Ministry of Petroleum & Natural Gas
Cylinders distributed under PMUY during Corona crisis
16 SEP 2020 1:28PM by PIB Delhi
Pradhan Mantri Ujjwala Yojana(PMUY) commenced w.e.f. 01.05.2016 to provide deposit free LPG connections to adult woman of poor households. The target of the same was achieved on 7th September, 2019. Year-wise details of LPG connections released under the Scheme are as under:-
Year
2016-17
2017-18
2018-19
2019-20
No. of connections released
200.3 lakh
155.7 lakh
362.9 lakh
82.64 lakh
State/UT-wise details of refill issued and amount spent from April, 2020 to August, 2020 under Pradhan Mantri Garib Kalyan Yojana to the PMUY beneficiaries are at Annexure.
This information was given by the Union Minister of Petroleum & Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan in the Rajya Sabha today in a written reply.
*****
YKB/SK
Annexure
Annexure referred to para (b) of Rajya Sabha Unstarred Question No. 459 to be answered on 16th September, 2020 regarding “Cylinder distributed under PMUY during Corona crisis” asked by Shri Mahesh Poddar.
State
Amount spent by Industry on Free Refill Scheme under PMGKY (Rs. in Cr)
Refills delivered against PMGKY Advance given to the Beneficiaries
Andaman and Nicobar islands
1.57
20,769
Andhra Pradesh
51.63
7,33,230
Arunachal Pradesh
5.18
65,998
Assam
362.57
42,61,952
Bihar
1,111.71
1,44,39,342
Chandigarh
0.02
246
Chhattisgarh
324.16
31,71,197
Dadra and Nagar haveli, daman &diu
1.69
22,600
Delhi
12.63
1,94,869
Goa
0.14
2,024
Gujarat
325.92
44,31,673
Haryana
99.02
14,90,015
Himachal Pradesh
19.65
2,85,947
Jammu and Kashmir
145.74
18,36,761
Jharkhand
375.20
47,15,844
Karnataka
378.31
54,48,255
Kerala
33.22
4,78,410
Ladakh
1.66
17,039
Lakshadweep
0.03
460
Madhya Pradesh
773.78
98,07,942
Maharashtra
505.13
73,24,831
Manipur
21.20
2,51,990
Meghalaya
14.08
1,47,750
Mizoram
4.20
51,690
Nagaland
5.93
75,654
Odisha
571.72
77,26,387
Puducherry
2.03
30,613
Punjab
163.51
24,33,890
Rajasthan
738.58
1,01,62,602
Sikkim
1.65
21,055
Tamil Nadu
413.90
58,28,658
Telangana
130.36
17,65,085
Tripura
37.47
3,79,414
Uttar Pradesh
1,817.28
2,58,12,057
Uttarakhand
50.15
7,29,948
West Bengal
1,169.38
1,65,21,610
TOTAL
9,670.41
13,06,87,807

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
