Ministry of Health and Family Welfare
COVID hospitals in India
20 SEP 2020 8:13PM by PIB Delhi
As per the information provided by the States/ UTs on the Covid-19 Portal, State-wise details of Covid dedicated facilities and ICU beds in COVID dedicated facilities (Government and Private both) as on 18th September 2020 is given at Annexure.
In view of cases being reported in various parts of the country, the situation is dynamic, and the bed utilization position changes day-to-day. Hence, the data on vacant beds will only be available with the state government/ respective health facilities.
Annexure I
#
State / UT Name
No of Facility
No of District Covered
Total Isolation beds (excluding ICU beds)
Isolation beds of Confirmed Cases
Isolation beds for Suspected cases
O2 Supported beds
Total ICU beds
1
Andaman and Nicobar Islands
23
3
1173
915
258
165
24
2
Andhra Pradesh
581
13
102867
85777
16607
16902
4846
3
Arunachal Pradesh
104
25
2854
1449
1403
172
62
4
Assam
387
33
30558
24784
5746
1682
396
5
Bihar
357
38
36617
28440
8173
6814
650
6
Chandigarh
21
1
3439
2789
650
885
113
7
Chhattisgarh
228
27
22231
18013
4218
1544
722
8
Dadra & Nagar Haveli
5
1
1190
628
560
200
46
9
Daman & Diu
7
2
559
229
330
139
21
10
Delhi
162
11
25719
19929
5790
10023
2617
11
Goa
45
2
1678
1410
268
178
134
12
Gujarat
718
33
49972
38741
11410
14708
4942
13
Haryana
801
22
56286
27905
28381
5985
2227
14
Himachal Pradesh
66
12
3413
3109
304
763
86
15
Jammu and Kashmir
297
20
23122
19058
4364
3213
436
16
Jharkhand
279
24
17797
13885
4014
3185
393
17
Karnataka
1809
30
138725
92780
46515
17162
4963
18
Kerala
327
14
39698
25838
13860
4082
2822
19
Ladakh
5
2
276
246
30
109
37
20
Lakshadweep
11
1
102
44
58
21
14
21
Madhya Pradesh
939
52
70094
37233
32861
14616
2673
22
Maharashtra
3328
36
350340
200266
149917
56737
14866
23
Manipur
38
16
2471
2315
156
358
47
24
Meghalaya
58
11
2212
1552
660
345
83
25
Mizoram
58
11
2731
2370
361
308
44
26
Nagaland
14
11
681
536
145
142
54
27
Odisha
246
30
30206
17088
13118
4129
554
28
Puducherry
17
4
1318
901
427
339
110
29
Punjab
284
22
26805
14187
12648
4266
1643
30
Rajasthan
417
33
43206
26365
16817
8449
1797
31
Sikkim
14
4
1065
842
223
229
20
32
Tamil Nadu
1259
37
191301
127162
64189
25409
8439
33
Telangana
56
18
15604
14814
790
2794
1782
34
Tripura
27
8
2058
1856
202
230
74
35
Uttar Pradesh
757
75
154428
150384
4044
11413
4256
36
Uttarakhand
434
13
30635
19864
10771
2174
481
37
West Bengal
1224
23
70591
14127
56465
12635
1284
Total
15403
718
1554022
1037831
516733
232505
63758
The Minister of State (Health and Family Welfare), Sh Ashwini Kumar Choubey stated this in a written reply in the Rajya Sabha here today.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত্তা লৈরিবা কোবিদ হোস্পিতালশিং
20 SEP 2020 8:13PM by PIB Imphal
