Ministry of Petroleum & Natural Gas
8,363 projects, with an anticipated cost of Rs 5.88 lakh crore, have been kick-started in the Oil and Gas sector since 20th April this year;
Government of IndiaAround 33.8 crore man-days of employment expected to be generated from these projects;
Petroleum Industry has turned 'crisis into opportunity' and is striving to work on mission mode to generate employment and revive growth
25 AUG 2020 6:20PM by PIB Delhi
Oil & Gas industry has kick-started economic activities/projects, numbering 8,363 with an anticipated cost of Rs 5.88 lakh crore which resumed progressively since 20.04.2020, following all pandemic related SOP.
These projects of Oil & Gas CPSEs & JV/Subsidiaries, inter-alia, include Refinery projects, Bio Refineries, E&P Projects, Marketing infrastructure projects, Pipelines, CGD projects, drilling/survey activities. The major 25 on-going projects of Oil & Gas CPSEs / JVs having an anticipated cost of Rs 1,67,248 crore and having incurred Rs 7861 crore worth of Capex leading to generation of 76,56,825 mandays, are given in Annexure.
Minister of Petroleum and Natural Gas & Steel Shri Dharmendra Pradhan has been holding in-depth reviews of all on-going projects of Oil & Gas Companies, the recent one being on 24.08.2020. Under the Minister’s vision, Petroleum Industry has turned 'crisis into opportunity' and is striving to work on mission mode to generate employment and revive growth. Oil and Gas entities in their role as key actors are working on war footing and contributing to the green shoots of economic revival already visible through the backward and forward linkages of the oil and gas industry. Further, Oil and Gas sector is a key driver of economic growth and, therefore, these projects provide boost to the national economy and will trigger job creation, material movement.
Out of the total anticipated cost of these projects, approximately Rs 1, 20 lakh crore is targeted to be incurred as CAPEX in FY 2020-21. In FY 2020-21 (as on 15.08.2020), around Rs 26,576 crore worth of CAPEX has already been incurred. Further, in FY 2020-21 (as on 15.08.2020), around Rs 3,258 crore has been reported to be payout accrued on labour account during this period.
A total of around 33.8 crore man-days (direct as well as indirect) of employment is expected to be generated towards the completion of these 8363 projects, out of which more than 9.76 crore man-days of employment generation is targeted in FY 2020-21 itself. In FY 2020-21 (as on 15.08.2020), employment of more than 2.2 crore man-days have been generated through capital expenditure in the execution of these Oil & Gas projects.
Oil & Gas companies have reported that in FY 2020-21, they have planned an employment-oriented OPEX of around Rs 41,672 crore out of which Rs 11,296 crore has already been spent. This OPEX of Rs 41,672 crore has potential to generate around 14.5 crore man-days employment (direct/indirect). In FY 2020-21 (as on 15.08.2020), direct/indirect employment of around 4.4 crore man-days have been generated through OPEX.
