Ministry of Science & Technology
Tracking global genetic variability, predicting viral sequences to resolve COVID 19 challenge
In a pathbreaking development, Indian scientists prepare a web-based COVID predictor to predict the sequence of viruses online
13 SEP 2020 2:21PM by PIB Delhi
A group of scientists in India is working on genomic sequences of SARS-CoV-2 around the World, including India, to identify genetic variability and potential molecular targets in virus and human to find the best possible answer to combat the COVID 19 virus.
Breaking down the novel coronavirus challenge into many pieces to get to its root and see it from multiple directions, Dr. IndrajitSaha, Assistant Professor in the Department of Computer Science and Engineering of National Institute of Technical Teachers’ Training and Research, Kolkata and his team have developed a web-based COVID- Predictor to predict the sequence of viruses online on the basis of machine learning and analysed 566 Indian SARS-CoV-2 genomes to find the genetic variability in terms of point mutation and Single Nucleotide Polymorphism (SNP).
The study being sponsored by Science and Engineering Research Board (SERB), a statutory body under the Department of Science and Technology (DST), has been published in the Journal called Infection, Genetics, and Evolution. They have mainly found that 57 out of 64 SNPs are present in 6 coding regions of Indian SARS-CoV-2 genomes, and all are nonsynonymous in nature.
They have extended this research for more than 10 thousand sequences around the globe, including India and found 20260, 18997, and 3514 unique mutation points globally, including India, excluding India and only for India, respectively.
The scientists are on the track to identify the genetic variability in SARS-CoV-2 genomes around the globe including India, find the number of virus strains using Single Nucleotide Polymorphism (SNP), spot the potential target proteins of the virus and human host based on Protein-Protein Interactions. They also carried out integrating the knowledge of genetic variability, recognise candidates of synthetic vaccine based on conserved genomic regions that is highly immunogenic and antigenic and detect the virus miRNAs that are also involved in regulating human mRNA.
They have computed the mutation similarity in sequences of different countries. The results show that the USA, England, and India are the top three countries having the geometric mean, 3.27%, 3.59%, and 5.39%, respectively, of mutation similarity score with other 72 countries. The scientists have also developed a web application for searching the mutation points in SARS-CoV-2 genomes globally and country wise. Besides, they are now working more towards protein-protein interactions, epitopes discovery, and virus miRNA prediction.
