Ministry of Coal
India aims to achieve 100 MT coal gasification target by 2030: Pralhad Joshi
Concession of 20% provided on revenue share of coal used for gasification
Coal Ministry organises webinar on Coal Gasification and Liquefaction
31 AUG 2020 7:26PM by PIB Delhi
India aims for 100 million tonnes (MT) coal gasification by 2030 with investments worth over Rs. 4 lakh crores, said Shri Pralhad Joshi, Union Minister of Coal and Mines. Addressing a webinar on Coal Gasification and Liquefaction, Shri Joshi said that Coal Gasification and Liquefaction is no more an aspiration, but a requirement. He added that for encouraging use of clean sources of fuel, government has provided for a concession of 20% on revenue share of coal used for gasification. He emphasized that this will boost production of synthetic natural gas, energy fuel, urea for fertilisers and production of other chemicals. The webinar was organised by Ministry of Coal (MoC) in New Delhi for discussing the road map for achieving the target. The webinar was attended by around 700 delegates from Government of India, CIL and the coal sector.
Reiterating on government’s commitments for green initiatives in the coal sector, Shri Joshi said that Coal Gasification and Liquefaction are well in the government’s agenda and various actions have been taken for development of Surface Coal Gasification in India. A Steering Committee has been constituted in this regard under the chairmanship of Dr. V.K. Saraswat, Member, NITI Aayog comprising of members from the Ministry of Coal. CIL has also planned to set up at least 3 gasification plants (besides Dankuni) on BOO basis through global tendering and has signed an MOU with GAIL for marketing synthetic natural gas.
Shri Joshi urged the attendees of the session to explore more about technologies & other aspects in Coal Gasification sector, in line with our country’s SWOT analysis. He added that this will help in harnessing nation’s reserves for maximum utilisation while heading on the path to sustainability, as per global standards.
Dr. V K Saraswat, Member NITI Aayog and Shri Anil Kumar Jain, Secretary, Coal also addressed the webinar. Shri Binay Dayal, DT, CIL; Dr. P K Singh, Director, CIMFR; Shri Ashutosh Prasad, GM, PDIL; Shri Naveen Jindal, Chairman, JSPL; Shri Rajesh Jha, CEO, Mundra Synergy; Dr. V R Sharma, MD, JSPL; Dr. Dev Gavaskar, Partner, True North Ventures; Mr. Bob Carter, Group VP, Air Products also shared their views and valuable information.

কোইলা মন্ত্রালয়
ভারতনা ইং ২০৩০ ফাওবগী মনুংদা কোয়লা এম.তি. ১০০ গেসিফিকেসন তৌবগী পান্দম ফংলগনিঃ প্রহলাদ জোশি
গেসিফিকেসনগীদমক্তা শিজিন্নখিবা কোয়লাগী রেবেন্যুগী অপুনবা শেনফমগী শরুক্কী ২০% কন্সেসন পীখ্রে