কোরোনা ক্রাইসিস মতমদা পি.এম.য়ু.ৱাই.গী মখাদা সিলিন্দরশিং য়েন্থোকখ্রে
16 SEP 2020 1:28PM by PIB Imphal
প্রধানমন্ত্রী উজ্বলা য়োজনাগী মখাদা ০১.০৫.২০১৬ দগী হৌনা চৎনদুনা লাইরবা ইমুংশিংগী অহল ওইরবা নুপীশিংদা লেম্না এল.পি.জি. কনেক্সন ফংহন্নবা লাউথোকখি। হায়রিবসিগী মান্ননা পান্দম অসি সেপ্তেম্বর ৭, ২০১৯দা ফংবা ঙমখি। স্কীম অসিগী মখাদা চহি-চহিগী ওইবা এল.পি.জি.কনেক্সনগী ৱারোল অসি মখাদা পীরিঃ
চহি
২০১৬-১৭
২০১৭-১৮
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
পীখিবা কনেক্সনশিংগী মশিং
লাক্ষ ২০০.৩
লাক্ষ ১৫৫.৭
লাক্ষ ৩৬২.৯
লাক্ষ ৮২.৬৪
রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা এপ্রীল ২০২০দগী অগস্ত ২০২০ ফাওবগী ওইনা প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান য়োজনাগী মখাদা পি.এম.য়ু.ৱাই.গী বেনিফিসিয়রীশিংদা পীখিবা রিফিল অমদি তিংখিবা চাদিংগী মরিক চুম্বা ৱারোল অসি এনেক্সর অসিদা য়াওরি।
পাউখুম অসি পেত্রেলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান্না ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম অমা ওইনা পীখিবনি।
এনেক্সর
শ্রী মহেশ পোদারনা সেপ্তেম্বর ১৬, ২০২০দা হংখিবা ৱাহং “কোরোনাগী মতমদা পি.এম.য়ু.ৱাই.গী মখাদা য়েন্থোকখিবা সিলিন্দর”গী মতাংদা রাজ্য সভাগী অনস্তেয়র ওইবা ৱাহং ৪৫৮গী পেরা(বি.)গা মরি লৈনবা এনেক্সর।
রাজ্যশিং
পি.এম.জি.কে.ৱাই.গী মখাদা ইন্দস্ত্রীনা লেম্না রিফিল তৌবগী স্কীমদা তৌখিবা চাদিংগী শেনফম (করোরদা)
পি.এম.জি.কে.ৱাই.দগী মাংজৌননা বেনিফিসিয়রীশিংদা পীখিবা রিফিলশিং
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎ
১.৫৭
২০,৭৬৯
অন্ধ্র প্রদেশ
৫১.৬৩
৭,৩৩,২৩০
অরুনাচল প্রদেশ
৫.১৮
৬৫,৯৯৮
অসাম
৩৬২.৫৭
৪২,৬১,৯৫২
বিহার
১,১১১.৭১
১,৪৪,৩৯,৩৪২
চান্দিগচ়
০.০২
২৪৬
ছতিসগড়
৩২৪.১৬
৩১,৭১,১৯৭
দদ্রা অমসুং নগর হবেলী, দমন অমসুং দিয়ু
১.৬৯
২২,৬০০
দেল্লী
১২.৬৩
১,৯৪,৮৬৯
গোৱা
০.১৪
২,০২৪
গুজরাত
৩২৫.৯২
৪৪,৩১,৬৭৩
হরিয়ানা
৯৯.০২
১৪,৯০,০১৫
হিমাচল প্রদেশ
১৯.৬৫
২,৮৫,৯৪৭
জম্মু অমসুং কাশ্মির
১৪৫.৭৪
১৮,৩৬,৭৬১
ঝারখন্দ
৩৭৫.২০
৪৭,১৫,৮৪৪
কর্নাতকা
৩৭৮.৩১
৫৪,৪৮,২৫৫
কেরলা
৩৩.২২
৪,৭৮,৪১০
লদাখ
১.৬৬
১৭,০৩৯
লক্ষ্বদ্বীপ
০.০৩
৪৬০
মধ্য প্রদেশ
৭৭৩.৭৮
৯৮,০৭,৯৪২
মহারাস্ত্র
৫০৫.১৩
৭৩,২৪,৮৩১
মনিপুর
২১.২০
২,৫১,৯৯০
মেঘালয়
১৪.০৮
১,৪৭,৭৫০
মিজোরাম
৪.২০
৫১,৬৯০
নাগালেন্দ
৫.৯৩
৭৫,৬৫৪
ওরিশা
৫৭১.৭২
৭৭,২৬,৩৮৭
পুদুচেরী
২.০৩
৩০,৬১৩
পঞ্জাব
১৬৩.৫১
২৪,৩৩,৮৯০
রাজস্থান
৭৩৮.৫৮
১,০১,৬২,৬০২
সিক্কীম
১.৬৫
২১,০৫৫
তমিল নাদু
৪১৩.৯০
৫৮,২৮,৬৫৮
তেলঙ্গনা
১৩০.৩৬
১৭,৬৫,০৮৫
ত্রিপুরা
৩৭.৪৭
৩,৭৯,৪১৪
উত্তর প্রদেশ
১,৮১৭.২৮
২,৫৮,১২,০৫৭
উত্তরাখন্দ
৫০.১৫
৭,২৯,৯৪৮
নোংচুপ বঙ্গাল
১,১৬৯.৩৮
১,৬৫,২১,৬১০
অপুনবা
,৬৭০.৪১
১৩,০৬,৮৭,৮০৭