Ministry of Civil Aviation
Over 1 crore passengers travel by air since Resumption of domestic operations
More than 1 lakh domestic flights operated since 25th may 2020
Number of people flying in a single day rises to 1,19,702
25 SEP 2020 4:08PM by PIB Delhi
More than one crore passengers have flownon 1,08,210 flights since recommencement of domestic operations on 25 May 2020, informed Shri Hardeep Singh Puri, MoS, Civil Aviation. Shri Puri further said that domestic aviation is moving towards pre-COVID figures. He congratulated all stakeholders on achieving this milestone in India’s journey towards creating an Aatma Nirbhar Bharat.
Civil Aviation minister shared that on 24th September,2020, total number of departing passengers was 1,19,702 and total number of arriving passengers during this period was 1,21,126. He added that total departures were 1393 whereas arrivals were 1394 taking the total number of movements of flights to 2787. Further, total number of passenger footfalls at airports across the country was 2,40,828 in a single day.
In the wake of Covid-19, the operations of domestic schedule commercial airlines were ceased with effect from 25th March 2020. These operations resumed after two months on 25th May 2020.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
পেসেঞ্জর করোর ১ হেনবনা দোমেস্তিক ওপরেসন নৌনা হৌখিবদগী নোংথক্কী লম্বীদা চৎনখি
মে ২৫, ২০২০দগী দোমেস্তিক ফ্লাইৎ লাখ ১ হেন্না পাইখি
নোংমখক্তদা পাইবা মী মশীং ১,১৯,৭০২ য়ৌরে
25 SEP 2020 4:08PM by PIB Imphal
পেসেঞ্জর করোর অমা হেন্না ফ্লাইৎ ১,০৮,২১০দা মে ২৫, ২০২০দগী দোমেস্তিক ওপরেসন হৌবদগী পাইখি হায়না শ্রী হর্দীপ সিংহ পুরি, এম.ও.এস. সিবিল এবিএসন্না ফোংদোকখি। শ্রী পুরিনা মখা তানা হায়খি মদুদি দোমেস্তিক এবিএসন অসি কোবিদ মমাংগী মওং মতৌদা লাকপা হৌরে। মহাক্না স্তেকহোল্দর খুদিংমকপু আত্মিনির্ভর ভারত ফংনবা হোৎনবগী খোংচত্তা অসিগুম্বা পন্দুপ অসি য়ৌবা ঙম্লকপদা হরাওবা ফোংদোকখি।
সিবিল এবিএসন মন্ত্রীনা সেপ্তেম্বর ২৪, ২০২০দা থাদোকখিবা অপুনবা পেসেঞ্জর মশীং অসি ১,১৯,৭০২নি হায়খি অমসুং মতম অসিদা থুংখিবা পেসেঞ্জর মশীংনা ১,২১,১২৬নি হায়খি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মদুদি থাদোকখিবনা ১৩৯৩ অমসুং থুংলখিবা মশীংনা ১৩৯৪ ওইরদুনা অপুনবা ওইনা পাইখিবা ফ্লাইৎকী মশীং অসি ২৭৮৭ ওইখি। মখা তানা, লৈবাক অসিগী এয়রপোর্ৎশিংদা থুংলখিবা পেসেঞ্জর মশীং অসি নোংমদা ২,৪০,৮২৮নি।
কোবিদ-১৯গী মনুংদা, দোমেস্তিক সেদ্যুল তৌবা কম্মর্সিএল এয়র্লাইনগী ওপরেসন অসি মার্চ ২৫, ২০২০দগী লেপখিবনি। ওপরেসনশিং অসি থা অনীগী মতুংদা মে ২৫, ২০২০দগী অমুক চত্থবা হৌখিবনি।