Ministry of Commerce & Industry
Index Numbers of Wholesale Price in India for the month of August, 2020
14 SEP 2020 12:00PM by PIB Delhi
The Office of the Economic Adviser, Department for Promotion of Industry and Internal Trade is releasing index numbers of wholesale price in India for the month of August, 2020 (Provisional) and for the month of June, 2020 (Final) in this press release. Provisional figures of Wholesale Price Index (WPI) are released on 14th of every month (or next working day) with a time lag of two weeks of the reference month. After 10 weeks, the index is finalized and final figures are released and then frozen thereafter.
INFLATION
The annual rate of inflation, based on monthly WPI, stood at (0.16%) (Provisional) for the month of August, 2020 (over August, 2019) as compared to 1.17% during the corresponding month of the previous year.
WPI based Indices and Annual Rate of Inflation (%)*
All Commodities/Major Groups
Weight (%)
Jun-20 (F)
Jul-20 (P)
Aug-20 (P)
Index
Inflation
Index
Inflation
Index
Inflation
ALL COMMODITIES
100.0
119.3
-1.81
120.6
-0.58
121.7
0.16
I PRIMARY ARTICLES
22.6
140.9
-0.07
143.7
0.63
146.3
1.60
II FUEL & POWER
13.2
85.6
-16.24
90.7
-9.84
91.4
-9.68
III MANUFACTURED PRODUCTS
64.2
118.6
0.08
118.6
0.51
119.3
1.27
FOOD INDEX
24.4
148.7
3.12
152.0
4.32
153.3
4.07
Note: P: Provisional, F: Final, * Annual Rate of Inflation calculated over corresponding month of last year.
The movement of the index for the various commodity groups is summarized below:-
PRIMARY ARTICLES (Weight 22.62%)
The index for this major group increased by (1.81%) to 146.3 (provisional) in August, 2020 from 143.7 (provisional) for the month of July, 2020. Prices of Minerals (10.21%), Crude Petroleum & Natural Gas (4.72%), Non-food Articles (3.06%) and Food Articles (0.93%) increased as compared to July, 2020.
FUEL & POWER (Weight 13.15%)
The index for this major group increased by (0.77%) to 91.4 (provisional) in August, 2020 from 90.7 (provisional) for the month of July, 2020. Prices of Mineral Oils (1.30%) increased as compared to July, 2020. Prices of Coal and Electricity remain unchanged.
MANUFACTURED PRODUCTS (Weight 64.23%)
The index for this major group increased by (0.59%) to 119.3 (provisional) in August, 2020 from 118.6 (provisional) for the month of July, 2020. Out of the 22 NIC two-digit groups for Manufactured products, 11 groups that have witnessed increase in prices are manufacture of food products; beverages; leather and related products; wood and of products of wood and cork; printing and reproduction of recorded media; pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products; basic metals; electrical equipment; machinery and equipment; other transport equipment; other manufacturing in August, 2020 as compared to July, 2020. Whereas 10 groups that have witnessed decrease in prices are manufacture of tobacco products; textiles; wearing apparel; paper and paper products; chemicals and chemical products; rubber and plastics products; other non-metallic mineral products; fabricated metal products, except machinery and equipment; computer, electronic and optical products; furniture in August, 2020 as compared to July, 2020. While the prices of manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers remain unchanged in August, 2020 as compared to July, 2020.
WPI FOOD INDEX (Weight 24.38%)
The Food Index consisting of 'Food Articles' from Primary Articles group and 'Food Product' from Manufactured Products group have increased from 152.0 in July, 2020 to 153.3 in August, 2020. The annual rate of inflation based on WPI Food Index decreased from 4.32% in July, 2020 to 4.07% in August, 2020.
FINAL INDEX FOR THE MONTH OF JUNE, 2020 (BASE YEAR:2011-12=100)
For the month of June 2020, the final Wholesale Price Index and inflation rate for 'All Commodities' (Base: 2011-12=100) stood at 119.3 and WPI based rate of inflation stood at -1.81%.
Note:
1. The WPI for August 2020, have been compiled at a weighted response rate of 76 per cent, while the final figure for June, 2020 is based on the weighted response rate of 88 per cent. The provisional figures of WPI will undergo revision as per the final revision policy of WPI.
2. Price Data are collected from selected institutional sources and industrial establishments spread across the country online through web based portal maintained by the National Informatics Centre (NIC).