[The link of the COVID-Predictor
http://www.nitttrkol.ac.in/indrajit/projects/COVID-Predictor/index.php
Link to publicationhttps://doi.org/10.1016/j.meegid.2020.104457.
The link to the work on mutations which is under review now.
Link: http://www.nitttrkol.ac.in/indrajit/projects/COVID-Mutation-10K/
Link: https://www.frontiersin.org/research-topics/15309/sars-cov-2-from-genetic-variability-to-vaccine-design
For more details, please contact: Dr. IndrajitSaha, NITTTR, Kolkata,
Email: indrajit@nitttrkol.ac.in, Mob: 9748740602]
1. Venn Diagrams between Global without India and India for all unique Mutation, Substitutions, Deletions, Insertions and SNP, (b) BioCircos plots to illustrate the frequency of Mutations across the Global excluding India and Indian SARS-CoV-2 genomes through different tracks, e.g., Substitution as outer track 1, Deletion as track 2, Insertion as track 3 and SNP as inner track 4 while in other images Substitution as outer track 1 and SNP as inner track 2, (c) SNPs present in more than 10% of SARS-CoV-2 population for Global and India, (d) Screenshots of the web application before and after executing search query

সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী খুদোংচাদবা কোকহন্নবা গ্লোবেল জেনেতিক বেরিএবিলিতী ত্রেক তৌবা, ভাইরেল সিক্বেন্স খঙদোকপা
অনৌবা দিবেলপমেন্ত অমদা ভারতকী সাইন্তিস্তশিংনা ভাইরসশিংগী সিক্বেন্স ওনলাইন্দা খঙদোক্নবা ৱেব-বেজ কোবিদ প্রিদিক্তর অমা শেমখ্রে
13 SEP 2020 2:21PM by PIB Imphal
ভারত্তা সাইন্তিস্তশিংগী কাংলুপ অমনা ভারত য়াওনা মালেমগী সার্স-কোব-২গী জিনোমিক সিক্বেন্সশিংদা থিজিন্দুনা কোবিদ ১৯গী ভাইরস অসি মায়োক্নবা ঙম্নবা খ্বাইদগী ফবা পাম্বৈ থিদোক্নবা ভাইরসতা অমদি মীওইবদা জেনেতিক বেরিএবিলিতী অমসুং পোতেন্সিএল মোলিক্যুলর তার্গেৎশিং খঙদোক্নবা হোৎনরি।
নোবেল কোরোনাভাইরসকী খুদোংচাদবা অসি মচা খায়না য়েংশিন্দুনা মখোঙ ফংনা থিজিন্দুনা অমসুং তোঙান তোঙানবা মায়কৈ কয়াদগী মীৎয়েং চংদুনা নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ তেক্নিকেল তীচর্স ত্রেনিং এন্দ রিসর্চ, কোলকতাকাগী কম্ময়েংশিন্দুline
.,ওইনা ইনসর্সন প্যুতর সাইন্স অমসুং ইঞ্জিনীয়রিং বিভাগকী এসিসতেন্ত প্রোফেসর দা ইন্দ্রজিৎ সহা অমসুং মহাক্কী তিমনা মেছিন লর্নিংদা য়ুম্ফম ওইবা ওনলাইন্দা ভাইরস সিক্বেন্স খংদোক্নবা ৱেব-বেজ কোবিদ-প্রিদিক্তর অমা দিবেপল তৌখ্রে অমদি পোইন্ত ম্যুতেসন অমসুং সিঙ্গল ন্যুক্লিওতাইদ পোলীমোর্ফিজম (এস.এন.পি.)দা য়ুম্ফম ওইবা জেনেতিক বেরিএবিলিতী খঙদোক্নবা ভারতকী সার্স-কোব-২ জিনোম ৫৬৬ এনালাইজ তৌখ্রে।
দিপার্তমেন্ত ওফ সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী (দি.এস.তি.)গী স্তেতুতরী বোদী অমা ওইরিবা সাইন্স এন্দ ইঞ্জিনীয়রিং রিসর্চ বোর্দ (এস.ই.আর.বি.)না স্পোন্সর তৌরিবা স্তদী অসি ইনফেক্সন, জেনেতিক্স এন্দ ইভোল্যুসন কৌবা জর্নেলদা ফোঙখ্রে। মখোয়না ভারতকী ওইনা সার্স-কোব-২ জিনোমশিংগী কোদিং রিজন ৬তা এস.এন.পি. ৬৪গী মনুংদা ৫৭ মপুং ওইনা ফংখি অমসুং পুম্নমক মহৌশানা ননসিনোনিমস ওই।
