Ministry of Statistics & Programme Implementation
Quick Estimates of Index of Industrial Production and Use-Based Index for the Month of July, 2020 (Base 2011-12=100)
11 SEP 2020 5:30PM by PIB Delhi
The Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP) are released on 12th of every month (or previous working day if 12th is a holiday) with a six weeks lag and compiled with data received from source agencies, who in turn receive the data from the producing factories/ establishments.
2. In view of the preventive measures and announcement of nation-wide lockdown by the Government to contain spread of COVID-19 pandemic, a large number of the industrial sector establishments were not operating from the end of March, 2020 onwards. This has had an impact on the items being produced by the establishments during the period of lockdown. With the lifting of restrictions in the subsequent periods, industrial activity is resuming. The Index for the month of July 2020 stands at 118.1 as compared to 54.0, 89.5 and 108.9 for April 2020, May 2020 and June 2020.
3. For the month of July 2020, the Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP)with base 2011-12 stands at 118.1. The Indices of Industrial Production for the Mining, Manufacturing and Electricity sectors for the month of July 2020 stand at 87.2, 118.8 and 166.3 respectively (Statement I).The Quick Estimates will undergo revision in subsequent releases as per the revision policy of IIP.
5. As per Use-based classification, the indices stand at 114.1 for Primary Goods, 70.9 for Capital Goods, 122.9 for Intermediate Goods and 125.2 for Infrastructure/ Construction Goods (Statement III) for the month of July 2020. Further, the indices for Consumer durables and Consumer non-durables stand at 99.5 and 156.4 respectively for the month of July 2020.
6. Statements giving Quick Estimates of the Index of Industrial Production for the month of July 2020 at Sectoral, 2-digit level of National Industrial Classification (NIC-2008) and byUse-based classification are given at Statements I, II and III respectively. A Statement IV giving month-wise indices since April 2020, by industry groups (as per 2-digit level of National Industrial Classification-2008) and sectors, is also given for users to appreciate the changes in the industrial sector.
7. Along with the Quick Estimates of IIP for the month of July 2020, the indices for June 2020 have undergone the first revision and those for April 2020 have undergone the final revision in the light of the updated data received from the source agencies. The Quick Estimates for July 2020 have been compiled at a weighted response rate of 87 percent, the first revision for June 2020 at a weighted response rate of 93 percent and the final revision for April 2020 at a weighted response rate of 94 percent.
8. Release of the Index for August 2020 will be on Monday, 12thOctober 2020.
Note: -
1. This Press release information is also available at the Website of the Ministry - http://www.mospi.nic.in
2. Press release in Hindi follows and shall be available at: http://mospi.nic.in/hi
STATEMENT I: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - SECTORAL
(Base : 2011-12=100)
Month
Mining
Manufacturing
Electricity
General
(14.372472)
(77.63321)
(7.994318)
(100)
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
Apr#
107.8
78.8
126.2
42.1
162.9
125.6
126.5
54.0
May#
110.1
87.5
135.8
83.6
176.9
150.6
135.4
89.5
Jun#
106.5
85.6
129.0
108.4
173.6
156.2
129.3
108.9
Jul#*
100.2
87.2
133.7
118.8
170.5
166.3
131.8
118.1
Aug
92.0
128.4
165.7
126.2
Sep
86.4
126.0
158.7
122.9
Oct
99.5
126.3
145.8
124.0
Nov
112.7
130.6
139.9
128.8
Dec
120.9
135.4
150.3
134.5
Jan
124.3
137.9
155.6
137.4
Feb
123.3
134.2
153.7
134.2
Mar
131.0
111.6
146.9
117.2
Average
Apr-Jul
106.2
84.8
131.2
88.2
171.0
149.7
130.8
92.6
Growth over the corresponding period of previous year
Jul#*
4.9
-13.0
4.8
-11.1
5.2
-2.5
4.9
-10.4
Apr-Jul#
3.4
-20.2
3.0
-32.8
6.8
-12.5
3.5
-29.2
* Figures for Jul 2020 are Quick Estimates.
# It may not be appropriate to compare the IIP in the post pandemic months with the IIP for months preceding the COVID 19 pandemic
NOTE : Indices for the months of Apr'20 and Jun'20 incorporate updated production data.
