Ministry of Commerce & Industry
In wake of Covid 19 pandemic, permission granted to the Petroleum and Explosives Safety Organisation (PESO) to introduce ISO Tank Containers for movement of Liquid Oxygen for domestic transport
23 SEP 2020 10:43AM by PIB Delhi
In the wake of the Covid19 pandemic, and the urgent need felt to move oxygen in sufficient quantity, at a short notice, from surplus areas to deficit areas, it was felt necessary to give permission to ISO containers to move liquid oxygen for domestic transport.
Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT), M/o Commerce and Industry, has given permission to the Petroleum and Explosives Safety Organisation (PESO) to introduce ISO Tank Containers for movement of Liquid Oxygen for domestic transport.
Amid Novel Corona Virus (COVID-19) pandemic, the movement of oxygen within the country through the ISO containers shall greatly enhance the translocation of safe and fast movement of oxygen through road network.
The proposal to introduce ISO Tank Containers for domestic movement was initiated by DPIIT after a consultation meeting with cryogenic oxygen manufacturers. A stakeholder consultation was also carried out. This permission has been given for one year initially to expeditiously deal with the emergent situation.
In this context, Petroleum and Explosives Safety Organization (PESO) has devised the module for receipt of online applications from the stake holders to expeditiously grant the permissions for ISO Tank Containers for oxygen.
ISO Tank is a tank container built to the ISO standard (International Organisation for Standardisation). ISO tanks are designed to carry liquids in bulk. The tank is made of stainless steel and is surrounded by various types of protective layers.ISO tanker can carry 20 MT of liquid oxygen. Since they can carry huge amount of Oxygen at one go, ISO containers will help to translocate sufficient Oxygen to areas where required.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসিদা পেত্ত্রোলিয়ম এন্দ এক্সপ্লোসিব সেফতি ওর্গানাইজেসন (পি.ই.এস.ও.)বু আই.এস.ও. তেঙ্ক কন্তেনরদা দোমেস্তিক ত্রান্সপোর্তকীদমক লিক্বিৎ ওক্সিজেন পুননবা অয়াবা পীখ্রে
23 SEP 2020 10:43AM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসিদা অমুসং ওক্সিজেনগী চংগদবা অথুবা লৈবনা, অতেনবা নোতিস অমা থোক্তুনা হেন্না মরাং কাইবা মফমদগী ৱাৎনা লৈরিবা মফমশিংদা য়ৌহন্নবা তঙাইফদনা আই.এস.ও. তেঙ্ক কন্তেনরদা দোমেস্তিক ত্রান্সপোর্তকীদমক ওক্সিজেন পুননবা অয়াবা পীখ্রে।
দিপার্তমেন্ত ফোর প্রোমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তরনেল ত্রেদ (দি.পি.আই.আই.তি.) কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী মিনস্ত্রীনা পেত্ত্রোলিয়ম এন্দ এক্সপ্লোসিব সেফতি ওর্গানাইজেসন (পি.ই.এস.ও.) আই.এস.ও. তেঙ্ক কন্তেনরদা দোমেস্তিক ত্রান্সপোর্তকীদমক ওক্সিজেন পুননবা অয়াবা পীখ্রে।
এমিদ নোবেল কোরোনা ভাইরস (কোবিদ-১৯) লায়চৎ অসিদা লৈবাক অসিদা আই.এস.ও. কন্তেনরনা ওক্সিজেন পুবা অসিনা য়াম্না চাওনা শাফবা অমসুং য়াম্না থুনা লম্বীগী খুত্থাংদা ওক্সিজেন য়ৌহনবা ঙম্লগনি।
আই.এস.ও. তেঙ্ক কন্তেনরদা দোমেস্তিক ত্রান্সপোর্তকীদমক ওক্সিজেন পুননবা হায়রকখিবা অসি দি.পি.আই.আই.তি.না ক্রাইওজেনিক ওক্সিজেন শুংলিবশিংগা তানরবা মতুংদা লৌখৎলকপা খোঙথাং অমনি। খন্নরিবা অসিগী থৌবু খরসু খনগৎখি। হায়রিবা পীরিবা অয়াবা অসি হৌজিক ওইরিবা অথুবা অসিদগী চহি অমগী পীবনি।
মসিগী মতাং অসিদা পেত্ত্রোলিয়ম এন্দ এক্সপ্লোসিব সেফতি ওর্গানাইজেসন (পি.ই.এস.ও.)না ওনলাইল এপ্লিকেসন অমা থৌবুশিংদগী ফংহল্লি অমসুং তেঙ্ক কন্তেনরদা ওক্সিজেন পুননবা আই.এস.ও.না অয়াবা পীবনি।
আই.এস.ও. তেঙ্ক কন্তেনর অসি আই.এস.ও.গী স্তেদার্দ য়ৌনবা শাবনি (ইন্তর্নেসনেল ওর্গানাইজেসন ফোর স্তেদার্দরাইজেলন). আই.এস.ও. তেঙ্ক অসি থাও অসি য়াম্না পুবা য়ানবা শাবনি। আই.এস.ও. তেঙ্ক অসি স্তেনলেস স্তিলনা শেম্বনি অমসুং মথক অসিনা মখল কয়াগী ঙাকথোকপা য়ারবা কুয়োম্না য়োম্লি। আই.এস.ও. তেঙ্কর না লিক্বিৎ ওক্সিজেন অসি মেত্রিক তোন ২০ পুবা ঙম্লি। আই.এস.ও. তেঙ্কর অসিনা অমুক্তা য়াম্না পুবা ঙমবনা ওক্সিজেন মরাং কাইনা মফম অমদা য়ৌহলবা ঙম্মি।