Ministry of Health and Family Welfare
People affected by COVID-19
18 SEP 2020 4:30PM by PIB Delhi
The total number of people affected, recovered and died due to COVID-19 is given below :
State/UT wise details of number of total COVID-19 cases, active cases, recovered cases and deaths (as on 16-09-2020)
S. No.
Name of State / UT
Total Cases
Active cases
Recovered/
Discharged/
Migrated cases
Deaths
1
Andaman & Nicobar Islands
3574
204
3318
52
2
Andhra Pradesh
583925
92353
486531
5041
3
Arunachal Pradesh
6466
1795
4658
13
4
Assam
146575
29180
116903
492
5
Bihar
160871
13055
146980
836
6
Chandigarh
8592
2991
5502
99
7
Chhattisgarh
70777
35909
34279
589
8
Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu
2783
229
2552
2
9
Delhi
225796
29787
191203
4806
10
Goa
25511
5102
20094
315
11
Gujarat
116183
16357
96582
3244
12
Haryana
98622
20430
77166
1026
13
Himachal Pradesh
10335
3801
6444
90
14
Jammu and Kashmir
56654
18678
37062
914
15
Jharkhand
64439
14118
49750
571
16
Karnataka
475265
98555
369229
7481
17
Kerala
114033
31226
82341
466
18
Ladakh
3499
938
2517
44
19
Madhya Pradesh
93053
21620
69613
1820
20
Maharashtra
1097856
292174
775273
30409
21
Manipur
8210
1745
6418
47
22
Meghalaya
4036
1818
2190
28
23
Mizoram
1480
558
922
0
24
Nagaland
5229
1269
3945
15
25
Odisha
158650
32267
125738
645
26
Puducherry
20601
4674
15522
405
27
Punjab
84482
21154
60814
2514
28
Rajasthan
105898
16761
87873
1264
29
Sikkim
2173
464
1690
19
30
Tamil Nadu
514208
46806
458900
8502
31
Telengana
162844
30401
131447
996
32
Tripura
20150
7498
12435
217
33
Uttarakhand
34407
10739
23230
438
34
Uttar Pradesh
324036
67335
252097
4604
35
West Bengal
209146
23942
181142
4062
36
India (Total)
5020359
995933
3942360
82066
For appropriate management of COVID-19 cases, a three tier arrangement of health facilities [(i) COVID Care Center with isolation beds for mild or pre-symptomatic cases; (ii) Dedicated COVID Health Centre (DCHC) with oxygen supported isolation beds for moderate cases and (iii) Dedicated COVID Hospital (DCH) with ICU beds for severe cases] has been implemented. Tertiary care hospitals under ESIC, Defence, Railways, paramilitary forces, Steel Ministry etc. have been leveraged for case management. In addition, Defence Research and Development Organisation (DRDO) has set up large field hospitals with capacities ranging from 1000 to 10,000 isolation beds.
The availability of beds in various districts is monitored by Ministry of Health and Family Welfare. Based on the growth rate trajectory, States are conveyed the requirement to enhance capacity in advance and followed up through letters and video conferences.
Government of India has taken a number of other steps to contain/mitigate the impact of Covid Pandemic that applies to all sections of society. India followed a whole of Government and whole of society approach. Hon’ble Prime Minister, a High level Group of Ministers (GoM), Cabinet Secretary, Committee of Secretaries and senior officers in MoHFW continue to monitor public health response to COVID-19 in the country.
The public health actions were taken in a pre-emptive, pro-active, graded manner based on the evolving scenario. A number of travel advisories were issued restricting inflow of international travelers, till such time, commercial flights were suspended on 23rd March, 2020. Till then, a total of 14,154 flights with 15,24,266 passengers have been screened at these airports. Screening was also done at 12 major and 65 minor ports and land border crossings. In the initial part of the pandemic, India evacuated a large number of stranded passengers from then COVID affected countries (China, Italy, Iran, Japan, Malaysia) and again in the un-lockdown phase, a total of 13,18,891 passengers have been brought back (as on 14th September, 2020) and followed up.
Integrated Disease Surveillance Programme (IDSP) is conducting contact tracing through community surveillance. In the earlier part of the pandemic, this was done for travel related cases and subsequently for cases being reported from community as a part of containment strategy. As on 14th September 2020, a total of about 40 lakh persons have been kept under surveillance. There are 726 laboratories conducting COVID-19 Testing. India is testing is about 1 million samples a day. A total of 5.8 crore samples have been tested so far (as on 14th September 2020).
