Ministry of Finance
Borrowing options to meet the GST Compensation requirement for 2020-21
29 AUG 2020 3:45PM by PIB Delhi
The two borrowing options to meet the GST Compensation requirement for 2020-21 consequent to the discussions in the 41stmeeting of the GST Council held on 27th August, 2020 has been communicated to States,as per the document attached with this press note, to communicate their preference within seven working days. A meeting of State Finance Secretaries with the Union Finance Secretary and Secretary (Expenditure) is scheduled to be held on 1st September, 2020 for clarifying issues, if any.
Please see Annexure

ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଚଳିତ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷର ଜିଏସ୍‌ଟି କ୍ଷତିପୂରଣ ଆବଶ୍ୟକତା ପୂରଣ ପାଇଁ ଋଣ ବିକଳ୍ପ
29 AUG 2020 3:45PM by PIB Bhubaneswar
ଚଳିତ ମାସ 27 ତାରିଖରେ ଜିଏସ୍‌ଟି ପରିଷଦର 41ତମ ବୈଠକ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଯାଇଛି । ଏଥିରେ ଚଳିତ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ବା 2020-21ର ଜିଏସ୍‌ଟି କ୍ଷତିପୂରଣ ଆବଶ୍ୟକତା ପୂରଣ ପାଇଁ ଋଣ ବିକଳ୍ପ ଉପରେ ବିଶେଷ ଆଲୋଚନା ହୋଇଥିଲା । ବୈଠକର ଏହି ନିଷ୍ପତ୍ତି ସଂପର୍କରେ ରାଜ୍ୟ ସରକାରମାନଙ୍କୁ ଅବଗତ କରାଯାଇଛି । ଏ ସଂକ୍ରାନ୍ତ ପ୍ରେସ ଇସ୍ତାହାର ସହିତ ସଂଲଗ୍ନ ନଥି ଅନୁସାରେ ରାଜ୍ୟମାନେ ସେମାନଙ୍କର ଅଗ୍ରାଧିକାର ଓ ମତାମତ 7ଟି କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ ଦିବସ ମଧ୍ୟରେ ଜଣାଇବାକୁ କୁହାଯାଇଛି । କେନ୍ଦ୍ର ଅର୍ଥ ସଚିବ ଓ କେନ୍ଦ୍ର ବ୍ୟୟ ସଚିବଙ୍କ ସହିତ ରାଜ୍ୟର ଅର୍ଥ ସଚିବମାନଙ୍କର ଏକ ବୈଠକ ଆସନ୍ତା ସେପ୍‌ଟେମ୍ବର 1 ତାରିଖରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ । ଏ ସଂପର୍କରେ ଯଦି କିଛି ପ୍ରସଙ୍ଗ ଥାଏ ସେ ବିଷୟରେ ସେଥିରେ ଆଲୋଚନା କରାଯିବ ।