Ministry of Petroleum & Natural Gas
LPG Cylinders distributed during COVID-19 pandemic
21 SEP 2020 1:39PM by PIB Delhi
As part of Pradhan Mantri Garib Kalyan Package, a scheme for providing free of cost LPG refills to PMUY beneficiaries for the next three months w.e.f. 01.04.2020 was implemented. The Scheme has now been extended till September 30, 2020 for those beneficiaries who have been credited with the advance for buying refills, but not able to buy the refills till 30th June 2020. As on 16.09.2020, 13.57 crore refills have been delivered to PMUY beneficiaries under this Scheme.
Oil Marketing Companies (OMCs) have informed that LPG cylinders purchased by them are manufactured in India and no imports are done. Further, Indigenous production of LPG is less than demand, hence OMCs import LPG to meet the deficit to maintain smooth supply of LPG in the country. During April, 2020 to June, 2020, 44 % of the total demand of the country has been met through domestically produced LPG and balance 56 % has been met through import.
In order to protect the Domestic LPG consumers from volatility in the prices of LPG in the international market, the selling prices of domestic subsidized LPG are modulated by the government. Domestic LPG prices are revised every month in line with international price of LPG with corresponding revision in monthly LPG subsidy under PAHAL Scheme. Applicable subsidy is transferred directly to the bank account of beneficiary upon purchase of refill at non-subsidised price and subsidy burden is borne by the Government. Current Retail Selling Price of 14.2 Kg LPG refill at Delhi Market is Rs. 594/-.
This information was given by the Union Minister of Petroleum & Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan in the Rajya Sabha today in a written reply.

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা এল.পি.জি সিলিন্দরশিং য়েন্থোকখ্রে
21 SEP 2020 1:39PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান পেকেজগী শরুক অমা ওইনা, ২০২০গী এপ্রিল ১দগী হৌরগা মথং থা অহুম চুপ্না পি.এম.য়ু.ৱাই.গী কান্নবা ফংলবশিংদা লেম্না এল.পি.জি. পীনবা স্কিম অমা পায়খৎলে। হায়রিবা স্কিম অসি গ্যাস হান্নবা মাংজৌন্না শেন ফংখ্রবা অদুগা ২০২০গী জুন ৩০ ফাওবদা গ্যাস হানবা ঙমদ্রিবা বেনিফিসরিশিংগী ওইনা ২০২০গী সেপ্তেম্বর ৩০ ফাওবা শাংদোক্লে। ২০২০গী সেপ্তেম্বর ১৬ ফাওবদা, স্কিম অসিগী মখাদা পি.এম.য়ু.ৱাইগী কান্নবা ফংলবশিংদা গ্যাস হাল্লবা সিলিন্দর করোর ১৩.৫৭ ফংহনখ্রে।
ওইল মার্কেত্তিং কম্পেনি(ও এম সি)শিংনা হায়খি মদুদি মখোয়না লৈরিবা এল.পি.জি সিলিন্দরশিং অসি ভারত্তা পুথোকপনি অমসুং মপান্দগী পুশিল্লকপা নত্তে। লৈবাক অসিদা এল.পি.জি পুথোকপা অসি দরকার ওইবা চাংদগী হন্থরকখি, মরম অদুনা লৈবাক অসিদা এল.পি.জি মরাংকাইনা ফংহন্নবা ও.এম.সিশিংনা মপান্দগী এল.পি.জি পুশিল্লকখি। ২০২০গী এপ্রিলদগী জুন ফাওবগী মনুংদা, লৈবাক অসিগী দরকার ওইবা এল.পি.জি চাদা ৪৪ লৈবাক অসিদা পুথোকপা এল.পি.জি ওইনা শীজিন্নখি অমসুং লেমহৌরবা চাদা ৫৬না মপান্দগী পুশিল্লকপদগী শীজিন্নখি।
মালেমগী কৈথেলদা এল.পি.জি মমল হেনগৎলকপা অসিগী চৈথেং লৈবাক অসিগী এল.পি.জি শীজিন্নরিবশিংদা ফংহন্দনবা লৈবাক অসিদা অতাবা মমলদা সরকারনা এল.পি.জি য়োনখি। পাহাল স্কিমগী মখাদা মালেমগী এল.পি.জিগী মমল অসি য়েংলগা থা খুদিংগী এল.পি.জি সবসিদি অসি অমুক হন্না য়েংশিল্লবা মতুংদা লৈবাক অসিগী এল.পি.জিগী মমল থা খুদিংগী লেপ্পি। ফংফম থোকপা সবসিদি অসি বেনিফিসরিশিংনা সবসিদি য়াওদবা মমলদা লৈরবা মতুংদা মখোয়গী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা হাপচিল্লি অমসুং সবসিদিগী শেনফম অসি সরকারনা পুথোকপনি। হৌজিক দিল্লিগী কৈথেলদা কে.জি ১৪.২গী এল.পি.জি রিফিলগী মমল লুপা ৫৯৪নি।
মসিগী ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর ধরমেন্দ্র প্রধান্না ফোঙদোকখিবনি।