STATEMENT II: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Industry
Description
Weight
Index
Cumulative Index
Percentage growth#
code
Jul'19
Jul'20#*
Apr-Jul#*
Jul'20*
Apr-Jul*
2019-20
2020-21
2020-21
10
Manufacture of food products
5.3025
117.5
112.1
116.6
102.9
-4.6
-11.7
11
Manufacture of beverages
1.0354
105.9
70.4
122.4
51.1
-33.5
-58.3
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
95.8
101.6
93.6
58.5
6.1
-37.5
13
Manufacture of textiles
3.2913
113.8
97.0
114.8
49.3
-14.8
-57.1
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
166.8
118.9
165.7
74.1
-28.7
-55.3
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
133.3
112.1
129.9
68.5
-15.9
-47.3
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.1930
110.9
81.4
114.1
50.1
-26.6
-56.1
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
94.9
59.2
93.6
46.9
-37.6
-49.9
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
92.1
74.9
96.8
56.5
-18.7
-41.6
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
131.9
109.2
125.6
99.3
-17.2
-20.9
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.8730
124.6
120.2
118.9
96.4
-3.5
-18.9
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.9810
219.0
267.2
211.6
215.4
22.0
1.8
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
106.3
100.2
104.6
72.6
-5.7
-30.6
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
123.3
106.3
124.4
81.5
-13.8
-34.5
24
Manufacture of basic metals
12.8043
164.7
147.4
158.3
104.3
-10.5
-34.1
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
94.6
82.6
95.6
49.7
-12.7
-48.0
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
179.1
135.3
175.5
81.9
-24.5
-53.3
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
105.2
79.2
102.4
44.4
-24.7
-56.6
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
103.8
83.3
110.4
53.8
-19.7
-51.3
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
109.5
75.1
112.5
38.6
-31.4
-65.7
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
147.1
109.9
144.2
51.8
-25.3
-64.1
31
Manufacture of furniture
0.1311
215.6
153.7
199.2
96.5
-28.7
-51.6
32
Other manufacturing
0.9415
89.6
50.3
87.4
35.9
-43.9
-58.9
05
Mining
14.3725
100.2
87.2
106.2
84.8
-13.0
-20.2
10-32
Manufacturing
77.6332
133.7
118.8
131.2
88.2
-11.1
-32.8
35
Electricity
7.9943
170.5
166.3
171.0
149.7
-2.5
-12.5
General Index
100.00
131.8
118.1
130.8
92.6
-10.4
-29.2
* Figures for Jul 2020 are Quick Estimates.
# It may not be appropriate to compare the IIP in the post pandemic months with the IIP for months preceding the COVID 19 pandemic
STATEMENT III: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - USE-BASED
(Base :2011-12=100)
Primary goods
Capital goods
Intermediate goods
Infrastructure/ Construction goods
Consumer durables
Consumer non-durables
Month
(34.048612)
(8.223043)
(17.221487)
(12.338363)
(12.839296)
(15.329199)
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
Apr#
125.8
92.4
96.2
7.0
123.7
44.6
135.0
20.3
127.1
5.5
140.0
72.7
May#
131.9
105.9
103.9
36.2
138.8
82.4
145.0
86.0
133.8
40.9
149.8
133.2
Jun#
127.8
109.3
101.9
63.8
136.5
105.1
140.6
114.2
120.0
78.9
138.0
157.8
Jul#*
128.1
114.1
91.8
70.9
140.4
122.9
140.1
125.2
130.3
99.5
146.6
156.4
Aug
121.9
88.7
135.9
130.7
122.0
144.4
Sep
113.8
91.4
134.1
127.6
122.5
144.0
Oct
121.7
88.5
136.4
129.9
113.3
138.6
Nov
124.5
91.1
140.9
134.5
116.7
150.2
Dec
129.6
93.7
146.9
146.4
117.3
158.1
Jan
133.4
102.4
146.8
146.7
124.0
158.3
Feb
131.0
97.4
145.8
145.0
117.3
153.4
Mar
134.4
72.6
125.7
117.6
83.2
121.7
Average
Apr-Jul
128.4
105.4
98.5
44.5
134.9
88.8
140.2
86.4
127.8
56.2
143.6
130.0
Growth over the corresponding period of previous year
Jul#*
3.6
-10.9
-7.0
-22.8
15.7
-12.5
2.9
-10.6
-2.4
-23.6
8.5
6.7
Apr-Jul#
2.8
-17.9
-4.4
-54.8
10.8
-34.2
1.0
-38.4
-2.7
-56.0
7.3
-9.5
* Figures for Jul 2020 are Quick Estimates.
# It may not be appropriate to compare the IIP in the post pandemic months with the IIP for months preceding the COVID 19 pandemic
NOTE : Indices for the months of Apr'20 and Jun'20 incorporate updated production data.
