Ministry of Defence
Naval Investiture Ceremony– 2020
25 SEP 2020 5:20PM by PIB Delhi
Vice Admiral AK Chawla PVSM, AVSM, NM, VSM, ADC, Flag Officer Commanding-in-Chief, Southern Naval Command (SNC), on behalf of the President of India, presented Gallantry and Non-Gallantry Awards, (announced on Republic day 2020) to meritorious naval personnel at the Naval Investiture Ceremony (NIC) conducted at naval base, Kochi on 25 Sep 20. In addition, personnel who demonstrated leadership, professional achievements and distinguished service of high order, and significantly contributed to service were also felicitated.
A total of 10 medals which included four Nao Sena Medal (Gallantry), two Nao Sena Medal (Devotion to duty), fourVishishtSeva Medal (long meritorious service) were awarded. On the occasion, the Commander-in-Chief also announced one “Jeevan RakshaPadak” - medal (for acts of courage and self-sacrifice) as well as “Unit Citations” for the year 2020-21 for ashore unit (establishment) and afloat unit (ship) under SNC for delivering exceptional performance over the past one year.
The details of awardees are as follows:
Nao Sena Medal (Gallantry)
1. Commander Shailendra Singh
2. Commander Vikrant Singh
3. Lieutenant Commander Ravindra Singh Chaudhary
4. Sushil Kumar, Leading Seaman
Nao Sena Medal (Devotion to duty)
1. Commodore MP Anil Kumar
2. Commodore Gurcharan Singh
VishishtSeva Medal
1. Rear Admiral TarunSobti
2. Commodore Ajith V Kumar
3. Commodore R Ramakrishnan Ayyar
4. Captain K Nirmal Raghu
Jeevan RakshaPadak
1. Mukesh Kumar, Chief Petty Officer
Unit Citations
1. Ashore unit - INS Chilka (Establishment)
2. Afloat unit - INS Sujata (Ship)
Speaking on the occasion, Vice Admiral AK Chawla said that the occasion is of special significance, as a formal acknowledgement by the Indian Navy to the conspicuous acts of gallantry and devotion to duty of fellow shipmates. He congratulated all the awardees and highlighted the fact that the men and women of the navy have stood out with their selfless acts at all times just as the Indian Navy has stood for the good in the Indian Ocean region. He gave the example of the recent diving assistance rendered by INS Nireekshak to the govt of Mauritius and said it was along the lines of the Prime Minister’s vison of SAGAR (Security and growth for all in the region).
A 50 men guard of Honour was paraded during the ceremonial parade which was held during the Investiture ceremony. The guard of honour was inspected by Vice Admiral AK Chawla prior to reviewing of parade comprising of four platoons of naval personnel drawn from various ships and establishments of SNC. The parade was commanded by Commander Abhishek Tomar.
The ceremony was witnessed by senior dignitaries of the Indian Navy.NIC is normally conducted centrally for the Indian Navy. However, in view of the prevailing health scenario, it is being conducted locally in each Command for their respective personnel. All social distancing norms and COVID 19 protocol was followed during the ceremonial parade.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
