Ministry of Commerce & Industry
Shri Piyush Goyal says country’s Exports and Imports are showing positive trends; Trade deficit is narrowing
Capping of Rs 2 Crore for MEIS will not affect 98% of the exporters: Shri Goyal;
Minister meets Export Promotion Councils
04 SEP 2020 10:00AM by PIB Delhi
Union Minister of Commerce and Industry Shri Piyush Goyal today met the Office-bearers of various Export Promotion Councils (EPCs), to discuss the issues concerning the country’s global trade, ground level situation, and problems being faced by the exporters. Shri Goyal has been holding a series of discussions with the EPCs, particularly since the lockdown. The Commerce Secretary Dr Anup Wadhawan, DGFT Shri Amit Yadav and other senior officers of the Ministry were present in the meeting.
In his opening remarks, the Minister said that the country’s exports as well as imports are showing positive trends. The exports are approaching the last year’s levels, after making a sharp dip in April this year due to pandemic. Regarding imports, the positive thing is that the Capital Goods imports have not declined, and the reduction in imports has been seen mainly in crude, gold and fertilizers. He added that the trade deficit is reducing drastically and our share in the global trade is improving, thanks to our resilient supply chains, and perseverance and hardwork of our exporters. The minister also said that we are trying to generate more reliable and better trade data so that nation can do better planning and frame policies accordingly.
The Minister said that 24 focus manufacturing sectors have been identified which have the potential to expand, scale-up operations, improve quality, and lead enhancement of Indian share in global trade and value chain. These sectors have capacity to do import substitution and push exports. He said that India is being seen in the world as trusted and resilient partner in global value chain.
On the issue of recent changes in the Merchandise Export from India Scheme (MEIS), the Minister said that the capping of Rs 2 Crore will not affect 98% of the exporters who claim benefit under the scheme. The Government has already announced Remission of Duties or Taxes on Export Products (RoDTEP) scheme for exporters to take the place of MEIS, and a Committee has also been set up to determine the ceiling rates under the RoDTEP scheme. This new scheme would reimburse the embedded taxes and duties already incurred by exporters.
The Minister, after listening to the challenges, experiences and suggestions of the EPC office-bearers, expressed thanks for their valuable feedback, saying that Macro-numbers sometimes don’t make one realize the difficulties being faced by the Exporters. He acknowledged that certain sectors, which are primarily dependent on the discretionary spending, are under severe stress. Shri Goyal promised to help the Exporters as much as possible, and also take up such issues, which fall outside the ambit of the Ministry of Commerce and Industry, with concerned departments. He said that SEZ issues are being taken up with the Finance Ministry. He called upon the exporters to engage with the Steering Committee set up to promote Indian manufacturing.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা হায় ভারতকী এক্সপোর্ত অমসুং ইমপোর্তশিং অসি পোজিতব ত্রেন্দশিং উৎলক্লি; ত্রেদ দিফিসিত অসি হন্থরক্লি
এম.ই.আই.এস.কীদমক্তা লুপা কোতি ২গী কেপ্পিং অসি এক্সপোর্তরশিংগী ৯৮%দি শোকহল্লোই: শ্রী গোয়ল;
