Election Commission
Curtain Raiser
ECI to host International Webinar on
‘Issues, Challenges and Protocols for Conducting
Elections during COVID-19 : Sharing Country Experiences’ on
21st September 2020
20 SEP 2020 8:41PM by PIB Delhi
The Election Commission of India is going to organize an International Webinar on 21st September 2020, on the Theme ‘‘Issues, Challenges and Protocols for Conducting Elections during COVID-19 : Sharing Country Experiences’ on its completion of one year of Chairmanship of the Association of World Election Bodies (A-WEB).
2. The Association of World Election Bodies (A-WEB) is largest association of Election Management Bodies (EMBs) worldwide. At present A-WEB has 115 EMBs as Members & 16 Regional Associations/Organisations as Associate Members. ECI has been very closely associated with the process of formation of A-WEB since 2011-1 ECI hosted the 4th General Assembly of A-WEB on 03 Sep 2019 at Bengaluru and took over as Chair of A-WEB for 2019-2021 term.
3. In accordance with the decision taken at the Extraordinary meeting of the A-WEB Executive Board held at Bengaluru on 02 Sep 2019, an India A-WEB Centre has been established at New Delhi, for world class documentation, research and training for sharing the best practices and capacity building of officials of A-WEB members. ECI has provided all the resources for this Centre. A number of initiatives, led by Shri Sunil Arora, Hon’ble Chief Election Commissioner of India and Chairperson, A-WEB are being taken under the aegis of India A-WEB Centre.
4. This is the first Webinar being held by the India A-WEB Centre. Over 120 delegates from 45 countries across the world (viz. Angola, Argentina, Australia, Bangladesh, Bhutan, Bosnia & Herzegovina, Botswana, Brazil, Cambodia, Cameroon, Colombia, Democratic Republic of Congo, Dominica, El Salvador, Ethiopia, Fiji, Georgia, Indonesia, Jordan, Kazakhstan, Republic of Korea, Kyrgyz Republic, Liberia, Malawi, Maldives, Moldova, Mongolia, Mozambique, Nigeria, Palestine, Philippines, Romania, Russia, Sao Tome and Principe, Solomon Islands, Sierra Leone, South Africa, Sri Lanka, Suriname, Sweden, Taiwan, Tonga, Turkey, Uzbekistan and Zambia) and 4 international organizations (viz. International IDEA, International Foundation of Electoral Systems (IFES), Association of World Election Bodies (A-WEB) and European Centre for Elections) are going to participate in the Webinar.
5. The India A-WEB Centre has, in a very short period of its existence, come out with two very useful publications viz. ‘Brief Profiles of the Countries, member EMBs and Partner Organisations of A-WEB’ and ‘COVID 19 and International Election Experience’ which will be released at the Webinar for the benefit of the entire A-WEB community. The Centre is going to bring out a number of publications and documents, including a world class quarterly ‘A-WEB India Journal of Elections’. A brochure on the Journal is also being released at the Webinar.
6. At the Webinar, presentations will be made by participating EMBs and organisations. Session I which will be chaired by Shri Sushil Chandra, Hon’ble Election Commissioner will include presentations by Fiji, Republic of Korea, Mongolia and Taiwan as well as International IDEA and A-WEB where these EMBs and organisations are going to share the challenges faced as well as their experiences and perspectives for holding elections during COVID 19. Session II, which will be chaired by Shri Rajiv Kumar, Hon’ble Election Commissioner will have presentations from South Africa, Indonesia, Bangladesh, India, Malawi and IFES.
7. It is hoped that interactions and discussions at the International Webinar on 21 Sep 2020 will provide a good opportunity to all the participants to exchange ideas and learn from each others’ experience of holding and managing elections in challenging times of COVID 19 pandemic to ensure free, fair, transparent as well as safe elections.
ECI to host International Webinar on ‘Issues, Challenges and Protocols for Conducting Elections during COVID-19: Sharing Country Experiences’ on 21st September2020.

