Ministry of Chemicals and Fertilizers
NPPA steps in to cap price of Liquid Medical Oxygen and Medical Oxygen cylinders
PRESS NOTE
26 SEP 2020 12:31PM by PIB Delhi
1. The present situation of COVID-19 has resulted in increased demand of Medical Oxygen (MO) in the country and hence its availability is of utmost importance. Many of the States/UTs are dependent on the medical oxygen supply from other States/UTs.
2. The government is committed to uninterrupted supply of Medical Oxygen especially in the times of pandemic. Oxygen Inhalation (Medicinal Gas) is a scheduled formulation, covered under the National List of Essential Medicines (NLEM). Its existing Ceiling Price fixed by NPPA is Rs. 17.49/CUM. However, due to absence of price cap on liquid medical oxygen, manufacturers have hiked prices to fillers. During COVID, supply of medical oxygen through cylinders has increased . Price regulation at this end is imperative for continued availability of medical oxygen across the country.
3. The issue related to availability, including pricing of oxygen has been under the continued consideration of Empowered Group 2, GOI. The Empowered Group 2 has recommended NPPA to consider capping the ex-factory price of liquid oxygen in order to ensure its supply to fillers at reasonable prices. It has also requested NPPA to consider a cap for ex-factory price of oxygen in cylinders in order to ensure supply of oxygen cylinders from filler at reasonable prices.
4. To deal effectively with the situation, Ministry of Health & Family Welfare (MOH&FW), GOI has vide its letter dated 23.09.2020 conferred the delegation of powers under Section 10(2) (l) of Disaster Management Act, 2005 to NPPA to take all necessary steps to immediately regulate the availability and pricing of LMO and Medical Oxygen in cylinder.
5. The Authority deliberated upon the matter in its extra ordinary meeting held on 25.09.2020. It has been decided to invoke extra-ordinary powers in public interest, under Para 19 of DPCO, 13 and under Section 10(20) (l) of Disaster Management Act, 2005 to deal with the emergent situation arising due to the pandemic. Accordingly it has been decided:
To cap the ex- factory price of Liquid Medical Oxygen (LMO) at manufacturers end at Rs. 15.22/CUM exclusive of GST; and
To further cap the ex-factory cost of Medical Oxygen Cylinder at filler end at Rs. 25.71/CUM exclusive of GST in suppression of the existing Ceiling Price of Rs. 17.49/CUM, subject to transportation cost fixation at state level, for six months.
6. The existing rate contracts of state governments for oxygen purchase, as applicable, shall continue, in consumer interest.
The ex-factory price cap of LMO and oxygen gas cylinders will be applicable to domestic production.
The above measures will ensure availability of medical oxygen at consumer end at reasonable price both at hospital level and through oxygen cylinders, especially to distant and interior districts.
******
National Pharmaceutical Pricing Authority
Department of pharmaceuticals
Ministry of Chemicals and Fertilizers
Govt of India
26 September 2020

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