মন্ত্রীনা এক্পোর্ত প্রোমোশন কাউন্সিলশিং উনখি
04 SEP 2020 10:00AM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী মন্ত্রী, শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা ঙসি লৈবাক অসিগী গ্লোবল ত্রেদ, গ্রাউন্দ লেভেল সিচুৱেশন, অমসুং এক্সপোর্তরশিংনা মায়োক্নরিবা অৱাবশিং অদুগা মরী লৈনবা ইসুশিংঅদুগী মতাংদা তাথোক-তাশিন তৌনবা এক্সপোর্ত প্রোমোশন কাউন্সিলশিং (ই.পি.সি.শিং)গী ওফিস-ব্যররশিং উনখি। শ্রী গোয়লনা ই.পি.সি.শিংগা খন্ন-নৈনবা কয়া অমা চৎথখি, মরু ওইনা লোকদাউন তৌখিবদগী। কমর্স সেক্রেতরী দা. অনুপ ৱাধাৱন, দি.জি.এফ.তি. শ্রী অমিত য়াদভ অমসুং মন্ত্রালয় অসিগী অতোপ্পা সেনিয়র ওফিসরশিংসু মীফম অদুদা শরুক য়াখি।
মহাক্কী ৱাহৌদোক্তা, মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাক অসিগী এক্সপোর্তশিং অদুগা লোইন-লোইননা ইমপোর্তশিংনা পোজিতিব ত্রেন্দশিং উৎলি। এক্পোর্তশিং অদু লাইচৎ অসিনা মরম ওইরগা হনদক্কী চহিগী এপ্রিলদা খংহাই-হাইথরুরবা মতুংদগী মমাং চহিগী থাক অদু য়ৌরক্কদৌরে,। ইমপোর্তশিংগী মতাংদা অফবা অমদি লৈ মদুদি কেপিতল গুদস ইমপোর্তশিং অদু হন্থখিদে, অমসুং ইমপোর্ত্তা মরু ওইনা চ্রুদ, গোলদ অমসুং ফর্তিলাইজরশিংদা হন্থখিবা থেংনখি। মহাক্না মখা তাখি মদুদি ত্রেদ দিফিসিত অসি য়াম্না শাথিনা হন্থেরক্লি অমসুং ঐখোয়গী সপ্পাই চেন্না অখাং কনবা অমসুং ঐখোয়গী এক্সপোর্তরশিংগী নীংহন্নদবা অমসুং হোৎনবা কনবদগী, গ্লোবল ত্রেদতা ঐখোয়গী শেয়র অসি ফগৎলক্লি। মন্ত্রীনসু হায়খি মদুদি ঐখোয়না হেন্না রিলায়েবল ওইবা অমসুং হেন্না ফবা ত্রেদ দেতা পুথোক্নবা হোৎনরি, মসিগী মতুং ইন্না লৈবাক অসিনা হেন্না ফবা প্লান্নিং অমসুং পোলিসীশিং ফ্রেম তৌবা ঙমগনি।
মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ফোকস মেন্যুফেকচরিং সেক্তর ২৪ মশক খঙদোক্লে, মখোয়শিং অসিদা এক্সপান্দ তৌবগী পোতন্সিয়েল লৈ, ওপরেশনশিংগী চাং হেনগৎহনগনি, ক্বালিতী ফগৎহনগনি অমসুংগ্লোবল ত্রেদ অমসুং ভেল্যু চেন্দা ভারতকী শেয়র হেনগৎহন্নগনি। মসিগী সেক্তরশিং অসিদা ইমপোর্ত সবস্তুত্যুশন অমসুং পুশ এক্সপোর্তশিং তৌনবা কেপাসিতী লৈ। মহাক্‌না হায়খি মদুদি ভারত অসি গ্লোবল ভেল্যু চেন্দা থাজবা অমসুং অখাং-কনবা পার্তনর অমা ওইনা মালেম অসিদা উনরি।
মর্চেন্দাইজ এক্সপোর্ত ফ্রোম ইন্দিবা স্কীম (এম.ই.আই.এস.)দা হন্দক লৈখিবা অহোংবশিং অদুগী ইসুগী মতাংদা, মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লুপা কোতি ২গী কেপ্পিং অসিনা স্কীম অসিগী মখাদা কান্নবা লৌরিবা এক্সপোর্তরশিং অদুগী ৯৮%দি মসিনা শোকহল্লোই। সরকার অসিনা এম.ই.আই.এস.গী মহুৎ শিন্নবা এক্সপোর্তরশিংগীদমক্তা এক্সপোর্ত প্রোদক্তস (আর.ও.দি.তি.ই.এফ.) স্কীম অদুদা দ্যুতীসিং নত্রগা তেক্সশিং হন্থনবা হান্নদগী লাউথোকখ্রে, অমসুং আর.ও.দি.তি.ই.এফ. স্কীম অসিগী মখাদা সীলিং রেতশিং লেপথোক্নবা কমিতী অমা শেমখ্রে। অনৌবা স্কীম অসিনা এক্সপোর্তরশিংদগী লৌখিবা এম্বেদেদ তেক্সশিং অমসুং দ্যুতীশিং অদু রিইম্বর্স তৌগনি।
মন্ত্রী অদুনা ই.পি.সি. ওফিস ব্যররশিং অদুদগী মায়োক্নরিবা চেলেঞ্জশিং, এক্সপরিয়েন্সশিং অমসুং সজেশনশিং অদু তারবা মতুংদা হায়খি মদুদি করিগুম্বা মতমদা মেক্রো-নম্বরশিং অসিনা কনগুম্বা অমবু এক্সপোর্তরশিংনা মায়োক্নরিবা অৱাবশিং অদু খঙহন্দে, মসি হায়রদুনা মহাক্না মখোয়গী মমল য়াম্লবা ফীদবেককীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না খঙবিখি মদুদি দিস্ক্রেশনরী স্পেন্দিংদা মরু ওইনা মপাল তাংলিবা অখন্নবা সেক্তরশিং অদুনা য়াম্না শাথিবা অৱাবা অমা মায়োক্নরি। শ্রী গোয়লনা অঙম্বা থাক্তা এক্সপোর্তরশিংদা মতেং পাংগনি, অমসুং কমর্স অমসুং ইন্দসত্রীগী মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈতবা ইসুশিং অদুসু মরী লৈনবা দিপার্তমেন্তশিংগা য়েংশিল্লগনি হায়না থাজবা পীরকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি এস.ই.জেদ. (সেজ) ইসুশিং অদুসু ফাইনান্স মন্ত্রালয়দা পুখৎখ্রে। মহাক্না এক্সপোর্তরশিংদা ইন্দিয়ন মেন্যুফেকচরিং প্রোমোত তৌনবা স্তীয়রিং কমিতী সেত অপ অদুগা লোইননা থবক পাইখৎমিন্ননবা হায়খ্রে।