STATEMENT IV: MONTHLY INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Ind
Description
Weight
Apr'20#
May'20#
Jun'20#
Jul'20#
code
10
Manufacture of food products
5.3025
94.3
97.5
107.5
112.1
11
Manufacture of beverages
1.0354
7.2
49.6
77.2
70.4
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
0.3
40.7
91.2
101.6
13
Manufacture of textiles
3.2913
11.0
36.6
52.7
97.0
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
9.7
63.7
104.0
118.9
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
1.7
60.5
99.5
112.1
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.1930
4.7
39.9
74.4
81.4
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
21.7
49.9
56.9
59.2
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
23.1
53.7
74.2
74.9
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
87.7
95.9
104.5
109.2
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.8730
53.0
96.1
116.2
120.2
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.9810
93.6
229.9
270.9
267.2
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
29.4
69.4
91.5
100.2
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
16.9
90.7
112.0
106.3
24
Manufacture of basic metals
12.8043
40.3
99.7
129.7
147.4
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
3.7
45.7
66.8
82.6
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
12.6
64.5
115.1
135.3
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
5.6
31.1
61.6
79.2
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
9.1
45.0
77.6
83.3
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
0.7
21.7
56.9
75.1
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
0.2
24.7
72.4
109.9
31
Manufacture of furniture
0.1311
1.4
88.0
142.8
153.7
32
Other manufacturing
0.9415
10.7
30.0
52.5
50.3
05
Mining
14.3725
78.8
87.5
85.6
87.2
10-32
Manufacturing
77.6332
42.1
83.6
108.4
118.8
35
Electricity
7.9943
125.6
150.6
156.2
166.3
General Index
100
54.0
89.5
108.9
118.1
Note: The figures for May’20, Jun’20 and July’20 are provisional
# It may not be appropriate to compare the IIP in the post pandemic months with the IIP for months preceding the COVID 19 pandemic

স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
