Ministry of Women and Child Development
Increase in Domestic Violence against Women during Lockdown Period
17 SEP 2020 3:57PM by PIB Delhi
As per the information received from National Legal Services Authority (NALSA) for the period from April 2020 to June 2020, legal aid and assistance has been provided in 2878 domestic violence cases and petition has been filed in 452 cases under the Protection of Women from Domestic Violence Act, 2005 (PWDVA). 694 cases have been resolved through counselling/ mediation.
The Ministry issued its advisory dated 25.03.2020 to ensure that during the nationwide lockdown, its One Stop Centres (OSCs) under One Stop Centre Scheme and Women Helplines (WHL) under the Universalisation of Women Helpline Scheme (through toll free telephonic short code 181) which support women on matters pertaining to safety, remain operational. In the same advisory, Protection Officers under the Protection of Women from Domestic Violence Act, 2005 and ‘Dowry Prohibition Officers’ under the Dowry Prohibition Act, 1961 were also directed to continue their services related to providing protection and support to women affected by violence during the lockdown.
This information was given in a written reply by the Union Minister of Women and Child Development, Smt. Smriti Zubin Irani in Rajya Sabha today.

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
লোকদাউন মনুংদা নুপীবু ওৎ নৈবা হেনগৎলকপা
17 SEP 2020 3:57PM by PIB Imphal
এপ্রিল ২০২০দগী জুন ২০২০ ফাওবগী ওইনা নেসনেল লিগেল সর্ভিসেস ওথোরিতী (এন.এ.এল.এস.এ.)দগী ফংবা পাউগী মতুং ইন্না, দোমেস্তিক ভাইওলেন্স কেস ২৮৭৮তা লিগেল এদ অমসুং তেংবাং পীখ্রে অমদি প্রোতেক্সন ওফ ৱুমেন ফ্রোম দোমেস্তিক ভাইওলেন্স এক্ত, ২০০৫ (পি.দব্লিউ.দি.ভি.এ.)গী মখাদা কেস ৪৫২দা পিতিসন ফাইল তৌখ্রে‍। কেস ৬৯৪ পাউতাক পীদুনা/ৱাতেমদুনা লোইশিনখ্রে‍।
মন্ত্রালয়না ২৫.০৩.২০২০দা থোকখিবা পাউতাক ৱারোলদা লৈবাক শিনবা থুংবা লোকদাউন মনুংসিদা ঙাকশেলগা মরী লৈনবা হীরমশিংদা নুপীশিংদা ঙাক্লৌ পীরিবা মখোয়গী ৱন স্তোপ সেন্তর স্কিমগী মখাদা লৈবা ৱন স্তোপ সেন্তরশিং (ও.এস.সি.শিং) অমসুং য়ুনিভর্সেলাইজেসন ওফ ৱুমেন হেল্পলাইন স্কিমগী (তোল ফ্রী তেলিফোনিক সোর্ত কোদ ১৮১গী খুত্থাঙদা) মখাদা লৈবা ৱুমেন হেল্পলাইনশিং (দব্লিউ.ঐচ.এল.) মথৌ তৌদুনা লৈননবা ৱাফম থমখি‍। হায়রিবা পাউতাক ৱারোল অদুদা, প্রোতেক্সন ওফ ৱুমেন ফ্রোম দোমেস্তিক ভাইওলেন্স এক্ত, ২০০৫গী মখাদা লৈবা প্রোতেক্সন ওফিসরশিং অমসুং দৌরী প্রোহিবিসন এক্ত, ১৯৬১গী মখাদা লৈবা ‘দৌরী প্রোহিবিসন ওফিসরশিং’দা লোকদাউন মনুংদা ওৎপী নৈবিবনা শোকহল্লবা নুপীশিংদা ঙাকথোকপা অমদি শৌগৎপিবগা মরী লৈনবা সর্ভিসশিং মখা তানা পীননবা পাউতাক পীখি‍।
ৱাফম অসি ৱুমেন এন্দ চাইল্দ দেভেলপমেন্তগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রীমতি স্মৃতি জুবিন ইরানিনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি‍।