States are being supported in terms of supply of logistics. So far 1.41 Crore of PPE Kits, 3.44 crores N-95 masks, 10.84 crore tablets of Hydroxychloroquine and 30,663 ventilators and 1,02,400 oxygen cylinders have been supplied to States/UTs/ Central Government hospitals so far (as on 14th September, 2020).
Various cadres of personnel and volunteers across sectors and departments for COVID related works and maintenance of other essential medical services have been worked out, trained through resources made available on the website of MoHFW, iGOT (online platform) by DOPT (https://igot.gov.in/igot/).
MoHFW website is being daily to provide general public with information on current status of COVID-19 spread in India. Communication material is also being hosted on MoHFW website and through social media. A dedicated call centre / helpline (1075) has been started to guide community at large which are being used by the citizens very effectively and on a regular basis.
More than 30 vaccine candidates have been supported which are in different stages of development, 3 candidates are in advanced stage of Phase I/II/III trials and more than 4 are in advanced pre-clinical development stage. A National Expert Group on Vaccine Administration for COVID-19 has been constituted on 7th August, 2020, under NITI Aayog. Thirteen clinical trials of repurposed drugs have been undertaken to build a portfolio of therapeutic options for Covid-19 patients.
Further, financial assistance to States/UTs has been given based on the number of cases and trends of COVID-19 Pandemic. Accordingly, all the States/ UTs are provided with necessary financial support under India COVID-19 Emergency Response and Health System Preparedness Package. States /UTs were given flexibility to use the resources available under NHM to prepare the public healthcare system for COVID-19 management.
During FY 2020-21, funds of Rs 4256.79 crore have been released to the States/ UTs as on 10.09.2020 and the State wise amount allocated and released to each State/UT is given below:A screenshot of a cell phoneDescription automatically generated
The Minister of State (Health and Family Welfare), Sh Ashwini Kumar Choubey stated this in a written reply in the Lok Sabha here today.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯না শোকহল্লবা মীওইশিং
18 SEP 2020 4:30PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯না নাখিবা, নাবা ফখিবা অমসুং শিবগী অপুনবা মশিং অসি মখাদা পীরিঃ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী ওইবা অপুনবা কোবিদ-১৯গী কেস, এক্তিব কেস, নাবা ফরবা কেস অমসুং শিখিবশিং (১৬/৯/২০২০ ফাওবা)-
মথং-মনাও
রাজ্য/য়ু.তি.
অপুনবা কেস মশিং
এক্তিব কেস
অপুনবা নাবা ফরবা/দিসচার্জ তৌরবা/মাইগ্রেৎ তৌরবা
অপুনবা লৈখিদবা
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎ
৩৫৭৪
২০৪
৩৩১৮
৫২
আন্ধ্র প্রদেশ
৫৮৩৯২৫
৯২৩৫৩
৪৮৬৫৩১
৫০৪১
অরুনাচল প্রদেশ
৬৪৬৬
১৭৯৫
৪৬৫৮
১৩
অসম
১৪৬৫৭৫
২৯১৮০
১১৬৯০৩
৪৯২
বিহার
১৬০৮৭১
১৩০৫৫
১৪৬৯৮০
৮৩৬
চান্দিগর
৮৫৯২
২৯৯১
৫৫০২
৯৯
ছতিসগর
৭০৭৭৭
৩৫৯০৯
৩৪২৭৯
৫৮৯
দি. অমসুং দি. অমসুং দি. অমসুং এন.
