NITI Aayog
Atal Innovation Mission Partners with Freshworks to empower AIM Startup Innovators
07 SEP 2020 2:25PM by PIB Delhi
To provide robust support to innovators and entrepreneurs in India, Atal Innovation Mission, NITI Aayog, has partnered with Freshworks Inc., a customer-engagement software company.
The collaboration aims to increase the efficacy of the institutions and startups in the AIM portfolio and foster innovation and entrepreneurship among startup innovators.
Under this partnership, Freshworks will provide credits for its suite of products to AIM and its beneficiaries, which will empower startups to function efficiently while keeping a tab on costs in related activities. The credits offered to the beneficiaries are related to Freshsales—Sales CRM Software, Freshdesk—Customer Support Software, Freshchat—Customer Messaging Software, Fresh Release—Agile Project Management Software, Freshcaller—Cloud Telephony Software, Freshmarketer—Marketing Automation Software, Freshteam—HR Management Software, Freshservice—and IT service management software.
According to the Statement of Intent (SoI), Freshworks will do a white-glove onboarding for startups, which includes functional training in sales, marketing, and customer support use of cloud technology for providing better customer experiences.
Resources and mentorship to startups in Freshworks’ area of expertise will also be made available, including access to virtual or physical office hours to interface with functional leaders from Freshworks and an extended mentor network.
Various webinars will be organised with AIM, including workshops, training of modules and other relevant topics.
Speaking during the programme, AIM Mission Director Shri R. Ramanan said, “This is a fantastic opportunity for our incubators and the startup ecosystem to get further empowered in their innovation journey. We are pleased to have Freshworks on board. It will be an innovative journey for our beneficiaries, an exciting one. Our primary objective is to improve the effectiveness and sustainability of the startup world across the country.”
Freshworks’ Director of Technology Partnerships Rajiv Ramanan agreed. “Entrepreneurial efforts are alive and well in India, even during these challenging times. Enormous opportunities remain for SME/MSME and startups; we look forward to supporting their efforts with the right tools and guidance required so they can provide great experiences to win customers for life.”
The virtual programme was attended by officials of AIM, NITI Aayog, and Freshworks; AIM incubators, startups, AIM-supported schools, mentors, and ACIC-shortlisted applicants were also present.
Freshworks is a cloud-based SaaS (software as a service) company—it provides innovative customer-engagement software for businesses of all sizes, making it easy for teams to acquire, close, and keep their customers for life. Freshworks SaaS products provide a 360-degree view of the customer; they are ready to go, easy to use, and offer quick return on investment.

নীতি আয়োগ
এ.আই.এম. স্তার্তঅপ ইনোভেতরশিং মপাঙ্গল লৈহন্নবা অতল ইনোভেসন মিসন্না ফ্রেসৱর্ককা খোঙবু ওইখ্রে
07 SEP 2020 2:25PM by PIB Imphal
