেসশিং অসি মশক খংদোকপা য়াবা তেস্তিং তৌবা অসি য়াংখৎহনবখক্তদগী মখোয়শিংনা শম্নরম্বশিং অদু মতম চানা নিংথিজনা অমসুং থুনা তোখায়না খায়দোক্নবা হায়বগী লোয়ননা অরুবা অমদি য়াম্না লুবা অনাবশিংদা মথৌ তাবা লায়েং চত্থহনখ্রে।
তেস্তিং তৌবগী লাল্লোং অসি তপ্না-তপ্না লৈবাক অসিগী লেবোরেতরী নেতৱর্ক অসি শোয়দনা হেনগৎহনগনি। সরকারগী সেক্তরগী লেবোরেতরী ৯৮৩ অমসুং লন্নাইগী লেবোরেতরী ৫৩২ য়াওনা ঙসি লেবোরেতরী ১৫১৫না মীয়ামদা শুনা তেস্ত তৌবগী খুদোংচাবা অসি ফংহল্লি।
• রিএল তাইম আর.তি. পি.সি.আর.গী তেস্তিং লেবশিং: ৭৮০ (সরকারগী: ৪৫৩৮+ লন্নাই: ৩২২)
• ত্রুনেতকী তেস্তিং লেবশিং: ৬১৭ (সরকারগী: ৪৯১ + লন্নাই: ১২৬)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.গী তেস্তিং লেবশিং: ১১৮(সরকারগী: ৩৪ + লন্নাই: ৮৪)
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদভাইজরীশিংগী ঈ-পাওশিংগীদমক্তা https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চংবিয়ু।