Vice President's Secretariat
Chairman, Rajya Sabha conducts mock session of the House to ensure a smooth beginning of Monsoon Session
Voting system also tested through voting from multiple locations and mock divisions
Shri Naidu takes stock of special arrangements made for holding the Monsoon Session of Parliament
Directs the officials to strictly adhere to the health protocols issued by various Ministries/Departments
09 SEP 2020 6:16PM by PIB Delhi
Chairman, Rajya Sabha, Shri M. Venkaiah Naidu, today took stock of the entire gamut of special arrangements put in place for holding the Monsoon Session of Parliament summoned from Monday, the 14th September.
A mock session of the House was conducted, with him in the Chair, and the Chamber and the four galleries of the House occupied by the staff of the Secretariat as per the seating arrangements already earmarked keeping in view the social distancing norms. Staff members were also made to sit in and participate from the Chamber of the Lok Sabha, which becomes a part of the House for the entire session.
Every aspect of transmission of audio and video signals from one Chamber of the House to the other was thoroughly checked. Interpretation signals were also found to be working well. People sat in the Chamber of Lok Sabha were asked to participate in the discussions. A sample voting process was also conducted by distribution of slips in all the three places. Chairman, Shri Naidu, expressed his satisfaction over the arrangements made.
Shri Naidu advised the senior officials of the Secretariat to ensure that all the guidelines issued by the Ministries of Home and Health & Family Welfare have to be followed very scrupulously. He also directed the officials to remind Hon’ble Members through an advisory about the health protocols to be observed by them before and during the upcoming session.
Shri Naidu reiterated the need to get every member of Staff connected with the functioning of the House tested. The officials said that testing processing was on for the last two days. The Secretariat has been trying to tie up the loose ends, if any.
The Chairman also administered the oath to the newly elected Member from Andhra Pradesh, Shri Parimal Nathwani, in his Chamber. The Hon’ble Member made a special request for taking oath in the Chamber of Chairman. Oath/Affirmation for the remaining Members who could not take oath on 22nd July, 2020 will be administered on the first day of the Session i.e., 14th September, 2020.

উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
নোংজু মীফম ফজনা পাংথোকপা হৌনবা রাজ্য সভাগী চিয়রমেন্না হাউসকী মোক সেসন পাংথোকখ্রে
মফম কয়াদগী অমসুং মোক দিবিজনশিংদগী ভোৎ থাদুনা ভোৎ থাদবগী থবকসু চাংয়েং তৌখ্রে
সংসদকী নোংজু মীফম পাংথোক্নপা পায়খৎলিবা অখন্নবা থৌরাংশিংগী ফিবম শ্রী নাইদুনা য়েংশিনখ্রে
তোঙান-তোঙানবা মিনিস্ত্রিশিং/দিপার্তমেন্তশিংনা পীবা হকশেলগী চৎন-কাংলোনশিং ইন্নবা ওফিসিএলশিংদা য়াথং পীখি
09 SEP 2020 6:16PM by PIB Imphal
লাক্লিবা সেপ্তেম্বর ১৪,নিংথৌকাবা নুমিৎতগী হৌগদৌরিবা সংসদকী নোংজু মীফমগী পায়খৎলিবা অখন্নবা থৌরাংশিংগী ফিবম ঙসি রাজ্য সভাগী চিয়রমেন, শ্রী এম.বেনকাইয়া নাইদুনা য়েংশিনখ্রে।
মহাক্না চিয়র লৌদুনা হাউসকী মোক সেসন অমা পাংথোকখি অমসুং লাপ্না লৈনবগী নিয়মশিং ঙাক্নবা মাংজৌন্না শেমদুনা থমলবা ফমফমশিংগী মতুংইন্না হাউসকী গেল্লেরি মরি অমসুং চেম্বরদা সেক্রেতরিয়েৎকী স্তাফশিং ফমহনখি। লোক সভাগী চেম্বরদসু স্তাফ মেম্বরশিং ফমহনখি।
হাউসকী চেম্বর অমদগী অমদা ওদিও অমসুং ভিদিওগী শিঙ্গনেলশিং থাবগী থবকসু মপুংফানা য়েংশিনখি। ইন্তরপ্রেতেসন শিঙ্গনেলশিং ফজনা মথৌ পাংথোকপা থেংনখি। লোক সভাগী চেম্বরদা ফম্লিবা মীওইশিংদা খন্ন-নৈনবা শরুক য়ানবা খঙহনখি। মফম অহুমদা স্লিপশিং য়েন্থোক্তুনা ভোৎ থাদবগী থবক পাংথোকখি। পায়খৎলিবা থৌরাংশিং অদুদা চেয়রমেন, শ্রী নাইদুনা মহাক্কী অপেনবা ফোঙদোকখি।
হোম মিনিস্ত্রি অমসুং হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিনা পীবা চৎন-কাংলোনশিং মপুংফানা ইন্নবা শ্রী নাইদুনা সেক্রেতরিয়েৎকী সেনিয়র ওফিসিএলশিংদা পাউতাক পীখি। লাক্লিবা মীফম মমাং অমসুং মনুংদা মখোয়না ইনগদবা হকশেলগী চৎন-পথাপশিংগী চেকশিনৱা অমা হাউসকী মেম্বরশিংদা পীনবা মহাক্না ওফিসিএলশিংদা খঙহনখি।
শ্রী নাইদুনা হাউসকী স্তাফ খুদিংমক তেস্ত তৌনবা অমুক হন্না খঙহনখি। হৌখিবা নুমিৎ নিনিদা তেস্ত তৌখ্রে হায়না ওফিসিএলশিংনা ফোঙদোকখি। করিগুম্বা ৱাৎহৌবা লৈরবদি লোইশিন্নবা সেক্রেতরিয়েৎনা হোৎনরি।
চেয়রমেন্না মহাক্কী চেম্বরদা অন্ধ্র প্রদেসতগী নৌনা খল্লকপা মেম্বর অমা ৱাশক লৌখি। চেয়রমেনগী চেম্বরদা ৱাশক লৌনবা মেম্বর অদুনা হায়জখি। ২০২০গী জুলাই ২২দা ৱাশক লৌখিদবা লেমহৌরিবা মেম্বরশিং মীফমগী অহানবা নুমিৎ ২০২০গী সেপ্তেম্বর ১৪দা ৱাশক লৌগনি।