ভারতকী ইনোভেতরশিং অমসুং ওন্ত্রপ্রিনরশিংদা অচৌবা ঙাক্লৌ পীননবগীদমক, অতল ইনোভেসন মিসন, নীতি আয়োগনা কস্তমর-এঙ্গেজমেন্ত সোফ্তৱেয়র কম্পেনী অমা ওইরিবা ফ্রেসৱর্ক ইঙ্ককা খোঙবু ওইখ্রে‍।
খোঙবু ওইরিবা অসিনা এম.আই.এম.দা লৈরিবা ইন্সতিত্যুৎশিং অমসুং স্তার্তঅপশিংগী মতিং হেনগৎহন্নবা অমদি স্তার্তঅপ ইনোভেতরশিংগী মরক্তা ইনোভেসন অমসুং ওন্ত্রপ্রিনরসিপ মখোঙ শোম্নবা পান্দম থম্লি‍।
খোঙবু অসিগী মখাদা, ফ্রেসৱর্কনা মখোয়গী পোত্থোক সুইতশিংগীদমক এ.আই.এম. অমসুং মসিগী কান্নবা ফংলিবশিংদা ক্রেদিত পীদুনা স্তার্তঅপশিংবু মরী লৈনবা থৌওংশিংদা চঙবা শেনফম য়েংশিনবগা লোয়ননা মথৌ নীংথিনা তৌহন্নবা মপাঙ্গল কনখৎহনগনি‍। কান্নবা ফংলিবশিং পীগদৌরিবা ক্রেদিতশিং অসি ফ্রেসসেল্স – সেল্স সি.আর.এম. সোফ্তৱেয়র, ফ্রেসদেস্ক – কস্তমর সপ্পোর্ত সোফ্তৱেয়র, ফ্রেসচেত – কস্তমর মেসেজিং সোফ্তৱেয়র, ফ্রেস রিলিজ – এজাইল প্রোজেক্ত মেনেজমেন্ত সোফ্তৱেয়র, ফ্রেসকোল্লর – ক্লাউদ তেলিফোনী সোফ্তৱেয়র, ফ্রেসমার্কেতর – মার্কেতিং ওতোমেসন সোফ্তৱেয়র, ফ্রেসতীম – ঐচ.আর. মেনেজমেন্ত সোফ্তৱেয়র, অমসুং ফ্রেসসর্ভিস – আই.তি. সর্ভিস মেনেজমেন্ত সোফ্তৱেয়রগা মরী লৈবনবশিংদনি‍।
স্তেতমেন্ত ওফ ইন্তেন্ত (এস.ও.আই.)গী মতুং ইন্না ফ্রেসৱর্কনা সেল্স অমসুং মার্কেতিংগী মরমদা মথৌ তৌনবা ত্রেনীং, অমসুং কস্তমরশিংদা হেন্না ফবা এক্সপিরিএন্স পীননবা ক্লাউদ তেক্নোলোজী শীজিন্নদুনা কস্তমর সপ্পোর্ত পীবা য়াওনা স্তার্তঅপশিংদা শীজিন্নবগী মওং মপুং ফানা তাকপী তম্বিগনি‍।
স্তার্তঅপশিংদা ফ্রেসৱর্ক্কী খঙ হৈবা লমশিংদা ফ্রেসৱর্ক্কী ফংস্নেল লুচিংবশিংগা ঈ-পাউ ফাওননবা ভর্চুএল অমসুং ফিজিকেল ওফিস মতমদা এক্সেস পীবা অমসুং হেন্না পাক চাউবা মেন্তর নেতৱর্ক য়াওনা মচাক মথুমশিং অমসুং তাকপী তম্বিবগী থৌওং ফংহনগনি‍।
ৱর্কসোপ, ত্রেনিং মোদ্যুলশিং অমসুং অতৈ মরী লৈনবা হীরমশিং য়াওনা তোঙান তোঙানবা ৱেবিনারশিং এ.আই.এম.গা লোয়ননা পাঙথোক্কনি‍।
থৌরমদুদা ৱা ঙাঙলদুনা, এ.আই.এম. মিসন দাইরেক্তর শ্রী আর. রমনন্না হায়খিবদা, “মসি ঐখোয়গী ইনক্যুবেতরশিংগীদমক্তা অমদি মখোয়গী ইনোভেসনগী খোঙচত্তা স্তার্তঅপ ইকোসিস্তেম হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা য়াম্না ফরবা তাঞ্জা অমনি‍। ফ্রেসৱর্কপু হীরমসিদা পুশিল্লকপদা ঐখোয়দা নুংঙাইবা ফাওই‍। মসি ঐখোয়গী বেনিফিসিয়রিশিংগীদমক্তা অনৌবা মওংগী অমদি কান্নরবা খোঙচৎ অমা ওইরগনি‍। ঐখোয়গী মরুওইবা পান্দমদি লৈবাক শিনবা থুংনা স্তার্তঅপকী তাইবংপানসিদা হেন্না ফবা অমদি তুং কোইগদবা ফীভম অমা পুরকপনি‍।”
ফ্রেসৱর্ক্কী দাইরেক্তর ওফ তেক্নোলোজী পার্ত্নরসিপ রজিব রমননসু ৱাফম অদুদা য়ানিংবা ফোঙদোকখি‍। “শীংনবনা থল্লবা মতমসিদফাওবা ভারত্তনা ওন্ত্রপ্রিনরগী থৌরাং নীংথিনা হিংদুনা লৈরি‍। এস.এম.ই./এম.এস.এম.ই. অমসুং স্তার্তঅপশিংগীদমক্তা পাক চাউরবা তাঞ্জাশিং লৈরি; মখোয়না পুন্সি চুপ্পগী ওইনা কস্তমর ফংননবা অফবা এক্সপিরিএন্স পীবা ঙম্ননবা ঐখোয়না অচুম্বা খুৎলায়শিং অমসুং লমজিং লমতাক্কা লোয়ননা মখোয়গী থৌওংবু শৌগৎনবা ৱাখল থম্লি‍।“
ভর্চুএল থৌরম অদু এ.আই.এম., নীতি আয়োগ, অমসুং ফ্রেসৱর্ক্কী থৌমীশিংনা শরুক য়াখি; এ.আই.এম. ইনক্যুবেতরশিং, স্তার্তঅপশিং, এ.আই.এম.না ঙাক্লৌ পীবা মহৈতম্ফমশঙশিং, মেন্তরশিং, অমসুং এ.সি.আই.সি.না খনগৎলবা এপ্লিকান্তশিংসু শরুক য়াখি‍।
ফ্রেসৱর্ক অসি ক্লাউদ-বেজ এস.এ.এ.এস. (সোফ্তৱেয়র এস এ সর্ভিস) কম্পেনী অমনি – মসিনা পাক চাউবা মখল খুদিংমক্কী লল্লোন ইতিকশিংদা অনৌবা মওংগী ওইবা কস্তমর এঙ্গেজমেন্ত সোফ্তৱেয়র পীদুনা কাঙবুশিংসিদা মখোয়গী কস্তমরশিংবু ফংহনবা, নকশিন্না অমদি পুন্সি চুপ্পগী ওইনা থম্বা লায়হল্লি‍। ফ্রেসৱর্ক এস.এ.এ.এস. পোত্থোকশিংনা কস্তমরশিংগী ৩৬০গী মীৎয়েং ফংহল্লি; মখোয়শিং অসি খুদক্তা শীজিন্নবা য়ারবা, শীজিন্নবদা লায়বা অমদি শেন থাদখিবদু থুনা হঞ্জিলহনবা ঙম্বা পোৎলমশিংনি‍।