২৭৮৩
২২৯
২৫৫২
দিল্লী
২২৫৭৯৬
২৯৭৮৭
১৯১২০৩
৪৮০৬
১০
গোৱা
২৫৫১১
৫১০২
২০০৯৪
৩১৫
১১
গুজরাত
১১৬১৮৩
১৬৩৫৭
৯৬৫৮২
৩২৪৪
১২
হরয়ানা
৯৮৬২২
২০৪৩০
৭৭১৬৬
১০২৬
১৩
হিমাচল প্রদেশ
১০৩৩৫
৩৮০১
৬৪৪৪
৯০
১৪
জম্মু অমসুং কশ্মির
৫৬৬৫৪
১৮৬৭৮
৩৭০৬২
৯১৪
১৫
ঝারখন্দ
৬৪৪৩৯
১৪১১৮
৪৯৭৫০
৫৭১
১৬
করনাতকা
৪৭৫২৬৫
৯৮৫৫৫
৩৬৯২২৯
৭৪৮১
১৭
কেরলা
১১৪০৩৩
৩১২২৬
৮২৩৪১
৪৬৬
১৮
লদাখ
৩৪৯৯
৯৩৮
২৫১৭
৪৪
১৯
মধ্য প্রদেশ
৯৩০৫৩
২১৬২০
৬৯৬১৩
১৮২০
২০
মহারাস্ত্রা
১০৯৭৮৫৬
২৯২১৭৪
৭৭৫২৭৩
৩০৪০৯
২১
মনিপুর
৮২১০
১৭৪৫
৬৪১৮
৪৭
২২
মেঘালয়
৪০৩৬
১৮১৮
২১৯০
২৮
২৩
মিজোরম
১৪৮০
৫৫৮
৯২২
২৪
নাগালেন্দ
৫২২৯
১২৬৯
৩৯৪৫
১৫
২৫
ওরিশা
১৫৮৬৫০
৩২২৬৭
১২৫৭৩৮
৬৪৫
২৬
পুদুচেরী
২০৬০১
৪৬৭৪
১৫৫২২
৪০৫
২৭
পঞ্জাব
৮৪৪৮২
২১১৫৪
৬০৮১৪
২৫১৪
২৮
রাজস্থান
১০৫৮৯৮
১৬৭৬১
৮৭৮৭৩
১২৬৪
২৯
সিক্কিম
২১৭৩
৪৬৪
১৬৯০
১৯
৩০
তমিল নাদু
৫১৪২০৮
৪৬৮০৬
৪৫৮৯০০
৮৫০২
৩১
তেলঙ্গানা
১৬২৮৪৪
৩০৪০১
১৩১৪৪৭
৯৯৬
৩২
ত্রিপুরা
২০১৫০
৭৪৯৮
১২৪৩৫
২১৭
৩৩
উত্তরাখন্দ
৩৪৪০৭
১০৭৩৯
২৩২৩০
৪৩৮
৩৪
উত্তর প্রদেশ
৩২৪০৩৬
৬৭৩৩৫
২৫২০৯৭
৪৬০৪
৩৫
নোংচুপ বেঙ্গোল
২০৯১৪৬
২৩৯৪২
১৮১১৪২
৪০৬২
৩৬
ভারত (অপুনবা)
৫০২০৩৫৯
৯৯৫৯৩৩
৩৯৪২৩৬০
৮২০৬৬
কোবিদ-১৯গী কেসশিংবু নীংথিনা শেন্নবা ঙম্নবা হায়দুনা তাইয়র অহুমগী শেন্নবগী পথাপ অমা থবক ওইনা পাঙথোকখ্রেঃ ১) অতপ্পা অমসুং প্রি-সিম্পতমেতিক কেসশিংগী ওইবা আইসোলেসন বেদ লৈবা কোবিদ কেয়র সেন্তর, ২) ময়াই ওইনা কেসশিংগী ওইনা ওক্সিজেনগী ঙাক্লৌ লৈবা দেদিকেতেদ কোবিদ হেল্থ সেন্তর (দি.সি.ঐচ.সি.) অমসুং ৩) শাথিবা কেসশিংগী ওইবা আই.সি.য়ু.গী ফমুং লৈবা দেদিকেতেদ কোবিদ হোস্পিতাল (সি.সি.ঐচ.)। ই.এস.আই.সি., দিফেন্স, রেলৱেজ, পেরামিলিতরী ফোর্স, স্তীল মন্ত্রালয়গী মখাদা কেস থেংননবা হায়দুনা তর্সিএরী থাক্কী হোস্পিতালশিংসু শিজিন্নরি। মসিগী মথক্তা দিফেন্স রিসর্চ অমসুং দিবেলপমেন্ত ওর্গনাইজেসন (দি.আর.দি.ও.)নসু আইসোলেসন ফমুং ১০০০দগী ১০,০০০ ফাওবা লৈবা অচৌবা ফিল্দ হোস্পিতালশিংসু লিংখৎখি।
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না তোঙান তোঙানবা জিলাশিংদা লৈবা ফমুং অহাঙবগী হীরমশিংসু য়েংশিল্লি। গ্রোথ রেৎ ত্রাজেক্তরীদা য়ুম্ফম ওইদুনা রাজ্যশিংদা কেসশিং নীংথিনা শেন্নবা ঙম্নবা মখোয়গী তৌবা ঙম্বশিং হেনগৎহন্নবা হায়দুনা চিথি অমসুং ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা মখোয়গী তঙাই ফদবশিং হায়রক্নবসু খঙহনখ্রবনি।