*****
YB/AP
Annexure-I
All India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation (Base Year: 2011-12=100) for August, 2020
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
Index(Latest Month)*
Latest month over month
Cumulative Inflation (YoY)
WPI Based rate of Inflation (YoY)
2019-2020
2020-2021*
2019-2020
2020-2021*
August 19
August 20*
ALL COMMODITIES
100.00
121.7
0.16
0.91
2.07
-1.43
1.17
0.16
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
146.3
0.84
1.81
6.36
-0.20
6.51
1.60
A. Food Articles
15.26
162.1
1.17
0.93
7.10
3.11
7.80
3.84
Cereals
2.82
159.5
1.25
-1.30
8.28
1.75
8.48
-1.79
Paddy
1.43
164.8
0.56
-0.66
2.81
3.58
3.34
2.49
Wheat
1.03
154.2
2.02
-2.10
6.06
3.93
5.32
-1.47
Pulses
0.64
159.4
0.35
0.00
18.40
11.44
16.36
9.86
Vegetables
1.87
211.7
2.65
1.53
21.78
-0.38
12.90
7.03
Potato
0.28
321.4
-0.28
7.89
-22.30
64.98
-22.26
82.93
Onion
0.16
142.3
19.41
5.10
14.69
-6.41
33.01
-34.48
Fruits
1.60
158.9
2.58
5.51
4.44
0.00
19.77
-0.25
Milk
4.44
152.1
0.41
0.07
1.53
4.94
1.53
4.25
Eggs, Meat & Fish
2.40
153.4
0.07
0.99
5.93
4.07
7.04
6.23
B. Non-Food Articles
4.12
127.9
0.85
3.06
5.19
-2.94
4.68
-1.46
Oil Seeds
1.12
155.7
1.07
1.10
8.05
2.85
8.28
2.64
C. Minerals
0.83
166.3
-3.18
10.21
19.65
0.22
22.41
4.99
D. Crude Petroleum
1.95
60.6
-2.78
7.83
-10.68
-35.34
-16.97
-17.44
II. FUEL & POWER
13.15
91.4
0.60
0.77
-0.76
-14.36
-3.53
-9.68
LPG
0.64
74.2
-11.18
0.00
-3.50
-10.85
-27.94
6.15
Petrol
1.60
73.2
-0.24
-0.14
-3.08
-20.93
-5.77
-13.78
HSD
3.10
80.1
0.32
1.14
-1.15
-21.93
-3.61
-14.33
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
119.3
-0.17
0.59
0.92
0.34
0.00
1.27
Mf/o Food Products
9.12
138.7
0.91
0.73
1.82
4.95
2.24
4.68
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
133.7
1.42
2.77
-5.58
13.97
-4.12
17.38
Mf/o Beverages
0.91
125.1
0.00
0.24
3.13
1.57
3.08
1.13
Mf/o Tobacco Products
0.51
155.2
0.92
-1.15
2.43
2.74
2.46
0.84
Mf/o Textiles
4.88
113.1
-0.67
-0.09
2.16
-3.91
-0.17
-4.23
Mf/o Wearing Apparel
0.81
136.4
-0.07
-0.44
-0.98
-0.38
-0.86
-0.87
Mf/o Leather and Related Products
0.54
118.3
0.76
0.34
-2.82
-1.02
-1.89
-0.76
Mf/o Wood And of Products of Wood and Cork
0.77
134.7
-0.52
0.30
1.25
-0.49
0.75
0.30
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
119.6
-0.57
-0.42
0.76
-1.86
-0.74
-1.48
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
115.8
-0.17
-0.09
1.17
-2.89
-0.51
-2.03
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical And Botanical Products
1.99
130.2
0.88
0.85
2.83
3.09
2.76
3.01
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
107.5
-0.73
-0.09
0.17
-1.52
-1.10
-0.74
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
117.2
-0.68
-0.42
1.82
0.14
0.78
0.43
Cement, Lime and Plaster
1.64
120.9
-1.41
-0.82
5.81
1.34
4.77
2.03
Mf/o Basic Metals
9.65
106.5
-2.15
2.31
-3.38
-2.89
-6.27
1.82
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
97.5
-1.37
2.74
-3.83
-0.46
-5.93
4.17
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
113.2
-0.17
-0.53
1.95
-1.93
-0.61
-1.31
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of, YoY= Year on year.
Annexure-II
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI based inflation figures for last 6 months
Mar-20
Apr-20
May-20
Jun-20
Jul-20*
Aug-20*
ALL COMMODITIES
100.00
0.42
-1.57
-3.37
-1.81
-0.58
0.16
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
2.16
-1.08
-2.14
-0.07
0.63
1.60
A. Food Articles
15.26
4.64
3.83
1.66
2.10
4.08
3.84
Cereals
2.82
2.67
3.63
3.56
2.72
0.75
-1.79
Paddy
1.43
1.72
3.63
3.49
4.55
3.75
2.49
Wheat
1.03
4.76
6.40
7.17
5.11
2.67
-1.47
Pulses
0.64
11.90
14.63
12.54
10.10
10.24
9.86
Vegetables
1.87
10.64
3.14
-12.25
-9.21
8.20
7.03
Potato
0.28
61.36
62.05
52.56
56.20
69.07
82.93
Onion
0.16
112.31
72.34
5.81
-15.27
-25.56
-34.48
Fruits
1.60
-1.92
0.26
0.86
2.31
-3.03
-0.25
Milk
4.44
5.59
5.87
5.58
4.40
4.61
4.25
Eggs, Meat & Fish
2.40
4.19
2.31
2.08
4.45
5.27
6.23
B. Non-Food Articles
4.12
0.89
-2.98
-3.92
-2.80
-3.57
-1.46
Oil Seeds
1.12
2.89
1.89
3.92
3.20
2.60
2.64
C. Minerals
0.83
13.62
-2.47
-1.63
8.41
-7.76
4.99
D. Crude Petroleum
1.95
-38.98
-58.76
-46.27
-25.17
-25.56
-17.44
II. FUEL & POWER
13.15
-2.93
-12.65
-23.08
-16.24
-9.84
-9.68
LPG
0.64
11.87
-1.11
-28.63
-19.96
-5.72
6.15
Petrol
1.60
-6.86
-23.92
-30.27
-22.34
-13.87
-13.78
HSD
3.10
-10.55
-20.42
-34.89
-24.55
-15.02
-14.33
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
0.25
