Ministry of Health and Family Welfare
Allocation of Funds to States for Battling COVID-19
15 SEP 2020 2:57PM by PIB Delhi
Public health and hospitals being a State subject, the primary responsibility of treatment of COVID-19 patients lies with the respective State governments. States/UTs are using their own resources for COVID-19 management including for treatment of the patients and the details are not maintained centrally.
Besides this, States/UTs are being provided required technical and financial assistance under National Health Mission (NHM) for managing the COVID-19.
Further, financial assistance to States/UTs has been given based on the number of cases and trends of COVID-19 Pandemic. Accordingly, all the States/ UTs are provided with necessary financial support under India COVID-19 Emergency Response and Health System Preparedness Package. States /UTs were given flexibility to use the resources available under NHM to prepare the public healthcare system for COVID-19 management.
During FY 2020-21, funds of Rs 4230.78 crore have been released to the States/ UTs as on 03.09.2020 and the State wise amount allocated and released to each State/UT is given below:
Statement showing State-wise Central Allocation and Release under the COVID-19 Package (Phase-I and Phase-II)
(Rs. in Crore)
Sl. No.
State/UT
Central Allocation (Phase-I)
Central Allocation (Phase-II)
Central Release (Phase-I)
Central Release (Phase-II)
A. High Focus States
1
Bihar
80.2
66.23
80.2
33.11
2
Chhattisgarh
29.65
24.49
29.65
12.24
3
Jharkhand
26.86
22.18
26.86
11.09
4
Madhya Pradesh
131.21
108.36
131.21
54.18
5
Odisha
46.35
38.28
46.35
19.14
6
Rajasthan
201.72
166.59
201.72
83.29
7
Uttar Pradesh
236.4
195.23
236.4
97.61
B. Hilly States
8
Himachal Pradesh
24.08
19.89
24.08
19.89
9
Uttarakhand
30.11
24.87
30.11
24.87
C. Other States
10
Andhra Pradesh
141.46
116.82
141.46
58.41
11
Telangana
181.82
150.15
181.82
75.07
12
Goa
4.23
3.49
4.23
1.75
13
Gujarat
85.79
170
85.79
85
14
Haryana
75.58
62.42
75.58
31.21
15
Karnataka
128.92
106.47
128.92
53.23
16
Kerala
219.38
181.17
219.38
90.59
17
Maharashtra
393.82
450
393.82
0
18
Punjab
71.87
59.35
71.87
59.36
19
Tamil Nadu
312.64
400
312.64
199
20
West Bengal
81.14
110
81.14
110
Total
2,503.23
2,475.99
2,503.23
1,119.04
D. Union Territories without legislature
21
Andaman and Nicobar Isl.
5.38
4.44
5.38
4.44
22
Chandigarh
9.39
7.75
9.39
0
23
Dadra and Nagar Haveli & Daman & Diu
0.97
0.8
0.97
0.8
24
Lakshadweep
0.22
0.18
0.22
0
Total
15.96
13.17
15.96
5.24
E. Union Territories with legislature
25
Delhi
255.12
350.00
255.12
0
26
Puducherry
3.06
4.00
3.06
0
27
Jammu and Kashmir
78.37
64.72
78.37
64.72
28
Ladakh (UT w/o legislature)
20
16.52
20
0
Total
356.55
435.24
356.55
64.72
F. North-Eastern High Focus States
29
Arunachal Pradesh
9.37
7.74
9.37
7.74
30
Assam
84.29
69.61
84.29
34.81
31
Manipur
6.37
5.26
6.37
5.26
The Minister of State (Health and Family Welfare), Sh Ashwini Kumar Choubey stated this in a written reply in the Rajya Sabha here today.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ লান্থেংননবা রাজ্যশিংদা ফন্দশিং এলোকেৎ তৌবা
15 SEP 2020 2:57PM by PIB Imphal