খুন্নাইগী মীওই খুদিংদা শোকহল্লিবা কোবিদ লায়চৎ অসিগী চৈথেং হন্থহনবা ঙম্নবা হায়দুনা সরকারনা খোঙথাং কয়া অমা পায়খৎখ্রবনি। ভারতনা অমত্তা ওইবা সরকার অমসুং অমত্তা ওইবা খুন্নাইগী থৌওংগী মখা পোন্না থবক পায়খৎলি। প্রধান মন্ত্রী, মন্ত্রীশিংগী অ ৱাংবা থাক্কী কাঙলুপ অমা (জি.ও.এম.), কেবিনেৎ সেক্রেতরীশিং, সেক্রেতরীশিংগী কম্মিত্তীশিং অমসুং এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.গী সেনিয়র ওফিসারশিংনা লৈবাক অসিগী কোবিদ-১৯ থেংনবগী থবক য়েংশিন্দুনা হৌজিক ফাওবা লাক্লি।
মীয়ামগী ওইবা হকশেলগী থৌওংশিং হৌজিক ওইরিবা ফিভমশিং অসিদা য়ুম্ফম ওইদুনা হকথেংনবা, থাক খায়বগী থৌওং শিজিন্নদুনা পাঙথোক্লি। ইন্তর্নেস্নেলগী পেসেঞ্জরশিংগী চত্থোক চৎশিন তৌবদা য়েংশিন্নবা হায়দুনা মরী লৈনবা কাঙলোন কয়া অমা ফোঙখ্রে অমসুং মসিগী মনুংদা ফ্লাইৎ পায়বশিং অসি মার্চ ২৩, ২০২০দগী লেপহনখি। মসিদগী হৌনা এয়রপোর্তশিংদা অপুনবা ফ্লাইৎ ১৪,১৫৪ অমসুং মসিগী পেসেঞ্জর ১৫,২৪,২৬৬ অসিসু স্ক্রীন তৌখি। লমগী ঙমখৈশিং অমসুং মরু ওইবা হিথাংফম ১২ অমসুং অপিকপা হিথাংফম ৬৫দসু স্ক্রীনিং তৌবগী থৌওংশিং পাঙথোকখি। লায়চৎ অসিনা হৌরকপা কুইদ্রিঙৈদা ভারতনা কোবিদনা শোকহল্লবা লৈবাকশিংদা (চাইনা, ইতালী, ইরান, জাপা অমসুং মলেসিয়া) পন্দুনা লৈরবা ভারত মচাশিং য়ুমদা পুরকখি অমসুং লোকদাউন হাঙদোক্লপা মতমদসু সেপ্তেম্বর ১৪, ২০২০ ফাওবগী মনুংদা অপুনবা পেসেঞ্জর ১৩,১৮,৮৯১ পুশিল্লকখি অমসুং মখা তানা পাউ ফাওবগী থবক চত্থরি।
ইন্তিগ্রেতেদ দিজিজ সর্বেলিএন্স প্রোগ্রাম (আই.দি.এস.পি.) অসিনা কম্ম্যুনিতী সর্বেলিএন্সকী খুত্থাংদা কন্তেক্ত ত্রেসিং তৌবগী থবক চত্থরি। লায়চৎ অসিনা হৌরকপগী মতমদা হায়রিবা থৌওং অসি অতোপ্পা লৈবাক্তা চৎলুবা নত্ত্রগা চত্থোক চৎশিন তৌবা মীওই খক্তগী ওইনা পাঙথোক্লম্মি অদুবু লায়চৎ শন্দোরকপগী মতুং ইন্না খুন্নাইগী থাক্তসু লায়না অসিবু লাকশিনবা ঙম্নবা হায়দুনা পাঙথোকপা হৌখি। সেপ্তেম্বর ১৪, ২০২০ ফাওবগী মনুংদা চাউরাক্না মীওই লাখ ৪০মুক সর্বেলিএন্স তৌদুনা থমখি। হৌজিক হৌজিক কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌনবা অপুনবা লেবোরেতরী ৭২৬ লৈ। ভারতনা নোঙমদা সেম্পল মিলিয়ন অমা তেস্ত তৌরি। হৌজিক ফাওবদা (সেপ্তেম্বর ১৪৭, ২০২০) ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫.৮ তেস্ত তৌখ্রে।
রাজ্যশিংদসু লোজিস্তিক্কী মতাংদা তেংবাংলি। হৌজিক ফাওবদা সেপ্তেম্বর ১৪, ২০২০) পি.পি.ই. কিৎস করোর ১.৪১,এন.-৯৫ মাস্ক করোর ৩.৪৪, হাইদ্রোক্সীক্লোরোকেইন গুলি করোর ১০.৮৪, বেন্তিলেতর ৩০,৬৬৩ অমসুং ওক্সিজেন সিলিন্দর ১,০২,৪০০ অসি রাজ্য/য়ু.তি./কেন্দ্র সরকারগী হোস্পিতালশিংদা য়েন্থোকখ্রে।