0.17
-0.34
0.08
0.51
1.27
Mf/o Food Products
9.12
6.31
5.33
4.77
5.12
4.87
4.68
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
11.96
10.97
11.34
14.32
15.85
17.38
Mf/o Beverages
0.91
2.13
1.87
2.20
1.78
0.89
1.13
Mf/o Tobacco Products
0.51
0.46
2.09
4.83
2.99
2.95
0.84
Mf/o Textiles
4.88
-1.60
-2.01
-3.68
-4.86
-4.79
-4.23
Mf/o Wearing Apparel
0.81
0.07
-0.07
0.07
-0.51
-0.51
-0.87
Mf/o Leather and Related Products
0.54
-2.57
-2.40
-0.76
-0.84
-0.34
-0.76
Mf/o Wood And of Products of Wood and Cork
0.77
-1.70
-0.75
-1.19
-0.30
-0.52
0.30
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
-2.75
-2.66
-1.79
-1.71
-1.64
-1.48
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
-3.43
-3.92
-3.59
-2.77
-2.11
-2.03
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical And Botanical Products
1.99
2.61
4.16
2.39
2.86
3.03
3.01
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
-2.45
-2.19
-1.83
-1.46
-1.37
-0.74
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
-0.43
0.34
-0.25
0.00
0.17
0.43
Cement, Lime and Plaster
1.64
1.45
2.25
0.98
0.08
1.41
2.03
Mf/o Basic Metals
9.65
-4.59
-3.17
-5.75
-4.51
-2.62
1.82
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
-2.34
-1.73
-2.69
-1.87
0.00
4.17
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
-1.28
-1.71
-3.59
-2.07
-0.96
-1.31
* = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annexure-III
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI Index for last 6 months
Mar-20
Apr-20
May-20
Jun-20
Jul-20*
Aug-20*
ALL COMMODITIES
100.00
120.4
119.2
117.5
119.3
120.6
121.7
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
137.4
137.8
137.3
140.9
143.7
146.3
A. Food Articles
15.26
151.2
154.5
153.1
155.4
160.6
162.1
Cereals
2.82
161.7
162.7
162.7
162.2
161.6
159.5
Paddy
1.43
159.3
162.7
163.1
165.6
165.9
164.8
Wheat
1.03
162.9
161.2
161.5
158.5
157.5
154.2
Pulses
0.64
151.4
158.3
159.7
159.2
159.4
159.4
Vegetables
1.87
158.1
167.3
153.3
166.6
208.5
211.7
Potato
0.28
215.9
231.9
240.9
265.7
297.9
321.4
Onion
0.16
229.3
204.4
142.0
133.7
135.4
142.3
Fruits
1.60
137.8
154.6
152.2
150.8
150.6
158.9
Milk
4.44
151.2
151.6
151.4
151.9
152.0
152.1
Eggs, Meat & Fish
2.40
146.8
146.2
147.3
152.5
151.9
153.4
B. Non-Food Articles
4.12
124.8
123.9
122.5
125.1
124.1
127.9
Oil Seeds
1.12
149.7
150.6
153.6
154.8
154.0
155.7
C. Minerals
0.83
156.8
154.1
150.9
166.3
150.9
166.3
D. Crude Petroleum
1.95
47.9
33.9
43.9
56.2
56.2
60.6
II. FUEL & POWER
13.15
99.5
89.8
80.3
85.6
90.7
91.4
LPG
0.64
96.1
89.0
65.3
73.8
74.2
74.2
Petrol
1.60
80.1
66.8
61.5
66.4
73.3
73.2
HSD
3.10
86.5
76.0
62.9
71.6
79.2
80.1
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
118.6
118.7
118.2
118.6
118.6
119.3
Mf/o Food Products
9.12
136.5
136.3
136.1
137.5
137.7
138.7
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
127.3
126.4
125.7
128.5
130.1
133.7
Mf/o Beverages
0.91
124.6
125.0
125.4
125.5
124.8
125.1
Mf/o Tobacco Products
0.51
154.5
156.4
160.6
158.6
157.0
155.2
Mf/o Textiles
4.88
116.7
117.0
115.2
113.6
113.2
113.1
Mf/o Wearing Apparel
0.81
138.4
138.9
138.4
137.3
137.0
136.4
Mf/o Leather and Related Products
0.54
117.5
117.7
118.3
117.6
117.9
118.3
Mf/o Wood And of Products of Wood and Cork
0.77
132.8
132.6
133.1
134.1
134.3
134.7
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
120.4
120.6
120.8
120.4
120.1
119.6
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
115.5
115.2
115.5
115.7
115.9
115.8
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical And Botanical Products
1.99
129.7
130.3
128.6
129.3
129.1
130.2
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
107.4
107.3
107.4
107.7
107.6
107.5
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
116.1
117.8
118.2
118.3
117.7
117.2
Cement, Lime and Plaster
1.64
119.0
122.6
123.8
121.9
121.9
120.9
Mf/o Basic Metals
9.65
106.0
107.0
103.3
103.8
104.1
106.5
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
95.8
96.3
94.1
94.4
94.9
97.5
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
115.3
114.8
112.8
113.8
113.8
113.2

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ওগস্ত ২০২০গী ভারতকী হোলসেল মমলগী ইন্দেক্স নম্বরশিং
14 SEP 2020 12:00PM by PIB Imphal
