Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Secretary, Department of Food & Public Distribution sends letters to Chief Secretaries of all States/UTs; requests personal intervention to include all eligible disabled persons under the National Food Security Act 2013
25 AUG 2020 12:51PM by PIB Delhi
The Secretary, Department of Food and Public Distribution under Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution has sent letters to Chief Secretaries of all States and Union Territories requesting them to ensure that all eligible disabled persons are included under the National Food Security Act 2013. The Chief Secretaries have been requested to personally intervene in the matter and direct the concerned Departments/officials and especially District Administrations to ensure that appropriate mechanism is put in place and whole machinery is mobilised in mission mode for compliance of directions made by the Department of Food and Public Distribution to States Governments/UTs.
Earlier, directions were issued to States/UTs vide letter dated August 22, 2020. The Department of Food & Public Distribution advised all States/UTs to ensure that all disabled persons, who are eligible as per identification criteria of beneficiaries under NFSA, are covered under the National Food Security Act 2013 and they get their entitled quota of food grains under NFSA & PMGKAY as per provisions of the Act.
It was also stated in the letter dated August 22, 2020 that those not already covered should be covered with fresh ration cards to be issued as per the eligibility criteria. It is also reiterated that disability is one of the criteria for inclusion of beneficiaries under AAY households and as disabled persons are vulnerable section of the society. The letter further advised that it is imperative that they are also covered by States/UTs under the priority households as per the criteria of identification evolved by them.
The Section 38 of the National Food Security Act mandates that the Central Government may from time to time give directions to the State Governments for effective implementation of the provisions of the Act.

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন বিভাগকী সেক্রেতরীনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী চীফ সেক্রেতরীশিংদা চিথি ই খ্রে; নেস্নেল ফুদ সেক্যুরিতী এক্ত ২০১৩গী মখাদা শোইনাইবা মীওইশিংসু মউং চলহন্নবা মশা য়াওনা থবক লৌখৎনবা হায়খ্রে
25 AUG 2020 12:51PM by PIB Imphal
কঞ্জ্যুমর এফিয়ার্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন বিভাগকী সেক্রেতরীনা রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী চীফ সেক্রেতরীশিংদা মতিক চাবা শোইনাইরবা মীওইশিংবু নেস্নেল ফুদ সেক্যুরিতী এক্ত ২০১৩গী মনুং চলহন্নবা হায়খ্রে। হীরম অসিগা মরী লৈননা চীফ সেক্রেতরীশিংনা মশা য়াওনা থবক অসিদা য়াওনবা অমসুং মরী লৈনবা বিভাগশিং/ওফিসিএলশিং অমসুং মরু ওইনা জিলাগী লৈঙাক্লোইশিংনা মতিক চাবা থবক পায়খৎনবা অমসুং ফুদ অমসুং পব্লিক দসিত্রিব্যুসন বিভাগনা রাজ্য সরকারশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা হায়খিবা পাউতাকশিং ইলহন্দুনা মিসন মোদতা থবকশিং অসি পায়খৎনবা খঙহনখ্রে।
অহানবদা হীরমসিগী মতাংদা ওগস্ত ২২, ২০২০দা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা চিথি থাদুনা খঙহনখিবা লৈখ্রবনি। ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন বিভাগনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা এন.এফ.এস.এ.গী মখাদা বেনিফিশরী ওইবগী মতিক চারবা শোইনাইরবা মীওইশিংসু নেস্নেল ফুদ অমসুং সেক্যুরিতী এক্ত ২০১৩গী মনুংদা চলহন্দুনা এক্ত অসিগী মতুং ইন্না এন.এফ.এস.এ. অমসুং পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.গী ফংফম থোকপা চেং হৱাই শোইদনা ফংহন্নবা হায়খ্রে।
ওগস্ত ২২, ২০২০দা ইখিবা চিথি অসিদা এক্ত অসিগী মনুং চন্দ্রিবা মীওইশিংবু মতিক চাবগী কাঙলোনগী মতুং ইন্না অনৌবা রেসন কার্দ পীনবসু হায়খ্রবনি। শোইনাইবা হায়বসি এ.এ.ৱাই.গী ইমুং মনুংদা চনবদা মতিক চাই অমসুং মখোয়শিং অসি খুন্নাইদা খুদোংথিবা য়াম্না নংগনবা মীওইশিংনি হায়না পনখি। রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা শেম্লিবা অহেনবা মিৎয়েং চংগদবা ইমুংগী মনুংদা চলহন্নবা মতিক চাবা য়েংবগী মনুংদা মখোয়বুসু য়াওহনগদবনি হায়খি।
নেস্নেল ফুদ সেক্যুরিতী এক্তকী সেক্সন ৩৮না কেন্দ্র সরকারনা মতমগী মতুং ইন্না এক্ত অসিগী মখাদা লৈবা থবকশিং পাঙথোক্নবা রাজ্যশিংদা পাউতাক পীবা য়াবগী অয়াবা পীরি।