Ministry of Commerce & Industry
Cooperation, Collaboration and Commitment will guide the strategic partnership between India and ASEAN countries, says Shri Piyush Goyal
India demonstrated itself as the trusted partner to the world, particularly in times of stress: Shri Goyal
27 AUG 2020 4:33PM by PIB Delhi
Commerce and Industry Minister Shri Piyush Goyal today said that 3Cs- Cooperation, Collaboration and Commitment, will guide the strategic partnership between India and ASEAN countries. Addressing the ASEAN-India Business Council virtual meet, Shri Goyal said the Covid-19 pandemic period provided a unique opportunity to India to demonstrate itself as the trusted partner to the world, particularly in times of stress. Shri Goyal extended a hand of friendship to the ASEAN region, which he described as deep and valuable partners, and partners in the progress.
The Minister said that Aatamnirbhar Bharat connotes a self-reliant country which is ready to engage with the world from the position of strength and confidence, and on equal and fair terms. He said that India and ASEAN have not been able to harness the full trade potential, for various reasons, but now is the time to open matrix to expand trade, address concerns of all nations and businesses, and resolve the differences. He extended India’s friendship and partnership to ASEAN through businesses, so that together both the partners are able to succeed, secure future, work together, attain prosperity, and achieve a target of $300 billion trade. Shri Goyal said that the business council meeting is a good forum to discuss concerns and best practices, share ideas, and flag the problems.
Shri Goyal said that during the early days of pandemic, India went out to the world for its requirements to fight Covid-19, but didn’t get much traction, as everyone was holding on for their own requirements. But, India, on the other hand, with the ability to provide medicines, acted as the Pharmacy for the world. We supplied medicines to over 150 countries of the world, to every part of the world, particularly to the less developed nations. Restrictions were imposed initially but that was with the noble intent of ensuring that the poor nations are not deprived of the medicines. All this showed that India is a resilient country, a trusted partner and a friend indeed.
Shri Goyal said that the country developed adequate capacity to manufacture PPE, masks, and ramped up our testing capabilities from under 1000 per day to about a million a day. “We have been self-sufficient under the leadership of the Prime Minister Shri Narendra Modi. During the period, Indians developed commitment and consciousness to maintain social distancing, to adequately take care of personal hygiene, wear a mask at all times and care for near ones.”, the Minister said. He said that India demonstrated its resilience, ability to overcome problems and our collective efforts ensured that we can protect lives and livelihoods. We enforced strictest lockdown to save lives, and then ensured quick unlockdown to bring take care of the livelihood issues, he added.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