দিপার্তমেন্ত ওব প্রোমোসন ওব ইন্দস্ত্রী অমসুং ইন্তর্নেল ত্রেদকী ইকোনোমিক এদবাইজরগী ওফিসনা ওগস্ত ২০২০ (প্রোবিজনেল) অমসুং জুন ২০২০ (ফাইনেল)গী হোলসেল মমলগী ইন্দেক্স নম্বরশিং প্রেস রিলিজ অসিদা থাদোরক্লি। হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স (দব্ল্যু. পি. আই.)গী প্রোবিজনেল ফিগরশিং অসি থা খুদিংগী ১৪দা (নত্ত্রগা মথংগী শুতি লৈতবা নুমিত্তা) রিফরেন্স ওইরিবা থাদুগী চয়োল অনীগী চোন্থবা মতমদা ফোংই। চয়োল ১০গী মতুংদা, ইন্দেক্স অসি ফাইনেলাইজ তৌই অমসুং ফাইনেল ফিগরশিং অদু ফোংই অমসুং মসিগী মতুংদা ফ্রোজন তৌই।
ইনফ্লেসন
দব্ল্যু.পি.আই.দা পীবা চহীগী ইনফ্লেসনগী চাং অসি (ওগস্ত ২০১৯) মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা লৈখিবা ১.১৭%গা চাংদম্নবদা ওগস্ত ২০২০গী ওইনা (০.১৬%) (প্রোবিজনেল)দা লৈখি।
দব্ল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী ইন্দাইসেস অমসুং চহীগী মমল (%)*
কোমোদিতী পুম্বা/মরুওইবা কাংলুপ
অরূম্বা (%)
জুন-২০ (এফ)
জুলাই-২০ (পি)
ওগস্ত-২০ (পি)
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
কোমোদিতী পুম্বা
১০০.০
১১৯.৩
-১.৮১
১২০.৬
-০.৫৮
১২১.৭
০.১৬
মরুওইবা পোৎলম
২২.৬
১৪০.৯
-০.০৭
১৪৩.৭
০.৬৩
১৪৬.৩
১.৬০
ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.২
৮৫.৬
-১৬.২৪
৯০.৭
-৯.৮৪
৯১.৪
-৯.৬৮
শাখ্রবা পোৎলম
৬৪.২
১১৮.৬
০.০৮
১১৮.৬
০.৫১
১১৯.৩
১.২৭
ফুদ ইন্দেক্স
২৪.৪
১৪৮.৭
৩.১২
১৫২.০
৪.৩২
১৫৩.৩
৪.০৭
খঙজিনগদবাঃ পিঃ প্রোবিজনেল, এফঃ ফাইনেল, * মমাং চহীগী থাদুদা লৈখিবা চাংদা হোৎপা চহী ওইবা ইনফ্লেসনগী মমল
তোঙান-তোঙানবা পোৎলমগী কাংলুপকী ইন্দেক্সকী মুবমেন্তশিং মখাদা পীরিলঃ-
মরুওইবা আর্তিকলশিং (অরূম্বা ২২.৬২%)
মরুওইবা কাংলুপ অসিগী ইন্দেক্স অসি জুলাই ২০২০দা লৈরম্বা ১৪৩.৭ (প্রোবিজনেল)দগী ওগস্ত ২০২০দা (১.৮১%)দগী ১৪৬.৩ (প্রোবিজনেল)দা হেনগৎখি। মিনরেল (১০.২১%), ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস (৪.৭২%), নন- ফুদ আর্তিকল (৩.০৬%) অমসুং ফুদ আর্তিকল (০.৯৩%)গী মমল জুলাই ২০২০গা চাংদম্নবদা হেনগৎখি।
ফ্যুল অমসুং পাৱর (অরূম্বা ১৩.১৫%)
মরুওইবা কাংলুপ অসিগী ইন্দেক্স অসি জুলাই ২০২০দা ৯০.৭ (প্রোবিজনেল) লৈরম্বদগী ওগস্ত ২০২০দা (০.৭৭%)দগী ৯১.৪ (প্রোবিজনেল)দা হেনগৎখি। মিনরেল ওইলগী (১.৩০%) মমল জুলাই ২০২০গা চাংদম্নবদা হেনগৎখি। কোইলা অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী মমলদি লেঙদনা লৈখি।
শাখ্রবা পোত্থোকশিং (অরূম্বা ৬৪.২৩%)
মরুওইবা কাংলুপ অসিগী ইন্দেক্স অসি জুলাই ২০২০দা ১১৮.৬ (প্রোবিজনেল) লৈরম্বদগী ওগস্ত ২০২০দা (০.৫৯%)দগী ১১৯.৩ (প্রোবিজনেল)দা হেনগৎখি। শাখ্রবা পোৎলমশিংগী এন.আই.সি. তু-দিজিৎ গ্রুপ ২২গী মনুংদগী মমল হেনগৎখিবা গ্রুপ ১১না চীঞ্জাক পুথোকপশিংনি; বিবরেজ, শউন অমসুং মসিগা মরী লৈনবা পোৎশিং; উ অমসুং উ অমসুং কোর্ককী পোত্থোক; নম্বা অমসুং রেকোর্দেদ মীদিয়া নৌনা পুথোকপা; ফার্মাসুইতিকেলস, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেলগী পোত্থোক; বেসিক মেতাল; ইলেক্ত্রিক্কী পোৎলম; মেচিনরী অমসুং ইক্বীপমেন্ত; অতোপ্পা ত্রান্সপোর্তকী খুৎলাইশিং; অতোপ্পা জুলাই ২০২০দা পুথোকখিবগা চাংদম্নবদা ওগস্ত ২০২০দা পুথোকখিবশিং। অদুগা মমল হন্থরকপা গ্রুপ ১০দুনা হিদাক মনা পুথোকপা; তেক্সতাইল; তোংনবা পোৎ; চে অমসুং চেগী পোত্থোক; কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক; রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক; অতোপ্পা মেতালিক ওইদবা পোত্থোকশিং; ফেব্রিকেতেদ ওইরবা মেতালগী পোত্থোক; মেচিনরী অমসুং ইক্বীপমেন্ত নত্তবা পোত্থোক; কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেলগী পোত্থোক; জুলাই ২০২০গা চাংদম্নবদা ওগস্ততা পুথোকখিবা ফর্নিচরগী পোত্থোকশিংনি। মোতোর ভেহিকল, ত্রেলর অমসুং সেমি ত্রেলর পুথোকপগী মমলদি জুলাই ২০২০গা চাংদম্নরুবদা ওগস্ততা অহোংবা লৈখিদে।
দব্ল্যু.পি.আই. ফুদ ইন্দেক্স (অরূম্বা ২৪.৩৮%)
প্রাইমরী আর্তিকল গ্রুপতগী 'ফুদ আর্তিকল' য়াওবা অমসুং শাখ্রবা পোত্থোক্তগী 'ফুদ প্রদক্ত' য়াওবা ফুদ ইন্দেক্সতি জুলাই ২০২০দা ১৫২.০ লৈরম্বদগী ওগস্ত ২০২০দা ১৫৩.৩দা হেনগৎখি। চব্ল্যু.পি.আই. ফুদ ইন্দেক্সতা পীবা চহীগী ইনফ্লেসনগী চাংদি জুলাই ২০২০দা ৪.৩২% লৈরম্বদগী ওগস্ত ২০২০দা ৪.০৭%দা হন্থখি।
জুন, ২০২০গী ফাইনেল ইন্দেক্স (বেজ চহী; ২০১১-১২=১০০)
জুন ২০২০গী 'পোৎ খুদিংমক্কী' (বেজঃ ২০১১-১২=১০০)গী ফাইনেল হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স অমসুং ইনফ্লেসন রেৎ অসি ১১৯.৩দা লৈখি অমসুং দব্ল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী চাং অসি -১.৮১%দা লৈখি।
খঙজিনগদবাঃ
১. ওগস্ত ২০২০গী দব্ল্যু.পি.আই. অসি রেস্পোন্স রেৎ চাদা ৭৬তা শেমখিবনি, অদুগা জুন ২০২০গী ফাইনেল ফিগরনা রেস্পোন্স রেৎ চাদা ৮৮দা শেমখিবনি। দব্ল্যু.পি.আই.গী প্রোবিজনেল ফিগরনা দব্ল্যু.পি.আই.গী ফাইনেল রিবিজন পোলিসীগী মতুং ইন্না হন্না য়েংখিগনি।
২. মমলগী দেতাশিং অসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা খনগৎলবা ইন্সতিত্যুসনেল সোর্সশিং অমসুং ইন্দস্ত্রিএল ইস্তাব্লিসমেন্তশিংদগী ৱেবতা লৈবা নেসনেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তর (এন.আই.সি.)না য়েংশিনবা পোর্তেলদা য়ুম্ফম ওইদুনা খোমগৎপনি।
এনেক্সর-১
ওগস্ত ২০২০গী ইনফ্লেসন (বেজ চহীঃ ২০১১-১২=১০০)গী ভারত পুম্বগী হোলসেল প্রাইস ইন্দাইসেস অমসুং মমল
পোৎলম/মরুওইবা কাংলুপ/কাংলুপ/মখা তাবা কাংলুপ/আইতেম
অরুম্বা
ইন্দেক্স (খ্বাইদগী নৌবা থাগী)
খ্বাইদগী নৌবা থা থাগী
ক্যুমুলেতিব ইনফ্লেসন (ৱাই. ও. ৱাই.)