কোয়লা মন্ত্রালয়না কোয়লা গেসিফিকেসন অমসুং লিক্বিফিকেসন তৌবগী মতাংদা ৱেবিনার পাঙথোকখ্রে
31 AUG 2020 7:26PM by PIB Imphal
কোয়লা অমসুং মাইনগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী প্রহলাদ জোশিনা হায়খিবদা লুপা কোতি লাখ ৪গী শেনফম থাদদুনা ভারতনা ইং ২০৩০ ফাওবগী মনুংদা কোয়লা মিলিয়ন তোন (এম.তি.) ১০০ গেসিফিকেসন তৌবগী পান্দম ফংনবা হোৎনরি হায়খি। কোয়লা গেসিফিকেসন অমসুং লিক্বিফিকেসন তৌবগী ৱেবিনার অমদা ৱা ঙাংবদা থৌওংশিং অসি পাঙথোক্লিবা অসি করিগুম্বা অহেনবা অমা তৌনিংবগী নত্তে, তৌবতবু তঙাই ফদবা লৈবগীনি হায়খি। অশেংবা ফুএল শিজিন্নবা পুক্নিং থৌগৎপা ওইনা সরকারনা গেসিফিকেসন তৌবদা শিজিন্নবা কোয়লাগী শেন্থোক্কী ২০%দি কম্মিসন ওইনা পীরগনি হায়খ্রে। থৌওং অসিনা সিন্থেতিক নেচরেল গ্যাস, ইনর্জী ফুএল, হার অমসুং অতোপ্পা কেমিকেল পুথোকপগী তঙাই ফদবা য়ুরিয়া পুথোকপদা খুমাং চাউশিনহল্লগনি। ৱেবিনার অসি কোয়লা মন্ত্রালয় (এম.ও.সি.)না মথক্তা পনখ্রিবা পান্দমশিং অসি ফংবদা তেংবাংনবা হায়দুনা নই-দিল্লীদা পাঙথোকখিবনি। ৱেবিনার অসিদা ভারত সরকার, সি.আই.এল. অমসুং কোয়লাগী সেক্তরদগী চাউরাকপা মীওই ৭০০না শরুক য়াখি।
কোয়লাগী সেক্তরদা গ্রীন ইনিসিএতিব অমা পাঙথোকপগী মতাংদা সরকারনা খোঙফম চেৎনা লেপ্লিবা অসিবু হন্না হন্না পল্লদুনা শ্রী জোশিনা কোয়লা গেসিফিকেসন অমসুং লিক্বিফিকেসন তৌবা অসি সরকারগী থৌরাংশিংগী মনুংদা চল্লি অমসুং ভারত্তা কোয়লা গেসিফিকেসন তৌবদা চাউখৎনবা থবক কয়া অমসু পায়খৎখ্রবনি হায়খি। হীরম অসিগী মতাংদা থবক থৌরমশিং খুমাং চাউশিলহন্নবা নিতি আয়োগকী মেম্বর দাঃ ভি.কে. সরস্বাৎকী লুচিং মখাদা কোয়লা মন্ত্রালয়গী মীওইশিং য়াওবা কম্মিত্তী অমা শেমখ্রবনি। সি.আই.এল.না মালেমগী তেন্দরগী খুত্থাংদা বি.ও.ও.দা য়ুম্ফম ওইদুনা য়ামদ্রবদা গেসিফিকেসন তৌনবা প্লান্ত ৩ (দাঙ্কুনিগী মথক্তা) শেমগৎনবা থৌরাং তৌখ্রবনি অমসুং হীরম অসিগী মতাংদা জি.এ.আই.এল.গা সিন্থেতিক নেচরেল গ্যাস লৈবা-য়োনবা তৌবগী এম.ও.য়ু. অমগী খুৎয়েক পীনখ্রে।
শ্রী জোশিনা সেসন অসিদা শরুক য়ারিবা মীওইশিংদা ঐখোয়গী লৈবাক অসিনা এস.দবল্যু.ও.তি.গী এনালাইসিস তৌরিবা অসিগা মরী লৈননা কোয়লা গেসিফিকেসন তৌবগী সেক্তরগী মরী লৈনবা তেক্নোলোজী অমসুং অতোপ্পা হীরমশিংগী মতাংদা থিজিন হুমজিন্নবা হায়খি। মসিগী থৌওং অসিনা লৈবাক অসিগী লৈজরিবা কোয়লা অসিবু মপুং ফাবা মওংদা শিজিন্নদুনা মালেমগী স্তেন্দর্দকী মতুং ইন্না ইশাগী কোন্নজবা ঙম্বগী ফিভম ফংনবা হোৎনবদা তেংবাংগনি হায়না মখা তানা হায়খি।
নিতি আয়োগকী মেম্বর দাঃ ভি.কে. সরস্বৎ অমসুং কোয়লাগী সেক্রেতরী শ্রী অনিল কুমার জাইনসু ৱেবিনার অসিদা ৱা ঙাংখি। সি.আই.এল.গী দি.তি. শ্রী বিনয় দয়াল; সি.আই.এম.এফ.আর.গী দাইরেক্তর দাঃ পি.কে. সিংহ; পি.দি.আই.এল.গী জি.এম. শ্রী অশুতোশ প্রসাদ; জে.এস.পি.এল.গী চেয়রমেন শ্রী নবীন জিন্দাল; মুন্দ্রা সিনর্জীগী সি.ই.ও. শ্রী রাজেশ ঝা; জে.এস.পি.এল.গী এম.দি. দাঃ ভি.আর. শর্মা; ত্রু নোর্থ বেঞ্চরগী পার্ত্নর দাঃ দেব গবাস্কর; এয়র প্রদক্তসকী ভি.পি. শ্রী বোব কার্তরনা মখোয়গী মরু ওইরবা ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নখি।