রিসর্চ অসি ভারত য়াওনা মালেমগী সিক্বেন্স লিশিং ১০গী মথক্তা তৌখি মসিদা ভারত য়াওনা, ভারত য়াওদনা অমসুং ভারত খক্তগী ওইনা মথং শিৎনা মালেমগী ওইনা তোপ তোপ্পা ম্যুতেসন পোইন্ত ২০২৬০, ১৮৯৯৭ অমসুং ৩৫১৪ ফংখি।
সাইন্রিস্তশিংনা সিঙ্গক ন্যুক্লিওতাইদ পোলীমোর্ফিজম (এস.এন.পি.) শীজিন্নদুনা প্রোতিন-প্রোতিন ইন্তরেক্সনশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা ভাইরসকী অমসুং হোস্ত ওইরিবা মীওইবগী তার্গেৎ তৌরিবা পোতেন্সিএল প্রোতিন মশক খঙদোক্নবা ভারত য়াওনা মালেমগী ভাইরস স্ত্রেনশিংগী মশিং খঙদোক্নবা সার্স-কোব-২গী জিনোমশিংদা জেনেতিক বেরিএবিলিতী খঙদোক্নবা চংশিল্লি। মখোয়না জেনেতিক বেরিএবিলিতীগী ৱাখল্লোনগা পুনশিন্দুনা ইম্ম্যুনোজেনিক অমসুং এন্তিজেনিক য়াম্না ৱাংবা কনজর্ব তৌদুনা থম্বা জিনোমিক রিজনশিংদা য়ুম্ফম ওইবা সীন্থেতিক কেন্দিদেৎশিং মশক খঙদোকপা অমসুং মীওইবগী এম.আর.এন.এ. পুথোকপদা য়াওরিবা ভাইরস এম.আই.আর.এন.এ.শিংসু খঙদোকপগী থবক লৌখৎলি।
মখোয়না তোঙান তোঙানবা লৈবাকশিংগী সিক্বেন্সশিংগী মান্নবা ম্যুতেসন কম্প্যুৎ তৌখ্রে। অতোপ্পা লৈবাক ৭২গা মান্নবা ম্যুতেসন স্কোরগা লোয়ননা য়ু.এস.এ., ইংলেন্দ অমসুং ভারত অসি জিওমেত্রিক মীন মথং শিৎনা ৩.২৭%,৩.৫৯% অমসুং ৫.৩৯% লৈবা মকোক থোংবা লৈবা অহুম ওইরি হায়না ফলশিং অসিনা উৎলি। মালেমগী ওইনা অমদি লৈবাক-লৈবাক্কী ওইনা সার্স-কোব-২গী ম্যুতেসন পোইন্তশিং থিনবা ৱেব এপ্লিকেসন অমা সাইন্তিস্তশিংনা দিবেলপসু তৌখ্রে। মসিগী মথক্তা হৌজিক মখোয়ণা প্রোতিন-প্রোতিন ইন্তরেক্সনশিং, ইপিতোপশিং থিজিনবা অমসুং ভাইরস এম.আই.আর.এন.এ. খঙদোক্নবা মায়কৈদা থবক চত্থরি।
[কোবিদ-প্রেদিক্তরগী লিঙ্ক
http://www.nitttrkol.ac.in/indrajit/projects/COVID-Predictor/index.php
ফোঙখিবগী লিঙ্কhttps://doi.org/10.1016/j.meegid.2020.104457.
হৌজিক রিভ্যু তৌরিবা ম্যুতেসনশিংগী থবক্কী লিঙ্ক
লিঙ্ক: http://www.nitttrkol.ac.in/indrajit/projects/COVID-Mutation-10K/
লিঙ্ক: https://www.frontiersin.org/research-topics/15309/sars-cov-2-from-genetic-variability-to-vaccine-design
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক মসিদা পাউ ফাওবীয়ু: দা. ইন্দ্রজিৎ সহা, এন.আই.তি.তি.আই.আর., কোলকতা ইমেল: indrajit@nitttrkol.ac.in, মোবাইল: ৯৭৪৮৭৪০৬০২]
(a) তোপ তোপ্পা ম্যুতেসন, সবস্তিত্যুসনশিং, দিলিসনশিং, ইনসর্সনশিং অমসুং এস.এন.পি.গী ভারত য়াওদবা অমদি ভারত য়াওরগা মালেমগী মরক্তা লৈরিবা বেন দাইগ্রামশিং (b) তোঙান তোঙানবা ত্রেকশিংগী খুত্থাংদা ভারত য়াওদনা মালেম পুম্বগী অমদি ভারতকী সার্স-কোব-২গী জিনোমশিংগী ম্যুতেসনশিংগী ফ্রীক্বেন্সীশিং উৎলিবা বাইওসর্কোস প্লোৎশিং, খুদম ওইনা আউতর ১ ওইনা সবস্তিত্যুসন, ত্রেক ২ ওইনা দিলিসন, ত্রেক ৩ ওইনা ইনসর্সন অমসুং ইন্নর ত্রেক ৪ ওইনা এস.এন.পি. অমরোমদা অতোপ্পা ইমেজশিংদা আউতর ত্রেক ১ ওইনা সবস্তিত্যুসন অমসুং ইন্নর ত্রেক ২ ওইনা এস.এন.পি., (c) মালেমগী অমদি ভারতক সার্স-কোব-২গী মশিংগী ১০% হেনবদা এস.এন.পি.শিং য়াওরি, (d) সর্চ ক্বেরী পাঙথোক্তিঙৈ মমাংদা অমসুং মতুংদা ৱেব এপ্লিকেসনগী স্ক্রীনশোৎশিং।