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা কোবিদ-১৯ পোর্তেলদা পীরকপা ই-পাউগী মতুং ইন্না, সেপ্তেম্বর ১৮, ২০২০ ফাওবদা রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইনা লৈরিবা কোবিদ দেদিকেতেদ ফেসিলিতীশিংগী অমসুং কোবিদ দেদিকেতেদ ফেসিলিতীশিংদা (সরকার অমসুং লনাই অনিমক্কী) লৈরিবা আই.সি.য়ু. বেদশিংগী অকুপ্পা মরোল এনেক্সরদা পীরি।
লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা শরুকশিংদগী রিপোর্ত তৌরক্লিবা কেসশিং অসি য়েংলগা ফীভম অসি লেপ্তনা ফগৎলক্লি অমদি বেদ শীজিন্নবগী মশিং অসি হৌজিক-হৌজিক অদুমক হোংলি। মরম অসিনা বেদ হাংবগী দেতা অসি রাজ্য সরকার/ মরী লৈনবা হেল্থ ফেসিলিতীশিংদা খক্তা লৈরি।
এনেক্সর I
#
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিং
ফেসিলিতীশিংগী মশিং
কোনশিল্লিবা জিলাশিংগী মশিং
আইসোলেসন বেদশিংগী অপুনবা (আই.সি.য়ু. বেদশিং য়াওদনা)
কনফর্ম কেস শিংগী আইসোলেসন বেদশিং
সসপেক্তেদ কেস শিংগী আইসোলেসন বেদশিং
ও২ সপ্পোর্ত তৌবা বেদশিং
অপুনবা আই.সি.য়ু বেদশিং
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার ঈথৎ
২৩
৩
১১৭৩
৯১৫
২৫৮
১৬৫
২৪
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৫৮১
১৩
১০২৮৬৭
৮৫৭৭৭
১৬৬০৭
১৬৯০২
৪৮৪৬
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১০৪
২৫
২৮৫৪
১৪৪৯
১৪০৩
১৭২
৬২
৪
অসাম
৩৮৭
৩৩
৩০৫৫৮
২৪৭৮৪
৫৭৪৬
১৬৮২
৩৯৬
৫
বিহার
৩৫৭
৩৮
৩৬৬১৭
২৮৪৪০
৮১৭৩
৬৮১৪
৬৫০
৬
চন্দিগর
২১
১
৩৪৩৯
২৭৮৯
৬৫০
৮৮৫
১১৩
৭
ছত্তিশগর
২২৮
২৭
২২২৩১
১৮০১৩
৪২১৮
১৫৪৪
৭২২
৮
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি
৫
১
১১৯০
৬২৮
৫৬০
২০০
৪৬
৯
দামন অমসুং দ্যু
৭
২
৫৫৯
২২৯
৩৩০
১৩৯
২১
১০
দিল্লী
১৬২
১১
২৫৭১৯
১৯৯২৯
৫৭৯০
১০০২৩
২৬১৭
১১
গোৱা
৪৫
২
১৬৭৮
১৪১০
২৬৮
১৭৮
১৩৪
১২
গুজরাত
৭১৮
৩৩
৪৯৯৭২
৩৮৭৪১
১১৪১০
১৪৭০৮
৪৯৪২
১৩
হরিয়ানা
৮০১
২২
৫৬২৮৬
২৭৯০৫
২৮৩৮১
৫৯৮৫
২২২৭
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৬৬
১২
৩৪১৩
৩১০৯
৩০৪
৭৬৩
৮৬
১৫
জম্মু অমসুং কাশমির
২৯৭
২০
২৩১২২
১৯০৫৮
৪৩৬৪
৩২১৩
৪৩৬
১৬
ঝারখন্দ
২৭৯
২৪
১৭৭৯৭
১৩৮৮৫
৪০১৪
৩১৮৫
৩৯৩
১৭
কর্নাতকা
১৮০৯
৩০
১৩৮৭২৫
৯২৭৮০
৪৬৫১৫
১৭১৬২
৪৯৬৩
১৮
কেরেলা
৩২৭
১৪
৩৯৬৯৮
২৫৮৩৮
১৩৮৬০
৪০৮২
২৮২২
১৯
লদাখ
৫
২
২৭৬
২৪৬
৩০
১০৯
৩৭
২০
লক্ষদ্বীপ
১১
১
১০২
৪৪
৫৮
২১
১৪
২১
মধ্য প্রদেশ
৯৩৯
৫২
৭০০৯৪
৩৭২৩৩
৩২৮৬১
১৪৬১৬
২৬৭৩
২২
মহারাস্ত্র
৩৩২৮
৩৬
৩৫০৩৪০
২০০২৬৬
১৪৯৯১৭
৫৬৭৩৭
১৪৮৬৬
২৩
মনিপুর
৩৮
১৬
২৪৭১
২৩১৫
১৫৬
৩৫৮
৪৭
২৪
মেঘালয়
৫৮
১১
২২১২
১৫৫২
৬৬০
৩৪৫
৮৩
২৫
মিজোরাম
৫৮
১১
২৭৩১
২৩৭০
৩৬১
৩০৮
৪৪
২৬
নাগালেন্দ
১৪
১১
৬৮১
৫৩৬
১৪৫
১৪২
৫৪
২৭
ওরিশা
২৪৬
৩০
৩০২০৬
১৭০৮৮
১৩১১৮
৪১২৯
৫৫৪
২৮
পুদুচেরী
১৭
৪
১৩১৮
৯০১
৪২৭
৩৩৯
১১০
২৯
পঞ্জাব
২৮৪
২২
২৬৮০৫
১৪১৮৭
১২৬৪৮
৪২৬৬
১৬৪৩
৩০
রাজস্থান
৪১৭
৩৩
৪৩২০৬
২৬৩৬৫
১৬৮১৭
৮৪৪৯
১৭৯৭
৩১
সিক্কিম
১৪
৪
১০৬৫
৮৪২
২২৩
২২৯
২০
৩২
তামিল নাদু
১২৫৯
৩৭
১৯১৩০১
১২৭১৬২
৬৪১৮৯
২৫৪০৯
৮৪৩৯
৩৩
তেলঙ্গনা
৫৬
১৮
১৫৬০৪
১৪৮১৪
৭৯০
২৭৯৪
১৭৮২
৩৪
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি অমসুং দামন অমসুং দ্যু
২৭
৮
২০৫৮
১৮৫৬
২০২
২৩০
৭৪
৩৫
ত্রিপুরা
৭৫৭
৭৫
১৫৪৪২৮
১৫০৩৮৪
৪০৪৪
১১৪১৩
৪২৫৬
৩৬
উত্তর প্রদেশ
৪৩৪
১৩
৩০৬৩৫
১৯৮৬৪
১০৭৭১
২১৭৪
৪৮১
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
১২২৪
২৩
৭০৫৯১
১৪১২৭
৫৬৪৬৫
১২৬৩৫
১২৮৪
অপুনবা
১৫৪০৩
৭১৮
১৫৫৪০২২
১০৩৭৮৩১
৫১৬৭৩৩
২৩২৫০৫
৬৩৭৫৮
মসি রাজ্যগী মন্ত্রী (হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল) শ্রী অশ্বিনি কুমার চৌবেনা রাজ্য সভাদা ঙসি অইবা পাউখুম অমদা ফোঙদোকখিবনি।