In FY 2020-21, a total of around Rs 1.62 lakh crore (CAPEX and employment oriented OPEX) is targeted to be spent by Oil & Gas companies that has potential to generate employment of around 24 crore man-days (direct/indirect). This amount spent would create a virtuous cycle of investments and will certainly play a crucial rule in revival of Indian economy and will also provide employment opportunities to people of our country.
Annexure
List of major on-going Projects of Oil & Gas CPSEs / JVs
Status as on 15/08/2020
Sl. No
Name of project
Company
Project Cost (Rs crore)
CAPEX spent in FY 2020-21 (Rs crore)
1
Poly Addition Project
HMEL
22900
1709
2
Rajasthan Refinery & Petrochemical Limited
HRRL
43129
947
3
Exploratory Drilling in Western Offshore Basin- SW
ONGC
2659
742
4
Visakh Refinery Modernisation Plant
HPCL
26264
685
5
Ennore - Thiruvallur - Bengaluru - Puducherry - Nagapattinam - Madurai - Tuticorin Natural Gas
IOCL
6025
571
6
Development Drilling in Mumbai High Asset
ONGC
1516
514
7
Development Drilling in Neelam & Heera Asset
ONGC
1325
488
8
Ethylene Glycol (MEG) Project at Paradip Refinery
IOCL
5654
346
9
30'' Crude Oil Pipeline in H-B section of PHBPL and Conversion of existing 18" twin pipelines in H-B section from Crude to Product and Gas service
IOCL
3696
313
10
Kochi-Koottanad-Bangalore-Mangalore Project
GAIL
5909
300
11
Paradip - Hyderabad Pipeline
IOCL
3338
200
12
Mumbai High South Redevelopment Phase IV
ONGC
2409
199
13
Motor Spirit Block Project (MSBP) at Kochi Refinery
BPCL
3289
146
14
Propylene Derivative Petrochemical Project (PDPP) at Kochi
BPCL
5246
109
15
Mumbai Refinery Expansion Project
HPCL
5060
103
16
Development of Surface Facilities for Production and Evacuation of Crude Oil and Natural Gas from Nadua and East Khagorijan
OIL
653
78
17
BS VI Project
MRPL
1810
73
18
Life Extension of well platforms
ONGC
2283
72
19
Dobhi-Durgapur Pipeline Project (Section 2 B)
GAIL
2433
58
20
BS VI Project
CPCL
1858
51
21
NCU(Phase-I)expansion along with revamp of MEG & BEU unit and C2-C3 at Panipat Refinery
IOCL
1636
51
22
2 G Ethanol plant (Bio Refinery), Assam
NRL
1750
45
23
LPG Import Facility at Paradip
IOCL
690
27
24
Infrastructure facilities at Gujarat Refinery and Dumad for Koyali-Ahmednagar-Solapur Pipeline
IOCL
906
24
25
Barauni Refinery Capacity Expansion from 6.0 to 9.0 MMTPA
IOCL
14810
10

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
চহি অসিগী এপ্রিল ২০দগী থাও অমসুং গ্যাসকী সেক্তরদা লুপা কোতি লাখ ৫.৮৮রোমগী চংগদবা প্রোজেক্ত ৮,৩৬৩কী থবক হৌখ্রে;
ভারত সরকারনা প্রোজেক্তশিং অসিদগী মীওই অমগী নুমিৎ কোতি ৩৩.৮রোমগী থবক পীবা ঙম্লগনি হায়না পান্নরি;
পেত্রোলিয়ম ইন্দস্ত্রীনা ‘খুদোংথিবা অসি খুদোংচাবদা’ ওন্থোক্লি অমসুং থবক পীনবা অমসুং চাউখৎ থৌরাংগী থবক লৌখৎনবা মিসন মোদতা হোৎনরি
25 AUG 2020 6:20PM by PIB Imphal
থাও অমসুং গ্যাস ইন্দস্ত্রীনা ২০.০৪.২০২০দগী হৌখিবা লুপা কোতি লাখ ৫.৮৮ ওইগদবা মশিং ৮,৩৬৩ শুবা শেন্মীৎলোনগী থবক থৌরমশিং/প্রোজেক্তশিং লায়চৎ অসিগা মরী লৈনবা এস.ও.পি. ঙাক্তুনা থবক শুবা অমুক হন্না হৌখ্রে।