শ্রী পিয়ুস গোয়ালনা হায়খি ভারত অমসুং অসিয়ান লৈবাকশিংগী মরক্তা মরুপ-মপাং ওইবগী অচেৎপা মরী কোওপরেসন, কোল্লাবোরেসন অমসুং কমিতমেন্তনা লমজিংগনি
মরুওইনা অৱাবা তারকপা মতমদা ভারত মালেমগী খ্বাইদগী থাজবা মরুপনি হায়বা লৈবাক অসিনা উৎলে: শ্রী গোয়াল
27 AUG 2020 4:33PM by PIB Imphal
কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রিগী মিনিস্তর শ্রী পিয়ুস গোয়ালনা ঙসি হায়খি মদুদি সি অহুম হায়বদি কোওপরেসন, কোল্লাবোরেসন অমসুং কমিতমেন্তনা ভারত অমসুং অসিয়ান লৈবাকশিংগী মরক্তা মরুপ-মপাং ওইবগী অচেৎপা মরী লমজিংগনি। ভর্চুএল ওইনা পাংথোকপা অসিয়ান-ইন্দিয়া বিজিনেস কাউন্সিলগী মীফমদা শ্রী গোয়ালনা হায়খি কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরুওইনা অৱাবা তারকপা মতমদা ভারত মালেমগী খ্বাইদগী থাজবা মরুপনি হায়বা উৎনবগী খুদোংচাবা অমা ফংলে। অসিয়ান লৈবাকশিং অসি ভারতকী মরুওইবা মরুপশিংনি অমসুং চাউখৎ-থৌরাংগী মরুপশিংনি।
মিনিস্তরনা হায়খি অত্মানির্ভর ভারতনা মশাগী ওক্নবা পুথোকপা লৈবাক অমা ওইনবা থাজবা অমসুং থৌনাগা লোয়ন্না চপ মান্নবা অমসুং ফজবা থবকশিংদা মালেমগা পুন্না থবক তৌমিন্নবা থৌরাং তৌরি। তোঙান-তোঙানবা মরম কয়াদগী ভারত অমসুং অসিয়ান্না খুদোংচাবা কয়া মপুংফানা লৌবা ঙমদ্রি অমসুং হৌজিক লৈবাকশিংগী মরক্তা অমসুং ললোন-ইতিকশিংগী মরক্তা য়ানদবশিং ৱারোইশিন পুরক্তুনা ললোন-ইতিক্কী থবকশিং পাংথোক-চাউথোকহনবা মতম ওইরে। ললোন-ইতিক্কী খুৎথাংদা ভারতনা অসিয়ানগা লৈনবা মরী পাকথোক-চাউথোকহন্দুনা অমসুং পুন্না থবক তৌমিন্নদুনা দোল্লর বিল্লিয়ন ৩০০গী ললোন-ইতিক্কী পান্দম ফংনবা হোৎনগদবনি। বিজিনেস কাউন্সিলগী মীফম অসি খ্বাইদগী ফবা থবকশিং খন্নবা, ৱাখল্লোনশিং শরুক য়ামিন্নবা অমসুং খুদোংচাদবশিং পুথোক্তুনা খন্ননবগী অফবা মফম অমনি।
শ্রী গোয়ালনা হায়খি লাইচৎ অসি হৌরকপা মতমদা, কোবিদ-১৯ থেংনবদা দরকার ওইবশিং ফংনবা ভারতনা মালেমগী লৈবাকশিংদা মতেং লৌখি, অদুবু কান্নবা কয়া ফংখিদে, লৈবাক খুদিংমক মখোয় মশাগী ওক্নবা পৈশিন্দুনা থম্নখি। অদুবু ভারতনা হিদাক-লাংথকশিং পীখি অমসুং মালেমগী ফার্মাসি ওইনা থবক তৌখি। ঐখোয়না মালেমগী লৈবাক ১৫০দা হিদাক-লাংথকশিং পীখি। মরুওইনা লায়রবা লৈবাকশিংদা হিদাক-লাংথকশিং ফংহনখি। মসিনা ভারত অসি অৱাবা খঙবা, চানরবা মরুপ অমনি অমসুং অশেংবা মরুপ অমনি হায়বা উৎলে।
য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায়খি লৈবাক অসিনা পি.পি.ই, মাক্স মরাংকাইনা পুথোক্লে অমসুং নোংমদা মীওই ১০০০ তেস্ত তৌরম্বদগী নোংমদা মিল্লিয়ন ১ তেস্ত তৌবা ঙম্বগী থাক্তা পুখৎলে। প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং মখাদা ঐখোয়গী ওক্নবা পুথোকচবা ঐখোয়না ঙমলে। লাইচৎ মনুংদা ভারতমচাশিংনা মাক্স শীজিন্নখি, মীয়ামদগী থাপ্না লৈনখি অমসুং ইমুং-মনুংগী মীওইশিং চেকশিন্না শেন্নখি। ঐখোয়গী অপুনবা থবকশিংনা অৱাবশিং থেংনবা ঙম্মি হায়বা ভারতনা উৎলে অমসুং ঐখোয়গী অপুনবা থবকশিংনা ঐখোয়না পুন্সি কয়া কল্লে অমসুং হিংনবগী লম্বীশিং ফংহল্লে। পুন্সি কয়া কন্নবা ঐখোয়না অকনবা লোকদাউন থমখি অমসুং হিংনবগী লম্বীশিং ফংহন্নবা অথুবদা লোককাউনশিং লৌথোকখি।