২০২০গী জুলাই থাগী ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন অমসুং য়ুজ-বেজ ইন্দেক্সকী চাউরাকপশিং (বেজ ২০১১-১২=১০০)
11 SEP 2020 5:30PM by PIB Imphal
চয়োল তরুক্কী শোত্থহৌবগা লোয়ননা পুথোক্লিবা ফেক্তরীশিং/এস্তাব্লিশমেন্তশিংদগী দেতা লৌখৎলিবা সোর্স এজেন্সীশিংদগী লৌখৎপা দেতাগা পুনশিল্লগা ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন (আই.আই.পি.)কী চাউরাকপা অমা থা খুদিংগী ১২দা ফোঙলি (নত্রগা করিগুম্বা তাং ১২ অসি ছুতি ওইরবদি মমাংগী ৱার্কিং দেদা ফোঙই)।
২. কোবিদ-১৯গী লায়চৎ শন্দোকপা থিংনবা চেকশিল থৌরাংশিং অমসুং সরকারনা লৈবাক পুম্বা লোকদাউন লাউথোকখিবা অসিদা মার্চ, ২০২০গী অরোইবা শরুক্তগী হৌনা মশিং য়াম্লবা ইন্দস্ত্রীগী সেক্তরগী এস্তাব্লিশমেন্তশিং চল্লাইবা লেপখি। মসিনা মরম ওইরগা লোকদাউনগী মনুংদা এস্তাব্লিশমেন্তশিংনা পুথোকপা পোৎলমশিংদা শাফু অমদি পীখি। মতুং তারকপদা অথিংবশিং লৌথোকখিবগা লোয়ননা ইন্দস্ত্রীগী ওইবা থবক থৌরমশিং মখা চত্থবা হৌখি। ২০২০গী এপ্রিল, ২০২০গী মে অমসুং ২০২০গী জুনগী ৫৪.০, ৮৯.৫ অমসুং ১০৮.৯গা চাংদম্নবদা জুলাই থাগী ইন্দেক্স অসি ১১৮.১ ওইখি।
৩. ২০২০গী জুলাই থাগী বেজ ২০১১-১২গী ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনগী চাউরাকপা অসি ১১৮.১ ওইখি। ২০২০গী জুলাই থাগী মাইনিং, মেন্যুফেকচরিং অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী সেক্তরগী ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন অসি মথং শিৎনা ৮৭.২, ১১৮.৮ অমসুং ১৬৬.৩ ওইখি (স্তেৎমেন্ত I)। আই.আই.পি.গী রিবিজন পোলিসীগী মতুং ইন্না মথংগী রিলিজশিংদা চাউরাকপা অমা হোৎলিবা অসি শেমদোক্কনি।
৫. য়ুজ-বেজকী খায়দোকপগী মতুং ইন্না, ২০২০গী জুলাই থাগী ওইনা প্রাইমারী গুদসশিংগী ইন্দেক্স অসি ১১৪.১ ওই, কেপিতেল গুদসকীনা ৭০.৯, ইন্তর্মিদীএৎ গুদসকীনা ১২২.৯, ইনফ্রাস্ত্রকচর/কন্সত্রক্সন গুদসকীনা ১২৫.২ ওইখি (স্তেৎমেন্ত III)। মখা তানা ২০২০গী জুলাই ধাগী কঞ্জুমর দ্যুরেবল্স অমসুং কঞ্জুমর নন-দ্যুরেবল্সকী ইন্দেক্সশিং অসি মথং শিৎনা ৯৯.৫ অমসুং ১৫৬.৪ ওইখি।
৬. ২০২০গী জুলাই থাগী সেক্তরশিংগী ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনশিংগী, নেস্নেল ইন্দস্ত্রিএল ক্লাসিফিকেসন (এন.আই.সি.-২০০৯)গী ২-দিজিৎ লেবেল অমসুং য়ুজ-বেজকী খায়দোক্লিবশিং অসিগী চাউরাক্না হোৎতোকপশিংগী স্তেৎমেন্ত অদু মথং শিৎনা স্তেৎমেন্ত I, II অমসুং IIIদা পীরি। ইন্দস্ত্রীগী ওইবা সেক্তরশিংদা লাক্লিবা অহোংবশিং অসি য়ুজরশিংনা খঙনবা ইন্দস্ত্রী গ্রুপশিং (নেস্নেল ইন্দস্ত্রিএল ক্লাসিফিকেসন-২০০৯গী ২-দিজিৎ লিবেলগী মতুং ইন্না) অমসুং সেক্তরশিংগী ওইনা ২০২০গী এপ্রিলগী থা-থাগী ইন্দেক্সশিং স্তেৎমেন্ত IVদা পীরি।
