Prime Minister's Office
Phone call between Prime Minister Shri Narendra Modi and H.E. SUGA Yoshihide, Prime Minister of Japan
25 SEP 2020 2:09PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a phone call today with His Excellency SUGA Yoshihide, Prime Minister of Japan.
The Prime Minister congratulated Prime Minister Suga on his appointment as Prime Minister of Japan and wished him success in achieving his goals.
The two leaders agreed that the India-Japan Special Strategic & Global Partnership has made great advances over the last few years and expressed their intention to further strengthen this relationship based upon mutual trust and shared values.
The two leaders concurred that the partnership between the two countries is even more relevant in today’s times given the global challenges, including that of the COVID-19 pandemic. They emphasized that the economic architecture of a free, open and inclusive Indo-Pacific region must be premised on resilient supply chains, and in this context, welcomed cooperation between India, Japan and other like-minded countries.
The two leaders appreciated the progress made in the economic partnership between the two countries, and in this context, welcomed the finalization of the text of the agreement pertaining to specialized skilled workers.
The Prime Minister extended an invitation to Prime Minister Suga to visit India for the Annual Bilateral Summit, after improvement of the situation caused by the global COVID-19 pandemic.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং জাপানগী প্রধান মন্ত্রী হিজ এক্সিলেন্সী সুগা য়োশিহিদেগা লোইননা ফোন্দা ৱারী শানখ্রে
25 SEP 2020 2:09PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি জাপানগী প্রধান মন্ত্রী হিজ এক্সিলেন্সী সুগা য়োশিহিদেগা লোইননা ফোন্দা ৱারী শানখি।
প্রধান মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী সুগাবু জাপানগী প্রধান মন্ত্রী ওইনা খল্লকপদা হরাওবা ফোংদোকখ্রে অমসুং মহাক্কী পান্দম ফংবা ওইরসনু হায়না য়াইফ-মঙ্গোল পীখ্রে।
লুচিংবা অনিনা ভারত-জাপান স্পিসিএল স্ত্রেতেজিক অমসুং গ্লোবেল পার্তনর্শিপনা হৌখিবা চহি খরসিদা অদুক্কী মতীক খুমাং চাউশিলহল্লে হায়না য়ানখি অমসুং মরী অসিবু তুংদা নাকল অনিমক্কী থাজবা অমসুং মগুনশিং লান্নদুনা হেন্না ফগৎহন্নীংবগী অপাম্বা ফোংদোক্নখি।
লুচিংবা অনিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরী অসি কোবিদ-১৯ য়াওনা হৌজিক ওইরিবা মালেমগী শিংনবশিং অসিদা হেন্না চুশিন্নহল্লি হায়না য়ানখি। মখোয়না ফ্রী, ওপন অমসুং ইনক্লুসিব ওইবা ইন্দো-পেসিফিক লমদম অমগী শেন্মিৎলোনগী আর্কিতেকচর অমা মতীক চাবা সপ্লাই চেন অমা শাগৎনবা অমসুং মসিগা মরী লৈননা, অতোপ্পা ৱাখল মান্নবা লৈবাকশিংগা লোইননা ভারত অমসুং জাপানগী মরক্তা মতেং পাংনবদা তরাম্না ওকমিন্নবদা লুম্না লৌনখি।
লুচিংবা অনিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈরিবা শেন্মিৎলোনগী মরী অসিদা থাগৎপা ফোংদোক্নখি অমসুং মসিগা মরী লৈননা স্কিল লৈরবা ৱার্করশিংগা মরী লৈননা য়ান-চেরোল অমগী অইবা ওইনা ৱারোইশিন পুরকপদা তরাম্না ওক্নখি।
প্রধান মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী সুগাবু কোবিদ-১৯ লাইচৎকী ফিবম অসি খরা শাফরকপগা চহিগী ওইবা লৈবাক অনিগী মীফমগীদমক ভারত্তা লেংবীরক্নবা ফোংদোকখি।