ইলেক্সন কমিসন
মাইখুম হাংদোকপা
ই.সি.আই.না ২০২০গী সেপ্তেম্বর ২১দা ‘ইসুস, চেলেঞ্জেজ এন্দ প্রোতোকোলস ফোর কন্দক্তিং ইক্সনস দ্যুরিং কোবিদ-১৯: শেয়রিং কন্ত্রী এক্সপরিয়েন্সেস’ হায়রিবা হিরম অসিদা ইন্তরনেসনেল ৱেবিনার অমা পাংথোক্কদৌরি
20 SEP 2020 8:41PM by PIB Imphal
১. ইলেক্সন কমিসন ওফ ইন্দিয়ানা এশোসিয়েসন ওফ় ৱার্ল্দ ইলেক্সন বোদিস (এ-ৱেব) কী চেয়রমেন ওইবগী চহি অমা মপুং ফারকপদা ‘ইসুস, চেলেঞ্জেজ এন্দ প্রোতোকোলস ফোর কন্দক্তিং ইক্সনস দ্যুরিং কোবিদ-১৯: শেয়রিং কন্ত্রী এক্সপরিয়েন্সেস’ হায়রিবা হিরম অসিদা ইন্তরনেসনেল ৱেবিনার অমা২০২০গী সেপ্তেম্বর ২১দা পাংথোক্কদৌরি
২. এশোসিয়েসন ওফ় ৱার্ল্দ ইলেক্সন বোদিস (এ-ৱেব) হায়রিবা অসি মালেমদা ইলেক্সন মেনেজমেন্ত বোদিস (ই.এম.বি.শিং)গী খ্বাইদগী অচৌবা এসোসিয়েসন্নি। হৌজিক-হৌজিক এ-ৱেবকী ১১৫ ই.এম.বি.শিং মেম্বর ওইনা অমসুং ১৬ রিজনেল এসোসিএসনসিং/ ওর্গনাইজেসনশিংনা এসোসিএত মেম্বরশিং ওইনা লৈরি। ২০১১-১দগী ই.সি.আই.না এ-ৱেব শেম্বগী মতাংদা য়াম্না নক্নননা মরী থমখি। ই.সি.আই.না বেঙ্গলুরুদা ২০১৯গী সেপ্তেম্বর ৩দা এ-ৱেবকী মরিশুবা জেনেরেল এসেম্বলী পাংথোকখি অমসুং এ-ৱেবকী ২০১৯-২০২০ তার্মগী চেয়র ওইনা ফম পায়খি।
৩. সেপ্তেম্বর ২, ২০১৯দা বেঙ্গলুরুদা এ-ৱেবকী একজিক্যুতিভ বোর্দকী পাংথোকখিবা হেন্দোক-থোইদোকপা মীফমদা লৌখিবা ৱারেপশিংগী মতুং ইন্না, ৱার্ল্দ ক্লাস দোকুমেন্তেসন, খ্বাইদগী অহেনবা চৎনবীশিং খংমিন্ননবা অমসুং এ-ৱেবকী মেম্বরসিংগী ওফিসিয়েলশিংগী কেপাসিতী বিল্দিংগীদমক রিসর্চ অমসুং ত্রেনিংগীদমক, নই দিল্লীদা ইন্দিয়া এ-ৱেব সেন্তর অমা হাংদোকখ্রে। ই.সি..আই.না সেন্তর অসিগী মথৌ তাবা রিসোর্স পুম্নমক পীখি। এ-ৱেবকী ওইবা ইকাইখুম্নরবা চিফ ইলেক্সন কমিসনর ওফ ইন্দিয়া অমসুং চেয়রপর্সন, শ্রী সুনিল অরোরানা লুচিংদুনা, এন্দিয়াগী এ-ৱেব সেন্তরগী মখাদা থবক কয়া পায়খৎখি।
৪. মসি ইন্দিয়া এ-ৱেব সেন্তরনা পাংথোকপা অহানবা ৱেবিনারনি। মালেম পুম্নমক্তগী ৱেবিনার অসিদা লৈবাক ৪৫দগী দেলিগেত ১২০ (মিং ওইনা পল্লবদা অঙ্গোলা, আর্জেন্তিনা, ওস্ত্রেলিয়া, বাংগ্লাদেশ, ভুতান, বোস্নিয়া অমসুং হর্জেগোৱিনা, বোতসৱানা, ব্রেজিল, কম্বোদিয়া, কেমেরুন, কোলম্বিয়া, দেমোক্রেতিক রিপব্লিক ওফ কোঙ্গো, দোমিনিকা, এল সালৱাদোর, ইথিয়োপিয়া, ফিজি, জোর্জিয়া, ইন্দোনেসিয়া, জোর্দন, কাজাকিস্তান, রিপব্লিক ওফ কোরিয়া, কির্গিজ রিপব্লিক, লিবেরিয়া, মালাৱি, মালদিৱ্স, মোলদোৱা, মোংগোলিয়া, মোজ়াম্বিক, নাইজেরিয়া, পিলিস্তন, ফিলিপিন্স, রোমানিয়া, রশিয়া, সাও তোমে অমশুং প্রিন্সিপে, সোলোমোন আইলেন্দস, সিয়েরা লিওনা, সাউথ অফ্রিকা, শ্রি লংকা, সুরিনামে, স্ৱিদেন, তাইৱান, তোঙ্গা, তুর্কি, উজবেকিস্তান অমসুং জাম্বিয়া) অমসুং ইন্তরনেসনেল ওর্গনাইজেসনশিং (মিং ওইনা পল্লবদা ইন্তরনেসনেল আই.