এন্দ গ্যাস সি.পি.এস.ই.শিং অমসুং জে.ভি./সবসিদিয়ারীশিং, ইন্তর-এলিয়াগী প্রোজেক্তশিং অসিদা রিফাইনরী প্রোজেক্তশিং, বাইও রিফাইনরীশিং, ই এন্দ পি প্রোজেক্তশিং, মার্কেতিং ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং, পাইপলাইনশিং, সি.জি.দি. প্রোজেক্তশিং, দ্রিলিং/সর্ভেগী থবক থৌরমশিং য়াওরি। এন্দ গ্যাস সি.পি.এস.ই.শিং/জে.ভি.শিংগী লৌখৎলিবা অচৌবা প্রোজেক্ত ২৫ অসিদা লুপা কোতি ১,৬৭,২৪৮ চংলবা য়াই অমসুং লুপা কোতি ৭৮৬১রোমগী কেপেক্স তৌদুনা মীওই অমগী নোংমগী থবক ৭৬,৫৬,৮২৫ পীবা ঙমহনখ্রে, মসি এনেকচরদা পীরি।
পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস অমদি স্তীলগী মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্রা প্রধাননা হৌজিক চত্থরিবা থাও এন্দ গ্যাস ইন্দস্ত্রীশিংগী প্রোজেক্ত পুম্নমক্কী মনুং কুপ্না য়েংশিল্লি, খ্বাইদগী নৌবা অসি ২৪.০৮.২০২০না ওইরি। মন্ত্রী অসিগী মীৎয়েং মখাদা পেত্রোলিয়ম ইন্দস্ত্রীনা ‘খুদোংথিবা অসি খুদোংচাবদা’ ওন্থোকখ্রে অমসুং থবক পীনবা অমসুং চাউখৎ থৌরাংগী থবক লৌখৎনবা মিসন মোদতা হোৎনরি। থাও অমসুং গ্যাসকী লমশিংদা লৈরিবা অসিনা মপুং ওইবা থৌদাং লৌদুনা কন্না হোৎনরি অমসুং শেন্মীৎলোন অমুক হন্না ময়োল চোংনবা হোৎরিবা অসি থাও অমদি গ্যাসকী ইন্দস্ত্রীদা উবা ফংলি। থাও অমদি গ্যাস সেক্তর অসি শেন্মীৎলোন ফগৎহনবদা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌরি মরম অসিনা প্রোজেক্তশিং অসিনা লৈবাক অসিগী শেন্মীৎলোন ফগৎহনগনি অমসুং থবক ফংহনগনি, পোৎচাক পুথোক পুশিন তৌহনগনি।
প্রোজেক্তশিং অসিদা পুন্না চংলবা য়াই হায়না পান্নরিবা অসিগী মনুংদা চাউরাক্না লুপা কোতি লাখ ১, ২০ অসি এফ.ৱাই ২০২০-২১দা কেপেক্স তৌনবা পান্দম থম্লি। এফ.ৱাই ২০২০-২১দা (১৫.০৮.২০২০দা), চাউরাক্না লুপা কোতি ২৬,৫৭৬রোমগী কেপেক্স তৌখ্রে। মখা তানা এফ.ৱাই ২০২০-২১দা (১৫.০৮.২০২০দা) চাউরাক্না লুপা কোতি ৩,২৫৮ অসি মতম অসিগী মনুংদা লেবর একাউন্তদা হাপখিবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে।
প্রোজেক্ত ৮৩৬৩ অসি লোয়শিল্লকপদা পুন্না মীওই অমগী নোংমগী থবক কোতি ৩৩.৮ (হকথেংননা লোয়ননা নাকোয়ননা) পীরবা য়াই হায়না পান্নরি, মসিগী মনুংদা মীওই অমগী নোংমগী থবক কোতি ৯.৭৬ হেন্না এফ.ৱাই ২০২০-২১ অসি মক্তদা পীবা ঙম্নবা পান্দম থম্লি। এফ.ৱাই ২০২০-২১দা (১৫.০৮.২০২০দা) থাও এন্দ গ্যাস প্রোজেক্তশিং অসিগী থবক লৌখৎনবা কেপিতেল চাদিং তৌবগী খুত্থাংদা মীওই অমগী নোংমগী থবক কোতি ২.২ হেন্না পীখ্রে।
এফ.ৱাই ২০২০-২১দা থাও অমসুং গ্যাসকী কম্পনীশিংনা লুপা কোতি ৪১,৬৭২রোমগী থবক পীগদবা ওপেক্স থৌরাং তৌখিবগী মনুংদা লুপা কোতি ১১,২৯৬ শীজিন্নখ্রে। লুপা কোতি ৪১,৬৭২গী ওপেক্স অসিনা মীওই অমগী নোংমগী থবক কোতি ১৪.৫রোমগী থবক ফহনবা ঙমগনি (হকথেংননা/নাকোয়ননা)। এফ.ৱাই ২০২০-২১দা (১৫.০৮.২০২০দা) ওপেক্সকী খুত্থাংদা মীওই অমগী নোংমগী থবক কোতি ৪.৪ হকথেংননা/নাকোয়ননা পীবা ঙমখ্রে।
এফ.ৱাই ২০২০-২১দা থাও অমসুং গ্যাস কম্পনীশিংনা মীওই অমগী নোংমগী থবক কোতি ২৮গী (হকথেংননা/নাকোয়ননা) থবক পীগদবা পুন্না লুপা কোতি লাখ ১.৬২ (কেপেক্স অমসুং থবক পীরিবা ওপেক্স)গী পান্দম থম্লি। থাদরিবা শেনফম অসিনা ইনবেসমেন্তশিংগী কান্নরবা সাইকলশিং শেম্লগনি অমসুং ভারতকী শেন্মীৎলোন অমুক হন্না হিংগৎহনবদা শোইদনা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌরগনি অমসুং লৈবাক অসিগী মীয়ামদা থবক ফংনবগী খুদোংচাবসু পীরগনি।
এনেকচর
থাও অমসুং গ্যাস সি.পি.এস.ই.শিং/জে.ভি.শিংগী হৌজিক লৌখৎলিবা অচৌবা প্রোজেক্তশিংগী লিস্ত
১৫/০৮/২০২০দা ওইরিবা ফীভম
‌সিরিএল নম্বর
প্রোজেক্ত মমিং
কম্পনী
প্রোজেক্তকী অচংমল (লুপা কোতি)
এফ.ৱাই ২০২০-২১দা শীজিন্নখিবা কেপেক্স (লুপা কোতি)
১
পোলী এদিসন প্রোজেক্ত
ঐচ.এম.ই.এল.
২২৯০০
১৭০৯
২
রাজস্থান রিফাইনরী এন্দ পেত্রোকেমিকেল লিমিতেদ
ঐচ.আর.আর.এল
৪৩১২৯
৯৪৭
৩
ৱেস্তর্ন ওফশোর বেসিন এক্সপ্লোরেতরী দ্রিলিং – এস.দবল্যু
ও.এন.জি.সি.