৭. সোর্স এজেন্সীশিংগী অপদেৎ তৌরবা দেতা লাকপগা লোয়ননা ২০২০গী জুলাই থাগী চাউরকপনা হোৎপা আই.আই.পি.গা লোয়ননা জুন ২০২০গী ইন্দেক্সশিং অসি অহানবা রিবিজন তৌখ্রে অমসুং ২০২০গী এপ্রিলগী ওইনদি অরোইবা রিবিজন তৌখ্রে। ২০২০গী জুলাইগী চাউরাক্না হোৎপা অসি ৱেৎতেদ রেস্পোন্স রেৎ চাদা ৮৭দা, জুন ২০২০গী অহানবা রিবিজন অসিনা ৱেৎতেদ রেস্পোন্স রেৎ চাদা ৯৩দা অসুং ২০২০গী এপ্রিলগী ৱেৎতেদ রেস্পোন্স রেৎ চাদা ৯৪দা কম্পাইল তৌখি।
৯. ২০২০গী ওগস্তকী ইন্দেক্স অসি নিংথৌকাবা ওক্তোবর ১২, ২০২০দা ফোঙগনি।
খঙজিল্লু: -
১. মসিগী প্রেস রিলিজকী ই-পাউ অসি মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইৎতসু ফংগনি - http://www.mospi.nic.in
২. প্রেস রিলিজ অসি হিন্দীদা মসিদা ফংগনি: http://mospi.nic.in/hi
স্তেৎমেন্ত I: ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন – সেক্তরগী ওইনা
(বেজ : ২০১১-১২=১০০)
থা
মাইনিং
মেন্যুফেকচরিং
ইলেক্ত্রিসিতী
জেনরেল
(১৪.৩৭২৪৭২)
(৭৭.৬৩৩২১)
(৭.৯৯৪৩১৮)
(১০০)
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
এপ্রিল#
১০৭.৮
৭৮.৮
১২৬.২
৪২.১
১৬২.৯
১২৫.৬
১২৬.৫
৫৪.০
মে#
১১০.১
৮৭.৫
১৩৫.৮
৮৩.৬
১৭৬.৯
১৫০.৬
১৩৫.৪
৮৯.৫
জুন#
১০৬.৫
৮৫.৬
১২৯.০
১০৮.৪
১৭৩.৬
১৫৬.২
১২৯.৩
১০৮.৯
জুলাই#*
১০০.২
৮৭.২
১৩৩.৭
১১৮.৮
১৭০.৫
১৬৬.৩
১৩১.৮
১১৮.১
ওগস্ত
৯২.০
১২৮.৪
১৬৫.৭
১২৬.২
সেপ্তেম্বর
৮৬.৪
১২৬.০
১৫৮.৭
১২২.৯
ওক্তোবর
৯৯.৫
১২৬.৩
১৪৫.৮
১২৪.০
নবেম্বর
১১২.৭
১৩০.৬
১৩৯.৯
১২৮.৮
দিসেম্বর
১২০.৯
১৩৫.৪
১৫০.৩
১৩৪.৫
জনুৱারী
১২৪.৩
১৩৭.৯
১৫৫.৬
১৩৭.৪
ফেব্রুৱারী
১২৩.৩
১৩৪.২
১৫৩.৭
১৩৪.২
মার্চ
১৩১.০
১১১.৬
১৪৬.৯
১১৭.২
চাংচৎ
এপ্রিল-জুন
১০৬.২
৮৪.৮
১৩১.২
৮৮.২
১৭১.০
১৪৯.৭
১৩০.৮
৯২.৬
মমাংগী চহিগী চপ মান্নবা মতমদগী হেনগৎলকপা গ্রোত্থ
জুলাই#*
৪.৯
-১৩.০
৪.৮
-১১.১
৫.২
-২.৫
৪.৯
-১০.৪
এপ্রিল-জুলাই#
৩.৪
-২০.২
৩.০
-৩২.৮
৬.৮
-১২.৫
৩.৫
-২৯.২
* জুলাই ২০২০গী মশিং অসি চাউরাক্না হোৎপনি
# কোবিদ-১৯ লায়চৎ মমাংঈ থাশিংদা লৈরম্বা আই.আই.পিগাআ লায়চৎ মতুংগী আই.আই.পি.গা চাংদম্নবা য়ারোই
খঙজিল্লু : এপ্রিল’২০ অমমসুং জুন’২০গী থাশিংগী ইন্দেক্সশিং হাপচিল্লবা অপদেৎ তৌরবা প্রদক্সন দেতা
স্তেৎমেন্ত II: ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন- (২-দিজিৎ লেবেল)
(বেজ: ২০১১-১২=১০০)
ইন্দস্ত্রী
অকুপ্পা ৱারোল
ৱেৎ
ইন্দেক্স