পব্লিক হেল্থ অমসুং হোস্পিতালশিং অসি রাজ্যগী হীরম অমা ওইবনা কোবিদ-১৯ নাবা মীওইশিং লায়েংবগী মরু ওইবা থৌদাং অসি মশা-মশাগী রাজ্য সরকারশিংগী ওইরি। অনাবা মীওইশিং লায়েংবা য়াওনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা মখোয় মশাগী লৈজরিবা রিসোর্সশিং শীজিন্নদুনা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা তৌরি অমসুং মসিগা মরী লৈনবশিং কেন্দ্রনা পুথোক্তে।
মসিগী মথক্তা, রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা নেস্নেল হেল্থ মিসন (এন.ঐচ.এম.)গী মখাদা মথৌ তাবা তেক্নিকেলগী ওইবা অমদি শেলগী মতেংশিং ফংহল্লি।
মখা তানা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিগী কেসশিংগী মশিং অমসুং ওইরিবা ফীভমশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা শেলগী মতেং পীথরি। মসিগী মতুং ইন্না রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্তা ভারতকী কোবিদ-১৯ ইমর্জেন্সী রেস্পোন্স অমসুং হেল্থ সিস্তেম প্রিপিয়র্দনেস পেকেজকী মখাদা মথৌ তাবা শেলগী তেংবাং ফংহল্লি। কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা পব্লিক হেল্থক্যের সিস্তেম শেম্নবা এন.ঐচ.এম.গী মখাদা লৈরিবা রিসোর্সশিং শীজিন্ননবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা অয়াবা পীরি।
শেনবা চহি ২০২০-২১গী মনুংদা, ০৩.০৯.২০২০ ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লুপা করোর ৪২৩০.৭৮গী শেন্থং থাদোকখি অমসুং রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা এলোকেৎ তৌখিবা শেনফম অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. অমমমদা কায়থোকখিবা অদু মখাদা পীরি:
কোবিদ-১৯গী পেকেজগী মখাদা কেন্দ্রগী এলোকেসন অমসুং কায়থখিবা শেনফমগী রাজ্য-রাজ্য ওইনা উৎলিবা স্তেৎমেন্ত
(লুপা করোরদা)
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
কেন্দ্রগী এলোকেসন(ফেজ-I)
কেন্দ্রগী এলোকেসন(ফেজ-II)
কেন্দ্রদগী কায়থখিবা(ফেজ-I)
কেন্দ্রদগী কায়থখিবা(ফেজ-II)
A. মীৎয়েং চাউনা চংলিবা রাজ্যশিং
১
বিহার
৮০.২
৬৬.২৩
৮০.২
৩৩.১১
২
ছত্তিশগর
২৯.৬৫
২৪.৪৯
২৯.৬৫
১২.২৪
৩
ঝারখন্দ
২৬.৮৬
২২.১৮
২৬.৮৬
১১.০৯
৪
মধ্য প্রদেশ
১৩১.২১
১০৮.৩৬
১৩১.২১
৫৪.১৮
৫
ওরিশা
৪৬.৩৫
৩৮.২৮
৪৬.৩৫
১৯.১৪
৬
রাজস্থান
২০১.৭২
১৬৬.৫৯
২০১.৭২
৮৩.২৯
৭
উত্তর প্রদেশ
২৩৬.৪
১৯৫.২৩
২৩৬.৪
৯৭.৬১
B. চিংগী রাজ্যশিং
৮
হিমাচল প্রদেশ
২৪.০৮
১৯.৮৯
২৪.০৮
১৯.৮৯
৯
উত্তরাখন্দ
৩০.১১
২৪.৮৭
৩০.১১
২৪.৮৭
C. অতোপ্পা রাজ্যশিং
১০
অন্ধ্র প্রদেশ
১৪১.৪৬
১১৬.৮২
১৪১.৪৬
৫৮.৪১
১১
তেলঙ্গনা
১৮১.৮২
১৫০.১৫
১৮১.৮২
৭৫.০৭
১২
গোৱা
৪.২৩
৩.৪৯
৪.২৩
১.৭৫
১৩
গুজরাত
৮৫.৭৯
১৭০
৮৫.৭৯
৮৫
১৪
হরিয়ানা
৭৫.৫৮
৬২.৪২
৭৫.৫৮
৩১.২১
১৫
কর্নাতকা
১২৮.৯২
১০৬.৪৭
১২৮.৯২
৫৩.২৩
১৬
কেরেলা
২১৯.৩৮
১৮১.১৭
২১৯.৩৮
৯০.৫৯
১৭
মহারাস্ত্র
৩৯৩.৮২
৪৫০
৩৯৩.৮২
০
১৮
পঞ্জাব
৭১.৮৭
৫৯.৩৫
৭১.৮৭
৫৯.৩৬
১৯
তামিল নাদু
৩১২.৬৪
৪০০
৩১২.৬৪
১৯৯
২০
ৱেস্ত বেঙ্গল
৮১.১৪
১১০
৮১.১৪
১১০
অপুনবা
২,৫০৩.২৩
২,৪৭৫.৯৯
২,৫০৩.২৩
১,১১৯.০৪
D. লেজিসলেচর লৈতবা য়ুনিয়ন তেরিতোরিশিং
২১
অন্দমান অমসুং নিকোবার আইলেন্দ
৫.৩৮
৪.৪৪
৫.৩৮
৪.৪৪
২২
চন্দিগর
৯.৩৯
৭.৭৫
৯.৩৯
০
২৩
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলী অমসুং দামন অমসুং দ্যু
০.৯৭
০.৮
০.৯৭
০.৮
২৪
লক্ষদ্বীপ
০.২২
০.১৮
০.২২
০
অপুনবা
১৫.৯৬
১৩.১৭
১৫.৯৬
৫.২৪
E. লেজিসলেচর লৈবা য়ুনিয়ন তেরিতোরিশিং
২৫
দিল্লী
২৫৫.১২
৩৫০.০০
২৫৫.১২
০
২৬
পুদুচেরী
৩.০৬
৪.০০
৩.০৬
০
২৭
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৭৮.৩৭
৬৪.৭২
৭৮.৩৭
৬৪.৭২
২৮
লদাখ ( য়ু.তি. দবল্যু/ও লেজিসলেচর)
২০
১৬.৫২
২০
০
অপুনবা
৩৫৬.৫৫
৪৩৫.২৪
৩৫৬.৫৫
৬৪.৭২
F. অৱাং নোংপোক্কী চাউনা মীয়েং চংলিবা রাজ্যশিং
২৯
অরুনাচল প্রদেশ
৯.৩৭
৭.৭৪
৯.৩৭
৭.৭৪
৩০
অসাম
৮৪.২৯
৬৯.৬১
৮৪.২৯
৩৪.৮১
৩১
মনিপুর
৬.৩৭
৫.২৬
৬.৩৭
৫.২৬
মিনিস্তর ওফ স্তেৎ (হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল), এস.ঐচ. অশ্বিনি কুমার চৌবেনা মসি ঙসি রাজ্য সভাগী অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।