কোবিদকা মরী লৈনবা থবক থৌরমশিংগী অমসুং অতোপ্পা তঙাই ফদবা মেদিকেলগী সেবাশিংগী মতাংদা ওইনা থৌমী অমসুং বলন্তিয়র কয়া অমা সেক্তর অমসুং বিভাগ কয়াদগী খনগৎপগা লোয়ননা এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.গী দি.ও.পি.তি.গী আই.জি.ও.তি., (ওনলাইন প্লেৎফোর্ম)গী ৱেবসাইত্তা (https://igot.gov.in/igot/) ফংবা রিসোর্সশিংগী খুত্থাংদা ত্রেনিং পীবগী থৌওং চত্থখি।
এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.গী ৱেবসাইৎ নূংতিগী অপদেৎ তোউদুনা ভারত্তা কোবিদ-১৯ শন্দোকপগী মরী লৈনবা ই-পাউশিং মীয়ামদা ফংহন্নবা হোৎনরি। এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.গী ৱেবসাইৎ অমসুং সোসিএল মীদিয়াগী খুত্থাংদা পাউ ফাওনবগী পাম্বৈ কয়া অমসু পীরি। খুন্নাইগী মীওইশিংনা চাং নাইনা শিজিন্নবা য়ানবা অমসুং মখোয়গী তেংবাংনবা দেদিকেতেদ কোল সেন্তর/হেল্পলাইন (১০৭৫) অমসু হৌদোকখি।
শেম-শাবগী তোঙান তোঙানবা থাক্তা লৈরিবা বেক্সিন কেন্দিদেৎ ৩০ হেনবা অসি শৌগত্তুনা লাক্লি অমসুং মসিগী মনুংদা কেন্দিদেৎ ৩না ফেজ ১/২/৩গী ত্রাইএলগী থাক্তা লৈরি অমসুং ৪ হেনবনা এদবান্সদ প্রি-ক্লিনিকেল দিবেলপমেন্ত স্তেজতা লৈরি। নিতি আয়োগকী মখাদা ওগস্ত ৭, ২০২০দা কোবিদ-১৯গী বেক্সিন মীয়ামদা ফংহনবগী নেস্নেল এক্সপর্ত গ্রুপ অমসু শেমখি। কোবিদ-১৯গী অনাবশিংবু লায়ংবগী পোর্তফোলিও শেমগৎপগীদমক্তা শেমদোক শাদোক্লবা হিদাক ১৩গী ক্লিনিকেল ত্রাএলসু পাঙথোকখি।
মখা তাবা ওইনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কোবিদ-১৯গী কেস মশিং অমসুং ফিভমদা য়ুম্ফম ওইদুনা শেলগী তেংবাং কয়া অমসু পীখ্রে। মসিগী মতুং ইন্না রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ইন্দিয়া কোবিদ-১৯ ইমর্জেন্সী রেস্পোন্স ইন হেল্থ সীস্তেম প্রিপেয়র্দনেস পেকেজকী মখাদা তঙাই ফদবা শেলগী তেংবাংসু পীখি। রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা এন.ঐচ.এম.গী মখাদা লৈরিবা রিসোর্সশিং শিজিন্নবা য়াবগী অয়াবা পীদুনা কোবিদ-১৯ শেন্নবগীদমক্তা পব্লিক হেল্থকেয়রগী ফিভম ফগৎহন্নবসু তেংবাংখি।
শেনবা চহি ২০২০-২১গী মনুংদা ১০/৯/২০২০ ফাওবগী মনুংদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা অপুনবা শেনফম লুপা করোর ৪২৫৬.৭৯সু থাদোকখ্রে অমসুং রাজ্য খুদিংগী ওইনা অয়াবা পীরবা অমসুং থাদোকখ্রবা শেনফমগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরিঃ
মসিগী ৱাফমশিং অসি হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অশ্বিনি কুমার চৌবেনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।