দব্ল্যু.পি.আই.দা ইয়ুম্ফম ওইবা (ৱাই. ও. ৱাই.)
২০১৯-২০২০
২০২০-২০২১*
২০১৯-২০২০
২০২০-২০২১*
ওগস্ত ১৯
ওগস্ত ২০*
কোমোদিতী পুম্বা
১০০.০০
১২১.৭
০.১৬
০.৯১
২.০৭
-১.৪৩
১.১৭
০.১৬
১. মরুওইবা পোৎলম
২২.৬২
১৪৬.৩
০.৮৪
১.৮১
৬.৩৬
-০.২০
৬.৫১
১.৬০
ক. চীঞ্জাক্কী পোৎলম
১৫.২৬
১৬২.১
১.১৭
০.৯৩
৭.১০
৩.১১
৭.৮০
৩.৮৪
সেরিএলস
২.৮২
১৫৯.৫
১.২৫
-১.৩০
৮.২৮
১.৭৫
৮.৪৮
-১.৭৯
ফৌ
১.৪৩
১৬৪.৮
০.৫৬
-০.৬৬
২.৮১
৩.৫৮
৩.৩৪
২.৪৯
গেহু
১.০৩
১৫৪.২
২.০২
-২.১০
৬.০৬
৩.৯৩
৫.৩২
-১.৪৭
পল্সেস
০.৬৪
১৫৯.৪
০.৩৫
০.০০
১৮.৪০
১১.৪৪
১৬.৩৬
৯.৮৬
মনা মশীং
১.৮৭
২১১.৭
২.৬৫
১.৫৩
২১.৭৮
-০.৩৮
১২.৯০
৭.০৩
অলু
০.২৮
৩২১.৪
-০.২৮
৭.৮৯
-২২.৩০
৬৪.৯৮
-২২.২৬
৮২.৯৩
তিলহৌ
০.১৬
১৪২.৩
১৯.৪১
৫.১০
১৪.৬৯
-৬.৪১
৩৩.০১
-৩৪.৪৮
উহৈ
১.৬০
১৫৮.৯
২.৫৮
৫.৫১
৪.৪৪
০.০০
১৯.৭৭
-০.২৫
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৫২.১
০.৪১
০.০৭
১.৫৩
৪.৯৪
১.৫৩
৪.২৫
য়েরুম, শা অমসুং ঙা
২.৪০
১৫৩.৪
০.০৭
০.৯৯
৫.৯৩
৪.০৭
৭.০৪
৬.২৩
খ. চীঞ্জাক্কী পোৎলম নত্তবশিং
৪.১২
১২৭.৯
০.৮৫
৩.০৬
৫.১৯
-২.৯৪
৪.৬৮
-১.৪৬
থাউ থোকপা মরু
১.১২
১৫৫.৭
১.০৭
১.১০
৮.০৫
২.৮৫
৮.২৮
২.৬৪
গ. মিনরেল
০.৮৩
১৬৬.৩
-৩.১৮
১০.২১
১৯.৬৫
০.২২
২২.৪১
৪.৯৯
ঘ. ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
৬০.৬
-২.৭৮
৭.৮৩
-১০.৬৮
-৩৫.৩৪
-১৬.৯৭
-১৭.৪৪
২. ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
৯১.৪
০.৬০
০.৭৭
-০.৭৬
-১৪.৩৬
-৩.৫৩
-৯.৬৮
এল.পি.জি.
