Ministry of Health and Family Welfare
Union Health Secretary engages with Health Secretaries of 6 States/UT exhibiting high surge, caseload and fatality
States exhorted to undertake Stringent Containment Measures and full Utilization of RT-PCR Testing to curb the Chain of Transmission and bring Mortality below 1%
06 SEP 2020 11:34AM by PIB Delhi
The Union Health Ministry has been proactively monitoring the trajectory of the COVID pandemic and has been undertaking impactful interactions with the concerned State/UT authorities to guide the administration of districts exhibiting a surge in the COVID cases and having high active caseload and fatality rates to improve their management of the crisis.
In this regard, Union Health Secretary held a review meeting through video conference (VC) with the Health Secretaries of 5 States and 1 UT on the containment and management of COVID in 35 districts under their jurisdiction.
These 35 districts comprise Kolkata, Howrah, North 24 Parganas and 24 South Parganas in West Bengal; Pune, Nagpur, Thane, Mumbai, Mumbai Suburban, Kolhapur, Sangli, Nashik, Ahmednagar, Raigad, Jalgaon, Solapur, Satara, Palghar, Aurangabad, Dhule and Nanded in Maharashtra; Surat in Gujarat; Pondicherry in Puducherry; East Singhbhum in Jharkhand; and all 11 districts in Delhi.
In addition to the State Health Secretaries, District Collectors, Municipal Commissioners and other functionaries of the affected districts also participated in the digital meeting.
Addressing the participants, the Union Secretary underscored the need to suppress, curb and eventually break the chain of transmission of the infectious disease by strengthening the active case search focusing on the comorbids and elderly population; revisiting and strengthening the containment measures in the affected areas; and scaling up the testing to decrease the positivity rates below 5%.
The State Health Secretaries presented a detailed analysis on the current status of Covid-19 in these districts. They covered the aspects of containment measures, contact tracing, surveillance activities, facility-wise case fatality rates, trends in terms of weekly new cases and deaths, etc. They also discussed the detailed roadmaps and action plans for the next one month. Details in terms of split of RT-PCR and Rapid Antigen tests conducted in the district, re-testing percentage of symptomatic negatives from Antigen tests, testing lab utilization, hospitalization status and bed occupancies of oxygen-supported beds, ICU beds and ventilator etc., were also shared with the Centre.
The States/UT were advised to take steps on specific areas:
1. Limiting the spread of the infection by implementing stringent containment measures and following social distancing measures, strict peri-meter control, and active house-to-house case search
2. Early identification by ramping up testing across the districts, optional utilization of RT-PCR testing capacity
3. Effective monitoring of home isolation cases and early hospitalization in case of disease progression
4. Seamless hospitalization and early admission for patients requiring medical support, especially in cases of co-morbid and elderly population.
5. Following effective infection control measures in hospitals to safeguard healthcare workers from contracting the infection.