অপুনবা ইন্দেক্স
গ্রোত্থকী পর্সেন্তেজ#
কোদ
জুলাই'১৯
জুলাই'২০#*
এপ্রিল-জুলাই#*
জুলাই'২০*
এপ্রিল-জুন*
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২০-২১
১০
চান্নবা চিঞ্জাক শাবা
৫.৩০২৫
১১৭.৫
১১২.১
১১৬.৬
১০২.৯
-৪.৬
-১১.৭
১১
থক্নবা মহি-মনাই শাবা
১.০৩৫৪
১০৫.৯
৭০.৪
১২২.৪
৫১.১
-৩৩.৫
-৫৮.৩
১২
হীদাক মনাগী পোৎলম শাবা
০.৭৯৮৫
৯৫.৮
১০১.৬
৯৩.৬
৫৮.৫
৬.১
-৩৭.৫
১৩
তেক্সতাইল্স শাবা
৩.২৯১৩
১১৩.৮
৯৭.০
১১৪.৮
৪৯.৩
-১৪.৮
-৫৭.১
১৪
ফীরোল শাবা
১.৩২২৫
১৬৬.৮
১১৮.৯
১৬৫.৭
৭৪.১
-২৮.৭
-৫৫.৩
১৫
শঊন অমদি মসিগা মরী লৈনবা পোৎলমশিং শাবা
০.৫০২১
১৩৩.৩
১১২.১
১২৯.৯
৬৮.৫
-১৫.৯
-৪৭.৩
১৬
উপু-কাংথোল য়াওদনা উগী অমদি কোর্ককী ওইবা উগী পোৎলমশিং শাবা; চরু অমদি লোনবা খোৎপগী মচাকশিংগী পোৎলম শাবা
০.১৯৩০
১১০.৯
৮১.৪
১১৪.১
৫০.১
-২৬.৬
-৫৬.১
১৭
চে অমদি চেগী পোত্থোকশিং শাবা
০.৮৭২৪
৯৪.৯
৫৯.২
৯৩.৬
৪৬.৯
-৩৭.৬
-৪৯.৯
১৮
প্রিন্ত তৌবা অমসুং রেকোর্দ তৌরবা মীদিয়া অমুক হন্না পুথোকপা
০.৬৭৯৮
৯২.১
৭৪.৯
৯৬.৮
৫৬.৫
-১৮.৭
-৪১.৬
১৯
কোক অমসুং রিফাইন তৌরবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং শাবা
১১.৭৭৪৯
১৩১.৯
১০৯.২
১২৫.৬
৯৯.৩
-১৭.২
-২০.৯
২০
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
৭.৮৭৩০
১২৪.৬
১২০.২
১১৮.৯
৯৬.৪
-৩.৫
-১৮.৯
২১
ফার্মাকোতিকেল্স, হীদাক্কী কেমিকেল অমসুং বোতানিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
৪.৯৮১০
২১৯.০
২৬৭.২
২১১.৬
২১৫.৪
২২.০
১.৮
২২
রবর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোৎলমশিং শাবা
২.৪২২২
১০৬.৩
১০০.২
১০৪.৬
৭২.৬
-৫.৭
-৩০.৬
২৩
অতোপ্পা নন-মেতালিক মিনরেলগী পোৎলমশিং শাবা
৪.০৮৫৩
১২৩.৩
১০৬.৩
১২৪.৪
৮১.৫
-১৩.৮
-৩৪.৫
২৪
মরু ওইবা মেতলশিং শাবা
১২.৮০৪৩
১৬৪.৭
১৪৭.৪
১৫৮.৩
১০৪.৩
-১০.৫
-৩৪.১
২৫
মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্তশিং য়াওদনা ফেব্রিকেতেদ মেতলগী পোত্থোকশিং শাবা
২.৬৫৪৯
৯৪.৬
৮২.৬
৯৫.৬
৪৯.৭
-১২.৭
-৪৮.০
২৬
কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
১.৫৭০৪
১৭৯.১
১৩৫.৩
১৭৫.৫
৮১.৯
-২৪.৫
-৫৩.৩
২৭
ইলেক্ত্রিক্কী ইক্বিপমেন্তশিং শাবা
২.৯৯৮৩
১০৫.২
৭৯.২
১০২.৪
৪৪.৪
-২৪.৭
-৫৬.৬
২৮
মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত এন.ই.সি. শাবা
৪.৭৬৫৩
১০৩.৮
৮৩.৩
১১০.৪
৫৩.৮
-১৯.৭
-৫১.৩
২৯
মোতোর গারীশিং, ত্রেলরশিং অমসুং সেমি-ত্রেলরশিং শাবা
৪.৮৫৭৩
১০৯.৫
৭৫.১
১১২.৫
৩৮.৬
-৩১.৪
-৬৫.৭
৩০
অতোপ্পা ত্রান্সপোর্তকী ইক্বিপমেন্তশিং শাবা
১.৭৭৬৩
১৪৭.১
১০৯.৯
১৪৪.২
৫১.৮
-২৫.৩
-৬৪.১
৩১
উপু-কাংথোল শাবা