০.৬৪
৭৪.২
-১১.১৮
০.০০
-৩.৫০
-১০.৮৫
-২৭.৯৪
৬.১৫
পেত্রোল
১.৬০
৭৩.২
-০.২৪
-০.১৪
-৩.০৮
-২০.৯৩
-৫.৭৭
-১৩.৭৮
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
৮০.১
০.৩২
১.১৪
-১.১৫
-২১.৯৩
-৩.৬১
-১৪.৩৩
৩. শাখিবা পোত্থোক
৬৪.২৩
১১৯.৩
-০.১৭
০.৫৯
০.৯২
০.৩৪
০.০০
১.২৭
এম.এফ./ও. চীঞ্জাক্কী পোত্থোক
৯.১২
১৩৮.৭
০.৯১
০.৭৩
১.৮২
৪.৯৫
২.২৪
৪.৬৮
মনা মশীং অমসুং শাগী থাউ অমসুং ফেৎ
২.৬৪
১৩৩.৭
১.৪২
২.৭৭
-৫.৫৮
১৩.৯৭
-৪.১২
১৭.৩৮
এম.এফ./ও. বিবরেজ
০.৯১
১২৫.১
০.০০
০.২৪
৩.১৩
১.৫৭
৩.০৮
১.১৩
এম.এফ./ও. হিদাক মনাগী পোত্থোক
০.৫১
১৫৫.২
০.৯২
-১.১৫
২.৪৩
২.৭৪
২.৪৬
০.৮৪
এম.এফ./ও. তেক্সতাইল
৪.৮৮
১১৩.১
-০.৬৭
-০.০৯
২.১৬
-৩.৯১
-০.১৭
-৪.২৩
এম.এফ./ও. তোংনবা পোৎ
০.৮১
১৩৬.৪
-০.০৭
-০.৪৪
-০.৯৮
-০.৩৮
-০.৮৬
-০.৮৭
এম.এফ./ও. শউন অমসুং মসিগা মরী লৈনবা পোৎ
০.৫৪
১১৮.৩
০.৭৬
০.৩৪
-২.৮২
-১.০২
-১.৮৯
-০.৭৬
এম.এফ./ও. উ অমসুং উ অমসুং কোর্ক্কী পোত্থোক
০.৭৭
১৩৪.৭
-০.৫২
০.৩০
১.২৫
-০.৪৯
০.৭৫
০.৩০
এম.এফ./ও. চে অমসুং চেগা মরী লৈনবা পোত্থোক
১.১১
১১৯.৬
-০.৫৭
-০.৪২
০.৭৬
-১.৮৬
-০.৭৪
-১.৪৮
এম.এফ./ও. কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক
৬.৪৭
১১৫.৮
-০.১৭
-০.০৯
১.১৭
-২.৮৯
-০.৫১
-২.০৩
এম.এফ./ও. ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল পোত্থোক
১.৯৯
১৩০.২
০.৮৮
০.৮৫
২.৮৩
৩.০৯
২.৭৬
৩.০১
এম.এফ./ও. রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক
২.৩০
১০৭.৫
-০.৭৩
-০.০৯
০.১৭
-১.৫২
-১.১০
-০.৭৪
এম.এফ./ও. অতোপ্পা মেতালিক মিনরেল নত্তবা পোত্থোক
৩.২০
১১৭.২
-০.৬৮
-০.৪২
১.৮২
০.১৪
০.৭৮
০.৪৩
সিমেন্ত, লাইম অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
১২০.৯
-১.৪১
-০.৮২
৫.৮১
১.৩৪
৪.৭৭
২.০৩
এম.এফ./ও. বেসিক মেতাল
৯.৬৫
১০৬.৫
-২.১৫
২.৩১
-৩.৩৮
-২.৮৯
-৬.২৭
১.৮২
মাইল্দ স্তীল - সেমি লোইশিল্লবা স্তীল
১.২৭
৯৭.৫
-১.৩৭
২.৭৪
-৩.৮৩
-০.৪৬
-৫.৯৩
৪.১৭
এম.এফ./ও. ফেব্রিকেতেদ মেতাল প্রদক, মেচিনরী অমসুং ইক্বীপমেন্ত নত্তনা
৩.১৫
১১৩.২
-০.১৭
-০.৫৩
১.৯৫
-১.৯৩
-০.৬১
-১.৩১
খঙজিনগদবাঃ * = প্রোবিজনেল, এম.এফ./ও. ৱাই. ও. ৱাই. = চহী চহীগী
এনেক্সর-২
পোৎলম/মরুওইবা কাংলুপ/কাংলুপ/মখা তাবা কাংলুপ/আইতেম
অরুম্বা
দব্ল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা হৌখিবা থা ৬কী ইনফ্লেসনগী ফিগর
মার্চ-২০
এপ্রিল-২০
মে-২০
জুন-২০
জুলাই-২০*
ওগস্ত-২০*
কোমোদিতী পুম্বা
১০০.০০
০.৪২
-১.৫৭
-৩.৩৭
-১.৮১
-০.৫৮
০.১৬
১. মরুওইবা পোৎলম
২২.৬২
২.১৬
-১.০৮
-২.১৪
-০.০৭
০.৬৩
১.৬০
ক. চীঞ্জাক্কী পোৎলম
১৫.২৬
৪.৬৪
৩.৮৩
১.৬৬
২.১০
৪.০৮
৩.৮৪
সেরিএলস
২.৮২
২.৬৭
৩.৬৩
৩.৫৬
২.৭২
০.৭৫
-১.৭৯
ফৌ
১.৪৩
১.৭২
৩.৬৩
৩.৪৯
৪.৫৫
৩.৭৫
২.৪৯
গেহু
১.০৩
৪.৭৬
৬.৪০
৭.১৭
৫.১১
২.৬৭
-১.৪৭
পল্সেস
০.৬৪
১১.৯০
১৪.৬৩
১২.৫৪
১০.১০
১০.২৪
৯.৮৬
মনা মশীং
১.৮৭
১০.৬৪
৩.১৪
-১২.২৫
-৯.২১
৮.২০
৭.০৩
অলু
০.২৮
৬১.৩৬
৬২.০৫
৫২.৫৬
৫৬.২০
৬৯.০৭
৮২.৯৩
তিলহৌ
০.১৬
১১২.৩১
৭২.৩৪
৫.৮১
-১৫.২৭
-২৫.৫৬
-৩৪.৪৮
উহৈ
১.৬০
-১.৯২
০.২৬
০.৮৬
২.৩১
-৩.০৩
-০.২৫
শঙ্গোম
৪.৪৪
৫.৫৯
৫.৮৭
৫.৫৮
৪.৪০
৪.৬১
৪.২৫
য়েরুম, শা অমসুং ঙা
২.৪০
৪.১৯
২.৩১
২.০৮
৪.৪৫
৫.২৭
৬.২৩
খ. চীঞ্জাক্কী পোৎলম নত্তবা
৪.১২
০.৮৯
-২.৯৮
-৩.৯২
-২.৮০
-৩.৫৭
-১.৪৬
থাউ থোকপা মরু
১.১২
২.৮৯
১.৮৯
৩.৯২
৩.২০
২.৬০
২.৬৪
গ. মিনরেল
০.৮৩
১৩.৬২
-২.৪৭
-১.৬৩
৮.৪১
-৭.৭৬
৪.৯৯
ঘ. ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
-৩৮.৯৮
-৫৮.৭৬
-৪৬.২৭
-২৫.১৭
-২৫.৫৬
-১৭.৪৪
২. ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
-২.৯৩
-১২.৬৫
-২৩.০৮
-১৬.২৪
-৯.৮৪
-৯.৬৮
এল.পি.জি.