মেদিকেল ওক্সিজেন মহী অমসুং মেদিকেল ওক্সিজেন সিলিন্দর মমল হেনগৎহন্দনবা এন.পি.পি.এ.না খুৎ থিংজিনখ্রে
26 SEP 2020 12:31PM by PIB Imphal
১. হৌজিক লৈরিবা কোবিদ-১৯গী ফীভম অসিনা লৈবাকসিদা মেদিকেল ওক্সিজেনগী দিমান্দ হেনগৎহল্লে অমদি মসিবু ফংহনবা হায়বসি খ্বাইদগী মরুওইবা ওইরে‍। স্তেত/য়ু.তি. কয়া অমদি অতোপ্পা স্তেত/য়ু.তি.শিংদগী মেদিকেল ওক্সিজেন সপ্লাই তৌরকপদা তাংদুনা লৈরি‍।
২. মেদিকেল ওক্সিজেনগী দিমান্দ নোংমদা ৭৫০এম.তি. ওইরম্বদগী ২৮০০এম.তি. ওইরক্তুনা শরুক মরীরোম হেনগৎলক্লি‍। মসিনা পুথোকপা অমদি সপ্লাইগী ভেল্যু চেনগী থাক খুদিংমক্তা চৈথেং পীরি‍। মেদিকেল ওক্সিজেন অমসুং ফিল্লর পুথোকপশিংনা গেসিয়স মেদিকেল ওক্সিজেনগী সিলিং মমলদা শরুক অহুম হেনগৎনবা লৈঙাক্তা প্রজেন্তসন পীরকখি‍।
৩. লৈঙাক্ অসিনা মরুওইনা লাইচৎকী মতম অসিদা মেদিকেল ওক্সিজেন সপ্লাই লেপহন্দনবা খোঙফম চেৎনা লেপ্লি‍। ওক্সিজেন ইনহেলেসন (মেদিসিনেল গেস) অসি নেসনেল লিস্ত ওফ ইসেন্সিএল মেদিসিন্স (এন.এল.ই.এম.)গী মখাদা চনবা সিদ্যুল্দ ফোর্মুলেসন অমনি‍। এন.পি.পি.এম.না লেপ্পা মসিগী লৈরিবা সিলিং মমল অসি লুপা ১৭.৪৯/সি.য়ু.এম.ন‍ি‍। অদুম ওইনমক, মেদিকেল ওক্সিজেন মহীদা মমল লেপ্তবনা মরম ওইরগা পুথোক্লিবশিংনা ফিল্লরগী মমল হেনগৎলকখি‍। কোবিদ মনুংদা সিলিন্দরদা মেদিকেল ওক্সিজেন সপ্লাই তৌবগী চাং অসি অপুনবা শীজিন্নবগী চাদা ১০দগী চআদা ৫০রোমদা হেনগৎখি‍। ফীভম অসিদা লৈবাক শিনবা থুংনা মেদিকেল ওক্সিজেন ফংহন্নবগীদমক মমল রিগুলেত তৌবা হায়বসি মথৌ তাবা অমা ওইরকখি‍।
৪. ওক্সিজেনগী মমল লেপ্পা য়াওনা মরাং কায়না ফংহনবা হায়বা ৱাফমসি ভারত লৈঙাক্কী এম্পৱার্দ গ্রুপ ২গী মখাদা লৈবনি‍। এম্পৱার্দ গ্রুপ ২না চুনবা মমলদা ফিল্লরশিংদা সপ্লাই লেপহন্দনবগীদমক ওক্সিজেন মহীগী এক্স-ফেক্তরী মমল লেপথোক্নবা এন.পি.পি.এ.দা রিকম্মেন্দ তৌখি‍।
৫. ফীভম অসি নীংথিনা লাকশিন্নবগীদমক, ভারত লৈঙাক্কী হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচ. এন্দ এফ.দব্লিউ.)না তাং ২৩.০৯.২০২০গী চিথী অমদা এল.এম.ও. অমসুং সিলিন্দরদা হানবা মেদিকেল ওক্সিজেনগী মমল লেপ্পা অমদি ফংহন্নবগীদমক মথৌ তাবা খোঙথাঙ পুম্নমক খুদমক্তা লৌখৎননবা দিজাস্তর মেনেজমেন্ত এক্ত, ২০০৫গী সেক্সন ১০(২)গী মখাদা এন.পি.পি.এ.দা পাঙ্গল শিন্নখি‍।
৬. ওথোরিতী অসিনা ৱাফম অসিগী মতাঙদা ২৫.০৯.২০২০দা ফমখিবা মখোয়গী অখন্নবা মীফম অমদা মমুৎ তানা খন্নখি‍। মীফমদুদা মীয়ামগী য়াইফনবগী য়েংলগা লাইচৎ অসিনা মরম ওইরগা ওইরক্লিবা ফীভম অসি লাকশিন্নবা দি.পি.সি.ও.ও ১৩গী পেরা ১৯অমসুং দিজাস্তর মেনেজমেন্ত এক্ত, ২০০৫কী সেক্সন ১০(২০)গী মখাদা অখন্নবা পাঙ্গল শীজিন্ননবা লেপ্নখি‍। মদুগী মতুং ইন্না মখাগী ৱারেপশিং অসি লৌখি‍:
লিকুইদ মেদিকেল ওক্সিজেন (এল.এম.ও.)গী এক্স-ফেক্তরী মমল পুথোক্লিবশিংগী মায়কৈদা জি.এস.তি. য়াওদনা সি.য়ু.এম. অমদা লুপা ১৫.২২দা লেপ্নবা; অমসুং
মেদিকেল ওক্সিজেন সুলিন্দরগী এক্স-ফেক্তরী মমল ফিল্লরগী মায়কৈদা হান্না লৈরমবা সিলিং মমল সি.য়ু.এম. অমদা লুপা ১৭.৪৯ লৈরমবদগী, স্তেতকী থাক্তা পুথোক পুশিনগী লেপ্লকপা মমলগী মতুং ইন্না থা তরুক্কী ওইনা জি.এস.তি. য়াওদনা সি.য়ু.এম. অমদা লুপা ২৫.৭১দা মখা তানা লেপ্পা
৭. হৌজিক লৈরিবা স্তেত লৈঙাকশিংগী ওক্সিজেন লৈবগী কন্ত্রেক্ত মমল চৎনবগী মতুং ইন্না কঞ্জুমরশিংগী ইন্তরেস্ততা মখা তানা লৈখিগনি‍।
এল.এম.ও. অমসুং ওক্সিজেন গেস সিলিন্দরগী এক্স-ফেক্তরী মমল লেপ্লিবা অসি লমদমসিদা পুথোকপশিংদা চৎনগনি‍।
মথক্কী থৌরাংশিং অসিনা অনা লায়েংশঙগী থাক্তা অমদি মরুওইনা অরাপ্পা অমদি মনুং হঞ্জিনবা দিস্ত্রিক্তশিংদা ওক্সিজেন সিলিন্দরশিংগী খু্ত্থাঙদা চুনবা মমলদা কঞ্জুমরশিংদা মেদিকেল ওক্সিজেন ফংহনবদা মতেং ওইগনি‍।
নেসনেল ফার্মাসিউতিকেল প্রাইসিং ওথোরিতী
দিপার্তমেন্ত ওফ ফার্মাসিউতিকেল্স
কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
ভারত লৈঙাক
সেপ্তেম্বর ২৬, ২০২০