Ministry of Finance
Borrowing options to meet the GST Compensation requirement for 2020-21
29 AUG 2020 3:45PM by PIB Delhi
The two borrowing options to meet the GST Compensation requirement for 2020-21 consequent to the discussions in the 41stmeeting of the GST Council held on 27th August, 2020 has been communicated to States,as per the document attached with this press note, to communicate their preference within seven working days. A meeting of State Finance Secretaries with the Union Finance Secretary and Secretary (Expenditure) is scheduled to be held on 1st September, 2020 for clarifying issues, if any.
Please see Annexure

বিত্ত মন্ত্ৰালয়
২০২০-২১ বিত্তীয় বৰ্ষত হোৱা ‘জিএছটি’ৰ ক্ষতি পূৰণ কৰিব পৰাকৈ ঋণৰ বিকল্প
29 AUG 2020 3:45PM by PIB Guwahati
যোৱা ২৭ আগষ্ট ২০২০ তাৰিখে অনুষ্ঠিত জিএছটি পৰিষদৰ ৪১সংখ্যক সভাৰ সিদ্ধান্ত অনুসৰি ২০২০-২১ বিত্তীয় বৰ্ষত হোৱা ‘জিএছটি’ৰ ক্ষতি পূৰণ কৰিব পৰাকৈ দুটা ঋণৰ বিকল্প আগবঢ়োৱা হৈছে বুলি ৰাজ্যসমূহলৈ তথ্য প্ৰেৰণ কৰা হৈছে আৰু এই সংক্ৰান্তীয় প্ৰেছ টোকাৰ সৈতে সংলগ্ন কৰি পঠোৱা তথ্যৰ আধাৰত তেওঁলোকৰ প্ৰাথমিকতাসমূহ আগন্তুক সাতোটা কৰ্মদিনৰ ভিতৰত জনাবলৈ ৰাজ্যসমূহক আহ্বান জনোৱা হৈছে। বিষয়টো অধিক মুকলিকৈ আলোচনাৰ উদ্দেশ্যে কেন্দ্ৰীয় বিত্ত সচিব আৰু ব্যয় বিভাগৰ সচিবৰ সৈতে ৰাজ্যসমূহৰ বিত্ত সচিবসকলৰ এখন সভা অহা ১ ছেপ্টেম্বৰ ২০২০ত অনুষ্ঠিত কৰা হ’ব।