০.৬৪
১১.৮৭
-১.১১
-২৮.৬৩
-১৯.৯৬
-৫.৭২
৬.১৫
পেত্রোল
১.৬০
-৬.৮৬
-২৩.৯২
-৩০.২৭
-২২.৩৪
-১৩.৮৭
-১৩.৭৮
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
-১০.৫৫
-২০.৪২
-৩৪.৮৯
-২৪.৫৫
-১৫.০২
-১৪.৩৩
৩. শাখিবা পোত্থোক
৬৪.২৩
০.২৫
০.১৭
-০.৩৪
০.০৮
০.৫১
১.২৭
এম.এফ./ও. চীঞ্জাক্কী পোত্থোক
৯.১২
৬.৩১
৫.৩৩
৪.৭৭
৫.১২
৪.৮৭
৪.৬৮
মনা মশীং অমসুং শাগী থাউ অমসুং ফেৎ
২.৬৪
১১.৯৬
১০.৯৭
১১.৩৪
১৪.৩২
১৫.৮৫
১৭.৩৮
এম.এফ./ও. বিবরেজ
০.৯১
২.১৩
১.৮৭
২.২০
১.৭৮
০.৮৯
১.১৩
এম.এফ./ও. হিদাক মনাগী পোত্থোক
০.৫১
০.৪৬
২.০৯
৪.৮৩
২.৯৯
২.৯৫
০.৮৪
এম.এফ./ও. তেক্সতাইল
৪.৮৮
-১.৬০
-২.০১
-৩.৬৮
-৪.৮৬
-৪.৭৯
-৪.২৩
এম.এফ./ও. তোংনবা পোৎ
০.৮১
০.০৭
-০.০৭
০.০৭
-০.৫১
-০.৫১
-০.৮৭
এম.এফ./ও. শউন অমসুং মসিগা মরী লৈনবা পোৎ
০.৫৪
-২.৫৭
-২.৪০
-০.৭৬
-০.৮৪
-০.৩৪
-০.৭৬
এম.এফ./ও. উ অমসুং উ অমসুং কোর্ক্কী পোত্থোক
০.৭৭
-১.৭০
-০.৭৫
-১.১৯
-০.৩০
-০.৫২
০.৩০
এম.এফ./ও. চে অমসুং চেগা মরী লৈনবা পোত্থোক
১.১১
-২.৭৫
-২.৬৬
-১.৭৯
-১.৭১
-১.৬৪
-১.৪৮
এম.এফ./ও. কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক
৬.৪৭
-৩.৪৩
-৩.৯২
-৩.৫৯
-২.৭৭
-২.১১
-২.০৩
এম.এফ./ও. ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল পোত্থোক
১.৯৯
২.৬১
৪.১৬
২.৩৯
২.৮৬
৩.০৩
৩.০১
এম.এফ./ও. রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক
২.৩০
-২.৪৫
-২.১৯
-১.৮৩
-১.৪৬
-১.৩৭
-০.৭৪
এম.এফ./ও. অতোপ্পা মেতালিক মিনরেল নত্তবা পোত্থোক
৩.২০
-০.৪৩
০.৩৪
-০.২৫
০.০০
০.১৭
০.৪৩
সিমেন্ত, লাইম অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
১.৪৫
২.২৫
০.৯৮
০.০৮
১.৪১
২.০৩
এম.এফ./ও. বেসিক মেতাল
৯.৬৫
-৪.৫৯
-৩.১৭
-৫.৭৫
-৪.৫১
-২.৬২
১.৮২
মাইল্দ স্তীল - সেমি লোইশিল্লবা স্তীল
১.২৭
-২.৩৪
-১.৭৩
-২.৬৯
-১.৮৭
০.০০
৪.১৭
এম.এফ./ও. ফেব্রিকেতেদ মেতাল প্রদক, মেচিনরী অমসুং ইক্বীপমেন্ত নত্তনা
৩.১৫
-১.২৮
-১.৭১
-৩.৫৯
-২.০৭
-০.৯৬
-১.৩১
* = প্রোবিজনেল, এম.এফ./ও. = মেন্যুফেকচর ওব
এনেক্সর-৩
পোৎলম/মরুওইবা কাংলুপ/কাংলুপ/মখা তাবা কাংলুপ/আইতেম
অরুম্বা
হৌখিবা থা ৬কী চব্ল্যু.পি.আই. ইন্দেক্স
মার্চ-২০
এপ্রিল-২০
মে-২০
জুন-২০
জুলাই-২০*
ওগস্ত-২০*
কোমোদিতী পুম্বা
১০০.০০
১২০.৪
১১৯.২
১১৭.৫
১১৯.৩
১২০.৬
১২১.৭
১. মরুওইবা পোৎলম
২২.৬২
১৩৭.৪
১৩৭.৮
১৩৭.৩
১৪০.৯
১৪৩.৭
১৪৬.৩
ক. চীঞ্জাক্কী পোৎলম
১৫.২৬
১৫১.২
১৫৪.৫
১৫৩.১
১৫৫.৪
১৬০.৬
১৬২.১
সেরিএলস
২.৮২
১৬১.৭
১৬২.৭
১৬২.৭
১৬২.২
১৬১.৬
১৫৯.৫
ফৌ
১.৪৩
১৫৯.৩
১৬২.৭
১৬৩.১
১৬৫.৬
১৬৫.৯
১৬৪.৮
গেহু
১.০৩
১৬২.৯
১৬১.২
১৬১.৫
১৫৮.৫
১৫৭.৫
১৫৪.২
পল্সেস
০.৬৪
১৫১.৪
১৫৮.৩
১৫৯.৭
১৫৯.২
১৫৯.৪
১৫৯.৪
মনা মশীং
১.৮৭
১৫৮.১
১৬৭.৩
১৫৩.৩
১৬৬.৬
২০৮.৫
২১১.৭
অলু
০.২৮
২১৫.৯
২৩১.৯
২৪০.৯
২৬৫.৭
২৯৭.৯