নেভীগী ফম পীবগী থৌরম-২০২০
25 SEP 2020 5:20PM by PIB Imphal
ভারতকী রাস্ত্রপতিগী মায়কৈদগী পি.ভি.এস.এম., এ.ভি.এস.এম., এন.এম., ভি.এস.এম., এ.দি.সি., ফ্লেগ ওফিসর কমান্দিং-ইন-চিফ, সাউদর্ন নেভেল কমান্দ (এস.এন.সি.) ভাইস এদমিরেল এ.কে. চাওলানা কোচিদা লৈবা নেভেল বেজদা পাংথোকখিবা নেভেল ফম পীবগী থৌরম(এন.আই.সি.)দা মেরিৎ লৈবা পর্সোনেলশিংদা গেলেন্তরী অমদ নন-গেলেন্তরী মনা(গনতন্ত্র নুমিত্তা লাউথোকখিবা) পীখ্রে। মসিদা নত্তনা দেমোন্সত্রেসন তৌবদা লুচিংখিবা, প্রোফেস্নেল ওইনা মাই পাকখিবশিং অমদি অৱাংবা থাক্তা শিংথাননিংঙাই ওইবা থবক তৌখিবা পর্সোনেলশিংদা ফেলিসিতেসন তৌখি।
নৌ সেনা মেদল (গেলেন্তরী)গী মরী, নৌ সেনা মেদল (থৌদাংগীদমক্তা কত্থোকখিবা) অনি, বিশিস্তসেবা মেদল মরী(মতম শাংনা মেরিতোরিয়স ওইবা থবকশিং) য়াওনা পুন্না মেদল ১০ পীখি। থৌরম অসিদা কমান্দর-ইন-চিফনা হৌখিবা চহ অমসিদা তোপ-তোপ্পা মওংদা থবক তৌবগীদমক্তা এস.এন.সি.গী মখাদা ২০২০-২১গী ওইনা সমুদ্র তোর্বানগী য়ুনিৎ(ইস্তাব্লিশমেন্ত) অমসুং ঈশিংদা তাউবগী য়ুনিৎ(জহাজ) “জীবন রক্ষা পদক” - মেদল (থৌনা ফবা অমদি মশানা কত্থোকপগী থবক তৌবা) অমগা কোন্ননা “য়ুনিৎ সাইতেসনশিং” লাউথোকখি।
মনা ফংখিবশিং অদুগী মিং মখাদা পীরি:
নৌ সেনা মেদল (গেলেন্তরী)
1. কমান্দর শৈলেন্দ্র সিংহ
2. কমান্দর বিক্রান্ত সিংহ
3. লেফতেনেন্ত কমান্দর রবিন্দ্র সিংহ চৌধরী
4. সুশীল কুমার, লিদিং সিমেন
নৌ সেনা মেদল (মথৌদাংগীদমক্তা কত্থোকখিবা)
1. কমান্দর এম.পি. অনিল কুমার
2. কমান্দর গুরচরন সিংহ
বিশিস্তসেবা মেদল
1. রিয়র এদমিরেল তরুন সোবতি
2. কমান্দর অজিথ ভি. কুমার
3. কমান্দর আর. রামাকৃষ্ণন অয়র
4. কেপ্তেন নির্মল রঘু
জীবন রক্ষক পদক
1. মুকেশ কুমার, চীফ পেত্তী ওফিসর
য়ুনিৎ সাইতেসনশিং
1. শমুদ্র তোর্বানগী য়ুনিৎ - আই.এন.এস. চিল্কা (ইস্তাব্লিশমেন্ত)
2. ঈশিংদা তাউবা য়ুনিৎ - আই.এন.এস. সুজাতা (জহাজ)
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা ভাইস এদমাইরেল এ.কে.চাওলানা ভারতকী নেভীনা থৌনা লৈনা থবক পাংথোকখিবশিং অমসুং লেংমান্ননা থবক তৌমিন্নরিবশিংনা মথৌদংগীদমক্তা কত্থোকপা অসিবু নিংথিনা খংবিবা অমা ওইনা পাংথোকপা থৌরম ওইবনা থৌরম অসি অখন্ননা মরুওই হায়না ফোংদোকখ্রে। মহাক্না মনা ফংখিবশিংগী মফমদা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে অমসুং নেভিগী থবক তৌরিবা নুপা-নুপীশিংনা মশাগী ওইজবা অমত্তা থিদনা মতম পুম্নমক্তা ভারত মহাসাগরগী মফমশিংদা লেপ্তুনা লৈখিবা অদুবু থোইদোকপা মওংদা উৎখি। মহাক্না হন্দক্তা আই.এন.এস. নিরিক্ষক্না মোরিসসকী সরকারদা দাইভিং তৌবদা মতেং পাংখিবা অদুগী খুদম অদু পীখি অমদি মসি প্রধানমন্ত্রী সাগর(সেক্যুরিতী এন্দ গ্রোথ ফোর ওল ইন দি রিজন)গী মিৎয়েং অসিগী পরিংদনি হায়না পোংদোকখি।
ফম পীবগী থৌরম অসিদা পাংথোকখিবা সেরেমোনিএল পেরদ অমদা গার্দ ওফ ওনরগী মীওই ৫০না পেরদ অসি পাংথোকখি। গার্দ ওফ ওনর অসি ভাইস চেয়রমেন এ.কে.চাওলানা এস.এন.সি.গী তোঙান-তোঙানবা জহাজশিং অমদি ইস্তাব্লিশমেন্তগী লাকখিবা নেভেল প্রসোনেলগী প্লেতুন মরী য়েংশিন্দ্রিঙৈগী মমাংদা য়েংশিনখি। পেরেদ অসি কমান্দর অভিশেক তোমারনা কমান্দ তৌখি।
থৌরম অসিদা ইন্দিয়ন নেভীগা মকোক থোংবা শক্নাইরবশিং য়াওখি। এন.আই.সি. ইন্দিয়ন নেভীগী ওইনা কেন্দ্রগী ওইনা পাংথোকপা থৌরম অমনি। অদুবু হকশেলগী ওইবা ফীভম অসিগী য়েংদুনা মসি কমান্দ খুদিংগী ওইনা মখোয়গী পর্সোনেলশিংগীদমক্তা মফম অদুদা পাংথোকখি। থাপ্না লৈনবগী কাংলোনশিং অমদি কোবিদ-১৯গী প্রোতোকোলশিং সেরেমোনিএল পেরদ অসিদা ঙাক্না চৎখি।