6. The District Collectors and other functionaries to prepare and update district specific plans to continue their efforts to manage the pandemic with the same rigor.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হকশেলগী সেক্রেতরীনা রাজ্য/য়ু.তি. ৬কী হকশেলগী সেক্রেতরীশিংগা ৱারী শাদুনা হাই সর্জ, কেসলোদ অমসুং ফেতালিতীগী মতাংদা পুথোক্তুনা ৱারী শান্নখ্রে
রাজ্যশিংনা অকনবা কন্তেন্মেন্তকী খোংথাং লৌখৎনবা অমসুং আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্তিং মপুং ফানা শীজিন্নদুনা শন্দোকপগী চেন লাকশিন্নবা অমসুং শিবগী চাং চাদা ১গী মখাদা লৈনবা হৌদোকখি
06 SEP 2020 11:34AM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়না কোবিদ লাইচৎকী ফিবম মীকুপ নাহুমশিংনা য়েংশিল্লি অমসুং মরী লৈনবা রাজ্য/য়ু.তি.শিংগা তোইনা পাউ ফাউনদুনা কোবিদ কেস ৱাংবা অমসুং এক্তিব কেস মশীং য়াম্না লৈবা অমসুং শিবগী চাং ৱাংবা জিল্লাশিংনা খুদোংথীবা অসিবু লাকশিন্নবা হোৎনবদা লৌখৎলিবশিং লমজিং লমতাক্নবা হোৎনরি।
হীরম অসিগী মতাংদা, কেন্দ্রগী হকশেল সেক্রেতরীনা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা রাজ্য ৫গী অমসুং য়ু.তি. ১গী হকশেলগী সেক্রেতরীগা মখোয়গী মখাদা লৈবা জিলা ৩৫দা লাকশিন্নবা অমসুং কোবিদ মেনেজমেন্তকী মতাংদা য়েংশিন মীফম অমা কৌখি।
হায়রিবা জিলা ৩৫ অসিদা নোংচুপ বেঙ্গালগী ওইনা কোলকতা, হাউরা, নোর্থ ২৪ পর্গানাস অমসুং ২৪ সাউথ পর্গানা, মহারাস্ত্রদা পুনে, নাগপুর, থানে, মুম্বাই সবঅর্বান, কোলাপুর, সঙ্গলি, নাশিক, অহেমদবাদ, রাইগাদ, জলগাও, সোলাপুর, সতারা, পলঘর, ঔরাঙ্গাবাদ, ধুলে অমসুং নান্দেদ য়াওরি; গুজরাৎকী সুরত; পুদুচেরীগী পোন্দিচেরী; ঝার্খন্দগী নোংপোক সিংভুম; দিল্লীগী জিলা ১১মক য়াওরি।
রাজ্যগী হকশেলগী সেক্রেতরীশিং অসিগী মথক্তা ফিবম শোক্লবা জিলাশিং অসিগী দিস্ত্রিক্ত কল্লেক্তর, ম্যুনিসিপাল কম্মিসনর অমসুং অতোপ্পা ফংসনরীশিং দিজিতেল মীফম অদুদা শরুক য়াখি।
শরুক য়ারিবশিং অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, কেন্দ্রগী সেক্রেতরীনা লান্নগনবা লাইনা অসিবু কোমোর্বিদ অমসুং অহল ওইরবা মীওইশিংদা মীৎয়েং থমদুনা এক্তিব কেস থিদোক্তুনা; ফিবম শোক্লবা মফমশিংদা লৌখৎলিবা লাকশিন্নবগী খোংথাংশিং হন্না য়েংশিন্দুনা অমসুং মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা; অমসুং তেস্ত তৌবগী চাং ৱাংখৎহন্দুনা পোজিতিব ওইবগী চাং চাদা ৫গী মখাদা লৈহন্দুনা শন্দোকপগী চেন নম্থবা, লাকশিনবা অমসুং থুগাইনবা হোৎনবগী তঙাইফদবা লৈরিবসিগী মতাংদা পনখি।
রাজ্যগী হকশেলগী সেক্রেতরীশিংনা হায়রিবা জিলাশিং অসিদা হৌজিক ওইরিবা কোবিদ-১৯গী ফিবমগী মতাংদা কুপ্না নৈনদুনা পুখৎখি। মখোয়না লাকশিন্নবগী লৌখৎলিবা খোংথাং, কন্তেক্ত ত্রেসিং, সর্বিলেন্স এক্তিবিতীশিং, ফেসিলিতীগী ওইনা কেস শিবগী চাং, চয়োল খুদিংগী ওইনা লাকপা অনৌবা কেস অমসুং শিবগী মওং, অসিনচিংবশিংগী মতাংদা পনখি। মখোয়না মথং থাগী পোরম অমসুং তৌগদবশিং খন্নখি। জিলাহসিং অসিদা আর.তি.-পি.সি.আর. অমসুং রেপিদ এন্তিজেন তেস্ত য়েন্থোকপা, তেস্তিং লেব শীজিন্নবা, হোস্পিতালাইজেসনগী ফিবম, অমসুং ওক্সিজেন য়াওবা ফমুং, আই.সি.য়ু. বেদ, অমসুং ভেন্তিলেতর অসিনচিংবশিংগী মতাংদা কুপ্না কেন্দ্রদা লানখৎখি।
রাজ্য/য়ু.তি.শিং অসিদা মখাগী হীরমশিং অসিদা খোংথাং লৌখৎনবা পাউতাক পীখিঃ
১. অকনবা কন্তেন্মেন্তকী থৌরাংশিং লৌখৎপা, সোসিএল দিস্তেন্সিংগী খোংথাংশিং, অকনবা মওংদা পেরিমিতর কন্ত্রোল তৌবা, অমসুং য়ুম-য়ুমদা কেস থিদোক্তুনা শন্দোকপগী চাং হন্থহনবা।
২. জিলাশিংদা তেস্ত তৌবগী চাং ৱাংখৎহন্দুনা ঙন্না খঙদোকপা, আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্তিং ফেসিলিতী ওপ্সনেল ওইনা শীজিন্নবা য়াহনবা।
৩. হোম আইসোলেসন কেস মতীক চানা য়েংশিনবা অমসুং করিগুম্বা লাইনা অদুনা হেঞ্জিল্লক্লবদি হোস্পিতালদা পুখৎপা।
৪. হিদাক লাংথক্কী থাবা তঙাইফদবা অনাবশিং মরুওইনা অতোপ্পা লাইনা লৈবা অমসুং অহল ওইরবা মীওইশিংবু হোস্পিতালদা থিন্থদনা পুখৎপা
৫. হোস্পিতালশিংদা হেলথ কেয়র ৱার্করশিংবু লাইনা অসি লানশিল্লক্তনবা লাকশিন্নবগী খোংথাং মতীক চানা ইলহনবা
৬. দিস্ত্রিক্ত কল্লেক্তরশিং অমসুং অতোপ্পা ফংসনরীশিংনা জিলাগী থাক্তা লৌখৎকদবা খোংথাংশিং লাইচৎ অসিবু চপ চানা লাকশিন্নবগীদমক মখা তানা পায়খৎনবা শেম্বা অমসুং অপদেৎ তৌবা।