Prime Minister's Office
PM addresses United Nations General Assembly
22 SEP 2020 12:18PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the United Nations General Assembly today through video conferencing.
Speaking on the occasion, the Prime Minister said seventy-five years ago an institution was created for the entire world for the first time in human history and a new hope arose from the horrors of war. He added being a founding signatory of the UN Charter, India was part of that noble vision which reflected India’s own philosophy of ‘Vasudhaiva Kutumbakam’ - which sees all creation as a family.
Paying tributes to those who advanced the cause of peace and development including the UN peacekeeping Missions, the Prime Minister said our world today is a better place because of the United Nations. About the UN declaration adopted today, the Prime Minister said while much has been achieved, the original Mission remains unfulfilled. And the far-reaching declaration that we are adopting today acknowledges that work still needs to be done: in preventing conflict, in ensuring development, in addressing climate change, in reducing inequalities, and in leveraging digital technologies. The declaration also acknowledges the need for reform of the United Nations itself.
The Prime Minister said without comprehensive reforms, the UN faces a crisis of confidence and today’s challenges cannot be fought with outdated structures. He added that for today’s interconnected world, we need a reformed multilateralism: that reflects today’s realities; gives voice to all stakeholders; addresses contemporary challenges; and focuses on human welfare. India looks forward to working with all other nations towards this end.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধানমন্ত্রীনা য়ুনাইতেদ নেসন্স জেনরেল এসেমব্লীদা ৱা ঙাংখ্রে
22 SEP 2020 12:18PM by PIB Imphal
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা য়ুনাইতেদ নেসন্স জেনরেল এসেমব্লীদা ৱা ঙাংখ্রে।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা চহি হুম্ফুতরা মঙাগী মমাংদা লানগী অকিবা ফীভমশিং অদুদগী অনৌবা মংলান অমা মোংলকখিবনি হায়না ফোংদোকখি। মীওইবগী পুৱারী অসিদা ইহান হানবা ওইনা মালেম পুম্বগী ওইনা লোইশঙ অমা শেমখি। য়ু.এন. চার্তর লিংখৎপগী খুৎয়েক পীবা অমা ওইনা ভারত অসি মদুগী অথোইবা মিৎয়েং শানবা অদুগী শরুক ওইখি। মসিনা ভারতকী ওইবা ফিলোজোফী খুশেমপুম্বা ইমুং অমত্তা ওইনা উবা ‘বসুধৈব কুতুম্ভকম’গী মমি অসি উবা ফংহল্লি হায়না মহাক্না মখা তানা ফোংদোকখি
য়ু.এন.গী ফীরালগী মখাদা ইং-তপ্পা অমদি চাউখৎনবগী পরম য়াৎপিরম্লিবশিংগী মফমদা ঐখোয়না শ্রদ্ধাঞ্জলী কৎলদুনা ঙসি ঐখোয়গী তাইবংপাল অসি য়ুনাইতেদ নেসন্সকী মরম্না হেন্না অফবা মফম অমা ওইবা ঙমহল্লিবনি। য়ু.এন.গী ইং-তপ্না থম্নবগী মিশনশিংদা য়াওরদুনা ভারত অসি মাংজিল থানা থৌদাং য়ারিবা অমা ওইদুনা লাক্লি হায়না ফোংদোকখি।
ঙসি য়ানদুনা লৌশিল্লিবা য়ু.এন.না লাউথোকখিবা অসি অদুমওইনমক থবক কয়া অমা য়াম্না মপুং ফানা পাংথোক্ত্রিঙৈফাওবা মরুওইবা মিশন অসি মপুং ফাদনা লৈরি হায়না প্রধানমন্ত্রীনা ফোংদোকপীখি। অদুগা পাংথোকপদা মতম শাংনা চংখিগদবা অসি লাউথোক্লিবা অসিদা হৌজিকসু পাংথোকপগী মথৌ তাই হাইবা অসি ঐখোয়না য়াজরিবা থবকশিং অসিদিঃ লান্থেং অসি খাম্বা, চাউখৎহনবগী থবক অসি চপ চানা লৈহনবা, নোংজু-নুংশা হোংলকপগী ৱাফম থম্বা, মান্নদনা তৌবগী মওংশিং অসি হন্থহনবা অমসুং দিজিতেল তেক্নোলোজীশিং অসিদগী কান্নবা লৌবনি। লাউথোকপা অসিদা য়ুনাইতেদ নেসন মশামক অসিসু অনৌবা মওংদা ওন্থোকপগী মথৌ তাই হায়বসিসু য়াজরি হায়না হায়খি।
ঙসি ঐখোয়গী শিংনবশিং অসি মতমসিগা চান্নদ্রবা মওংদা লান্থেংনবা য়ারোই। মপুং ফানা অনৌবা মওংদা শেমদোকপশিং অসি য়াওদনা য়ু.এন.গী থবকশিং অসি চপ চানা পাংথোকপা ঙমগনি হায়বগী থাজবা অদু লৈরোই। ঙসিগী অমগা-অমগা লোইনা মরি লৈনরবা মালেম অসিদা তোঙান-তোঙানবা লৈবাকশিংনা পুন্না থৌদাং লৌমিন্নবাঃ ঙসিগী অশেংবশিং অসি উহনবা ঙম্বা, স্তেকহোল্দরশিং পুম্নমকপু খোঞ্জেল থোকহনবা, মতমসিগী ওইবা শিংনবশিং থম্বা ঙম্বা, অমসুং মীওইবগী য়াইফনবগীদমক্তা মাই ওনশিনবগী মওং অসি অনৌবা মওংদা শেমদোকপগী মথৌ তাই হায়না প্রধানমন্ত্রীনা ফোংদোকপীখি।