Ministry of Health and Family Welfare
India tests more than 9 lakh samples each day, two days in a row
Total tests near a new peak of 4 crore
More than 1 crore tested in past 2 weeks
28 AUG 2020 1:15PM by PIB Delhi
India has tested more than 9 lakh COVID-19 samples each day for the second consecutive day, keeping a sharp focus on “TEST, TRACK AND TREAT” strategy of the Union Government. India has already created a capacity of doing 10 lakh tests per day. 9,01,338 samples were tested in the last 24 hours.
With this steady rise, the cumulative tests are nearing 4 crore. The total tests as on date have reached 3,94,77,848. More than 1 crore samples have been tested for COVID in the past two weeks.
The Tests Per Million too have seen a sharp surge to 28,607. It is only by aggressive testing that positive cases can be identified at an early stage, their close contacts promptly tracked and isolated as well as timely and effective treatment can be ensured.
The graded and evolving response has resulted in a testing strategy that steadily widened the testing net in the country. To keep up with this strategy, the testing lab network in the country is continuously strengthened which as on today consists of 1564 labs in the country; 998 labs in the government sector and 566 private labs. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 801 (Govt: 461 + Private: 340)
• TrueNat based testing labs: 643 (Govt: 503 + Private: 140
• CBNAAT based testing labs: 120 (Govt: 34 + Private: 86)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নুমিৎ নিনি থংন-থংননা, ভারতনা নুমিৎ খুদিংগী সেমপল লাখ ৯ হেন্না তেস্ত তৌখি
অপুনবা তেস্ত তৌখিবগী মশিং অদু কোতি ৪গী অনৌবা পীক ময়া নকখ্রে
হৌখিবা চয়োল ২দা কোতি ১গী মথক্তা তেস্ত তৌখ্রে
28 AUG 2020 1:15PM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকারগী “তেস্ত, ত্রেক এন্দ ত্রীত”কী স্ত্রেতেজীদা অহেনবা মীৎয়েং চংশিন্দুনা ভারতনা থংন-থংননা নিনিসুবা নুমিৎকী ওইনা নুমিৎ খুদিংগী কোবিদ-১৯ সেমপল লাখ ৯ হেন্না তেস্ত তৌখ্রে। ভারতনা নোংমদা তেস্ত লাখ ১০ তৌবা ঙম্বগী কেপাসিতী অদু হান্নদগী শেমখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা সেমপল ৯,০১,৩৩৮ তেস্ত তৌখ্রে।
লেপ্তনা হেগৎলকপগা লোইননা তেস্ত তৌবগী অ[ুনবা মশিং অদু কোতি ৪গী ময়া নক্না য়ৌখ্রে। হৌজিক ফাওবদা তৌখিবা তেস্তশিংগী অপুনবা মশিং অদু ৩,৯৪,৭৭,৮৪৮ য়ৌখ্রে। হৌখিবা চয়োল অনিদা কোবিদকীদমক্তা সেমপল কোতি ১গী মথক্তা তেস্ত তৌখ্রে।
মিলিয়ন অমদা তেস্ত তৌবগী মশিংদুসু য়াম্না য়াংনা ২৮,৬০৭দা হেনগৎলকপা উবা ফংখি। এগ্রেসিভ তেস্তিং তৌবা খক্তনা পোজিতিব কেসশিং অদু অঙনবা স্তেজতা খঙদোকপা ঙমগনি, মখোয়গা নক্ননা কনতেক্ত লৈখিবশিং অদুসু য়াম্না য়াংনা ত্রেক তৌবা অমসুং আইসোলেত তৌদুনা থম্বা ঙমগনি লোইন-লোইননা মতম চানা অমসুং নীথিজনা ত্রীতমেন্ত তৌবা ঙমগনি।
থাক ৱাংখৎলক্লিবা অমসুং অহোংবা লাক্লিবা রেসপোন্স অসিনা লৈবাক অসিদা তেস্তিং তৌবগী চাং অসি পাকশন্না হেনগৎলকপা তেস্তিং স্ত্রেতেজী অমা পুরকপা ঙম্লিবনি। স্ত্রেতেজী অসিগী মতুং ইন্না চৎপা ঙম্নবা, লৈবাক অসিদা লৈরিবা তেস্তিং লেবকী নেতৱার্ক অসি লেপ্তনা কনখৎহল্লি, মসিদা হৌজিক ফাওবগী ওইনা লৈবাক অসিদা লৈবা লেব ১৫৬৪ য়াওরি; সরকারগী সেক্তরদগী লেব ৯৯৮ অমসুং লনাইগী লেব ৫৬৬ য়াওরি। মসিদা য়াওরিবশিং অদুদি:
• রিয়ল-তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা য়ুমফম ওইবা তেস্তিং লেব শিং: ৮০১ (সরকারগী: ৪৬১ + লানাইগী: ৩৪০)
• ত্রুনেততা য়ুমফম ওইবা তেস্তিং লেবশিং: ৬৪৩ (সরকারগী: ৫০৩ + লানাইগী: ১৪০)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুমফম ওইবা তেস্তিং লেবশিং: ১২০ (সরকারগী: ৩৪ + লানাইগী: ৮৬)
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা ৱাকৎশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং পাউতাকশিংগীদমক্তা তশেংবা অমসুং অনৌবা ই-পাউশিংগীদমক্তা চানবিদুনা https://www.mohfw.gov.in/ অমসুং @MoHFW_INDIA দা চংবিয়ু।