দি.ই.এ, ইন্তর্নেস্নেল ফাউন্দেসন ওফ এলেক্তোরেল সীস্তেম্স (আই.এফ.এ.এস), এসোসিএসন ওফ ৱার্ল্দ ইলেক্তোরেল বোদিস (এ-ৱেব) অমসুং য়ুরোপিয়ন সেন্তর ফোর ইলেক্সন্স)না ৱেবিনার অসিদা শরুক য়াগনি ।
৫. ইন্দিয়া এ-ৱেব সেন্তরনা, মহাক্না হাংঙকপদগী য়াম্না অতেনবা মতমগী মনুংদা, এ-ৱেব কম্যুনিতী পুম্নমক্কী কান্নবগীদমক ৱেবিনার অসিদা ফোংগদৌরিবা য়াম্না কান্নবা পাব্লিকেসন অনি পুথোরক্লি, মিং ওইনা পল্লবদা, ‘ব্রিফ, প্রোফাইল্স ওফ দ কন্ত্রিস, মেম্বর ই.এম.বিস. এন্দ পার্তনর ওর্গনাইজেসন্স ওফ এ-ৱেব’ অমসুং ‘কোবিদ ১৯ এন্দ ইন্তর্নেস্ল ইলেক্সন এক্সপেরিয়েন্স’। সেন্তর অসিনা ৱার্দ ক্লাস ক্বাতর্লী ‘এ-ৱেব ইন্দিয়া জর্নেল ওফ ইলেক্সন্স’ য়াওনা পব্লিকেসন অমসুং দোকুমেন্ত কয়া ফোংগদৌরি। ৱেবিনার অসিদা জর্নল অসিগী মতাংদা ব্রোক্য়োর অমসু রিলীজ তৌখ্রে।
৬. ৱেবিনার অসিদা, মসিদা শরুক য়ারিবা ই.এম.বি.শিং অমসুং ওর্গনাইজেশনশিংনা প্রজেন্তেশনশিং পীগনি। ইকাইখুম্নরবা ইলেক্সন কমিসনর, শ্রী শুসিল চন্দ্রনা চেয়র তৌগদবা সেসেন Iদা ফিজি, রপব্লিক ওফ কোরিয়া, মোঙ্গোলিয়া অমসুং তাইৱানগা লোইন-লোইননা ইন্তর্নেস্নেল আই.দি.ই.এ. অমসুং এ-ৱেবনা তৌগদবা প্রজেন্তেশনশিং য়াওগনি, মসিদা ই.এম.বি.শিং অমসুং ওর্গনাইজেশনশিং অসিনা কোবিদ-১৯গী মনুংদা মীখলশিং পাংথোক্নবগীদমক্তা মায়োক্নখিবা শিংনবশিংগা লোইন-লোইননা মখোয়না থেংনখিবএক্সপরিয়েন্স অমসুং পর্সপেক্তিভশিং শেয়র তৌগনি। ইকাইখুম্নরবা ইলেক্সন কমিসনর, শ্রী রাজব কুমারনা চেয়র তৌগদৌরিবা সেসন IIদা সা্থ অফ্রিকা, ইন্দোনেসিয়া, ৱাংগ্লাদেশ, ইন্দিয়া, মালৱি অমসুং আই.এফ.ই.এস.তগী প্রজেন্তেশনশিং তৌগনি।
৭. সেপ্তেম্বর ২১দা পাংথোক্কদবা ইন্তর্নেস্নেল ৱেবিনার অসিদা ৱারি-ৱাতাই শানবা অমসুং খন্ন-নৈনবা অদুনা ফ্রী, ফেয়র, ত্রান্সপরেন্তকা লোইন-লোইননা অসোই-অঙাম য়াওদবা ইলেক্সনশিং পাংথোক্নবা কোবিদ-১৯ লাইচৎকী শিংনরক্লিবা মতম অসিদা ইলেক্সনশিং পাংথোকপা অমসুং মেনেজ তৌবগী ঐখোয় খুদিংমক্না থেংনরকপা এক্সপরিয়েন্স অদুদগি ৱাখল্লোনশিং তাথোক-তাশিন তৌবা অমসুং তমশিন্নবা পার্তিসিপেন্স পুম্নমক্তা বাম্না অফবা খুদোংচাবা অমা পীরগনি।
ই.সি.আই.না ২০২০গী সেপ্তেম্বর ২১দা ‘ইসুস, চেলেঞ্জেজ এন্দ প্রোতোকোলস ফোর কন্দক্তিং ইক্সনস দ্যুরিং কোবিদ-১৯: শেয়রিং কন্ত্রী এক্সপরিয়েন্সেস’ হায়রিবা হিরম অসিগী মতাংদা ইন্তর্নেস্নেল ৱেবিনার অমা পাংথোক্লগনি।