০.১৩১১
২১৫.৬
১৫৩.৭
১৯৯.২
৯৬.৫
-২৮.৭
-৫১.৬
৩২
অতোপ্পা মেন্যুফেকচরিং
০.৯৪১৫
৮৯.৬
৫০.৩
৮৭.৪
৩৫.৯
-৪৩.৯
-৫৮.৯
০৫
মাইনিং
১৪.৩৭২৫
১০০.২
৮৭.২
১০৬.২
৮৪.৮
-১৩.০
-২০.২
১০-৩২
মেন্যুফেকচরিং
৭৭.৬৩৩২
১৩৩.৭
১১৮.৮
১৩১.২
৮৮.২
-১১.১
-৩২.৮
৩৫
ইলেক্ত্রিসিতী
৭.৯৯৪৩
১৭০.৫
১৬৬.৩
১৭১.০
১৪৯.৭
-২.৫
-১২.৫
জেনরেল ইন্দেক্স
১০০.০০
১৩১.৮
১১৮.১
১৩০.৮
৯২.৬
-১০.৪
-২৯.২
* জুলাই ২০২০গী মশিং অসি চাউরাক্না হোৎপনি
# কোবিদ-১৯ লায়চৎ মমাংঈ থাশিংদা লৈরম্বা আই.আই.পিগাআ লায়চৎ মতুংগী আই.আই.পি.গা চাংদম্নবা য়ারোই
স্তেৎমেন্ত III: ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন- য়ুজ-বেজ
(Base :২০১১-১২=১০০)
প্রাইমারী গুদস
কেপিতেল গুদস
ইন্তরমিদিএৎ গুদস
ইনফ্রাস্ত্রকচর/কন্সত্রক্সন গুদস
কঞ্জুমর দ্যুরেবল্স
কঞ্জুমর নন-দ্যুরেবল্স
থা
(৩৪.০৪৮৬১২)
(৮.২২৩০৪৩)
(১৭.২২১৪৮৭)
(১২.৩৩৮৩৬৩)
(১২.৮৩৯২৯৬)
(১৫.৩২৯১৯৯)
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
এপ্রিল#
১২৫.৮
৯২.৪
৯৬.২
৭.০
১২৩.৭
৪৪.৬
১৩৫.০
২০.৩
১২৭.১
৫.৫
১৪০.০
৭২.৭
মে#
১৩১.৯
১০৫.৯
১০৩.৯
৩৬.২
১৩৮.৮
৮২.৪
১৪৫.০
৮৬.০
১৩৩.৮
৪০.৯
১৪৯.৮
১৩৩.২
জুন#
১২৭.৮
১০৯.৩
১০১.৯
৬৩.৮
১৩৬.৫
১০৫.১
১৪০.৬
১১৪.২
১২০.০
৭৮.৯
১৩৮.০
১৫৭.৮
জুলাই#*
১২৮.১
১১৪.১
৯১.৮
৭০.৯
১৪০.৪
১২২.৯
১৪০.১
১২৫.২
১৩০.৩
৯৯.৫
১৪৬.৬
১৫৬.৪
ওগস্ত
১২১.৯
৮৮.৭
১৩৫.৯
১৩০.৭
১২২.০
১৪৪.৪
সেপ্তেম্বর
১১৩.৮
৯১.৪
১৩৪.১
১২৭.৬
১২২.৫
১৪৪.০
ওক্তোবর
১২১.৭
৮৮.৫
১৩৬.৪
১২৯.৯
১১৩.৩
১৩৮.৬
নবেম্বর
১২৪.৫
৯১.১
১৪০.৯
১৩৪.৫
১১৬.৭
১৫০.২
দিসেম্বর
১২৯.৬
৯৩.৭
১৪৬.৯
১৪৬.৪
১১৭.৩
১৫৮.১
জনুৱারী
১৩৩.৪
১০২.৪
১৪৬.৮
১৪৬.৭
১২৪.০
১৫৮.৩
ফেব্রুৱারী
১৩১.০
৯৭.৪
১৪৫.৮
১৪৫.০
১১৭.৩
১৫৩.৪
মার্চ
১৩৪.৪
৭২.৬
১২৫.৭
১১৭.৬
৮৩.২
১২১.৭
চাংচৎ
এপ্রিল-জুন
১২৮.৪
১০৫.৪
৯৮.৫
৪৪.৫
১৩৪.৯
৮৮.৮
১৪০.২
৮৬.৪
১২৭.৮
৫৬.২
১৪৩.৬
১৩০.০
মমাংগী চহিগী চপ মান্নবা মতমদগী হেনগৎলকপা গ্রোত্থ
জুলাই#*
৩.৬
-১০.৯
-৭.০
-২২.৮
১৫.৭
-১২.৫
২.৯
-১০.৬
-২.৪
-২৩.৬
৮.৫
৬.৭
এপ্রিল-জুলাই#
২.৮
-১৭.৯
-৪.৪
-৫৪.৮
১০.৮
-৩৪.২
১.০
-৩৮.৪
-২.৭
-৫৬.০
৭.৩
-৯.৫
* জুলাই ২০২০গী মশিং অসি চাউরাক্না হোৎপনি
# কোবিদ-১৯ লায়চৎ মমাংঈ থাশিংদা লৈরম্বা আই.আই.পিগাআ লায়চৎ মতুংগী আই.আই.পি.গা চাংদম্নবা য়ারোই
খঙজিল্লু : এপ্রিল’২০ অমমসুং জুন’২০গী থাশিংগী ইন্দেক্সশিং হাপচিল্লবা অপদেৎ তৌরবা প্রদক্সন দেতা
স্তেৎমেন্ত IV: থাLY ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন- (২-দিজিৎ লেবেল)
(বেজ: ২০১১-১২=১০০)
ইন্দেক্স
অকুপ্পা ৱারোল
ৱেৎ
এপ্রিল'২০#
মে'২০#
জুন'২০#