২৬৫৯
৭৪২
৪
ভিসাখ রিফাইনরী মোদর্নাইজেসন প্লান্ত
ঐচ.পি.সি.এল.
২৬২৬৪
৬৮৫
৫
‌ইনোর - তিরুভলুর - বেঙ্গলুরু - পুদুচেরী - নগপত্তিনম - মধুরাই – তুতিকোরিন নেচরেল গ্যাস
আই.ও.সি.এল.
৬০২৫
৫৭১
৬
মুম্বাই হাই এসেৎকী দিবেলপমেন্ত দ্রিলিং
ও.এন.জি.সি.
১৫১৬
৫১৪
৭
নীলম অমসুং হীরা এসেৎকী দিবেলপমেন্ত দ্রিলিং
ও.এন.জি.সি.
১৩২৫
৪৮৮
৮
পারাদিপ রিফাইনরীগী ইথাইল গ্লাইকোল (এম.ই.জি.) প্রোজেক্ত
আই.ও.সি.এল.
৫৬৫৪
৩৪৬
৯
পি.ঐচ.বি.পি.এল.গী ঐচ-বি সেক্সনগী ৩০'' ক্রুদ থাও অমসুং ক্রুদতগী প্রদক্ত অমসুং গ্যাস সর্ভিস ফাওবগী ঐচ-বি সেক্সনঈ হৌজিক লৈরিবা ১৮" গী ত্বিন পাইপলাইন ওন্থোকপা
আই.ও.সি.এল.
৩৬৯৬
৩১৩
১০
কোচি-কোত্তনাদ-বেঙ্গলুরু-মেঙ্গলুর প্রোজেক্ত
গেল
৫৯০৯
৩০০
১১
পারাদিপ – হাইদ্রবাদ পাইপলাইন
আই.ও.সি.এল.
৩৩৩৮
২০০
১২
মুম্বাই হাই সাউৎ রিদিবেলপমেন্ত ফেস IV
ও.এন.জি.সি.
২৪০৯
১৯৯
১৩
কোচি রফাইনরীগী মোতোর স্পিরিৎ ব্লোক প্রোজেক্ত (এম.এস.বি.পি.)
বি.পি.সি.এল.
৩২৮৯
১৪৬
১৪
কোচীগী প্রোপাইলিন দিরাইভেতিব পেত্রোকেমিকেল প্রোজেক্ত (পি.দি.পি.পি.)
বি.পি.সি.এল.
৫২৪৬
১০৯
১৫
মুম্বাই রিফাইনরী এক্সপান্সন পরোজেক্ত
ঐচ.পি.সি.এল.
৫০৬০
১০৩
১৬
নাদুএ অমসুং ইস্ত খাগোরিজনদগী ক্রুদ থাও অমসুং নেচরেল গ্যাসকী প্রদক্সন অমসুং ইভাক্যুএসনগী সরফেস ফেসিলিতীশিং শেমগৎপা
ও.আই.এল.
৬৫৩
৭৮
১৭
বি.এস. VI প্রোজেক্ত
এম.আর.পি.এল.
১৮১০
৭৩
১৮
ৱেল প্লেৎফোর্মশিংগী লাইফ এক্সতেন্সন
ও.এন.জি.সি.
২২৮৩
৭২
১৯
দোভি-দুর্গাপুর পাইপলাইন প্রোজেক্ত (সেক্সন ২ বি)
গেল
২৪৩৩
৫৮
২০
বি.এস. VI প্রোজেক্ত
সি.পি.সি.এল.
১৮৫৮
৫১
২১
পনিপৎ রিফাইনরীগী এম.ই.জি. অমসুং ব.ই.য়ু. য়ুনিৎ অমসুং সি২-সি৩ শেমদোকপা লোয়ননা এন.সি.য়ু. (ফেস I) চাউথোকপা
আই.ও.সি.এল.
১৬৩৬
৫১
২২
২ জি ইথানোল প্লান্ত (বাইও রিফাইনরী), অসাম
এন.আর.এল.
১৭৫০
৪৫
২৩
পারাদিপকী এল.পি.জি. পুশিল্লক্নবা ফেসিলিতী
আই.ও.সি.এল.
৬৯০
২৭
২৪
কোয়ালি-আমেদনগর-সোলাপু পাইপলাইনগী গুজরাত রিফাইনরী অমসুং দুমাদকী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফেসিলিতীশিং
আই.ও.সি.এল.
৯০৬
২৪
২৫
এম.এম.তি.পি.এ.গী ৬.০দগী ৯.০ ফাওবগী বারৌনি রিফাইনরী কেপাসিতী এক্সপান্সন
আই.ও.সি.এল.
১৪৮১০
১০