৩২১.৪
তিলহৌ
০.১৬
২২৯.৩
২০৪.৪
১৪২.০
১৩৩.৭
১৩৫.৪
১৪২.৩
উহৈ
১.৬০
১৩৭.৮
১৫৪.৬
১৫২.২
১৫০.৮
১৫০.৬
১৫৮.৯
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৫১.২
১৫১.৬
১৫১.৪
১৫১.৯
১৫২.০
১৫২.১
য়েরুম, শা অমসুং ঙা
২.৪০
১৪৬.৮
১৪৬.২
১৪৭.৩
১৫২.৫
১৫১.৯
১৫৩.৪
খ. চীঞ্জাক্কী পোৎলম নত্তবা
৪.১২
১২৪.৮
১২৩.৯
১২২.৫
১২৫.১
১২৪.১
১২৭.৯
থাউ থোকপা মরু
১.১২
১৪৯.৭
১৫০.৬
১৫৩.৬
১৫৪.৮
১৫৪.০
১৫৫.৭
গ. মিনরেল
০.৮৩
১৫৬.৮
১৫৪.১
১৫০.৯
১৬৬.৩
১৫০.৯
১৬৬.৩
ঘ. ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
৪৭.৯
৩৩.৯
৪৩.৯
৫৬.২
৫৬.২
৬০.৬
২. ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
৯৯.৫
৮৯.৮
৮০.৩
৮৫.৬
৯০.৭
৯১.৪
এল.পি.জি.
০.৬৪
৯৬.১
৮৯.০
৬৫.৩
৭৩.৮
৭৪.২
৭৪.২
পেত্রোল
১.৬০
৮০.১
৬৬.৮
৬১.৫
৬৬.৪
৭৩.৩
৭৩.২
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
৮৬.৫
৭৬.০
৬২.৯
৭১.৬
৭৯.২
৮০.১
৩. শাখিবা পোত্থোক
৬৪.২৩
১১৮.৬
১১৮.৭
১১৮.২
১১৮.৬
১১৮.৬
১১৯.৩
এম.এফ./ও. চীঞ্জাক্কী পোত্থোক
৯.১২
১৩৬.৫
১৩৬.৩
১৩৬.১
১৩৭.৫
১৩৭.৭
১৩৮.৭
মনা মশীং অমসুং শাগী থাউ অমসুং ফেৎ
২.৬৪
১২৭.৩
১২৬.৪
১২৫.৭
১২৮.৫
১৩০.১
১৩৩.৭
এম.এফ./ও. বিবরেজ
০.৯১
১২৪.৬
১২৫.০
১২৫.৪
১২৫.৫
১২৪.৮
১২৫.১
এম.এফ./ও. হিদাক মনাগী পোত্থোক
০.৫১
১৫৪.৫
১৫৬.৪
১৬০.৬
১৫৮.৬
১৫৭.০
১৫৫.২
এম.এফ./ও. তেক্সতাইল
৪.৮৮
১১৬.৭
১১৭.০
১১৫.২
১১৩.৬
১১৩.২
১১৩.১
এম.এফ./ও. তোংনবা পোৎ
০.৮১
১৩৮.৪
১৩৮.৯
১৩৮.৪
১৩৭.৩
১৩৭.০
১৩৬.৪
এম.এফ./ও. শউন অমসুং মসিগা মরী লৈনবা পোৎ
০.৫৪
১১৭.৫
১১৭.৭
১১৮.৩
১১৭.৬
১১৭.৯
১১৮.৩
এম.এফ./ও. উ অমসুং উ অমসুং কোর্ক্কী পোত্থোক
০.৭৭
১৩২.৮
১৩২.৬
১৩৩.১
১৩৪.১
১৩৪.৩
১৩৪.৭
এম.এফ./ও. চে অমসুং চেগা মরী লৈনবা পোত্থোক
১.১১
১২০.৪
১২০.৬
১২০.৮
১২০.৪
১২০.১
১১৯.৬
এম.এফ./ও. কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক
৬.৪৭
১১৫.৫
১১৫.২
১১৫.৫
১১৫.৭
১১৫.৯
১১৫.৮
এম.এফ./ও. ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল পোত্থোক
১.৯৯
১২৯.৭
১৩০.৩
১২৮.৬
১২৯.৩
১২৯.১
১৩০.২
এম.এফ./ও. রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক
২.৩০
১০৭.৪
১০৭.৩
১০৭.৪
১০৭.৭
১০৭.৬
১০৭.৫
এম.এফ./ও. অতোপ্পা মেতালিক মিনরেল নত্তবা পোত্থোক
৩.২০
১১৬.১
১১৭.৮
১১৮.২
১১৮.৩
১১৭.৭
১১৭.২
সিমেন্ত, লাইম অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
১১৯.০
১২২.৬
১২৩.৮
১২১.৯
১২১.৯
১২০.৯
এম.এফ./ও. বেসিক মেতাল
৯.৬৫
১০৬.০
১০৭.০
১০৩.৩
১০৩.৮
১০৪.১
১০৬.৫
মাইল্দ স্তীল - সেমি লোইশিল্লবা স্তীল
১.২৭
৯৫.৮
৯৬.৩
৯৪.১
৯৪.৪
৯৪.৯
৯৭.৫
এম.এফ./ও. ফেব্রিকেতেদ মেতাল প্রদক, মেচিনরী অমসুং ইক্বীপমেন্ত নত্তনা
৩.১৫
১১৫.৩
১১৪.৮
১১২.৮
১১৩.৮
১১৩.৮
১১৩.২
* = প্রোবিজনেল, এম.এফ./ও. = মেন্যুফেকচর ওব