জুলাই'২০#
কোদ
১০
চান্নবা চিঞ্জাক শাবা
৫.৩০২৫
৯৪.৩
৯৭.৫
১০৭.৫
১১২.১
১১
থক্নবা মহি-মনাই শাবা
১.০৩৫৪
৭.২
৪৯.৬
৭৭.২
৭০.৪
১২
হীদাক মনাগী পোৎলম শাবা
০.৭৯৮৫
০.৩
৪০.৭
৯১.২
১০১.৬
১৩
তেক্সতাইল্স শাবা
৩.২৯১৩
১১.০
৩৬.৬
৫২.৭
৯৭.০
১৪
ফীরোল শাবা
১.৩২২৫
৯.৭
৬৩.৭
১০৪.০
১১৮.৯
১৫
শঊন অমদি মসিগা মরী লৈনবা পোৎলমশিং শাবা
০.৫০২১
১.৭
৬০.৫
৯৯.৫
১১২.১
১৬
উপু-কাংথোল য়াওদনা উগী অমদি কোর্ককী ওইবা উগী পোৎলমশিং শাবা; চরু অমদি লোনবা খোৎপগী মচাকশিংগী পোৎলম শাবা
০.১৯৩০
৪.৭
৩৯.৯
৭৪.৪
৮১.৪
১৭
চে অমদি চেগী পোত্থোকশিং শাবা
০.৮৭২৪
২১.৭
৪৯.৯
৫৬.৯
৫৯.২
১৮
প্রিন্ত তৌবা অমসুং রেকোর্দ তৌরবা মীদিয়া অমুক হন্না পুথোকপা
০.৬৭৯৮
২৩.১
৫৩.৭
৭৪.২
৭৪.৯
১৯
কোক অমসুং রিফাইন তৌরবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং শাবা
১১.৭৭৪৯
৮৭.৭
৯৫.৯
১০৪.৫
১০৯.২
২০
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
৭.৮৭৩০
৫৩.০
৯৬.১
১১৬.২
১২০.২
২১
ফার্মাকোতিকেল্স, হীদাক্কী কেমিকেল অমসুং বোতানিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
৪.৯৮১০
৯৩.৬
২২৯.৯
২৭০.৯
২৬৭.২
২২
রবর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোৎলমশিং শাবা
২.৪২২২
২৯.৪
৬৯.৪
৯১.৫
১০০.২
২৩
অতোপ্পা নন-মেতালিক মিনরেলগী পোৎলমশিং শাবা
৪.০৮৫৩
১৬.৯
৯০.৭
১১২.০
১০৬.৩
২৪
মরু ওইবা মেতলশিং শাবা
১২.৮০৪৩
৪০.৩
৯৯.৭
১২৯.৭
১৪৭.৪
২৫
মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্তশিং য়াওদনা ফেব্রিকেতেদ মেতলগী পোত্থোকশিং শাবা
২.৬৫৪৯
৩.৭
৪৫.৭
৬৬.৮
৮২.৬
২৬
কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
১.৫৭০৪
১২.৬
৬৪.৫
১১৫.১
১৩৫.৩
২৭
ইলেক্ত্রিক্কী ইক্বিপমেন্তশিং শাবা
২.৯৯৮৩
৫.৬
৩১.১
৬১.৬
৭৯.২
২৮
মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত এন.ই.সি. শাবা
৪.৭৬৫৩
৯.১
৪৫.০
৭৭.৬
৮৩.৩
২৯
মোতোর গারীশিং, ত্রেলরশিং অমসুং সেমি-ত্রেলরশিং শাবা
৪.৮৫৭৩
০.৭
২১.৭
৫৬.৯
৭৫.১
৩০
অতোপ্পা ত্রান্সপোর্তকী ইক্বিপমেন্তশিং শাবা
১.৭৭৬৩
০.২
২৪.৭
৭২.৪
১০৯.৯
৩১
উপু-কাংথোল শাবা
০.১৩১১
১.৪
৮৮.০
১৪২.৮
১৫৩.৭
৩২
অতোপ্পা মেন্যুফেকচরিং
০.৯৪১৫
১০.৭
৩০.০
৫২.৫
৫০.৩
০৫
মাইনিং
১৪.৩৭২৫
৭৮.৮
৮৭.৫
৮৫.৬
৮৭.২
১০-৩২
মেন্যুফেকচরিং
৭৭.৬৩৩২
৪২.১
৮৩.৬
১০৮.৪
১১৮.৮
৩৫
ইলেক্ত্রিসিতী
৭.৯৯৪৩
১২৫.৬
১৫০.৬
১৫৬.২
১৬৬.৩
জেনরেল ইন্দেক্স
১০০
৫৪.০
৮৯.৫
১০৮.৯
১১৮.১
খঙজিল্লু: মে’২০, জুন’২০ অমসুং জুলাই’২০গী মশিং অসি প্রোবিজনেলনি।
# কোবিদ-১৯ লায়চৎ মমাংঈ থাশিংদা লৈরম্বা আই.আই.পিগাআ লায়চৎ মতুংগী আই.আই.পি.গা চাংদম্নবা য়ারোই।